Dodaj do ulubionych

Zanzibar czy Kenia

20.08.26, 20:02
Poradzcie mi co lepsze Zanzibar czy Kenia. Chciałabym i pozwiedzać i na plaży poleżeć.
I tu pachnie i tu nęci...
Obserwuj wątek
    • koronka2012 Re: Zanzibar czy Kenia 20.08.26, 23:37
      Ale co ty konkretnie chcesz zwiedzać? Kilimandżaro?
      Z obu miejsc można ruszyć na safari, choć z Kenii jest to łatwiejsze logistycznie.

Poza Safari i nurkowaniem nie bardzo jest co zwiedzać, osobiście nie przepadam za atrakcjami na siłę.
      Pół dnia wystarczy na Stone Town.
      • pani.asma Re: Zanzibar czy Kenia 21.08.26, 11:11
        Kilimanjaro nie leży w Kenii wink
        Choć zaraz zapewnię przyjdzie taje i inne trolle i będą orzekniętą że one zwiedzały je w Kenii wink
        • pani.asma Re: Zanzibar czy Kenia 21.08.26, 11:11
          Nie odzrknieto ale przekonywać
      • eugeniafelek Re: Zanzibar czy Kenia 21.08.26, 22:54
        No safari przede wszystkim, Mombasa
        A Zanzibar ładny podobno to cały mozna zwiedzac
    • bywalec.hoteli Re: Zanzibar czy Kenia 20.08.26, 23:47
      koleżanka Elizabeth.nakatami aka leanne.paul.piper może doradzić gdzie się lepiej lezy. i gdzie lepsze zakończenie tego lezenia.
    • alina460 Re: Zanzibar czy Kenia 21.08.26, 07:50
      Kenia zdecydowanie.
    • wyprawa32768 Re: Zanzibar czy Kenia 21.08.26, 08:51
      Następna która chce błysnąć przed sąsiadkami egzotyką. Co tam jest do zwiedzania ? A żeby leżeć na plaży nie trzeba męczyć się długą podróżą i przepłacać kupę forsy. No, ale najważniejsze są priorytety - żeby sąsiadki zazdrościły...
      • elisabeth.nakatami Re: Zanzibar czy Kenia 21.08.26, 09:07
        Do Afryki to się jeździ na safari, hun.
        Ale trzeba lubić zwierzęta, bo wejdą ci tez do domu. To nie tak jak w Australii, że wszystko próbuje cię zabić, one po prostu są ciekawe człowieka😎
        • eugeniafelek Re: Zanzibar czy Kenia 21.08.26, 22:57
          Uwielbiam zwierzeta, mogą mi wchodzić do domu chociaż wolałabym aby mnie nie zezarli
          • elisabeth.nakatami Re: Zanzibar czy Kenia 22.08.26, 02:30
            Zeżrą co najwyżej wszystko, co jadalne i wejdą każdą szczeliną. Ale to nie tylko koczkodany, pawiany czy gerezy, to też jaszczurki, krocionogi czy pająki. Naprawdę trzeba lubić zwierzęta i się ich nie bać, ja tam tęsknię za moją krocionóżką spod prysznica, była moim pet😉.
      • kamkaklamka Re: Zanzibar czy Kenia 21.08.26, 09:22
        Jest coś w tym, mam w rodzinie babkę która kompensuje sobie dalekimi podróżami nieudane życie osobiste bardzo ją to pochłania bo dodatkowo spędza pół życia szukając tańszych opcji na te wyjazdy i szukając informacji, działa też aktywnie na tych forach, grupach.Ja widzę same plusy bo bez tego prawdopodobnie miałaby już depresję.
        • simply_z Re: Zanzibar czy Kenia 21.08.26, 10:45
          Przypuszczam, ze ma ciekawsze zycie niz twoje. U ciebie pewnie tylko:Halyna, a pamietasz jak zbilam szklanke w 2017? haha
          • kamkaklamka Re: Zanzibar czy Kenia 21.08.26, 11:03
            Ma ciekawsze, ale też jest młodsza i ma więcej sił, jest zdrowsza, ja w jej sytuacji np latami nawalajac sie z jakimś eksem o opiekę nad dzieckiem, lataniem po sądach, złośliwościami i to wielu osób iktóre mają finał w sądach, ze swoim zdrowiem nie miałabym sił zakupów zrobić w markecie a co dopiero jechać z całym majdanem na Zanzibar.
            • kamkaklamka Re: Zanzibar czy Kenia 21.08.26, 11:12
              Swoją drogą i tak apropos ciekawego życia, słucham ostatnio opowieści emigrantów i ich rodzin z lat 80 tych, takich którzy uciekali często w ekstremalnych okolicznościach przed komuną i układali sobie życie poza Polska, jeżdzili po świecie, to są ciekawi ludzie i ciekawe życiorysy wielu było związanych z Solidarnością ale nie tylko, sporo lekarzy, architektów, biologów. U mnie nudy od zawszea teraz jeszcze coraz słabsze zdrowie więc nie zanosi się na zmiany.
      • ritual2019 Re: Zanzibar czy Kenia 21.08.26, 09:30
        wyprawa32768 napisał:

> Następna która chce błysnąć przed sąsiadkami egzotyką. Co tam jest do zwiedzani
        > a ? A żeby leżeć na plaży nie trzeba męczyć się długą podróżą i przepłacać kupę
        > forsy. No, ale najważniejsze są priorytety - żeby sąsiadki zazdrościły...

OJP 😀
      • eugeniafelek Re: Zanzibar czy Kenia 21.08.26, 22:56
        Nie, moje sąsiadki to zazdroszczą Egiptu. O Meksyku powiedziały że tam to nuda na pewno.
        A mnie korci Afryka ale taka bardziej afrykańska i dość bezpieczna. Pojechać na safari, zobaczyć słonie, zebry, żyrafy
        • wyprawa32768 Re: Zanzibar czy Kenia 22.08.26, 13:35
          eugeniafelek napisał(a):

> A mnie korci Afryka ale taka bardziej afrykańska i dość bezpieczna.

bardziej afrykańska Afryka jest niebezpieczna, nie licz na bezpieczeństwo.

> Pojechać na safari, zobaczyć słonie, zebry, żyrafy

Słonie, zebry i żyrafy masz w każdym zoo w Polsce, nawet jest namiastka safari
    • elisabeth.nakatami Re: Zanzibar czy Kenia 21.08.26, 10:51
      Tylko przygotuj się na to, że Afryka jest bardzo dzieciolubna niestety. Ale właśnie moim głośni muzułmańscy sąsiedzi maja zrobić check out. Yes Yes Yes, znowu będzie słychać przechodząca mrowke w nocy a nie ich wrzaski 😁
      • eugeniafelek Re: Zanzibar czy Kenia 21.08.26, 23:00
        Jak dzieciolubna? Że dużo tam dzieci? Na safari chyba nie, w hotelu też nie za wiele a po wyjściu z hotelu i w Afryce północnej dzieci żebrzą
        Jeżeli to miałaś na musli
        • elisabeth.nakatami Re: Zanzibar czy Kenia 22.08.26, 02:42
          Po prostu są dość dzieciocentryczni, podobnie jak Wlosi, nie spotkałam jeszcze stricte hotelu wyłącznie dla dorosłych, no moze poza jednym, ale on jest ofcourse drogi. A właśnie, albo dzieci albo Wlosi, nie wiem, którzy bardziej męczący 😉. Jak nie chcesz się poczuc jak w Małej Italii, to nie wybieraj Watamu ani Malindi. Lepsze będzie południowe wybrzeże, Diani Beach, Msambweni, ale tu z kolei zatrzęsienie malp, tak że zawsze coś😉🙃.
          Ale ja oczywiście Czarny Lad polecam, jakże moglabam inaczei, jest już w moim krwiobiegu 😉.
    • pani.asma Re: Zanzibar czy Kenia 21.08.26, 11:12
      Plaże masz też w Kenii więc jak chcesz zwiedzać parki to Kenia
    • marzenka12 Re: Zanzibar czy Kenia 22.08.26, 07:10
      Polezysz w trumnie, teraz zwiedzaj

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka