Dodaj do ulubionych

Polski wyglad

• llllllolllllipop Re: Polski wyglad 26.08.26, 12:50
      To typowy Polak - w oczach Groka.
      • srubokretka Re: Polski wyglad 26.08.26, 16:22
        z tym dolkiem na brodzie przesada, ale oglnie tak.
        • demodee2 Re: Polski wyglad 27.08.26, 11:12
          Dałyście zdjęcie Michała Tuska bez jego pozwolenia? To tak można?
    • llllllolllllipop Re: Polski wyglad 26.08.26, 12:51
      A tu typowa Polka.
    • simply_z Re: Polski wyglad 26.08.26, 13:05
      Tez sie zdarzaja ale 90% to typ srodziemnomorski
      • baenzai Re: Polski wyglad 27.08.26, 10:00
        Czemu wpis ze zdjęciem Daniego Olmo został usunięty?

• demodee2 Re: Polski wyglad 27.08.26, 11:14
          Tan Dani ma wygląd typowego Polaka? U nas na osiedlu takich nie ma...
          • baenzai Re: Polski wyglad 27.08.26, 16:50
            Na pewno bardziej przypomina typowego Krzyśka niż typowego Alvaro wink
    • princesswhitewolf Re: Polski wyglad 26.08.26, 14:01
      Szeroko rozstawione kosci policzkowe u kobiet. Krepa dosc specyficzna budowa facetow
    • chatgris01 Re: Polski wyglad 26.08.26, 15:28
      Nie poznaję, chyba że mówią po polsku.
      Mnie też nie poznają tongue_out
      • simply_z Re: Polski wyglad 26.08.26, 15:44
        A ja poznaję, po prostu mam większy przegląd ludzi miesięcznie, niż niektórzy z was przez rok i to są fakty, nie ma co się obruszać.Tak jak botanik potrafi rozpoznać gatunki roślin, ja tak mam z ludźmi.Oczywiście nie zawsze trafię ale często jednak tak.
        • szarmszejk123 Re: Polski wyglad 26.08.26, 15:46
          Nie by bardziej zdziwiło, gdybyś po latach w turystyce nie rozpoznawała :p
          • szarmszejk123 Re: Polski wyglad 26.08.26, 15:47
            Mnie*
          • chatgris01 Re: Polski wyglad 26.08.26, 15:54
            szarmszejk123 napisał(a):

> Nie by bardziej zdziwiło, gdybyś po latach w turystyce nie rozpoznawała :p

Też mam za sobą lata w turystyce tongue_out (15 dokładnie).
            • szarmszejk123 Re: Polski wyglad 26.08.26, 15:55
              Wyrażam zdziwienie zatem :p
            • simply_z Re: Polski wyglad 26.08.26, 16:02
              Jak tak dokladniej policzylam to ja nawet 17wink
              • chatgris01 Re: Polski wyglad 26.08.26, 16:05
                Ja w turystyce 15, ale ludzi w innych pracach pracach też widywałam setkami, bo pracowałam również jako bibliotekarka i kadrowa.
            • bi_scotti Re: Polski wyglad 26.08.26, 16:04
              chatgris01 napisała:

> Też mam za sobą lata w turystyce tongue_out (15 dokładnie).

Ale to moze zalezy od diversity klientow, ktorych obslugujesz/obslugiwalas. W pewnym momencie zaczyna sie jednak rozpoznawac rozne drobne details charakterystyczne dla roznych nacji: body language, facial expressions, pronunciation (jesli to nie jest czyjs L1), preferowany sposob ubierania etc. Of course, nigdy to nie jest 100% dopoki ktos nie potwierdzi ale kazdy z nas jest "jakis" i "skads" - one way or the other te roots sie najczesciej ujawniaja ... sooner or later. Co ja akurat uwazam za super cool smile Cheers.
              • chatgris01 Re: Polski wyglad 26.08.26, 16:07
                Bez pudła rozpoznawałam tylko amerykańskie emerytki cool
                No ale przecież nie po twarzach.
                • bi_scotti Re: Polski wyglad 26.08.26, 16:14
                  chatgris01 napisała:

> Bez pudła rozpoznawałam tylko amerykańskie emerytki cool
                  > No ale przecież nie po twarzach.
                  >

big_grin 1:0 dla Ciebie wink Cheers.
    • krwawy.lolo Re: Polski wyglad 26.08.26, 15:46
      Abstrahując od jednoznacznych rasistowskich odlotów w tym wątku, po jaką cholerę zastanawiać się, skąd dany człowiek pochodzi?
      • simply_z Re: Polski wyglad 26.08.26, 16:03
        No ja watku nie zaczelam...wiec...
      • bi_scotti Re: Polski wyglad 26.08.26, 16:12
        krwawy.lolo napisał:

> Abstrahując od jednoznacznych rasistowskich odlotów w tym wątku, po jaką choler
        > ę zastanawiać się, skąd dany człowiek pochodzi?

Bo kazdy ma swoje story a stories bywaja fascynujace. Np. Indians wyrzuceni z Tanzania & Uganda, wychowani w UK, zyjacy obok mnie, ich rodzice jeszcze z Gujarat - amazing stories ... a wszystko w koncu "widac i slychac" na twarzach, gdy mowia. Albo przyjaciele Starego Bi_scotta: South-African-Chinese-Canadians wink Stories and more stories & znow "wszystko widac i slychac" gdy taki czlowiek siedzi obok Ciebie. Po taka cholere wink Cheers.
        • krwawy.lolo Re: Polski wyglad 26.08.26, 16:16
          Przecież nie o tym wątek. A już na pewno nie spora część wpisów.
          • bi_scotti Re: Polski wyglad 26.08.26, 16:21
            krwawy.lolo napisał:

> Przecież nie o tym wątek. A już na pewno nie spora część wpisów.

Well, watek o rozpoznawaniu Polakow ... i nie tylko wink Ty pytasz po co rozpoznawac, ja Ci odpowiadam. I tak sobie watek rosnie. Jak to watek - here, there, everywhere, anywhere ...
            A ze czesc wpisow rasistowskich? Nawet w watkach kulinarnych czy kulturalnych takie sie trafiaja - to nie jest kwestia watku tylko potrzeb/ideas/skojarzen okreslonych nicks, eh uncertain Can we stop that? I don't think so sad Life.
      • azalee Re: Polski wyglad 26.08.26, 16:25
        Czy mozesz zacytowac chociaz jeden rasistowski tekst z tego watku?
        • snakelilith Re: Polski wyglad 26.08.26, 16:49
          azalee napisała:

> Czy mozesz zacytowac chociaz jeden rasistowski tekst z tego watku?

Ja się czasem zastanawiam, czy zalegalizowanie marihuany w De nie było przypadkiem katastrofą dla tego faceta, bo niczym się nie interesuje, nic go nie obchodzi, siedzi tylko w oparach zgniłego nonsensu i wszystko co nie pasuje do tęczowej urawniłowki nazywa rasizmem, albo od razu by to "zniknął", jak w wątku o Izraelu.
          • azalee Re: Polski wyglad 26.08.26, 16:58
            Nie sadze zeby marihuana dzialala az tak depresyjnie.
            Dziwi mnie dlaczego lolo odczuwa potrzebe w kazdym praktycznie watku zaznaczyc ze nie wie o czym mowa i go to nie interesuje. Oraz czasem dorzucic mansplaining jak to nie powinnysmy sie wypowiadac na dany temat.
            Naprawde, bywalec wiecej wnosi na to forum niz on.
            • szarmszejk123 Re: Polski wyglad 26.08.26, 16:59
              Ale on nie był taki zawsze, bardzo mu się ostatnio pogorszyło.
              • azalee Re: Polski wyglad 26.08.26, 17:04
                Ja kojarze jedynie takie jego teksty, nie trafilam chyba nigdy na ciekawy wpis w jego wykonaniu.
                • szarmszejk123 Re: Polski wyglad 26.08.26, 17:06
                  Nie twierdzę, że był jakiś arcyciekawy wcześniej, ale nie przypie.dalał się aż tak do wszystkiego, nie był aż takim skostniałym sztywniakiem.
            • snakelilith Re: Polski wyglad 26.08.26, 17:05
              azalee napisała:

> Nie sadze zeby marihuana dzialala az tak depresyjnie.

Ja nie odbieram jego postawy jako depresyjnej. To taka plakatywna demonstracja pogardy dla przaśnych ludzkich motywów i wdoopiemania wszystkiego co innym może być ważne, co on uważa nie wiadomo dlaczego, za wyższy stan świadomości.
      • baenzai Re: Polski wyglad 26.08.26, 16:30
        krwawy.lolo napisał:

> Abstrahując od jednoznacznych rasistowskich odlotów w tym wątku, po jaką choler
        > ę zastanawiać się, skąd dany człowiek pochodzi?

Lepiej nie jedź do USA, bo tam możesz zostać zapytany o pochodzenie przez totalnego randoma w totalnie randomowej sytuacji (np. podczas zakupu karmy dla kota).
    • dwa_kubki_herbaty Re: Polski wyglad 26.08.26, 15:50
      Umię odróżnić mniej więcej slowianina od włocha i od azjaty ;P.
      Przy czym odröżniam chinczyka od koreańczyka i od japończyka.
    • misiamama Re: Polski wyglad 26.08.26, 16:28
      Wydaje mi się że Polacy mówią ciszej, zachowują się mniej ekspansywnie i są bardziej zamknięci w sobie. Nie znaczy, że niemili, nieuczynni - nic podobnego, nawet przeciwnie, są zawsze bardzo pomocni i (panowie) rycerscy, np. jeśli chodzi o pomoc kobiecie z bagażem, wózkiem, dzieckiem itp., przepuszczanie w drzwiach też trzyma się u nas mocno. Dzieci nie siedzą w baseballówkach przy jedzeniu.
    • szarmszejk123 Re: Polski wyglad 26.08.26, 16:51
      Potwierdzone, nie wyglądam na polkę:p przed chwilą usiadła obok mnie na ławce polka i myśląc, że jej nie rozumiem zaczęła nawijać przez telefon z-chyba- facetem o bardzo intymnych sprawach;p
    • best_bej Re: Polski wyglad 26.08.26, 16:59
      Polki wyróżniają sie często sztucznymi paznokciami, rzęsami, brwiami, ustami i włosami.
      Mężczyźni zazwyczaj sąopaleni na raka. A karki to juz wielokrotnie.
      • best_bej Re: Polski wyglad 26.08.26, 17:02
        Ach! A na plaży słowian poznasz po nakryciu głowy. W sensie dużo dorosłych nosi.
        • heca007 Re: Polski wyglad 27.08.26, 10:47
          No jak są łysi to muszą nosić wink Ja noszę bo mi zssłania twarz bo nie chcę mieć plam a one łatwo mi się robią.
    • brenya78 Re: Polski wyglad 26.08.26, 19:45
      trina45 napisała:

> Czy mozecie co oznacza tzw polski wyglad czyli , ze poznajecie rodakow za grani
      > ca ?Po czym?Ja musze przyznac ze juz nie poznaje.

Po tym ze maja odprasowane na kancik ciuchy.
    • heca007 Re: Polski wyglad 27.08.26, 10:45
      Dziś mijałam się w sklepie na Sardynii z grupą ośmiu Polaków. Gdyby się nie odezwali to bym ich nie poznała. Niczym się nie różnili od innych klientów. Torbę na zakupy mieli z lokalnego sklepu, wielorazową.
    • heca007 Re: Polski wyglad 27.08.26, 10:53
      Płaskie głowy to wg mnie problem odchodzący w niebyt. Kiedyś (i to całkiem niedawno) trzymano niemowlęta długo w pozycji leżącej. Potem, kiedy już udało im sie usiąść to najpierw niemożebnie sie śliniły bo nie potrafiły przełykać śliny na siedząco. No i te czaszki... U kobiet nie widać bo mają gęste i dłuższe włosy. Do mnie się 23 lata temu przypierdzieliła jakaś sprzedawczyni w cukierni. Upał, czekałam na matkę w samochodzie. Byłam z 4 miesiączną córką. Więc poszłam do cukierni uściąść przy ciastku i herbacie. Córkę wzięłam na ramię jak do odbijania. A tu babsko do mnie, że tak się niemowlęcia nie trzyma! Trzeba na płasko! Bo w tym wieku dziecko mózg ma... płynny sciana no cóż... prawdopodobnie dlatego stała za ladą a nie była pediatrą tongue_out
      • szarmszejk123 Re: Polski wyglad 27.08.26, 10:55
        O lol, tego jeszcze nie słyszałam! 😅😅😅
      • aandzia43 Re: Polski wyglad 27.08.26, 11:46
        "Płaskie głowy to wg mnie problem odchodzący w niebyt. Kiedyś (i to całkiem niedawno) trzymano niemowlęta długo w pozycji leżącej."

"Polskie" głowy to genetyka. Podobnie jak bardziej płaskie niż u np. nordyków twarze. Domieszka genów azjatyckich. Nie tylko Polaków niewłaściwe kładziono w niemowlęctwie, nie wszyscy z płaskimi głowami byli trzymani na wznak, nie wszystkim trzymanym na wznak głowa się spłaszczyła. Prawidłowe pielęgnowanie niemowlęcia pomaga uzyskać nieco lepszy kształt, ale gena nie wydłubiesz.
        • azalee Re: Polski wyglad 27.08.26, 11:52
          Dokladnie tak, genetyka.
          Poza tym, dawniej dzieci rzeczywiscie kladzono na wznak, ale lezaly czesto w miekkich poduchach, nie kladzono niemowlat na plaskim materacu jak teraz.
          • trina45 Re: Polski wyglad 27.08.26, 14:30
            Juz 40 lat temu mnie uczyli , ze dziecko na brzuszku sie kladzie zeby nie bylo plaskiej glowki....moje dziecko ponad 30 lat temu zbieralo komplementy od obcych babek ze ma ksztaltna glowkesmile
            • aandzia43 Re: Polski wyglad 27.08.26, 14:58
              trina45 napisała:

> Juz 40 lat temu mnie uczyli , ze dziecko na brzuszku sie kladzie zeby nie bylo
              > plaskiej glowki....moje dziecko ponad 30 lat temu zbieralo komplementy od obcyc
              > h babek ze ma ksztaltna glowkesmile

Bardzo dobrze że uczyli kładzenia dzieci na brzuchu, na plecach, na boczku i jeszcze innych mądrych rzeczy uczyli. Zdrowe nie tylko na główkę. Trzymanie dziecka w różnych pozycjach pozwala ukształtować się główce optymalnie, bez zniekształceń, co nie znaczy że jak ktoś ma mieć czaszkę płaską z tyłu i ściętą na czole jak część Azjatów to niemowlęctwo spędzone na brzuchu czy w pionie zmieni to.
              Moje dziecię nienawidziło leżenia na brzuchu, na boczku jako tako, a najchętniej spało na plecach z głową zwróconą w lewo. Poza tym przez jakiś czas miało krzywicę. Już w wieku roku miała jedną najpięknięjszych, najkształtniejszych główek jakie widziałam i tak jej zostało. Nieprawidłowości w niemowlęctwie które powinny uczynić z jej czaszki coś pomiędzy kostką Rubika a piramidą Cheopsa spłynęły jak po kaczce. Ma głowę identyczną jak jej ojciec czyli idealną. Bogu dzięki nie po mnie ten element urody odziedziczyła wink
            • azalee Re: Polski wyglad 27.08.26, 15:05
              Roznych rzeczy uczono mlode matki 40 lat temu.
              Gratuluje komplementow, ale to raczej nie od kladzenia na brzuszku
      • kobieta-leniwa Re: Polski wyglad 27.08.26, 15:06
        heca007 napisała:

> Płaskie głowy to wg mnie problem odchodzący w niebyt. Kiedyś (i to całkiem nied
        > awno) trzymano niemowlęta długo w pozycji leżącej. Potem, kiedy już udało im si
        > e usiąść to najpierw niemożebnie sie śliniły bo nie potrafiły przełykać śliny n
        > a siedząco. No i te czaszki... U kobiet nie widać bo mają gęste i dłuższe włosy
        > . Do mnie się 23 lata temu przypierdzieliła jakaś sprzedawczyni w cukierni. Upa
        > ł, czekałam na matkę w samochodzie. Byłam z 4 miesiączną córką. Więc poszłam do
        > cukierni uściąść przy ciastku i herbacie. Córkę wzięłam na ramię jak do odbija
        > nia. A tu babsko do mnie, że tak się niemowlęcia nie trzyma! Trzeba na płasko!
        > Bo w tym wieku dziecko mózg ma... płynny sciana no cóż... prawdopodobnie dlat
        > ego stała za ladą a nie była pediatrą tongue_out

O matulu, co za glupoty piszesz🤦
        To jest sprawa genów. Może też powinnaś stanąć za kasą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka