Dodaj do ulubionych

Urlop w książce

• beataj1 Re: Urlop w książce 24.07.26, 15:30
      Chatka w lasie ze wszystkimi bohaterami z Dożywocia Marty Kisiel.
    • elinborg Re: Urlop w książce 24.07.26, 15:52
      Ja bym chciała do Dumy i uprzedzenia. Poszłabym sobie na bal, do Meryton, posmialabym się z zalotów pana Collinsa i pogadałabum z Lizzy,😉
    • aandzia43 Re: Urlop w książce 24.07.26, 16:33
      W Hogwarcie. Najchętniej letnią porą. Marzę o lataniu na miotle.
      W chatce Regisa. Uwielbiam go smile Ale jakiś zamek przyjemnie urządzony przez czarodziejkę też może być.
      • la_felicja Re: Urlop w książce 24.07.26, 17:41
        Ooo, latanie na miotle to super pomysł na urlop. Ale nie musiałabyś się wybierać aż do Hogwartu. Równie dobrze mogłabyś być wybrać się z Kajko i Kokoszem do Szkoły Latania. "Pole las woda wieś, nadszedł czas, miotło nieś" big_grin
        • aandzia43 Re: Urlop w książce 24.07.26, 18:59
          Może być i tak. A tak w ogóle to najbardziej Babunię Jagódkę chciałabym poznać. I zobaczyć jak działa zaklęcie "piękna i młoda!" smile
    • ponis1990 Re: Urlop w książce 24.07.26, 16:41
      Lato mogłabym spędzić na herbatce u Panny Lawendy z ,,Ani z Avonlea".
      • la_felicja Re: Urlop w książce 25.07.26, 11:47
        O tak, ja też
    • kura17 Re: Urlop w książce 24.07.26, 16:54
      ja bym chciała spędzić urlop w domu komisarza Brunetti w Wenecji - Paola by mnie karmiła, a komisarz zabierał na swoje śledztwa
      • chatgris01 Re: Urlop w książce 24.07.26, 17:45
        O tak, to też dobra opcja.
    • asia_i_p Re: Urlop w książce 24.07.26, 16:59
      Któraś Agatha Christie i śledztwo, a jeszcze lepiej któraś Ann Cleeves i śledztwo. Tylko jestem rozdarta, bo pejzaż wolę z serii o Szetlandach, a detektywa zdecydowanie z serii o Verze. Warunek podstawowy - nie życzę sobie być osadzona w roli denatki.

Coś co zapewniłoby mi możliwość nienachalnej obserwacji pracy jakiegoś fascynującego rysownika/ malarza, np. Beatrix Potter albo sióstr Scott.
      Chyba nie śmiałabym się zaprzyjaźniać, ale mogłabym im strugać ołówki.
    • asia_i_p Re: Urlop w książce 24.07.26, 17:09
      No i absolutna oczywistość, aż się dziwię, że nie pomyślałam wczesniej - uzdrowisko w Davos z czasów "Czarodziejskiej góry". Niedługo, tak ze trzy tygodnie.
    • kocynder Re: Urlop w książce 24.07.26, 17:34
      A wszystko zależy. Bo fajnie byłoby przenieść się na Baker Street 221B, ale tylko i wyłącznie z kiesą dobre wypchaną, bo te tzw warstwy niższe to niekonicznie zachęcające... Tak samo chętnie poszłabym na ziółka z Herculesem Poirot.
    • nadkomisarz_przyzwoita Re: Urlop w książce 25.07.26, 12:24
      Chyba w tej książce o Zakopanem Zapolskiej zapomniałam tytułu. Jakaś babeczka pojechała z córką do Zakopanego na wakacje i mąż jej ciężko w Warszawie pracował jako urzędnik a ona tylko narzekała że za mało zarabia i w jakiś romans się z nudów chyba też wdała. Mogłabym sobie spędzić miesiąc w Zakopanem zanim zrobiło się tam tłoczno.
      • chatgris01 Re: Urlop w książce 25.07.26, 12:37
        "Sezonowa miłość".
        Profesorowa Szczupaczyńska też tak zrobiła big_grin
    • scarlett74 Re: Urlop w książce 25.07.26, 13:52
      Południe przed wojną secesyjną, Melania , Scarlett, 12 Dębów,,Tara,Rett-Przeminelo z wiatrem
      Polska szlachecka zimową porą-Malgosia kontra Malgosia(uwielbialam w nastolęctwie i chcialam tak tez sie przeniesc w czasie), kulig z Potopu
      Zakladam ze jestem "dobrze urodzona" a nie chlopka czy niewolnica
      I jeszcze z effami w Rivendell
    • furiatka_wariatka Re: Urlop w książce 25.07.26, 16:27
      Ja bym chętnie pomieszkala trochę w domu baronowej Blixen z Pożegnania z Afryką.
      Albo
    • kamin Re: Urlop w książce 25.07.26, 17:09
      Terska, Okrętka i ich kajak składak.
      • profes79 Re: Urlop w książce 26.07.26, 00:09
        I peryskop tongue_out
    • pupu111 Re: Urlop w książce 25.07.26, 20:07
      Opowieści z Narnii, seria o Harrym Potterze
      • mika_p Re: Urlop w książce 26.07.26, 00:03
        Nie pojmuję odmiany "Narnii", przecież to nie jest takie -nia jak w "Dania", tylko takie jak w "Gdynia". Tłumaczenia książek w latach 80-tych miały poprawnie - "Opowieści z Narni"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka