25.06.26, 19:26
Jak myślicie, czy przyszła w końcu kryska na matyska?
A może jeszcze jakimś cudem się wywinie i nawet jak zapadnie wyrok, że musi odsiedzieć 5 lat, to Nawro ja uniewinni? W końcu on trochę zna te klimaty, to zrozumie...
Obserwuj wątek
    • moni_485 Re: Dorota R. 25.06.26, 19:39
      Dostanie wyrok w zawieszeniu. Rozumiem, że można nie lubić prezydenta ale pisanie, że ją uniewinni to już gruba przesada.
      • alpepe Re: Dorota R. 25.06.26, 19:54
        Tym bardziej, że co najwyżej mógłby ułaskawić
      • anomaliapogodowa81 Re: Dorota R. 27.06.26, 09:01
        Ona zdaje się już ma jeden wyrok w zawieszeniu...?
        Jeśli pospieszą się z wydaniem kolejnego, to tamten zostanie odwieszony i elegancko pojdzie siedzieć.
        Zapewne jednak jej obrońcy będą przeciągać z tego powodu sprawę i szybko ten kolejny wyrok nie zapadnie.
    • kaki11 Re: Dorota R. 26.06.26, 23:16
      Zakłada, że (niestety) nie dostanie wyroku odsiadki a najwyżej zawiasy. I nie róbmy już z Nawrockiego ułaskawiacza (bo w zasadzie uniewinnić raczej nie może) każdej przypadkowej celebrytki. Wystarczająco dużo szkodliwych rzeczy facet robi, by jeszcze mu wciskać to czego nie robi.
      • boggi_dan Re: Dorota R. 27.06.26, 00:13
        kaki11 napisał(a):

> Zakłada, że (niestety) nie dostanie wyroku odsiadki a najwyżej zawiasy. I nie r
        > óbmy już z Nawrockiego ułaskawiacza (bo w zasadzie uniewinnić raczej nie może)
        > każdej przypadkowej celebrytki. Wystarczająco dużo szkodliwych rzeczy facet rob
        > i, by jeszcze mu wciskać to czego nie robi.
        A co takiego szkodliwego wedle ciebie robi? Mamy różne oceny działania prezydenta Nawrockiego.
        • arthwen Re: Dorota R. 27.06.26, 20:59
          Twoja pozytywna ocena Nawrockiego dla każdego normalnego człowieka jest wielką alarmową flagą.
      • malgosiagosia Re: Dorota R. 27.06.26, 00:16
        kaki11 napisał(a):

Wystarczająco dużo szkodliwych rzeczy facet rob
        > i, by jeszcze mu wciskać to czego nie robi.

Jakie szkodliwe rzeczy robi Nawrocki?
        • riki_i Re: Dorota R. 27.06.26, 07:43
          Trzykrotnie blokowanie ustawy o kryptoaktywach na przykład....
          • boggi_dan Re: Dorota R. 27.06.26, 09:28
            riki_i napisał:

> Trzykrotnie blokowanie ustawy o kryptoaktywach na przykład....
            Trzykrotnie, czy dwukrotnie jeden pies. Sejm nie obalił veta prezydenta. Więc w czym problem. Problem ma Trzaskowski. Co pokazuje, że nie nadawał się na prezydenta Polski. Tu jeszcze jeden rodzynek. Nawrocki z rekordem zaufania😁
            • riki_i Re: Dorota R. 27.06.26, 10:28
              Problem mają ludzie inwestujący w kryptowaluty, bo nijak nie są chronieni. Ale rozumiem, że w myśl światłego nauczania nadprezesa, to z gruntu podejrzane osobniki i przejmować się nimi nie należy.
              • moni_485 Re: Dorota R. 27.06.26, 12:17
                riki_i napisał:

> Problem mają ludzie inwestujący w kryptowaluty, bo nijak nie są chronieni. Ale
                > rozumiem, że w myśl światłego nauczania nadprezesa, to z gruntu podejrzane os
                > obniki i przejmować się nimi nie należy.

Raczej mało inteligentni ludzie, którzy myślą że są bardzo mądrzy i przebiegli jak łasice.
          • moni_485 Re: Dorota R. 27.06.26, 12:14
            riki_i napisał:

> Trzykrotnie blokowanie ustawy o kryptoaktywach na przykład....

Ludzi, którzy inwestują w kryptowaluty i inne szemrane ambergoldy kompletnie mi nie żal.
            • koko8 Re: Dorota R. 27.06.26, 12:28
              Tu nawet nie chodzi o poszkodowanych.
              Zonda crypto to grupa przestępcza, która ma zarzuty z wielu artykułów. To są również gangsterzy, którzy prali pieniądze oraz finansowali ruskie służby oraz m.in. Ziobrę.
              Tymczasem twój prezydent wetuje raz za razem ustawę regulująca rynek kryptowalut w moim kraju.
              Czego jeszcze nie rozumiesz?
              • moni_485 Re: Dorota R. 27.06.26, 13:02
                To jest tak samo prezydent twój jak i mój. Jeśli to jest grupa przestępcza to należy wsadzić ich do więzenia a grupę rozbić, a nie tworzyć ustawy. Jeśli obywatele polscy mają zamiar inwestować w kryptowaluty prowadzone przez grupy zagraniczne to jest to ich problem. Ciekawe dlaczego Ziobro i przestępcy nie siedzą w w więzieniu. Czego ty nie rozumiesz?
                • koko8 Re: Dorota R. 27.06.26, 14:31
                  Nie, to nie jest mój prezydent i nawet torturami ze mnie nie wyciągniesz, żebym przyznała, że jest inaczej.
                  A jeśli chodzi o dalszy ciąg twojej nielogicznej wypowiedzi - śledztwo w sprawie przestępców z ZondaCrypto prokuratura wszczęła 17 kwietnia. Ustawa regulująca rynek kryprowalut w Polsce potrzebna jest właśnie po to, żeby gangusy podobne do Zondy nie mogły sobie robić z Polski kolumbijskiego eldorado. Którą to ustawę twój ulubieniec skutecznie blokuje.
                  Pytasz dlaczego Ziobro nie siedzi w więzieniu, serio?
                  • boggi_dan Re: Dorota R. 27.06.26, 14:56
                    koko8 napisała:

> Nie, to nie jest mój prezydent i nawet torturami ze mnie nie wyciągniesz, żebym
                    > przyznała, że jest inaczej.
                    > A jeśli chodzi o dalszy ciąg twojej nielogicznej wypowiedzi - śledztwo w spraw
                    > ie przestępców z ZondaCrypto prokuratura wszczęła 17 kwietnia. Ustawa regulując
                    > a rynek kryprowalut w Polsce potrzebna jest właśnie po to, żeby gangusy podobne
                    > do Zondy nie mogły sobie robić z Polski kolumbijskiego eldorado. Którą to usta
                    > wę twój ulubieniec skutecznie blokuje.
                    > Pytasz dlaczego Ziobro nie siedzi w więzieniu, serio?
                    Ale nie musisz go lubić i nawet głosować. Ale odrobina szacunku należy się każdemu. Ziobro nie siedzi? No dziwne by siedział w areszcie wydobywczym z chorobą nowotworową. Już więcej zarzutów nie mogli znaleźć. Kiedy się kończy ta farsa?
                    • memphis90 Re: Dorota R. 28.06.26, 08:35
                      >Ziobro nie siedzi? No dziwne by >siedział w areszcie wydobywczym z >chorobą nowotworową.
                      A dlaczego dziwne? Od kiedy choroba (poza niektórymi psychicznymi po postawieniu diagnozy i orzeczeniu niepoczytalności) zwalnia podejrzanego od odpowiedzialnosci? 🤔
                  • moni_485 Re: Dorota R. 27.06.26, 15:21
                    Nie żal mi tych, których zgubiła własna pazerność czyli tych którzy inwestowali w Amber Gold, a potem twierdzili, że to pańswo polskie powinno im zwrócić pieniądze czyli podatnicy, kryptowaluciarzy i frankowiczów. Sami zanosicie pieniądze przestępcom a potem płacz i lament. Tacy jak ty, wierni wyznawcy obecnej włady co najwyżej ją ośmieszacie brakiem zdrowego rozsądku i bardzo jej niestety szkodzicie (ostatnie sondaże poparcia dla prezydenta). Każdy kto w jakiejkolwiek sprawie poprze prezydenta z automatu jest jego wyznawcą, wielbicielem pisu i ruskim trollem. To jest tak żenujące, że brakuje słów. Kończę dyskusję z tobą, bo szkoda mojego czasu.
                    • koko8 Re: Dorota R. 27.06.26, 15:39
                      Ani razu nie w tej "dyskusji" zwróciłam się do ciebie personalnie ani określiłam cię żadnym epitetem, więc daruj sobie swoje prymitywne osobiste wycieczki.
              • alicia033 Re: Dorota R. 28.06.26, 10:45
                koko8 napisała:

> Tu nawet nie chodzi o poszkodowanych.
                > Zonda crypto to grupa przestępcza, która ma zarzuty z wielu artykułów.

No właśnie, czyli to absolutnie nie był i nie jest problem braku ustawy o kryptowalutach, żeby ich zwinąć a wyłącznie braku chęci władzuchny do ścigania ich. Ciekawe, no ciekawe dlaczego panowie tak sobie tu spokojniutko działali i coś wokół nich zaczęło się dziać dopiero wtedy, jak już wyprowadzili stąd majątek... Kto im na to dał czas?
                • koko8 Re: Dorota R. 28.06.26, 11:25
                  alicia033 napisała:

> koko8 napisała:
                  >
                  > Ciekawe, no ciekawe dlaczego panowie tak sobie tu spokojniutko działali i coś w
                  > okół nich zaczęło się dziać dopiero wtedy, jak już wyprowadzili stąd majątek...
                  > Kto im na to dał czas?
                  >
                  >
                  Dlatego, ze PiS otrzymywało nielegalne finansowanie od ZondaCrypto, jak moglo być ówczesnej władzy na rękę ukrocenie działalności tej organizacji? W tej m.in sprawie toczy się śledztwo.
        • asia-loi Re: Dorota R. 27.06.26, 08:22
          malgosiagosia napisała:
          >
          > Jakie szkodliwe rzeczy robi Nawrocki?

Weto SAFE, kryptowaluty i wiele innych wet.
          Szkodzenie rządowi i Polsce. Nawet nie ukrywa, że jego celem jest rozwalenie rządu Tuska.
          Przypominam, że do rozbiorów Rzeczpospolitej zawsze doprowadzały kłótnie, weta, chęć uzbrojenia i unowocześnienia armii. Ruscy zawsze byli przeciw. Teraz też tak jest, że ruscy są przeciw UE, NATO, SAFE z UE, więc mamy kłótnie, weta, wsadzanie przez prezydenta kija w szprychy, żeby ruscy się cieszyli i ruscy się cieszą z tego co robi Nawrocki, PiS, Braun, Mentzen. Historia się ciagle powtarza. 😬
          • margit49 Re: Dorota R. 27.06.26, 08:54
            asia-loi napisała:

> Weto SAFE, kryptowaluty i wiele innych wet.

> Przypominam, że do rozbiorów Rzeczpospolitej zawsze doprowadzały kłótnie, weta,
            > chęć uzbrojenia i unowocześnienia armii. Ruscy zawsze byli przeciw. Teraz też
            > tak jest, że ruscy są przeciw UE, NATO, SAFE z UE, więc mamy kłótnie, weta, wsa
            > dzanie przez prezydenta kija w szprychy, żeby ruscy się cieszyli i ruscy się ci
            > eszą z tego co robi Nawrocki, PiS, Braun, Mentzen. Historia się ciagle powtarza

Liberum veto i jego moc - tyle wyniósł z historii Batyr
            I jak zawsze była tym najbardziej zainteresowana Rosja

• figa_z_makiem99 Re: Dorota R. 28.06.26, 11:48
              Rosja ma cię gdzieś. Nie wiem dlaczego ludzie nie widzą korupcji we własnym kraju, nie widzą tego, że Ukraina mości sobie wygodne gniazdko nie biorąc Polski pod uwagę i zostajemy z niczym. Jak zawsze. Rosja nie jest tak silna i tak głupia, żeby zaatakować UE, chyba że bierzemy pod uwagę broń jądrową, ale wtedy zostanie po nas pustynia i po nich też. Chodzi o pieniądze.
            • figa_z_makiem99 Re: Dorota R. 28.06.26, 11:59
              Jedna opcja rzuca się z wściekłością i broni plastikowego krzyża, płodzików, druga zażarcie broni własną piersią Ukrainy, uważa, że odmienne zdanie to chęć pogromu na nich i panicznie boi się Putina, a sprytni w tym czasie dzielą tort.
    • lauren6 Re: Dorota R. 27.06.26, 12:25
      Jeśli sąd ją skaże to będzie to jej kolejny wyrok. Ona już chyba ma zawiasy. Wypadałoby, żeby kllejnh wyrok był jednak wyrokiem więzienia. Na wolności ta baba niczego się nie nauczy.
      • green.wild.wood Re: Dorota R. 28.06.26, 06:43
        ale co ona zrobila?
        • figa_z_makiem99 Re: Dorota R. 28.06.26, 09:43
          Jest kobietą i śmie się zachowywać jak facet, ma swoje pieniądze i mówi co myśli. Jej byłemu mężowi nie życzą więzienia i jest na wolności, a posadzili go od razu, mieli dowody. Nawet babie, która zmuszała swoją córkę do współżycia z psem nie życzą więzienia.
        • alicia033 Re: Dorota R. 28.06.26, 10:48
          green.wild.wood napisał(a):

> ale co ona zrobila?

Ale odcięli ci internet poza ematką i nie masz jak, biedactwo, dotrzeć do komunikatu prokuratury w sprawie zarzutów dla tej patoli?
          • figa_z_makiem99 Re: Dorota R. 28.06.26, 11:00
            Ma zarzuty, nie posadzili jej w więzieniu, jej męża tak. Teraz odbędzie się sprawa. Dlaczego sen z powiek spędza ci Dorota R., a nie na przykład lekarz, który ukradł pieniądze publiczne i ktoś mu to umożliwił? A premier, który wierzy temu, który kradnie, a nie doświadczonemu lekarzowi, a przynajmniej nie jest neutralny, nie przeszkadza ci? Dla mnie to niepojęte, bo bardziej denerwuje mnie lekarz rozbijający się porsche za publiczne pieniądze. Zaraz mnie oskarżą o bycie fanką Doroty R., tak jak oskarżają o bycie ruską onucą, kiedy zanegujesz zasadność rozdawnictwa Ukrainie.
            • alicia033 Re: Dorota R. 28.06.26, 12:10
              figa_z_makiem99 napisała:

> Dlaczego sen z powiek spędza ci Dorota R., a nie na przykład lekarz, który
              > ukradł pieniądze publiczne i ktoś mu to umożliwił?

Pudło, ani rabaczewska ani nikt inny nie spędza mi snu z oczu.
              Natomiast, w przeciwieństwie do ciebie, we mnie kryminalna patola wywołuje antypatię bez względu na jej płeć.

>A premier, który wierzy temu, który kradnie, a nie doświadczonemu lekarzowi, a przynajmniej nie jest neutr
              > alny, nie przeszkadza ci?

Jak najbardziej mi przeszkadza. I nie tylko z tego powodu. Co jak co ale ja akurat jestem w ścisłej forumowej czołówce antyfanek tego sopockiego oszusta i między innymi z tego powodu jestem przez jego ślepe wyznawczynie wyzywana również od ruskich onuc. Noale cóż nie mój problem, że głupie tak mają.
              • figa_z_makiem99 Re: Dorota R. 28.06.26, 12:28
                Nie spędza mi snu z oczu "kryminalna patola", od której jestem niezależna i nie ma na mnie wpływu. Nie mam potrzeby, żeby nazywać tak ludzi, żeby poczuć się lepiej, bo nie jestem patolą, w dodatku kryminalną. Za to spędza mi sen z powiek korupcja i ludzie, których nigdy nikt nie nazwie patolą, którzy mają na mnie wpływ. Jeżeli człowiek, który ma szemraną przeszłość, popiera dziś moje interesy to głosuję na niego, bo moje bezpieczeństwo jest najważniejsze. Możesz sobie nazywać patolą kogo chcesz, ale jeśli nie masz poczucia bezpieczeństwa i pieniędzy, to możesz to możesz jedynie poujadać i pójdziesz na dno. Nikt nie będzie się o ciebie martwił, tym bardziej Ukraina. Możesz sobie spluwać na tych którymi gardzisz, odwracać się, ale jeśli nie masz poczucia bezpieczeństwa, to będziesz tylko śmieszna. Wygrywają ci, którzy mają pieniądze, pieniądze to władza i możliwość wyboru, możesz sobie kupić lepsze warunki życia. Jeśli tego nie widzisz i uważasz, że ktoś cię uratuje, to jesteś w d....
              • figa_z_makiem99 Re: Dorota R. 28.06.26, 13:13
                Jeszcze się zdziwisz, kiedy unijne kraje zaczną robić interesy z Putinem, bo nie będą płacić 10 razy drożej za coś jak my.
      • figa_z_makiem99 Re: Dorota R. 28.06.26, 09:56
        To ciekawe zjawisko psychologiczne i socjologiczne, czego powinna się nauczyć Dorota R. ? Oprócz tego, że jeśli są dowody i jest winna przestępstwa, powinni ją skazać zgodnie z prawem.
      • figa_z_makiem99 Re: Dorota R. 28.06.26, 11:13
        Bardzo chciałabym wiedzieć co powoduje w wielu osobach agresję wobec Doroty R. i publiczną chęć wymierzenia jej sprawiedliwości, bo gdy na nią patrzę czasem, myślę sobie różne rzeczy, ale nie czuję chęci zemsty i nie powoduje mojej agresji. Jej wygląd mi zwisa, pokazywanie tyłka też, w końcu występuje na scenie, nie jest urzędnikiem państwowym. Za to złość wzbudzają we mnie niektórzy urzędnicy państwowi i chciałabym ich wy....lić z ciepłych posadek.
        • evro44 Re: Dorota R. 28.06.26, 12:21
          ta persona oprócz przestępstw wygłasza obrzydliwe sądy o innych ludziach uważając się z wyrocznię i guru. Nie zależy mi czy ją skażą czy nie ale powinna zniknąć z przestrzeni publicznej. To byłaby największa kara dla tej taniej "artystki"
          • figa_z_makiem99 Re: Dorota R. 28.06.26, 12:35
            To twój problem, że taka "persona" ma wpływ na twój dobrostan i stan psychiczny, realnie i fizycznie nie ma na ciebie wpływu. Ma natomiast pieniądze, dzięki którym nawet jeśli ją posadzą poradzi sobie. Podobnie niejaka Dagmara Kaźmierska, mignęła mi ostatnio, zrobiła sobie lifting, nadal robi biznes, jej syn skończył medycynę z bardzo dobrym wynikiem i ma 100 tyś. obserwujących. Twój bulwers nic nie zmieni. Zmieni coś wywalenie od koryta skorumpowanych i zgniłych elit, przynajmniej na jakiś czas.
          • figa_z_makiem99 Re: Dorota R. 28.06.26, 12:40
            Gó*wniany resentyment nie zmieni twojej sytuacji. Możesz się zastanowić co zrobić, żeby mieć poczucie bezpieczeństwa i realnie działać w tym kierunku.
          • figa_z_makiem99 Re: Dorota R. 28.06.26, 12:59
            Jeżeli nie widzisz tego, że musisz się zjednoczyć jako naród i walczyć o swój interes, zamiast wytykać innym krzyże, aborcje i miłość do Putina, to jesteś przegrywem.
        • marzenka12 Re: Dorota R. 28.06.26, 13:30
          Ja np nie lubie agresywnych, przemocowych patusow
          • figa_z_makiem99 Re: Dorota R. 28.06.26, 13:43
            Masz do tego prawo i wystarczy unikać. Trwanie w poczuciu moralnej wyższości i bezcelowe ujadanie, jest śmieszne. Moralna wyższość wynika z zawiści, bo ta patola radzi sobie lepiej od ujadającego i ma go w odwłoku.
            • marzenka12 Re: Dorota R. 28.06.26, 14:04
              pytalas co powoduje niechec wobec Dody, no to ci odpowidziałam, jak ci sie nie podoba to juz trudno
          • agcerz Re: Dorota R. 28.06.26, 13:45
            Podpisuję się obiema rękami. Wulgarna samozwańcza artystka, która nie potrafi złożyć logicznego zdania, odgrywając przy tym rolę szlachetnej osoby, którą nie jest (aktywistką, obrończynią zwierząt). Próbowała nawet sugerować, że była dziewczyną zmarłego posła Litewki. Moim zdaniem jej obecność w Opolu jest policzkiem dla prawdziwych artystów, a obecność w mediach złym przykładem dla młodzieży.
            • figa_z_makiem99 Re: Dorota R. 28.06.26, 13:49
              Ludzie są jednak glupi, ona zarabia na takich jak ty, gdyby była milusia, bezbarwna i grzeczna, nikt by o niej nie usłyszał. Słaby głupek zawsze będzie biedny.
            • figa_z_makiem99 Re: Dorota R. 28.06.26, 13:54
              Możesz się podpisywać nawet stopami, ale to jej proponowali bycie politykiem, kiedy walczyła o schroniska.
              • lauren6 Re: Dorota R. 28.06.26, 14:08
                > to jej proponowali bycie politykiem

Proponować sobie mogą. Osoba skazana prawomocnym wyrokiem nie może startować w wyborach, więc pani Dorotka przez kilka najbliższych lat może spadać na drzewo, a nie politykować smile
                • figa_z_makiem99 Re: Dorota R. 28.06.26, 15:05
                  Mając możliwości zarabiania za reklamy tyle co ona, bez prawomocnego wyroku nie chciałoby mi się politykować. A jednak zawiść i moralna wyższość. Ciężko żyć, będąc tak zatrutym mentalnie, bo to się przenosi na wszystko.
                • figa_z_makiem99 Re: Dorota R. 28.06.26, 15:19
                  Nie obserwuję Doroty R., ani innych celebrytów, pozytywnych czy negatywnych, nie komentuję nigdy pod tym ich postami, rolkami. Czasem coś obejrzę, przeczytam. Gdybym usłyszała to co teraz od ciebie, od koleżanki, to omijałabym szerokim łukiem. Od zawistnych typów trzeba wiać.
          • figa_z_makiem99 Re: Dorota R. 28.06.26, 13:47
            Problemem jest system.
      • marzenka12 Re: Dorota R. 28.06.26, 14:06
        lauren6 napisała:

> Jeśli sąd ją skaże to będzie to jej kolejny wyrok. Ona już chyba ma zawiasy. Wy
        > padałoby, żeby kllejnh wyrok był jednak wyrokiem więzienia. Na wolności ta baba
        > niczego się nie nauczy.

ma zawiasy ale na rok od 2025, wiec do konca sprawy się przedawnią. A szkoda. Mogłaby nagrac reality z celi.
        • figa_z_makiem99 Re: Dorota R. 28.06.26, 15:08
          Oczywiście, że tak.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka