Dodaj do ulubionych

Klopoty Eda Sheerana

16.09.26, 15:05
Support Eda - jakis Maklamor ( nie znam) - rzucil ze sceny " wolna Palestyna!"
Na to Pink zrobila na swoim IG to co Joanna Wietrzyk na Hyroxie, bo ona jest z narodu wybranego.
Na to Ed wywalil Maklamora z trasy koncertowej.
Na to inne supporty Eda wywalily sie z tej trasy same w akcie solidarności z Maklamorem i Palestyną.
Ed wydal oświadczenie że konflikt izraelsko palestynski rani jego rude serduszko i ogolnie it's complicated, on ma zdanie ale nie powie jakie.

Na obiad racuchy z jablkami
Obserwuj wątek
    • evening.vibes Re: Klopoty Eda Sheerana 16.09.26, 15:08
      Generalnie na inbie rozgłos robią sobie no-nejmy. Żadna nowość.
    • angazetka Re: Klopoty Eda Sheerana 16.09.26, 15:09
      Biedny Ed 😃
      • husky_cat Re: Klopoty Eda Sheerana 16.09.26, 22:10
        Fakt, biedny. A to wszystko przez niezbyt bystre ofiary propagandy ruskich i terrorystów
        • 71tosia Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 11:16
          Twoje bezmyślne komentarze rasistko Zocho to klasyka tego forum - pisz więcej
    • primula.alpicola Re: Klopoty Eda Sheerana 16.09.26, 15:10
      No bo to jest complicated, ja w ogóle nie potrafię mieć zdania w tej kwestii ani popierać.
      • palacinka2020 Re: Klopoty Eda Sheerana 16.09.26, 19:44
        Serio? Complicated? Dla mnie w ogole nie. Uwazam ze dzieci palestynskie powinny miec takie samo prawo do zycia co zydowskie.
        • brenya78 Re: Klopoty Eda Sheerana 16.09.26, 20:50
          A ktos uważa inaczej?
          • pursuedbyabear Re: Klopoty Eda Sheerana 16.09.26, 20:57
            Ty, araceli i zocha.
            • evening.vibes Re: Klopoty Eda Sheerana 16.09.26, 21:05
              pursuedbyabear napisała:
              > Ty, araceli i zocha.

Kłamactwo przypełzło.
          • hanusinamama Re: Klopoty Eda Sheerana 17.09.26, 13:06
            Ty smile
        • primula.alpicola Re: Klopoty Eda Sheerana 16.09.26, 21:33
          Tak, bardzo skomplikowane.
          Ja uważam, że każde dziecko ma prawo do życia, i w ogóle pokój, zdrowie i dostatek dla całej ludzkości, no, ale.
          • angazetka Re: Klopoty Eda Sheerana 16.09.26, 21:40
            No ale co?
            • brenya78 Re: Klopoty Eda Sheerana 16.09.26, 21:47
              Pstro.
            • husky_cat Re: Klopoty Eda Sheerana 16.09.26, 22:13
              Zapytaj braci Bibas...

angazetka napisała:

> No ale co?
              >
              • angazetka Re: Klopoty Eda Sheerana 16.09.26, 22:16
                Pytam Primulę.
                • husky_cat Re: Klopoty Eda Sheerana 16.09.26, 22:33
                  A dlaczego nie braci Bibas, oni lepiej znają temat
                  • angazetka Re: Klopoty Eda Sheerana 16.09.26, 22:44
                    Skoro masz mozliwości gadania z duchami, to może ducha Hind Rajab wywołasz? I serio uważasz, że któreś z tych dzieci powinno zginąć?
                    • evening.vibes Re: Klopoty Eda Sheerana 16.09.26, 22:49
                      angazetka napisała:
                      => Skoro masz mozliwości gadania z duchami, to może ducha Hind Rajab wywołasz? I
                      > serio uważasz, że któreś z tych dzieci powinno zginąć?

Żadne nie powinno zginąć - różnica między wypowiadającymi się polega na tym, komu przypisują odpowiedzialność za to, żeby nie ginęły.
                    • husky_cat Re: Klopoty Eda Sheerana 16.09.26, 22:53
                      Och, czyli przyznajesz, że bracia Bibas nie żyją. To i tak wiele jak na pożyteczna.
                      A wiesz jeszcze kto ich porwał i zamordował?
                      • angazetka Re: Klopoty Eda Sheerana 16.09.26, 22:59
                        Pogadaj z Hind Rajab, a potem tu wróć, dobrze? Bo wiesz, kto ją zamordował, prawda?
                        • evening.vibes Re: Klopoty Eda Sheerana 16.09.26, 23:00
                          angazetka napisała:
                          > Pogadaj z Hind Rajab, a potem tu wróć, dobrze? Bo wiesz, kto ją zamordował, pra
                          > wda?

I tyle by było z pitolenia o 'wszystkich dzieciach'.
                          • husky_cat Re: Klopoty Eda Sheerana 17.09.26, 13:13
                            Ach tak, czyli pisząc o "wszystkich dzieciach" masz na myśli jedynie palestyńskie.
                            A winę za jej śmierć ponosi hamas, naprawdę nie trzeba być geniuszem by wiedzieć, że po ataku 7.10 będzie odwet.

> angazetka napisała:
                            > > Pogadaj z Hind Rajab, a potem tu wróć, dobrze? Bo wiesz, kto ją zamordowa
                            > ł, pra
                            > > wda?
                            >
                            >
                            >
                        • brenya78 Re: Klopoty Eda Sheerana 16.09.26, 23:14
                          angazetka napisała:

> Pogadaj z Hind Rajab, a potem tu wróć, dobrze? Bo wiesz, kto ją zamordował, pra
                          > wda?
                          >

Bo wiesz przez kogo ta sytuacja sie w ogole wydarzyła, prawda?
                          Jak nie, to moze trop braci Bibas ci przypomni...
                          • hanusinamama Re: Klopoty Eda Sheerana 17.09.26, 13:04
                            NO nie. BO jedyną "widzącą" jesteś ty. Ty i Amerykaninowie smile
                • primula.alpicola Re: Klopoty Eda Sheerana 16.09.26, 22:49
                  angazetka napisała:

> Pytam Primulę.
                  >

To Ci odpowiadam, że ludzkość nie umie w pokój i dobrobyt dla wszystkich, a primule i angazetki mogą co najwyżej wysłać żelki.
            • primula.alpicola Re: Klopoty Eda Sheerana 16.09.26, 22:47
              angazetka napisała:

> No ale co?
              >
              Ale to się nigdy w historii ludzkości nie udało.
        • husky_cat Re: Klopoty Eda Sheerana 16.09.26, 22:12
          A które żydowskie dzieci konkretnie masz na myśli? Może ofiary masakry 7.10? Czy te, które zostały porwane tego dnia i konaly w niewoli jak bracia Bibas?

palacinka2020 napisała:

> Serio? Complicated? Dla mnie w ogole nie. Uwazam ze dzieci palestynskie powinny
          > miec takie samo prawo do zycia co zydowskie.
          • angazetka Re: Klopoty Eda Sheerana 16.09.26, 22:42
            Czego nie rozumiesz w określeniu "takie samo prawo do życia"?
            • husky_cat Re: Klopoty Eda Sheerana 16.09.26, 22:55
              Mam wrażenie, że to ty nie rozumiesz. Choć wyzej sama przyznalas, że bracia Bibas nie żyją
              • angazetka Re: Klopoty Eda Sheerana 16.09.26, 22:58
                A dlaczego miałabym nie przyznać? Nie jestem, jak ty, zaślepiona nienawiścią, Zosiu.
                • husky_cat Re: Klopoty Eda Sheerana 16.09.26, 23:08
                  Brawo, to teraz połącz kropki.
                  I jeszcze naucz się czytać, to przydatna umiejętność ☺
                  • 71tosia Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 11:23
                    Łączenie kropek (specjalność zochy husky) z celebrowaniem śmierci siedemdziesięciu tysięcy ludzi nie wymaga geniuszu, tylko całkowitego braku empatii. Porada Zośki o nauce czytania brzmi groteskowo, gdy sama Zosia ma problem z rozumieniem wartości ludzkiego życia.
    • alicia033 Re: Klopoty Eda Sheerana 16.09.26, 16:12
      marzenka12 napisała:

> Ed wydal oświadczenie że konflikt izraelsko palestynski rani jego rude serduszko i ogolnie it's complicated, on ma zdanie ale nie powie jakie.

idiotów mi nie żal.

Na obiadokolację zapiekanka owocowo-warzywna i koktajl marakujowo-bananowy, bo marakuje okazały się wykątkowo kwaśne i nie było chętnych na zjedzenie ich solo.
      • primula.alpicola Re: Klopoty Eda Sheerana 16.09.26, 16:18
        A, zapomniałam.
        Na obiad zupa jakby azjatycka.
      • husky_cat Re: Klopoty Eda Sheerana 16.09.26, 22:14
        Nie bądź dla siebie taka okrutna ☺
    • brenya78 Re: Klopoty Eda Sheerana 16.09.26, 16:19
      Nie Ed wywalił tylko organizator wywalił. I słusznie. Zgadzam sie z Edem ze scena to nie miejsce na publiczne wyrażanie poglądów, wlaszcza w tak skomplikowanym i niejednostronnym konflikcie.
      • hanusinamama Re: Klopoty Eda Sheerana 16.09.26, 16:21
        Tylko, ze ED publicznie popiera drugą stronę....
        • evening.vibes Re: Klopoty Eda Sheerana 16.09.26, 16:22
          Gdzie konkretnie?
      • karmelek83 Re: Klopoty Eda Sheerana 16.09.26, 18:13
        Wręcz odwrotnie. Artystów cenzurowało się za komuny. Lubiłaś takie klimaty?
        • dr.amy.farrah.fowler Re: Klopoty Eda Sheerana 16.09.26, 18:24
          Ja uwielbiałam. Powstało wtedy mnóstwo świetnych rzeczy, albo całkowicie apolitycznych, albo subtelnie aluzyjnych.
    • evening.vibes Re: Klopoty Eda Sheerana 16.09.26, 16:24
      Tak dla niezorientowanych pan Makcośtam https://preview.redd.it/macklemore-dropped-from-ed-sheeran-tour-v0-kxm52193opph1.jpeg?width=1206&format=pjpg&auto=webp&s=2983f570f85dad51df6de78d30bb50975a368e41 tak się 'bawi'
      • marzenka12 Re: Klopoty Eda Sheerana 16.09.26, 17:02
        To on?
    • bene_gesserit Re: Klopoty Eda Sheerana 16.09.26, 16:32
      Macklemore to autor wiekopomnego przeboju Trift shop i paru płyt Ale, doprawdy, myślałam że jest bardziej inteligentny. W dzisiejszych czasach narazić się na cancel culture to albo objaw brawury, albo bezdennej głupoty.
      • alicia033 Re: Klopoty Eda Sheerana 16.09.26, 17:00
        bene_gesserit napisała:

> Ale, doprawdy, myślałam że jest bardziej inteligentny. W dzisiejszych czasach narazić
        > się na cancel culture to albo objaw brawury, albo bezdennej głupoty.

Jest inteligenty.
        To ty nie zauważyłaś, że czasy się zmieniły. Ale nie przejmuj się, nie jesteś w tym sama, Sheeran i management też tego nie zauważyli...
      • marzenka12 Re: Klopoty Eda Sheerana 16.09.26, 17:01
        Ale on sie nie naraził, wrecz przeciwnie, tlum jest za nim jak nasi za Tosią Jabłczyńską, to Edowi ubylo 200k followersow
      • 35wcieniu Re: Klopoty Eda Sheerana 16.09.26, 17:30
        Przecież to nie on na tym traci.
        Zobacz jak mu szybują statystyki obserwatorów i jak spadają Sheeranowi.
        • karmelek83 Re: Klopoty Eda Sheerana 16.09.26, 18:14
          Dokładnie. Ludzie widzą co się dzieje.
          • husky_cat Re: Klopoty Eda Sheerana 16.09.26, 22:16
            Ludzie, ci mniej lotni, kupują propagande Putina i terrorystów
            • karmelek83 Re: Klopoty Eda Sheerana 18.09.26, 17:53
              Ci na jeszcze niższym poziomie biorą kasę za popieranie propagandy, tej jedynie słusznej.
      • hanusinamama Re: Klopoty Eda Sheerana 17.09.26, 13:00
        Mhm i dlatego inne suporty zrezygnowały z tej trasy?
      • dr.amy.farrah.fowler Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 18:39
        Dziś po raz pierwszy w życiu usłyszałam o tym kolesiu, a przebój jest tak wiekopomny, że nigdy go nie słyszałam.

Nawet próbowałam obejrzeć teledysk, ale są tam jacyś faceci w łańcuchach i baby z otyłością olbrzymią.
    • wicehrabia_julian Re: Klopoty Eda Sheerana 16.09.26, 18:47
      niedobra jest mówić ze sceny o tym, że kraj z gwiazdką popełnia zbrodnie wojenne

tymczasem USA sprzedają miłującym pokój żymianom kolejny pakiet bomb służący do równania z ziemią za prawie trzy miliardy dolarów
      • runny.babbit Re: Klopoty Eda Sheerana 16.09.26, 18:50
        wicehrabia_julian napisał:

>
        > tymczasem USA sprzedają miłującym pokój żymianom kolejny pakiet bomb służący do
        > równania z ziemią za prawie trzy miliardy dolarów
        A to już wrażliwym Amerykanom nie przeszkadza, gdy ich własny kraj zabija dzieci. Albo idzie ręka w rękę ze zbrodniarzem Putinem. Pewne okrzyki są modniejsze od innych i to tyle.
        • tania.dorada Re: Klopoty Eda Sheerana 16.09.26, 22:04
          runny.babbit napisała:

> A to już wrażliwym Amerykanom nie przeszkadza, gdy ich własny kraj zabija dziec
          > i. Albo idzie ręka w rękę ze zbrodniarzem Putinem. Pewne okrzyki są modniejsze
          > od innych i to tyle.

Przeszkadza, przeszkadza. Tyle, że nikt nas o zdanie nie pyta, a w każdym razie nikt z tych co o tym decydują. Tymczasem coraz więcej Polaków, takich zwykłych ludzi a nie rządzących, widzi w Ukrainie większego wroga niż w Rosji. I to wrażliwym Polakom nie przeszkadza.
          • runny.babbit Re: Klopoty Eda Sheerana 16.09.26, 22:08
            O, a u was biją murzynow!

Antyukrainska nagonka to istnieje głównie w mediach, zwyczajni ludzie nie rozkminiaja tematu.
            • tania.dorada Re: Klopoty Eda Sheerana 17.09.26, 11:45
              runny.babbit napisała:

> O, a u was biją murzynow!

Nice try, ale nie. Prostuję to co piszesz. Jest nieprawda, ze zwykłym Amerykanom to nie przeszkadza, tyle, że to są działania rządu a nie ludzi. Oczywiscie są też tacy którzy to wciąż kupują ale ich jest coraz mniej.
              >

> Antyukrainska nagonka to istnieje głównie w mediach, zwyczajni ludzie nie rozkm
              > iniaja tematu.

Wprost przeciwnie. Mainstreamowe media starają się jakoś odpierać propagandę, to właśnie zwykli ludzie przejmują narrację Kremla. Nadal to jeszcze chyba jest mniejszość ale odwrotnie niż w USA ta grupa rośnie.
              • runny.babbit Re: Klopoty Eda Sheerana 17.09.26, 11:54
                tania.dorada napisał(a):

> Jest nieprawda, ze zwykłym Amerykano
                > m to nie przeszkadza, tyle, że to są działania rządu a nie ludzi. Oczywiscie są
                > też tacy którzy to wciąż kupują ale ich jest coraz mniej.
                Jasne, sam się Trump wybrał drugi raz. Jesteś dziwnie pobłażliwa w stosunku do Amerykanów, ale co do Polaków to już nie masz oporów, co? Otóż moim zdaniem jest kompletnie odwrotnie niż piszesz, większość Polaków traktuje Ukraińców dobrze lub przynajmniej neutralnie, a biciem w nich są zainteresowane partie które muszą się na czymś wybić oraz media, które szukają tylko kontrowersji.
                PiSowi poparcie pikuje, a Konfederacja kompromituje się na każdym kroku i też poparcie leci.

• tania.dorada Re: Klopoty Eda Sheerana 17.09.26, 12:15
                  runny.babbit napisała:

>
                  > Jasne, sam się Trump wybrał drugi raz.

Trump specjalnie nie ukrywał że korzystał z pomocy Muska i nie tylko w wygraniu wyborów, jest też udowodnione że próbowal skraść wybory w 2020. Co ciekawe, facet który stał za tą próbą, John Eastman, prawnik któremu odebrano licencję po tej próbie, przyjechał do Polski wraz z Kristi Noem na CPAC w ramach wspierania kampanii Nawrockiego na kill dninprzed druga tura w 2024. No pomyslny, kto i po co by kogoś takiego zapraszał w to miejsce w takim momencie.

Jesteś dziwnie pobłażliwa w stosunku do
                  > Amerykanów, ale co do Polaków to już nie masz oporów, co?

Po prostu mówię jakie są trendy. Mimo tego że Trump (znaczy nie on konkretnie bo on na to za głupi tylko ci którzy mieli interes w jego wygranej) ewidentnie wpływał w krzywy sposób na wybory a teraz próbuje to zrobić ponownie, faktycznie flagi TRUMP powiewały wszędzie nieustannienod 2016. Ale jak jego maska opadła, to one poznikały. Nie widziałam żadnej od ponad roku. news.gallup.com/poll/203198/presidential-approval-ratings-donald-trump.aspx

Otóż moim zdaniem jes
                  > t kompletnie odwrotnie niż piszesz,

Statystyki mają w pompie Twoje zdanie. wiadomosci.onet.pl/kraj/wiekszosc-polakow-przeciw-uchodzcom-z-ukrainy-pierwszy-taki-sondaz/zf1j6cl

większość Polaków traktuje Ukraińców dobrze
                  > lub przynajmniej neutralnie,

To znaczy odwrotne niż co? Bo ja bynajmniej nie pisałam że większość Polaków chce Ukraińców bić, właśnie napisałam że to nadal jest mniejszość tylko że ta grupa rośnie.

a biciem w nich są zainteresowane partie które mu
                  > szą się na czymś wybić oraz media, które szukają tylko kontrowersji.
                  > PiSowi poparcie pikuje, a Konfederacja kompromituje się na każdym kroku i też p
                  > oparcie leci.

PiS pikuje bo się przejadł, ale jego wyborcy przecież nie stali się liberalni. Konfederacja się trzyma, natomiast rosnę Braunowi. Poza tym mówimy o zwykłych ludziach zdaje się nie o politykach?
                  • runny.babbit Re: Klopoty Eda Sheerana 17.09.26, 17:20
                    Czyli Trump jest uzurpatorem, nikt go w sumie nie chciał wybrać, no ale co zrobisz jak nic nie zrobisz. Tak to się toczy w tym USA. No ciekawe niezmiernie co piszesz. To teraz pomyśl, że takie same manipulacje występują w Polsce i że nie wszystko to co widzisz w mediach dzieje się naprawdę. Wyborcy nie muszą się stawać liberalni, wystarczy że nie zagłosują na tych co dotychczas. Konfa nawet głosów w Krakowie nie umiała zebrać, a Braun zderzył się z sufitem i tyle będzie z wielkiego triumfu w 2027.
                    • tania.dorada Re: Klopoty Eda Sheerana 17.09.26, 17:33
                      Czyli przekręcasz co czytasz, nie pierwszy raz w tym wątku, i potem walczysz z chocholem którego sama stawiasz. Nie chce mi się z tobą gadać.
      • marzenka12 Re: Klopoty Eda Sheerana 16.09.26, 19:21
        wicehrabia_julian napisał:

> niedobra jest mówić ze sceny o tym, że kraj z gwiazdką popełnia zbrodnie wojenn
        > e

Nic takiego ze sceny nie zostalo powiedziane
      • brenya78 Re: Klopoty Eda Sheerana 16.09.26, 19:39
        "tymczasem USA sprzedają miłującym pokój żymianom kolejny pakiet bomb służący do równania z ziemią za prawie trzy miliardy dolarów"

A Twoi idole sie juz rozbroili czy nadal nawalają w Izrael? Bo jak tak, no to cóż...
    • abidja Re: Klopoty Eda Sheerana 16.09.26, 20:00
      Za RADEK KOBIAŁKO NAFAJE :

Raper Macklemore wyleciał z trasy Eda Sheerana za „Free Palestine”. Odeszli wszyscy pozostali artyści wspierający trasę, Sheeran próbuje się tłumaczyć, a dla mnie to przykład, jak łatwo w USA wolność słowa kończy się przy krytyce działań Izraela.

Po występach na MetLife Stadium, podczas których amerykański raper Macklemore mówił o Gazie i Zachodnim Brzegu, wykonał protest song „Hind’s Hall” i powiedział ze sceny „Free Palestine”, właściciele kolejnych stadionów mieli poinformować organizatora trasy Eda Sheerana, że nie zgodzą się na koncerty z jego udziałem. Promotor Messina Touring Group usunął więc Macklemore’a z pozostałych amerykańskich koncertów. Sheeran zapewnia teraz, że była to decyzja promotora, a on sam przez kilka dni próbował znaleźć rozwiązanie. Chwilę później z trasy wycofali się Finneas, Aaron Rowe, Lukas Graham i Beoga, czyli wszyscy pozostali artyści wspierający koncerty. Dla jednej z największych gwiazd muzyki pop zrobił się z tego poważny kryzys wizerunkowy.

Ja jestem przeciwny ludobójstwu bez względu na to, kto za nim stoi. Potępiam Hamas za zbrodnie dokonane 7 października w Izraelu i potępiam działania Izraela w Gazie, które uważam za niewspółmierną, niewybaczalną odpowiedź i określam jako ludobójstwo. Brzydzę się antysemityzmem i sprzeciwiam się obarczaniu Żydów odpowiedzialnością za działania państwa Izrael, ale równie mocno sprzeciwiam się próbom uznawania krytyki rządu Izraela, jego armii albo konkretnych osób za atak na Żydów jako naród. Jestem też za wolnością słowa, szczególnie wtedy, gdy dotyczy ona spraw trudnych i politycznie niewygodnych. Formalnie nie jest to sprawa Pierwszej Poprawki, bo decyzje podejmowały prywatne podmioty, ale usunięcie artysty po naciskach właścicieli stadionów jest dla mnie bardzo konkretnym przykładem tłumienia wypowiedzi presją ekonomiczną. Ten przypadek pokazuje również realną siłę pro-izraelskich organizacji i wpływowych właścicieli obiektów w USA, skoro mogą doprowadzić do usunięcia artysty z wielkiej międzynarodowej trasy za wypowiedzi ze sceny.

Warto przy tym przeczytać, co Macklemore naprawdę powiedział, bo sprowadzenie całej sprawy do dwóch słów „Free Palestine” fałszuje obraz jego wystąpienia. Na pierwszym koncercie tłumaczył, że jednym z powodów, dla których zgodził się występować na stadionowej trasie Sheerana, była możliwość powiedzenia głośno: „Wolna Palestyna”, tak aby ludzie w Gazie i na okupowanym Zachodnim Brzegu wiedzieli, że świat o nich nie zapomniał. Powiedział również, że jeśli dla własnego komfortu miałby przestać mówić publicznie to, w co wierzy, przestałby zasługiwać na scenę.

Dzień później zwrócił się bezpośrednio do żydowskiej części publiczności: „Do wszystkich moich żydowskich braci i sióstr: krytyka Izraela, krytyka apartheidu i sprzeciw wobec ludobójstwa w żaden sposób nie są krytyką was”. Następnie mówił, że jego przesłaniem jest pokój oraz prawo wszystkich ludzi do godności, szacunku i równego traktowania. To bardzo ważny fragment, bo Macklemore wprost oddzielił krytykę państwa Izrael od krytyki Żydów.

Po tych występach Israeli American Council rozpoczęła kampanię na rzecz usunięcia rapera z trasy. StopAntisemitism oskarżyło go o antyizraelską propagandę, a jednym z właścicieli obiektów, którzy odmówili jego występu, był Robert Kraft, miliarder, właściciel New England Patriots i Gillette Stadium. Kraft uzasadnił decyzję zarówno ostatnimi wystąpieniami Macklemore’a, jak i jego wcześniejszymi zachowaniami, które uznaje za antysemickie. Macklemore twierdzi z kolei, że Kraft przekonywał innych właścicieli stadionów do postawienia organizatorom ultimatum. Kraft potwierdził własną decyzję dotyczącą Gillette Stadium, ale nie potwierdził publicznie tej części relacji Macklemore’a dotyczącej naciskania na pozostałe obiekty.

Sheeran znalazł się między własnym promotorem, właścicielami stadionów, Macklemore’em i coraz bardziej otwartym buntem innych muzyków. Tłumaczy, że jego koncerty mają pozostać przestrzenią apolityczną, że nie utożsamia milczenia z obojętnością i że próbował mediować, ale kontrakt z Macklemore’em należał do promotora, a część stadionów była gotowa zrezygnować z koncertów, jeśli raper pozostanie w składzie.

Problem w tym, że pozostali artyści najwyraźniej takiego wyjaśnienia nie zaakceptowali. Finneas napisał, że artyści nie mogą być uciszani, kiedy występują w obronie prześladowanych, a następnie wycofał się z trasy. To samo zrobili Aaron Rowe, Lukas Graham i Beoga. W ciągu kilkudziesięciu godzin z decyzji dotyczącej jednego rapera powstał międzynarodowy spór o Palestynę, antysemityzm, granice krytyki Izraela i wolność artystycznej wypowiedzi, a Ed Sheeran został z trasą pozbawioną wszystkich wcześniej zapowiedzianych supportów.
      • abidja Re: Klopoty Eda Sheerana 16.09.26, 20:01
        *NADAJE
      • marzenka12 Re: Klopoty Eda Sheerana 16.09.26, 20:27
        Przepieknie rozdmuchali kilka hasel ze sceny w ogolnoswiatową dyskusję
      • brenya78 Re: Klopoty Eda Sheerana 16.09.26, 20:56
        Ciekawe czy ten zakaz cenzury manisc w druga stronę tez. Czy jako artystka moge powiedzieć przed wielotysięczna publicznością, ze mieszkańcy Gazy brali udział w pogromach Żydów i puszczać ze sceny nagrania z tej rzezi, czy jednak istnieją jakieś granice, miejsce i czas na wypowiedzi tego typu? Czy gdybym takie rzeczy głosiła ze sceny to tez będziecie oburz jak mi zabronią występować?
      • brenya78 Re: Klopoty Eda Sheerana 16.09.26, 21:00
        "To bardzo ważny fragment, bo Macklemore wprost oddzielił krytykę państwa Izrael od krytyki Żydów."

Bla bla bla. To tak jakby oddzielić Brytyjczyków, Polaków, Amerykaninow od krytyki Aliantow w czasie II wojny światowej. Żydzi chcą walczyć przeciwko hamasowi i chcą zlikwidowania tej terrorystyczny organizacji ktora zagraża im każdego dnia. To Żydzi, zwykli ludzie doświadczyli pogromu z rąk hamasubi gazan i to oni walczą w gazie, a nie państwo Izrael.
        • pursuedbyabear Re: Klopoty Eda Sheerana 16.09.26, 21:02
          Zwłaszcza tych Amerykaninów.
        • hanusinamama Re: Klopoty Eda Sheerana 17.09.26, 13:02
          Brytyjczykinów, Polakinów...
    • abidja Re: Klopoty Eda Sheerana 16.09.26, 20:20
      Polecam

music.youtube.com/watch?v=ITVIlr5jUMw&si=phxIrO9iycqTWJ43
    • tania.dorada Re: Klopoty Eda Sheerana 16.09.26, 20:30
      Nie tyle Ed go wywalil ile Robert Kraft, mogul biznesowy ktory sfinansowal stadion na ktorym mial byc koncert, a ktory jest w cieplych stosunkach z bibim, dal Edowi ultimatum i Ed się ugiął.
      • marzenka12 Re: Klopoty Eda Sheerana 16.09.26, 21:15
        tania.dorada napisał(a):

> Nie tyle Ed go wywalil ile Robert Kraft, mogul biznesowy ktory sfinansowal stad
        > ion na ktorym mial byc koncert, a ktory jest w cieplych stosunkach z bibim, da
        > l Edowi ultimatum i Ed się ugiął.

Zyd i kumpel Epstina
      • alicia033 Re: Klopoty Eda Sheerana 16.09.26, 21:54
        tania.dorada napisał(a):

> i Ed się ugiął.

Nie, nie ugiął się a wybrał stronę żydowską, nie pudrujmy tego syfu eufemizmami.

• evening.vibes Re: Klopoty Eda Sheerana 16.09.26, 22:03
          alicia033 napisała:
          > tania.dorada napisał(a):
          >
          > > i Ed się ugiął.
          >
          > Nie, nie ugiął się a wybrał stronę żydowską, nie pudrujmy tego syfu eufemizmami

A dlaczego miałby wybrać stronę syfu hamasowskiego?

W ogóle dlaczego ktokolwiek ma być zmuszany do opowiadania się czy nawet jakiegokolwiek wypowiadania na temat tego konkretnego konfliktu (bo nie czarujmy się, że mimo deklaracji 'wszystkie dzieci' cała reszta świata propalisów nie interesuje)?
      • abidja Re: Klopoty Eda Sheerana 16.09.26, 22:11
        Ed wczesniej gral na jego prywatnej imprezie.
        Wiec kasa,kasa,kasa ...
        Kogo obchodzi ludobojstwo...
        • evening.vibes Re: Klopoty Eda Sheerana 16.09.26, 22:21
          abidja napisała:
          > Kogo obchodzi ludobojstwo...

Ludobójstwo mamy aktualnie w Nigerii czy Kongu. I tak, niewielu obchodzi a już na pewno nie propalisów.
        • alicia033 Re: Klopoty Eda Sheerana 16.09.26, 23:08
          abidja napisała:

> Ed wczesniej gral na jego prywatnej imprezie.
          > Wiec kasa,kasa,kasa ...

No to teraz wreszcie będzie musiał sobie przemyśleć wybory swoich biznesowych partnerów i co mu się bardziej opłaca.

• pursuedbyabear Re: Klopoty Eda Sheerana 16.09.26, 22:52
      Fascynują mnie osoby, które uważają, że stawanie po stronie palestyńskiej jest prorosyjskie. Wojna z Iranem rozpętana przez trumpa w porozumieniu z putlerem zapewne także.

Aha - araceli, mam cię wygaszoną, więc daruj sobie obelgi pod moim adresem. Tej twojej koleżance od obrony gwałtów, jeśli są wykonane na dzieciach wroga, też to przekaż.
      • evening.vibes Re: Klopoty Eda Sheerana 16.09.26, 22:56
        pursuedbyabear napisała:
        > Aha - araceli, mam cię wygaszoną

Tak bardzo wygaszoną, że zawsze wiesz co piszę big_grin Daruj sobie tę szopkę.
        • lauren6 Re: Klopoty Eda Sheerana 17.09.26, 11:57
          Ona jest jak yenna: pół forum wygasiła, a potem odpowiada na posty wygaszonych osób.
      • healios Re: Klopoty Eda Sheerana 17.09.26, 13:23
        A to akurat proste, podzial jest I byl na linii US/Rosja. US robi za Izraelska marionetke I dostraczyciela kasy I broni zeby Palestyne zrownac z ziemia. Ktokolwiek sie temu sprzeciwia jest automatycznie w przeciwnym obozie, czyli prorosyjskim. Tak sie sklada ze Rosja jest za Palestyna, przeciw Izraelowi/US, wiec jak nie popierasz ludobojstwa w Palestynie to jestes porosyjska. Nadmienie ze tylko w Polsce to tak dziala. Reszta swiata to podzial Izrael/US vs Palestyna/reszta swiata
        • tania.dorada Re: Klopoty Eda Sheerana 17.09.26, 13:26
          healios napisała:

> A to akurat proste, podzial jest I byl na linii US/Rosja.

Był.
        • alicia033 Re: Klopoty Eda Sheerana 17.09.26, 13:38
          healios napisała:

> Tak sie sklada ze Rosja jest za Palestyna, przeciw Izraelowi/US,

Prooponuję się jednak doinformowac i updatować.
          Państwo żydowskie ma doskonałe stosunki z rosją, zaczynając od zapewniania rosjanom wygodnej miejscówki do życia, prania ich forsy (izrael nie przyłączył się do żadnych sankacji, nakładanych na rosję), współpracy na różnych polach, w tym wojskowym. Np. są dobrze opisane i udokumentowane "przypadki", gdy rozmieszczone w Syrii i obsługiwane przez rosjan systemy obrony lotniczej "ślepną", gdy ci żydowscy zbrodniarze mają fantazję bombardować Syrię.
          • healios Re: Klopoty Eda Sheerana 17.09.26, 13:46
            Alez ja mowie tylko I wylacznie o oficjalnej narracji jaka jest sprzedawana, nie o tym co sie faktycznie dzieje
            • alicia033 Re: Klopoty Eda Sheerana 17.09.26, 22:57
              healios napisała:

> Alez ja mowie tylko I wylacznie o oficjalnej narracji jaka jest sprzedawana, ni
              > e o tym co sie faktycznie dzieje

aha...
          • evening.vibes Re: Klopoty Eda Sheerana 17.09.26, 14:07
            alicia033 napisała:
            > współpracy na różnych polach, w tymwojskowym.

Ach to kłamactwo smile Izrael podzielił się z Ukrainą sposobami na radzenie sobie z irańskimi dronami oraz przekazał im broń zarekwirowaną Hezbollahowi (ruką broń).
    • healios Re: Klopoty Eda Sheerana 17.09.26, 13:14
      Ja rozumiem psychologiczna potrzebe relatiwizowania I doszukiwania sie sensu zeby swiat wygladal na jako tako uporzadkowany, ale zeby po tylu latach udokumentowanych zbrodni na Palestynczykach z rak panstwa Izraelskiego nadal twierdzic ze oni sie tylko bronia przed terrorystami to trzeba naprawde zaprzeczania I odklejki na wysokim poziomie
      • evening.vibes Re: Klopoty Eda Sheerana 17.09.26, 13:19
        healios napisała:
        > oni sie tylko bronia przed terrorystami

Nie, przecież żadnego terroryzmu nie ma. 7.10 to był piękny dzień! Ataki nożowników, bomby w autobusach, mordowani sportowcy na olimpiadzie to tylko sen...
        • healios [...] 17.09.26, 13:23
          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
        • tania.dorada Re: Klopoty Eda Sheerana 17.09.26, 13:25
          Nikt nie mówi że tego nie było. Ale tego nie dokonały malutkie dzieci, które giną w Palestynie.
          • evening.vibes Re: Klopoty Eda Sheerana 17.09.26, 13:59
            tania.dorada napisał(a):
            > Ale tego nie dokonały malutkie dzieci, które giną w Palestynie.

Przedmówczyni zdaje się nie doztrzegać.

'Malutkie' nie, natomiast Palestyńckie dzieci (<18 rż) jak najbardziej dokonują zamachów.

Co w kontekście nie ma większego znaczenia - dzieci zawsze są ofiarami wojen. Palestyńczycy wykopali tunele dla terrorystycznych byczków - cywile zostali bez ochrony.
          • evening.vibes Re: Klopoty Eda Sheerana 17.09.26, 14:02
            tania.dorada napisał(a):
            > Ale tego nie dokonały malutkie dzieci, które giną w Palestynie.

I jeszcze w kontekście ponoć 'wszystkie dzieci' są ważne ale jak się okazuje znowu nie.
        • myelegans1 Re: Klopoty Eda Sheerana 17.09.26, 17:13
          evening.vibes napisała:

> healios napisała:
          > > oni sie tylko bronia przed terrorystami
          >
          > Nie, przecież żadnego terroryzmu nie ma. 7.10 to był piękny dzień! Ataki nożown
          > ików, bomby w autobusach, mordowani sportowcy na olimpiadzie to tylko sen...

Netanyahu finansowal Hamas w Gazie
          Netanyahu zostal ostrzezony o prawdopodobnym ataku przez... HAMAS, i zignorowal, nie zrobil nic
          Hamas byl gotowy na uwolnienie zakladnikow 8.10, Natanyahu sie nie zgodzil = brak argumentu na zniszczenie Gazy
          • brenya78 Re: Klopoty Eda Sheerana 17.09.26, 17:51
            "Netanyahu finansowal Hamas w Gazie
            Netanyahu zostal ostrzezony o prawdopodobnym ataku przez... HAMAS, i zignorowal, nie zrobil nic
            Hamas byl gotowy na uwolnienie zakladnikow 8.10, Natanyahu sie nie zgodzil = brak argumentu na zniszczenie Gazy"

Przysięgam, glupi ludzie sa wśród nas...
            • healios Re: Klopoty Eda Sheerana 17.09.26, 17:56
              A no sa, jestes w czolowce sadzac po twoich wypowiedziach w tym temacie
          • evening.vibes Re: Klopoty Eda Sheerana 17.09.26, 18:01
            myelegans1 napisała:
            > Netanyahu finansowal Hamas w Gazie

Hamas zaczynał jako organizacja charytatywna.

> Netanyahu zostal ostrzezony o prawdopodobnym ataku przez... HAMAS, i zignorowal
            > , nie zrobil nic

Izrael ostrzegany jest o możliwych atakach non-stop. Nawet teraz.

> Hamas byl gotowy na uwolnienie zakladnikow 8.10, Natanyahu sie nie zgodzil = br
            > ak argumentu na zniszczenie Gazy

Oczywiście warunki wymiany pominęłaś?

Za mord odpowiedzialny jest morderca. Za gwałt - gwałciciel. Próba rozmywania odpowiedzialności jest bezsensowna - nikt Palestyńczykom pistoletu do głowy nie przyłożył każąc mordować i gwałcić. Sami to zaplanowali i wykonali ku ogromnej radości Palestyńczyków w Gazie, na Zachodnim Brzegu i na całym świecie.
            • myelegans1 Re: Klopoty Eda Sheerana 17.09.26, 18:41
              Kompleksowa, oparta na dowodach dokumentacja dokumentująca okrucieństwa w Strefie Gazy... a Bibi potwierdził, że zastraszali media cyfrowe, aby usunęły te treści. Udokumentowane dowody zbrodni Izraela... to terrorystyczne państwo gwałtu. Wiele dowodów na to, że izraelscy gwałciciele zostali uznani za bohaterów. Zabili ponad 200 dziennikarzy. To obnaża historię i fakty, aby każdy mógł je zobaczyć... wciąż kradną części Syrii, południowego Libanu, Zachodniego Brzegu i Gazy.

Zbrodnie Izraela
              • brenya78 Re: Klopoty Eda Sheerana 17.09.26, 18:42
                A raport o 7 października czytałaś?
              • brenya78 Re: Klopoty Eda Sheerana 17.09.26, 18:45
                Moze lepiej sprawdzaj źródła...

"Według dostępnych informacji operator twierdził, że jest Amerykaninem mieszkającym w Arabii Saudyjskiej. To nie jest jednak niezależnie potwierdzona tożsamość właściciela."
                • myelegans1 Re: Klopoty Eda Sheerana 17.09.26, 18:56
                  spodziewalas sie opublikowania na stronie internetowej mosadu?
                  • brenya78 Re: Klopoty Eda Sheerana 17.09.26, 20:42
                    myelegans1 napisała:

> spodziewalas sie opublikowania na stronie internetowej mosadu?

Nie skad. Tajemniczy Amerykanin z Arabii Saudyjskiej lepszy. Rzetelniejszy z pewnością...
                      • evening.vibes Re: Klopoty Eda Sheerana 18.09.26, 19:17
                        myelegans1 napisała:
                        > to obejrzyj dokument zrobiony przez Izraelskich dziennikarzy Naza
                        >
                        > www.youtube.com/shorts/RRAAWjHGJqk

Ten 'dokument' akurat w przewrotny sposób debunkuje mit ludobójstwa w Gazie.

Możesz odpowiedzieć na pytanie czego się w zasadzie spodziewasz po WOJNIE? Kwiatków i masaży dla agresorów?
                        • myelegans1 Re: Klopoty Eda Sheerana 18.09.26, 22:06
                          ke?
                          Directed by Israeli journalists Yuval Abraham and Rachel Szor, NAZA documents allegations that mass civilian deaths were built into Israel’s target decisions in its genocidal war against Palestinians in Gaza – something Netanyahu and the army reject.
                          “NAZA” takes its title from an Israeli ⁠military term for expected “collateral casualties” and is built around anonymous interviews with intelligence officers and soldiers.

It has been harshly criticised in Israel, with the military examining potential legal action against those involved in it.

• evening.vibes Re: Klopoty Eda Sheerana 18.09.26, 22:12
                            myelegans1 napisała:
                            > ke?
                            > Directed by Israeli journalists Yuval Abraham and Rachel Szor, NAZA documents a
                            > llegations that mass civilian deaths were built into Israel’s target decisions
                            > in its genocidal war against Palestinians in Gaza – something Netanyahu and the
                            > army reject.
                            > “NAZA” takes its title from an Israeli ⁠military term for expected “collateral
                            > casualties
                            ” and is built around anonymous interviews with intelligence officers
                            > and soldiers.

No właśnie - główny zarzut tego filmu jest taki, że przy planowaniu ataków na hamasowców Izraelczycy dopuszczali zbyt dużą liczbę możlwiych śmierci cywili jako collateral damage. I to utrąca podstawowe założenie ludobójstwa - celem byli bojownicy Hamasu (żołnierze), nie cywile.
                      • bi_scotti Re: Klopoty Eda Sheerana 18.09.26, 21:52
                        myelegans1 napisała:

> to obejrzyj dokument zrobiony przez Izraelskich dziennikarzy Naza

Well, Bibi doesn't like it suspicious
                        www.aljazeera.com/news/2026/9/17/netanyahu-threatens-to-revoke-israeli-citizenship-of-naza-filmmakers
                        Ciekawe jak on to chce im zrobic gdy oboje urodzeni w Israel z Israeli parents ... How far can he go, eh uncertain Peace.
                      • brenya78 Re: Klopoty Eda Sheerana 18.09.26, 22:13
                        Ok, zadam Ci jedno pytanie i mam nadzieje ze mi odpowiesz.
                        W jakim celu Izrael miałby wykorzystywać "Secret AI powered system" zeby specjalnie zidentyfikować do zbomardowania budynek z 500 cywilami zamiast po prostu pie...ac w przypadkowy budynek?

Po co wykorzystywać AI do identyfikowania czegoś co zupełnie łatwo zidentyfikować choćby dronem - wszakze 500 cywilow w budynku to chyba nic tajnego, ani cos do czego trzeba wykorzystywać AI zeby to znaleźć?

Czy zamiast wykorzystywać AI do szukania 500 cywilów nie łatwiej byłoby pierdyknąć bomba w przypadkowy budynek i sie nie certolic z jakimś tam "Secret powered AI system"? Wszakże uwazasz ze Izrael wlasnie to robi - bombarduje wszystko co sie rusza, zeby popełnić ludobójstwo. To po xuj im do tego AI nagle, jakieś super hiper zaawansowane i tajne? Sprzecznosc, nie sądzisz?

Serio klei ci się ta naciągana narracja? Naprawdę nie czujesz ani troche ze to jakis absurd?

Owszem Izrael wykorzystuje AI do znajdowania ludzi ktorych ma na liscie terrorystow, wlasnie po to zeby celowo uderzać w nich, a nie w całe budynki z 500 osobami. Mówili o ttm od początku wojny. Wiec ani to tajne ani sensacyjne. Logiczne. I swiadczace o tym ze CHRONIA cywilów zamiast bombardować jak popadnie. Wiec sensacyjne doniesienia o jakimś systemie ktory jest taaaaaak inteligenty ze namierza 500 osob, chociaz do tego nie trzeba żadnych systemow - z daleka smierdzi gownem i manipulacja.

Naprawdę tego nie widzisz? Czy NIE CHCESZ zobaczyć?
                        • brenya78 Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 12:15
                          Znamienne ze myelegans1 zamilkła i nie odpowiedziała na proste pytanie, po co Izraelowi zaawansowana i tajna AI zeby walić w budynki z 500 cywilami... No cóż, miec nadzieje ze logika jej wróciła i zaczęła moze bardziej myśleć. Jest nadzieja.
                  • alicia033 Re: Klopoty Eda Sheerana 17.09.26, 23:05
                    myelegans1 napisała:

> spodziewalas sie opublikowania na stronie internetowej mosadu?

Jestem ciekawa, jak te nasze forumowe hasbarowe szczekaczki będą się wiły, jak za miesiąc z małym hakiem netanjahu straci władzę i sami żydzi wsadzą go do aresztu z dłuuuugą listą zarzutów, na czele ze zdradą kraju przez m.in. finansowanie Hamasu. I będzie to wisiało na ich oficjalnych rządowych stronach.

• brenya78 Re: Klopoty Eda Sheerana 17.09.26, 23:26
                      Dream on...
                    • evening.vibes Re: Klopoty Eda Sheerana 18.09.26, 06:52
                      alicia033
                      >jak
                      > za miesiąc z małym hakiem netanjahu straci władzę i sami żydzi wsadzą go do are
                      > sztu z dłuuuugą listą zarzutów,

Alicjuszu, ja już w pierwszym wątku na temat 7.10 pisałam, że Izraelczycy sami rozliczą Netanjahu. Tyle, że absolutnie w żaden sposób nie zmienia to odpowiedzialności Palestyńczyków za to co zrobili. Netanjahu nie przystawił im pistoletu to głowy, nie kazał mordować i gwałcić. Zrobili to sami.

Jemateczki w większosci są tu rasistkami niskich oczekiwań, uważają że nie wini się psa za to, że ugryzł człowieka. Tylko że Palestyńczycy to rozumni ludzie, to co zrobili, zrobili w pełni świadomie. Każdy zamach, każda podłożona bomba, każda wystrzelona rakieta, każdy mord, każdy gwałt.

Rasistowskie zdejmowanie z nich odpowiedzialności 'bo Netanjahu' jest zwyczajnie obrzydliwe.
              • evening.vibes Re: Klopoty Eda Sheerana 17.09.26, 20:04
                myelegans1 napisała:
                > Kompleksowa, oparta na dowodach dokumentacja dokumentująca okrucieństwa

Dowodach w stylu 'Ministerstwo zdrowia Gazy' czyli Hamas? Btw. to jest wojna, wojny nie są ładne. Serio uważasz, że zbrodnie Palestyńczyków ( które sami uwiecznili na nagraniach) są w jakikolwiek sposób lepsze?
      • husky_cat Re: Klopoty Eda Sheerana 17.09.26, 13:32
        Odklejke na wysokim poziomie to mają fanki terrorystów.
        Jakbyś spotkała kilku takich "biednych Palestyńczyków" to potem calowalabys buty żołnierzy IDF, którzy zrobiłby z nimi porządek
      • brenya78 Re: Klopoty Eda Sheerana 17.09.26, 17:13
        "ale zeby po tylu latach udokumentowanych zbrodni na Palestynczykach "

Taj, wszyscy znamy te dokumenty wyprodukowane przez hamasowskie ministerstwa, tudzież "dziennikarzy" hamasu...
        • healios Re: Klopoty Eda Sheerana 17.09.26, 17:54
          Idz sie dziecko doucz historii. Dokumenty zbrodni Izraelskich na Palestynczykach siegaja 80 lat wstecz, ladnych pare dekad zanim ktokolwiek pomyslal o Hamasie. Ktory notabene byl finansowany przez samego Bibi (oby zdechl w meczarniach)
          • brenya78 Re: Klopoty Eda Sheerana 17.09.26, 17:57
            "Dokumenty zbrodni Izraelskich na Palestynczykach siegaja 80 lat wstecz, ladnych pare dekad"

😀😀😀
            • healios Re: Klopoty Eda Sheerana 17.09.26, 18:04
              Przypominasz mi takich co sie smieja jak im ktos powie ze ziemia jest okragla. Przeciez maja oczy to widza ze przeciez plaska, nie? Nie bedzie im tu nikt glupot opowiadal
              • brenya78 Re: Klopoty Eda Sheerana 17.09.26, 18:16
                healios napisała:

> Przypominasz mi takich co sie smieja jak im ktos powie ze ziemia jest okragla.
                > Przeciez maja oczy to widza ze przeciez plaska, nie? Nie bedzie im tu nikt glup
                > ot opowiadal

Tak se tłumacz. Szerz propagandę dalej. Jesteś w tym dobra.
          • bardzo_wredna_dziewucha Re: Klopoty Eda Sheerana 18.09.26, 01:47
            healios napisała:

> Idz sie dziecko doucz historii. Dokumenty zbrodni Izraelskich na Palestynczykac
            > h siegaja 80 lat wstecz, ladnych pare dekad zanim ktokolwiek pomyslal o Hamasie
            > . Ktory notabene byl finansowany przez samego Bibi (oby zdechl w meczarniach)

Raczej już ponad 100 lat. Od początku syjonistycznego osadnictwa w Palestynie.
            • evening.vibes Re: Klopoty Eda Sheerana 18.09.26, 06:42
              bardzo_wredna_dziewucha napisała:
              > Raczej już ponad 100 lat. Od początku syjonistycznego osadnictwa w Palestynie.

Kolejne kłamacywo przypełzło. Sama wrzucałaś cytaty z ksiązki o tym jak Żydzi tworzyli oddziały OBRONNE.
            • brenya78 Re: Klopoty Eda Sheerana 18.09.26, 08:22

>
              > Raczej już ponad 100 lat. Od początku syjonistycznego osadnictwa w Palestynie.

Masz na mysli 1200 przed Chrystusem?

| **c. 1200 BCE** | Israelites establish themselves in the region | **Major Jewish/Israelite presence begins** | Not yet commonly called Palestine |
              | **c. 1000–930 BCE** | United Kingdom of Israel, traditionally David/Solomon | **Jewish kingdom** | — |
              | **930–722 BCE** | Kingdom divides into Israel and Judah; Assyria conquers northern Israel in 722 BCE | **Strong Jewish presence** | — |
              | **586 BCE** | Babylon conquers Judah and destroys First Temple | Jews dispersed, but **return and Jewish life continue** | — |
              | **539–332 BCE** | Persian rule; Second Temple period begins | **Major Jewish religious/cultural centre** | — |
              | **332–63 BCE** | Greek/Hellenistic rule; later Hasmonean Jewish kingdom | **Jewish independence 2nd–1st c. BCE** | — |
              | **63 BCE–4th c. CE** | Roman rule | **Large Jewish population; Jewish revolts** | Romans increasingly use **Palaestina** |
              | **70 CE** | Romans destroy Second Temple | Jews remain in the land, but political independence ends | — |
              | **132–135 CE** | Bar Kokhba revolt crushed | Jewish population further reduced/dispersed, **but Jewish communities remain** | Emperor Hadrian reorganizes province as **Syria Palaestina** |
              | **4th–7th c. CE** | Byzantine Christian rule | **Jewish minority**, alongside predominantly Christian population | **Palaestina** is an official Byzantine administrative name |
              | **634–638 CE** | **Arab-Muslim conquest** of the region | Jews are still present but are a minority | Arabs inherit/use the geographical name **Filastin/Palaestina** |
              | **638 CE** | Jerusalem falls to Muslim rule | Jewish community eventually re-established/expanded under Muslim rule | Palestine/Filastin continues as a regional name |
              | **7th c. onward** | Gradual Arabization and Islamization | Jews remain a minority population for centuries | **Filastin** used in Arabic |

**1. When did Jews live there?**
              From **at least the late 2nd millennium BCE*
              *, with Israelite/Judahite kingdoms developing around **1000 BCE**. Jewish communities continued living in the land through Persian, Greek, Roman, Byzantine and Muslim periods, although their proportion of the population changed dramatically.

**2. When did the Arab conquest happen?**
              **634–638 CE*
              *, when Arab-Muslim armies conquered the Byzantine-controlled region. Jerusalem surrendered in **638 CE**. This is roughly **1,300 years ago**.

**3. When was “Palestine” used?**
              The name has **pre-Arab origins
              **. Greeks used *Palaistinē*; the Romans officially used **Syria Palaestina** from the **2nd century CE**, after the Bar Kokhba revolt. The Byzantine Empire subsequently divided the area into provinces including **Palaestina Prima, Secunda and Tertia**. After the Arab conquest, the Arabic form **Filastin** continued to be used.

So the simplest historical sequence is:

**Ancient Israelite/Jewish kingdoms → Babylonian/Persian/Greek/Roman rule → Roman “Palaestina” → Byzantine Palaestina → Arab-Muslim conquest (634–638) → centuries of Muslim/Arab rule.**

And importantly, **“Palestine” was not originally the name of an Arab state**. It was a geographical/administrative name that predates the Arab conquest by several centuries.

Dziękuję za uwage...
              • bardzo_wredna_dziewucha Re: Klopoty Eda Sheerana 18.09.26, 11:58
                Brenya78 jak nie wiesz co to jest syjonizm to się może nie wypowiadaj w temacie historii żydów, co?
                • evening.vibes Re: Klopoty Eda Sheerana 18.09.26, 12:07
                  > Brenya78 jak nie wiesz co to jest syjonizm to się może nie wypowiadaj w temacie
                  > historii żydów, co?

Syjonizm (od nazwy wzgórza Syjon w Jerozolimie, na którym stała Świątynia Jerozolimska) – ruch polityczny i społeczny, dążący do odtworzenia żydowskiej siedziby narodowej na terenach starożytnego Izraela.
                  pl.wikipedia.org/wiki/Syjonizm

Odpowiesz w końcu kłamczuszko jakie prawa 'migracyjne' łamali Żydzi w XIX wieku przybuwając na tereny Imperium Ozmańskiego i kupując tam legalnie ziemię?
                  • bardzo_wredna_dziewucha Re: Klopoty Eda Sheerana 18.09.26, 12:45
                    Nie pomogłaś koleżance, bo ona pisała o roku 1200 p.n.e, ale może przynajmniej się douczy.
                    Nie odpowiadam na twoje personalne agresywne zaczepki, mam cię w du.pie, lubię sobie tylko od czasu do czasu naprostować wasze hasbarskie wypociny, bo może ktoś sprostowanie przeczyta i sobie poczyta wiecej.
                    • evening.vibes Re: Klopoty Eda Sheerana 18.09.26, 13:04
                      > Nie pomogłaś koleżance, bo ona pisała o roku 1200 p.n.e

Dziewuszka zna znaczenie słowa 'odtworzenie'?

> Nie odpowiadam na twoje personalne

To nie jest personalne. W poprzednim wątku popełniłaś twierdzenie (kłamstwo) i nie raczyłaś podać żadnych szczegółów (nie dziwne bo ich nie ma).

Ja sobie zadaję trud, żeby punktować twoje łgarstwa bo jeszcze właśnie ktoś nie sprawdzi i uwierzy w twój hamasowski dżichad.
                • brenya78 Re: Klopoty Eda Sheerana 18.09.26, 16:35

> Brenya78 jak nie wiesz co to jest syjonizm to się może nie wypowiadaj w temacie
                  > historii żydów, co?

Historia Żydów ci nie pasuje? O jakże mi przykro...
    • marzenka12 Re: Klopoty Eda Sheerana 17.09.26, 13:54
      Maklamor oddał caly swoj dochod, czyli 1mln dolarsów, na pomoc humanitarna w Palestynie. Na to Kraft, ze on da dwa miliony na taka pomoc w rejonie. Przebiegle nie wspomnial jednak w którym.
      Na razie dobry PR stoi na 2 mln, zobaczymy co na to Ed.
      • brenya78 Re: Klopoty Eda Sheerana 17.09.26, 17:40
        "Maklamor oddał caly swoj dochod, czyli 1mln dolarsów, na pomoc humanitarna w Palestynie."

Git. Oni już dostali biliony dolarów ktore następnie przerobili na tunele i rakiety. 1mln w ta czy w tamtą...
    • myelegans1 Re: Klopoty Eda Sheerana 17.09.26, 17:10
      no i odbija mu sie czkawka....

Ed Sheeran jest wart 400 millionow dolarow, Ed Sheeran wystepowal publicznie i mial moral clarity w wojnie w Ukrainie... ale podwinal ogon jak szczur jak Robert Kraft, bilioner i zionista, ktory kumplowal sie z Epsteinem i ma na koncie sexual abuse, pogrozil mu paluszkiem, i wywalil ze stadinow.

Ed Sheeran ma "fuck you" money i mogl stanac w obronie free speech zagwarantowanej konstytucyjnie, i stanac ramie w ramie ze swoimi muzykami.

Robert Kraft, monitoruje "hate speech" na swoich stadionach, bardzo sie ta inwigilacja chwali.... ale... w przyszlym miesiacu na tym samym stadionie bedzie mial koncert ... Kanye West... Nazista, ktory ma na koncie utwor zatytuowany "heil Hitler" i kumpluje sie z Nazistami typu, influencer NIck Fuentes...

• husky_cat Re: Klopoty Eda Sheerana 17.09.26, 17:43
        Kanye nazista ☺ zawsze mnie to bawi, czy on naprawdę nie ma nikogo kto by mu wyjaśnił co to takiego?
      • marzenka12 Re: Klopoty Eda Sheerana 17.09.26, 18:07
        To jest wyjatkowo mało sexowne i pasuje do Eda. Taki Pan Pipeczka. Pogardzam wystrachanymi oportunistami, jak te wszystkie Steczkowskie, Górniak i Rodowicz spiewające na sylwestrze w reżimowej
        • myelegans1 Re: Klopoty Eda Sheerana 17.09.26, 18:31
          on rowniez zagral na weselu Krafta, kilka lat temu, kiedy to bywalec na wyspie Epsteina poslubil 33 lat mlodsza kobiete jako... 81 latek... z milosci

Malzenstwo z Milosci
          • marzenka12 Re: Klopoty Eda Sheerana 17.09.26, 18:54
            Bywalec tez jest w to zamieszany? Bozesztymoj
            • primula.alpicola Re: Klopoty Eda Sheerana 18.09.26, 08:36
              marzenka12 napisała:

> Bywalec tez jest w to zamieszany? Bozesztymoj

Ahhahaa, to wyjaśnia jego wątek o związkach z dużą różnicą wieku big_grin
              • marzenka12 Re: Klopoty Eda Sheerana 18.09.26, 10:15
                primula.alpicola napisała:

> marzenka12 napisała:
                >
                > > Bywalec tez jest w to zamieszany? Bozesztymoj
                >
                >
                > Ahhahaa, to wyjaśnia jego wątek o związkach z dużą różnicą wieku big_grin

I zamilowanie do trzymania kobiet w szelkach i na smyczy!
                • myelegans1 Re: Klopoty Eda Sheerana 18.09.26, 17:02
                  Ehud Barack byly premier Izraela rowniez byl czestym gosciem na wyspie Epsteina, znany z wyjatkowej brutalnosci, szczegolnie wobec dziewczynek, z aktow Epsteina wynika, ze byl zamieszany w morderstwo, ale oni traktowali zwabione maloletnie dziewczyny sprowadzane z Europy wsch i Am poludniowej jako towar do zuzycia.Tenze Ehud Barak jak i Natanyahu przebywali w Mara Lago, Trump Tower... powiedz, ze nie maja kompromatu na cala rodzine...
                  • brenya78 Re: Klopoty Eda Sheerana 18.09.26, 17:47
                    Można to zapewne powiedzieć o każdym wysoko postawionym mężczyźnie na tej kuli ziemskiej. I co z tego wynika? Jajco.
                    Tu nikt nie popiera tego czy innego CZLOWIEKA. Tylko o prawo Żydów do obrony przed terrorystami. Ja popieram IZRAEL i jego armie, a nie Natanyahu, srutututu, czy Yeti. Kapujesz?
                  • evening.vibes Re: Klopoty Eda Sheerana 18.09.26, 19:21
                    myelegans1 napisała:
                    > Ehud Barack byly premier Izraela rowniez byl czestym gosciem na wyspie Epsteina

Czy w jakikolwiek sposób zdejmuje to odpowiedzialność z Palestyńczyków za lata ataków, wojen, terroruzmu, mordów i gwałtów?

To jakaś forma 'krótkiej spódniczki' - oni tacy źli to ok, że ich mordują?
                • primula.alpicola Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 12:35
                  Aż mi teraz głupio, że tak tu z tymi krotochwilnymi komentarzami, w sam środek pogłębionej dyskusji historyczno-polityczno- społecznej
                  • marzenka12 Re: Klopoty Eda Sheerana 20.09.26, 22:02
                    primula.alpicola napisała:

> Aż mi teraz głupio, że tak tu z tymi krotochwilnymi komentarzami, w sam środek
                    > pogłębionej dyskusji historyczno-polityczno- społecznej

Zupelnie niepotrzebnie, to moj watek i to one go zepsuly tym politycznym jazgotem
    • ritual2019 Re: Klopoty Eda Sheerana 18.09.26, 07:19
      Idac na koncert nie chce zadnych politycznych remarks wiec zgadzam sie z Ed.
      Artysci jak kazdy maja prawo do swoich opinii ale nie do wyrazania ich publicznie na komcertach. Zapominaja ze publicznosc im nie placi za to, a za wystep artystyczny.
      • healios Re: Klopoty Eda Sheerana 18.09.26, 13:07
        To by mialo sens gdyby Ed I organizatorzy nie wiedzieli nic o Macklemore, z lapanki go przeciez nie angazowali. Macklemore jest bardzo znany ze swojego poparcia dla Palestyny I kazdy jego koncert to jest polityczna manifestacja. Jak widac publicznosc nie ma nic przeciwko placeniu za to
        • evening.vibes Re: Klopoty Eda Sheerana 18.09.26, 13:19
          healios napisała:
          > Jak widac publicznosc nie ma nic przeciwko placeniu za to

Publiczność wybrała się na koncert Eda. Mogli nie mieć bladego pojęcia kim jest support.
          • healios Re: Klopoty Eda Sheerana 18.09.26, 13:40
            Przeciez Eda tez dostali. Poza tym lista support artists jest publikowana.
            • evening.vibes Re: Klopoty Eda Sheerana 18.09.26, 13:47
              healios napisała:
              > Przeciez Eda tez dostali. Poza tym lista support artists jest publikowana.

Co nie oznacza, że im zachowanie supportu nie przeszkadzało. Koncert to nie restauracja, że możesz osbie wybrać z menu danie główne i przystawkę osobno.
              • healios Re: Klopoty Eda Sheerana 18.09.26, 14:31
                Mnie tylko ciekawi czego organizatorzy sie spodziewali angazujac go do tej trasy I czyj to byl pomysl. Jak sie zatrudnia politycznie aktywnego artyste, ktorego kazdy koncert jest polityczna manifestacja to glupota byloby sie spodziewac ze tym razem bedzie inaczej. Albo ktos nie pomyslal albo urzadzil sobie prowokacje kosztem Eda. Tak czy inaczej Ed po dupie dostaje, bez znaczenia czy winny czy nie
      • marzenka12 Re: Klopoty Eda Sheerana 18.09.26, 13:16
        A to ciekawe, bo czesto to wlasnie artysci zapraszani sa do wspierania konkretnych akcji, humanitarnych, kryzysowych, po kleskach zywiolowych itp itd. A tu nagle morda w kubel
        • klaramara33 Re: Klopoty Eda Sheerana 18.09.26, 14:09
          marzenka12 napisała:

> A to ciekawe, bo czesto to wlasnie artysci zapraszani sa do wspierania konkret
          > nych akcji, humanitarnych, kryzysowych, po kleskach zywiolowych itp itd. A tu n
          > agle morda w kubel
          Mnie nie dziwi, bo tak narwdę Ed nie jestem artystą. Artsyta TWORZY swoją muzykę, a on jest odtwórcą. jego zachowanie też świadczy ,że działą jak marketibg każe , a nie jak wolny artsyta ze swoim zdaniem i wrażliwością.
          • evening.vibes Re: Klopoty Eda Sheerana 18.09.26, 14:14
            klaramara33 napisała:
            > Mnie nie dziwi, bo tak narwdę Ed nie jestem artystą. Artsyta TWORZY swoją muzyk
            > ę, a on jest odtwórcą.

Łoho - kamapnia kłamstw się zaczyna...
          • marzenka12 Re: Klopoty Eda Sheerana 18.09.26, 16:37
            Spiewajacych celebrytów też się zaprasza do takich akcji, wiec wszystko jedno jak tam sobie Eda nazwiesz. Chodzi o konsekwencje a nie nazwenictwo
        • brenya78 Re: Klopoty Eda Sheerana 18.09.26, 16:31
          marzenka12 napisała:

> A to ciekawe, bo czesto to wlasnie artysci zapraszani sa do wspierania konkret
          > nych akcji, humanitarnych, kryzysowych, po kleskach zywiolowych itp itd. A tu n
          > agle morda w kubel

To zrob sobie koncert pt. wsparcie dla Palestyny i tam wykrzykuj swoje hasła. Ja idąc na koncert Eda Sheerana oczekuje koncertu a nie manifestacji.
          • marzenka12 Re: Klopoty Eda Sheerana 18.09.26, 16:43
            Nie czuje potrzeby organizowania koncertów ani wykrzykiwania jakichkolwiek haseł
            • brenya78 Re: Klopoty Eda Sheerana 18.09.26, 16:51
              marzenka12 napisała:

> Nie czuje potrzeby organizowania koncertów ani wykrzykiwania jakichkolwiek hase
              > ł

To się nie oburzaj ze ktos nie życzy sobie słuchania haseł oszołomów na koncertach.
              • marzenka12 Re: Klopoty Eda Sheerana 18.09.26, 17:16
                Ja sie nie oburzam, ja sobie siedze w wygodnym fotelu i dobrze sie bawie czytajac jak inni dostaja szalu bo ktos krzyknal "Free Palestine"
                • brenya78 Re: Klopoty Eda Sheerana 18.09.26, 17:17
                  marzenka12 napisała:

> Ja sie nie oburzam, ja sobie siedze w wygodnym fotelu i dobrze sie bawie czytaj
                  > ac jak inni dostaja szalu bo ktos krzyknal "Free Palestine"

Ja sobie nie życzę ZADNYCH politycznych okrzykow na koncercie za ktory place niemałe pieniadze. Zrozumiano?
                  • marzenka12 Re: Klopoty Eda Sheerana 18.09.26, 17:26
                    I to wlasnie jest najzabawniejsze 😅
                  • healios Re: Klopoty Eda Sheerana 18.09.26, 17:29
                    Dobra, na koncercie nie bede krzyczec, ale tutaj moge:
                    FREE PALESTINE🍉🇵🇸
                    • brenya78 Re: Klopoty Eda Sheerana 18.09.26, 17:44
                      healios napisała:

> Dobra, na koncercie nie bede krzyczec, ale tutaj moge:
                      > FREE PALESTINE🍉🇵🇸

Be careful what you wish for...
                    • evening.vibes Re: Klopoty Eda Sheerana 18.09.26, 19:31
                      healios napisała:
                      > Dobra, na koncercie nie bede krzyczec, ale tutaj moge:
                      > FREE PALESTINE🍉🇵🇸

FROM HAMAS!
                      • marzenka12 Re: Klopoty Eda Sheerana 18.09.26, 20:53
                        evening.vibes napisała:

> healios napisała:
                        > > Dobra, na koncercie nie bede krzyczec, ale tutaj moge:
                        > > FREE PALESTINE🍉🇵🇸
                        >
                        >
                        > FROM HAMAS!
                        >
                        >

WITH LOVE ❤️
    • beataj1 Re: Klopoty Eda Sheerana 18.09.26, 22:30
      No i w efekcie ed jest skancelowany i bedzie miał solo koncerty acapella.
      Bo biedny zapomniał ze ma muzyków z Irlandii którzy w przeciwieństwie do niego maja honor.
      • bardzo_wredna_dziewucha Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 10:29
        beataj1 napisała:

> No i w efekcie ed jest skancelowany i bedzie miał solo koncerty acapella.
        > Bo biedny zapomniał ze ma muzyków z Irlandii którzy w przeciwieństwie do niego
        > maja honor.
        >

Patrząc historycznie to trudno, żeby Irlandczycy opowiadali się za kolonizatorami
        • marzenka12 Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 10:34

> beataj1 napisała:
          >
          > > No i w efekcie ed jest skancelowany i bedzie miał solo koncerty acapella.
          >
          > > Bo biedny zapomniał ze ma muzyków z Irlandii którzy w przeciwieństwie do
          > niego
          > > maja honor.
          > >
          >
          > Patrząc historycznie to trudno, żeby Irlandczycy opowiadali się za kolonizatora
          > mi

Za to historia potwierdza mozliwosc pielegnowania terrorystycznych sympatii
          • alicia033 Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 10:49
            marzenka12 napisała:

> Za to historia potwierdza mozliwosc pielegnowania terrorystycznych sympatii

Znaczy Irlandczycy do końca świata powinni byli siedzieć pod butem angielskich okupantów? Polacy - zaborców? A Palestyńczycy teraz mają dać się tym żydowskim zbrodniarzom wymordować?
            Straszliwie głupi jest ten twój post, marzenko.
            • marzenka12 Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 11:04
              Z ktorej czesci zdania wyssałas te wnioski?
            • brenya78 Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 11:06
              "Palestyńczycy teraz mają dać się tym żydowskim zbrodniarzom wymordować?"

Palestynczycy to mieli od groma okazji zeby zbudować swoje państwo. Każda taka szanse wyrzucali w błoto i dążyli do wojen (ktore przegrywali). Za każdym k...a razem!
          • primula.alpicola Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 12:46
            marzenka12 napisala
            >
            > Za to historia potwierdza mozliwosc pielegnowania terrorystycznych sympatii

Już od czasów homo sapiens, neandertalczyków i denisowian.
    • bardzo_wredna_dziewucha Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 10:28
      Każdy wątek dotykający w jakimś stopniu Izraela musi się skończyć ściekiem wyprodukowanym przez 3 naczelne ortodoksyjne forumki. Staram się już w tych wątkach nie udzielać, bo jest to zawsze granie w szachy z gołębiem.
      To co widzę pozytywnego, to że jednak po tych kilku latach coraz więcej jest osób mających świadomość co tak naprawdę dzieje się w Palestynie.
      Dzięki za to!
      • brenya78 Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 11:01
        Jesteś tu naczelną tuba propagandową terrrystow I na zawsze w pamięci forumek takowa zostaniesz.
      • beataj1 Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 11:06
        To co jest ciekawego w całej tej historii to wlasnie ewidentna zmiana nastrojów społecznych.
        Jeszcze rok-dwa lata temu Macelmore bylby usunięty. Jezeli inni muzycy by zrezygnowali to przekaz bylby ze przesadzają, histeryzuja i wspierają terrorystów.
        Dziś jasno widać ze ludobójstwo jrst nazywane ludobójstwem. Ludzie nie będą rozmydlac sprawy na ojejku ojejku a izraelczykom tak ciężko i trudno i palestynczycy ich atakowali tak strasznie.

Moim zdaniem izraelczycy sa teraz tym samym co niemcy podczas drugiej wojny światowej. Owszem może to nie oni pociagali za spust czy otwierali osobiście puszki z cyklonemb ale stali z boku i wzruszali ramionami. Oni choc mogli udawać ze nic nie wiedzieli nic nie słyszeli.
        Dziś różnica polega na tym ze mamy streaming na żywo z ludobójstwa. I juz nie mizna udawać ze nic sie nie dzieje. A argument antysrmityzmu stał sie tak wyswiechtany ze jest wręcz śmieszny.
        Ciekawa jestem jak sie to rozwinie. To ze nastąpiła ta zmiana w podejściu ludzi. I nie kilku lewackich aktywistow. A ogółu.
        • brenya78 Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 11:07
          "Moim zdaniem izraelczycy sa teraz tym samym co niemcy podczas drugiej wojny światowej."

Idiotka.
        • brenya78 Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 11:10
          "Dziś różnica polega na tym ze mamy streaming na żywo z ludobójstwa. "

Streaming to sobie gazanczycy zeobili z wyzynania Żydów 7 pazdziernika... z kamer go pro ktore mieli zainstalowane na czołach.
          • beataj1 Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 11:16
            O i mamy juz robienie ofiar z biednych izraelczykow.

Nie działa słonko.
            I tu nie chodzi o minie. Bo ja nie mam znaczenia.
            Nie działa już na ogół. O tym mowie. O tej kulturowej zmianie.

I nie ukrywam ze obseruje to z nieklamanym zadowoleniem.
            • evening.vibes Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 11:19
              beataj1 napisała:
              > O i mamy juz robienie ofiar z biednych izraelczykow.

I proszę - jak pisałam, gwałty są ok o ile gwałcone są Żydówki. Mordy są ok o ile mordowani są Żydzi.

> I nie ukrywam ze obseruje to z nieklamanym zadowoleniem.

I jeszcze się tym chwalisz. Agresja i przemoc - lubisz to!
              • beataj1 Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 11:29
                To jak zbombardowali drezno podczas drugiej wojny światowej to byla straszliwa tragedia ludzi.
                Ale były to tez ofiary po stronie agresora i państwa stosujacego ludobójstwo.
                Bardzo mi zal kobiet dzieci i kezczyzn ofiar po stronie izraela ale pamietam tez za kim stoi armia, plan wyniszczenia calej nacji i cala sila militarno finansowa.
                Dla mnie wydarzenia z października sa jak nasze powstania. Glupie, czasem bez sensu, skazane na porażkę ale w jakiś sposób zrozumiałe.

Zobacz: Warszawę niemcy efekcie powstania zrównali z ziemią i wypędzili mieszkancow.
                Izraelczycy ucza sie od mistrzów.
                • evening.vibes Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 11:33
                  beataj1 napisała:
                  > To jak zbombardowali drezno podczas drugiej wojny światowej to byla straszliwa
                  > tragedia ludzi.
                  > Ale były to tez ofiary po stronie agresora i państwa stosujacego ludobójstwo.

Palestyńczycy są agresorem a 7.10 był aktem ludobójstwa.

> Bardzo mi zal kobiet dzieci i kezczyzn ofiar po stronie izraela ale

Jasne 'ALE'. Luz...

> plan wyniszczenia calej nacji i

No tak - Palestyńczycy wszak kochają Żydów i chcą z nimi żyć w pokoju.... a nie czekaj...

Beatka - fanka mordów i gwałtów w imię 'ALE'.
                  • beataj1 Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 11:44
                    Owszem jest ale.
                    Mamy kraj który stosuje ludobójstwo. Chyba nie ma większego ale.

Każde kolejne dziecko zamordowane przez "najetyczniejsza armię świata" jest ale.

Cóż jesteś ludobojcą - nad twoimi ofiarami stoi ale.
                    • brenya78 Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 11:45
                      "Mamy kraj który stosuje ludobójstwo."

Twój poziom ignorancji historycznej jaki tu zaprezentowalas wola o pomstę do nieba.
                    • evening.vibes Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 11:49
                      beataj1 napisała:
                      > Owszem jest ale.
                      > Mamy kraj który stosuje ludobójstwo. Chyba nie ma większego ale.

Palestyńczycy stosują. Ludobójstwo i terroryzm. I tu u ciebie nie ma 'ale'.

>
                      > Każde kolejne dziecko zamordowane przez "najetyczniejsza armię świata" jest ale

A zamordowane przez Palestyńczyków nie jest 'ale'?
                • po_godzinach_1 Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 11:35
                  beataj1 napisała:

> Zobacz: Warszawę niemcy efekcie powstania zrównali z ziemią i wypędzili miesz
                  > kancow.
                  > Izraelczycy ucza sie od mistrzów.
                  >

mówisz, że hasło „Od rzeki do morza”, czyli groźba unicestwienia państwa Izrael głoszą Izraelczycy?
                  • beataj1 Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 11:39
                    Ale kto walczy o swoją "przestrzeń zyciowa" i wciąż zabiera palestynska ziemię?
                    Mieliśmy niemieckich "osadników" podczas wojny. Teraz sa izraelscy osadnicy.
                    Kto by sie przejmował tymi którzy na danej ziemi mieszkają.
                    Jest siła fizyczna armia i karabiny. Jest racja.
                    • brenya78 Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 11:41
                      "Ale kto walczy o swoją "przestrzeń zyciowa" i wciąż zabiera palestynska ziemię?"

Żydzi im ODDALI swoją ziemię. Zostawili prosperujące sady. Doucz sie ignorantlo bo zygac sie chce jak sie ciebie czyta.
                      • beataj1 Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 11:46
                        A określenie "osadnicy" to eufemizm na co?
                        Na złodziei ziemi i domow. Takich trochę innych złodziei, bo przychodzą z obstawą w formie sił militarnych.
                        • brenya78 Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 11:51
                          "Na złodziei ziemi i domow"

Beatko deoga. To POLACY ukradli domy Niemcom po II wojnie światowej...
                    • po_godzinach_1 Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 11:42
                      beataj1 napisała:

> Ale kto walczy o swoją "przestrzeń zyciowa" i wciąż zabiera palestynska ziemię?
                      >

odpowiesz na moje proste pytanie?
                    • evening.vibes Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 11:43
                      beataj1 napisała:
                      > Ale kto walczy o swoją "przestrzeń zyciowa"

Ci od "from the river to the sea Palestine will be free".

To Palestyńczycy nie zaakceptowali podziału ziem. To Palestyńczycy zaatakowali Izrael pierwszego dnia jego istnienia. To Palestyńczycy atakowali i terroryzowali.

W 2005 roku Izrael wycofał się całkowicie z Gazy - mogli tworzyć własne państwo. Zamiast tego wybrali Hamas bo 'wszystko jest ich'.

Dlaczego uważasz ich za 'usprawiedliwionych' do mordowania i gwałcenia?
                      • beataj1 Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 11:47
                        A czy to sie rozni od naszej polskiej walki o odzyskanie niepodległości?
                        • po_godzinach_1 Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 11:50
                          beataj1 napisała:

> A czy to sie rozni od naszej polskiej walki o odzyskanie niepodległości?

palestyńscy Arabowie walczą o odzyskanie swojego suwerennego państwa? to chcesz powiedzieć>
                        • brenya78 Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 11:50
                          beataj1 napisała:

O ku......
                        • evening.vibes Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 11:50
                          beataj1 napisała:

A po co mają walczyć skoro latami im niepodległość proponowano? Od 1947 roku. Każdą propozycję odrzucili.

Oni nie biją się o niepodległość - oni biją się o 'from the river to the sea'.
                    • brenya78 Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 11:43
                      "Mieliśmy niemieckich "osadników" podczas wojny. "

Ignorantko! Nie "osadników" niemieckich tylko mieszkańców tych ziem, ktorzy po wojnie zostali masowo przesiedleni na zachód! Miliony Niemców wypędzonych. Ich majątki przejete przez Polaków.
                      Ku..., no ten poziom ignorancji i nieuctwa historycznego jednak zadziwia.
                      Naprawde trudno się dziwić jak propaganda hamasu trafia na tak podatny grunt.
                      • beataj1 Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 11:51
                        To po wojnie. A w trakcie wojny przyjechali niemieccy "osadnicy" z reszta towarzystwa na czołgach i przygotowywali sie do zorganizowania nam tu niemiec. Gdyby Niemcy wygrali wojne bylibyśmy tu palestynczykami. Bylibyśmy traktowani prawdopodobnie tak samo jak teraz Izrael traktuje palestynczykow
                        A i pewnie też byśmy robili akty terrorystyczne ale u nas to napewno byłoby to usprawiedliwione i sprawiedliwe.
                        • evening.vibes Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 11:53
                          beataj1 napisała:
                          > A i pewnie też byśmy robili akty terrorystyczne ale u nas to napewno byłoby to
                          > usprawiedliwione i sprawiedliwe.

Beatko - odpowiesz na pytanie po uja złamanego te akty terrorystyczne skoro mogli mieć państwo w 1947 roku?
                        • po_godzinach_1 Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 11:54
                          beataj1 napisała:

> To po wojnie. A w trakcie wojny przyjechali niemieccy "osadnicy" z reszta towar
                          > zystwa na czołgach i przygotowywali sie do zorganizowania nam tu niemiec. Gdyby
                          > Niemcy wygrali wojne bylibyśmy tu palestynczykami. Bylibyśmy traktowani prawdo
                          > podobnie tak samo jak teraz Izrael traktuje palestynczykow
                          > A i pewnie też byśmy robili akty terrorystyczne ale u nas to napewno byłoby to
                          > usprawiedliwione i sprawiedliwe.

przecież w 1948 nie istniało żadne państwo palestyńskie, o czym ty mówisz?
                          >
                        • evening.vibes Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 11:58
                          beataj1 napisała:
                          > To po wojnie. A w trakcie wojny przyjechali niemieccy "osadnicy"

Beatko - Izrael wycofał się z Gazy w 2005 roku.
                          • beataj1 Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 12:01
                            Tak samo jak wstrzymał ogień, nie mordował dziennikarzy i nie popelnia zbrodni wojennych.
                            I pewnie jeszcze założył żłobki dla małych palestynczykow

Oczywiście.
                            A smoki tam były?
                            • evening.vibes Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 12:05
                              beataj1 napisała:
                              > Tak samo jak

JPRDL - jak można nie znać podstawowych FAKTÓW historycznych????
                              • bardzo_wredna_dziewucha Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 21:52
                                evening.vibes napisała:

> beataj1 napisała:
                                > > Tak samo jak
                                >
                                > JPRDL - jak można nie znać podstawowych FAKTÓW historycznych????
                                >

🤣🤣🤣🤣 Napisała evening, czołowa ignorantka faktów i historii, czerpiąca wiedzę z Wikipedii. Nic śmieszniejszego już w tym roku nie przeczytam, dzięki!
                                • brenya78 Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 21:55
                                  "🤣🤣🤣🤣 Napisała evening, czołowa ignorantka faktów i historii, czerpiąca wiedzę z Wikipedii. Nic śmieszniejszego już w tym roku nie przeczytam, dzięki!"

Serio potwierdzasz fakty historyczne Beatki? O powstańcach mordujących i gwalcacych? O osadnikach niemieckich? Niezle...
                                  • bardzo_wredna_dziewucha Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 23:39
                                    Nauczyłaś się już co to syjonizm?
                                    • brenya78 Re: Klopoty Eda Sheerana 20.09.26, 00:10

> Nauczyłaś się już co to syjonizm?

Ja wiem co to syjonizm. Tylko nie wiem po co się go czepiłaś.
                                      • bardzo_wredna_dziewucha Re: Klopoty Eda Sheerana 20.09.26, 00:32
                                        Bo na mój post o prześladowaniach Palestyńczyków od początku syjonistycznego osadnictwa odpowiedziałaś, że 1200 lat p.n.e żydzi nikogo nie prześladowali.
                                        A syjonizm powstał w końcówce XIX wieku.
                                        Muszę przyznać, że jest to jedno z twoich bardziej spektakularnych samozaorań na tym forum. Gratki!
                                        • brenya78 Re: Klopoty Eda Sheerana 20.09.26, 00:53
                                          "syjonistycznego osadnictwa odpowiedziałaś, że 1200 lat p.n.e żydzi nikogo nie prześladowali."

Nie. Powoedzialam ze Żydzi na tych terenach mieszkali od tysięcy lat, i to ich ziemia została zajęta przez Arabow. I to Zydzi byli pierwszymi mieszkańcami Palestynyy.
                                        • brenya78 Re: Klopoty Eda Sheerana 20.09.26, 00:55
                                          "mój post o prześladowaniach Palestyńczyków od początku syjonistycznego osadnictwa"

Kto kogo prześladował? Ano spójrzmy...

Wojny:

1948 – zaatakowały państwa arabskie: Egipt, Syria, Jordania, Irak i Liban.
                                          1967 – Egipt, Syria i Jordania przeciw Izraelowi.
                                          1973 – Egipt i Syria zaatakowały Izrael.
                                          • bardzo_wredna_dziewucha Re: Klopoty Eda Sheerana 20.09.26, 03:21
                                            1946 zamach na hotel King David
                                            1948 Dajr Jasin
                                            1948 Nakba

I tak dalej. Poczytaj, czytanie naprawdę nie boli!
                                            • evening.vibes Re: Klopoty Eda Sheerana 20.09.26, 08:58
                                              > 1946 zamach na hotel King David
                                              > 1948 Dajr Jasin
                                              > 1948 Nakba
                                              >
                                              > I tak dalej. Poczytaj, czytanie naprawdę nie boli!

No i teraz obalamy Dziewusze łgarstwo:

1946 - początek 'syjonistycznego osadnictwa' - kłamstwo - to co określasz jako 'osadnictwo' - a było powrotem Żydów na ziemie ich przodków - zaczęło się pod koniec XIX wieku.
                                              1946 - Hotel King Dawid jako 'prześladowanie Palestyńczyków' - kłamstwo. Hotel King Dawid był siedzibą brytyjskich władz mandatowych,
                                              1948 - 'Nakba' - jako 'prześladowanie Palestyńczyków' - kłamstwo - to rezultat przegrania wywołanej przez Arabów wojny. Przypomnijmy, że Polska po II wojnie światowej wygnała 3,5 miliona Niemców.

Przy okazji Dzewuszysko - doczytaj sobie o pogromach w Jerozolimie czy Hebronie, może w końcu ogarniasz kto kogo prześladował.
                                            • brenya78 Re: Klopoty Eda Sheerana 20.09.26, 09:43

> 1948 Dajr Jasin
                                              > 1948 Nakba
                                              >

Ty już naprawdę sie z d..a na głowy pozamieniałeś jeśli choćby wymieniasz Nakbe. Która byla wynikiem wojny rozpętanej przez Arabow, ktora przegrali z kretesem. No dalej, chce usłyszeć o Nakbie wypędzonych po II wojnie światowej Niemców 😀😀😀 chce usłyszeć o marszach wypędzonych Niemców "od morza do morza", czy co tam bardziej odpowiedniego 😀
                                              Bosze, jakie ty bzdury piszesz dziewucha to nie wiadomo czy śmiać sie czy płakać.
                                            • midge_m Re: Klopoty Eda Sheerana 20.09.26, 12:31

> 1948 Dajr Jasin
                                              > 1948 Nakba
                                              >

Nie wstrzymuj się. Dołączmy do tego powstanie w getcie warszawskim. W końcu jak Żydzi śmieli walczyć o swoje przetrwanie.
                                • evening.vibes Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 22:13
                                  > 🤣🤣🤣🤣 Napisała evening, czołowa ignorantka faktów i historii, czerpiąca wied
                                  > zę z Wikipedii. Nic śmieszniejszego już w tym roku nie przeczytam, dzięki!

Śmiech łgaczki? Proszę bardzo!
                        • brenya78 Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 12:01
                          "A i pewnie też byśmy robili akty terrorystyczne ale u nas to napewno byłoby to usprawiedliwione i sprawiedliwe."

Ja tylko mam nadzieję ze inne idolki hamasu zorientują sie z kim sa w paczce... I z kim dzielą poglądy.
                          W pale sie nie mieści.
                          • pursuedbyabear Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 12:13
                            Idolki hamasu?...
                            • evening.vibes Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 12:15
                              pursuedbyabear napisała:
                              > Idolki hamasu?...

Takie jak y czy Beatka, które w ocenie gwałtu stosują 'ALE' a hamasowców przyrównują do polskich powstańców.
                              • beataj1 Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 12:28
                                Nie, ja porostu stoję po stronie która jest przeciw państwom stosującym ludobójstwo takich jak nazistowskie Niemcy i Izrael. I widzę ironie sytuacji gdzie dawna ofiara udoskonala proces tym razem jako sprawca ludobójstwa.
                                • brenya78 Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 12:34
                                  "przeciw państwom stosującym ludobójstwo takich jak nazistowskie"

Przeciez to gazanczyzy dokonali ludobójstwa 7 pazdziernika, w dodatku to filmujac. A ty mówisz trzeba to takie nasze powstanie warszawskie.

Rzygac sie chce.

"widzę ironie sytuacji gdzie dawna ofiara udoskonala proces tym razem jako sprawca ludobójstwa."

Tak? To gdzie te komory gazowe?
                                  • beataj1 Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 12:37
                                    Narazie wrócili sobie prawna karę śmierci.
                                    Po co im komory gazowe, maja bomby i drony. Inna technologia.
                                    • brenya78 Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 12:40
                                      "Po co im komory gazowe, maja bomby i drony. "

To ciekawe, bo w II wojnie światowej ludobójstwo oznaczało wyginiecie 98% Żydów, a w "ludobojstwie" Izraela wojnę PRZEŻYŁO 98% mieszkańców Gazy... no faktycznie, porównywalne...
                                    • evening.vibes Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 12:47
                                      beataj1 napisała:
                                      > Narazie wrócili sobie prawna karę śmierci.

Owszem - za dokonanie aktów terrorystycznych. Takie prawo ma np. Japonia - członkowie sekty, którzy dokonali zamachu na tokijskie metro zostali straceni. I co?
                                      • beataj1 Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 12:50
                                        Japonia jest obecnie państwem prawa. A Izrael jest państwem przeprowadzajacym ludobójstwo. Subtelna różnica.
                                        • evening.vibes Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 12:53
                                          beataj1 napisała:
                                          > Japonia jest obecnie państwem prawa.

Czyli to samo prawo w Japonii jest 'państwem prawa' a w Izraelu jestet beee...

Nie - tobie nie o zasady chodzi - ty jesteś po prostu członkiem agresywnej tłuszczy, której nic nie przekona, że białe jest białe a czarne jest czarne. Nawet gwałty w tym szale są 'usprawiedliwione' co w wykonaniu kobiety jest już absolutnym qrestwem.
                                          • beataj1 Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 12:59
                                            Nie, ja po prostu uważam ze ludobójstwo jest złem
                                            • evening.vibes Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 13:05
                                              beataj1 napisała:
                                              > Nie, ja po prostu uważam ze ludobójstwo jest złem

Płyta ci się zacięła. Kłamstwo powtórzone 100 razy nie stanie się prawdą.
                                              • beataj1 Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 13:15
                                                Coz amnasty intetnational i prace trybunału sprawiedliwości pokazują ze to nie kłamstwo.

Ciekawe czy w Norynberdze bedzie miejsce na powtórzenie procesów. Tym razem Izrael bedzie stał po drugiej stronie jako oskarżony.
                                                Myślisz ze użyją argumentu o wykonywaniu rozkazów?
                                                • brenya78 Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 13:17
                                                  "Coz amnasty intetnational i prace trybunału sprawiedliwości pokazują ze to nie kłamstwo."

Co konkretnie trybunał sprawiedliwości powiedział. Potrafisz znaleźć? Bo ja tak. I tam nie ma słowa o jakimkolwiek ludobójstwie, wrecz odwrotnie o tym ze nie ma na nie dowodow.

"Ciekawe czy w Norynberdze bedzie miejsce na powtórzenie procesów. Tym razem Izrael bedzie stał po drugiej stronie jako oskarżony."

Nie mam wątpliwości ze jesteś Beatka z ruskiej firmy trolli. Nikt normalny tak nie mysli.
                                                  • beataj1 Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 13:25
                                                    Kotuś. Proba uciszenia mnie przez nazwanie ruskim trolem jest tak żałosna ze aż jest rodzajem komplementu smile
                                                  • midge_m Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 13:37
                                                    beataj1 napisała:

> Kotuś. Proba uciszenia mnie przez nazwanie ruskim trolem jest tak żałosna ze aż
                                                    > jest rodzajem komplementu smile
                                                    >
                                                    >

Ach, bo te hasła o syjonistach to w ogóle nie są dokładnie te same hasła które powtarzano w Polsce komunistycznej w kampanii przeciwko Żydom w latach 60. Rosja także nie współpracuje, ani ani, z Iranem.
                                                • brenya78 Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 13:20
                                                  Ja Ciebie wygaszam. Jestes niewatpliwie trollem. Dobrze ze się tu objawiłaś, moze inne fanki hamasu otrzeźwieją jak dotrze do nich przy kim stoją i z kim dziela poglady. I moze ich sumienie lub rozum ruszy. Niemniej jednak ja nie bede ani dyskutowac z ruskim trollem, ani rozsiewać tych glupot historycznych i światopoglądowych. I innym forumkom dyskutujacych z tym czyms radzę to samo.
                                                • midge_m Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 13:26
                                                  beataj1 napisała:

> Coz amnasty intetnational i prace trybunału sprawiedliwości pokazują ze to nie
                                                  > kłamstwo.

Amnesty International przestało być prywatną organizacja a RPA jest kolebka praw człowieka? I czy w związku z estymą jaka darzysz Amnesty International przestajesz głosować na KO? Bo mur jak stal na granicy z Białorusią to nadal stoi.

> Ciekawe czy w Norynberdze bedzie miejsce na powtórzenie procesów. Tym razem Iz
                                                  > rael bedzie stał po drugiej stronie jako oskarżony.
                                                  > Myślisz ze użyją argumentu o wykonywaniu rozkazów?
                                                  >

Myślisz że będzie dla Egipcjan którzy pozwolili ginąć swoim braciom w wierze w rzekomym ludobójstwie i nie otworzyli szeroko swoich granic?
                                • evening.vibes Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 12:35
                                  beataj1 napisała:
                                  > Nie, ja porostu stoję po stronie która jest przeciw państwom stosującym ludobójstwo

Palestyńczycy stosują ludobójstwo więc jesteś po tej stronie.
                              • brenya78 Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 13:28
                                evening.vibes napisała:

> pursuedbyabear napisała:
                                > > Idolki hamasu?...
                                >
                                >
                                > Takie jak y czy Beatka, które w ocenie gwałtu stosują 'ALE' a hamasowców przyró
                                > wnują do polskich powstańców.
                                >
                                >

Albo biscotti, ktora sie pisze ze "Trudno sie nie solidaryzowac z dzialaczami o wolnosc"
                                • pursuedbyabear Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 14:02
                                  Jeszcze raz zapytam: IDOLKI hamasu?
                            • bardzo_wredna_dziewucha Re: Klopoty Eda Sheerana 20.09.26, 00:33
                              pursuedbyabear napisała:

> Idolki hamasu?...
                              >

Oj tam oj tak, przy tych wszystkich bredniach, które wypisuje tu hasbarska trójca to jest jakiś nieistotny lapsus
                              • brenya78 Re: Klopoty Eda Sheerana 20.09.26, 00:51

> pursuedbyabear napisała:
                                >
                                > > Idolki hamasu?...
                                > >
                                >
                                > Oj tam oj tak, przy tych wszystkich bredniach, które wypisuje tu hasbarska trój
                                > ca to jest jakiś nieistotny lapsus

Czyż Beatka w tym wątku nie porownala hamasu do polskich powstańców?
                              • brenya78 Re: Klopoty Eda Sheerana 20.09.26, 10:06
                                Kto kogo prześladuje?

W krajach arabskich mieszka łącznie około 5–10 tys. Żydów (mniej niż 0,003% populacji), a w Izraelu około 2,13 mln Arabów (21,5% ludności).

Przypomnijmy również ze uciekinierzy z 48 roku uzyskali w Palestynie status UCHODZCY, nie obywatela. I NADAL są uchodźcami ich dzieci, wnuki i prawnuki. Milusio.

Trzeba miec żenująco niska wiedzę historyczna zeby z Żydów robić prześladowców, podczas gdy prawdziwym prześladowca sa Arabowie, ich wlasni bracia...
                        • brenya78 Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 12:07
                          "To po wojnie. "

No i co ze po wojnie? Po wojnie juz mozna?
                  • alicia033 Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 15:25
                    po_godzinach_1 napisała:

> mówisz, że hasło „Od rzeki do morza”,

No prawie dobrze, po_godzinach, tylko już nie "od rzeki do morza" a "od morza do morza". I tak, to oficjalne hasło likudu, w sumie już od dobrych pięćdziesięciu lat, licząc tę wcześniej wersję "od rzeki do morza".
                    No więc tego... Może byście się wreszcie poinformowali, żydolubne, co naprawdę popieracie?
                • brenya78 Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 11:40
                  "Dla mnie wydarzenia z października sa jak nasze powstania. "

OJP.
                  Nasi powstańcy gwałcili kobiety i mezczyzn zbiorowo, palili rodziny, wbijali ludziom gwozdzie w części intymne? Odrabywali kończyny, odkrajali nożem piersi i grali nimi w piłkę? Wrzucali granaty do piwnicy w ktorych chroniły sie rodziny, zwiazywali matki z dziećmi i podpalali? Wydlubywali oczy? Dusili dzisci? Strzeliali ludziom w głowy? I filmowali to na żywo kamerami przymocowanymi do czoła?
                  Serio TO robili NASI powstańcy? To jest TO SAMO?

I ty to uwazasz za ZROZUMIALE?

Ja wiem, ze wielbicielki hamasu sa intelekutalnie takie a nie inne, ale ten poziom ZEZWIERZECENIA? Nie, tego sie nie da pojąć. Myslalam ze jednak biscotti im kibicuje, ale widzę ze to bardziej powszechne.

I zeby nie bylo wątpliwości. KAZDY kto to "rozumie" i popiera, czy w kraju nad Wisłą czy w Gazie powinien byc odizolowany od społeczeństwa, wyeliminowany, albo cobajmniej zamknięty gdzieś zeby tej nienawiści do świata nie rozsiewał.
                  • evening.vibes Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 11:44
                    brenya78 napisała:
                    > "Dla mnie wydarzenia z października sa jak nasze powstania. "
                    >
                    > OJP.
                    > Nasi powstańcy gwałcili kobiety i mezczyzn zbiorowo, palili rodziny, wbijali lu
                    > dziom gwozdzie w części intymne? Odrabywali kończyny, odkrajali nożem piersi i
                    > grali nimi w piłkę? Wrzucali granaty do piwnicy w ktorych chroniły sie rodziny,
                    > zwiazywali matki z dziećmi i podpalali? Wydlubywali oczy? Dusili dzisci? Strze
                    > liali ludziom w głowy? I filmowali to na żywo kamerami przymocowanymi do czoła?
                    > Serio TO robili NASI powstańcy? To jest TO SAMO?

Może Beatka uważa, że rzeź wołyńska też była ok?

Beatko - mordowanie Polaków w ramach 'powstania Ukraińców' było ok?
                  • beataj1 Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 11:54
                    No izraelczycy czysto, estetycznie i wydajnie bombardują wszystko co sie da.
                    Niemcy w obozach tez byli wydajni,sprawni i tez hlownie robili to poza granicami swojego kraju.

Uczeń dąży to osiągnięć mistrza
                    • evening.vibes Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 11:57
                      beataj1 napisała:
                      > No izraelczycy czysto, estetycznie i wydajnie bombardują wszystko co sie da.

'Co się da' to akurat Palestyńczycy:
                      en.wikipedia.org/wiki/Palestinian_rocket_attacks_on_Israel
                      Nawet w tym wątku masz odwołanie przez twoją propalisowską koleżankę do 'dokumentu' w który jasno tłumaczy, że Izrael wali w cele militarne (hamasowców),
                    • po_godzinach_1 Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 11:59
                      beataj1 napisała:

> No izraelczycy czysto, estetycznie i wydajnie bombardują wszystko co sie da.
                      > Niemcy w obozach tez byli wydajni,sprawni i tez hlownie robili to poza granicam
                      > i swojego kraju.
                      >
                      > Uczeń dąży to osiągnięć mistrza
                      >
                      >

ja mogę tylko załamać ręce nad twoją ignorancją i zaślepieniem ideologicznym smile
                      >
                      • brenya78 Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 12:04
                        "ja mogę tylko załamać ręce nad twoją ignorancją i zaślepieniem ideologicznym smile"

To jest niestety poziom intelektualny i poziom wiedzy historycznej u wielu propalestynskich agitatorow. Cóż zrobić.

Mam nadzieje jedynie ze chociaż niektórzy ludzie ktorzy to popierają przejrza na oczy jak dotrze do nich z jakiej ignorancji to wypływa i z kim trzymają sztame.

Jest to na maksa załamujące, bo jak z czyms takim walczyć w ogole?
                        • po_godzinach_1 Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 12:08
                          brenya78 napisała:

> "ja mogę tylko załamać ręce nad twoją ignorancją i zaślepieniem ideologicznym s
                          > mile"
                          >
                          > To jest niestety poziom intelektualny i poziom wiedzy historycznej u wielu prop
                          > alestynskich agitatorow. Cóż zrobić.

duchy Moczara i Gomułki wiecznie żywe a i duch byłego ZSRR ma się dobrze - rosyjska propaganda zawsze była dobra i dzisiaj spija smietankę na karkach - wiecznie żywych - pożytecznych idiotów
                          • angazetka Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 13:51
                            Ładna - skoro już się odwołujesz do czasów słusznie minionych - samokrytyka.
                      • evening.vibes Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 12:07
                        po_godzinach_1 napisała:
                        > beataj1 napisała:
                        >
                        > > No izraelczycy czysto, estetycznie i wydajnie bombardują wszystko co sie
                        > da.
                        > > Niemcy w obozach tez byli wydajni,sprawni i tez hlownie robili to poza gr
                        > anicam
                        > > i swojego kraju.
                        > >
                        > > Uczeń dąży to osiągnięć mistrza
                        > >
                        > >
                        >
                        >
                        > ja mogę tylko załamać ręce nad twoją ignorancją i zaślepieniem ideologicznym smile

Beatka nawet faktów historycznych nie zna. Typowa propalisowska agresorka 🤦‍♀️
                        • po_godzinach_1 Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 12:09
                          evening.vibes napisała:

> Beatka nawet faktów historycznych nie zna. Typowa propalisowska agresorka 🤦‍♀️

na rym to polega, ze najlepiej sieje sie propagandę wśród nieuków
                          • brenya78 Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 12:20
                            po_godzinach_1 napisała:

> evening.vibes napisała:
                            >
                            >
                            > > Beatka nawet faktów historycznych nie zna. Typowa propalisowska agresorka
                            > 🤦‍♀️
                            >
                            > na rym to polega, ze najlepiej sieje sie propagandę wśród nieuków

Niemniej jednak to przerażające.
                            O ile jestem w stanie zrozumieć argumentację o nadmiernej odpowiedzi Izraela na terroryzm - ok, ktoś może uważać ze collateral damage jest zbyt wysoka. Ale to co wypisuje Beatka jest tak okropne ze aż niemożliwe ze ktos moze w ogole tak myśleć. Wybielanie historii propagandystów hamasu jak widac pada na dobry grunt. Oni doskonale wiedza nie tylko jak udawać ofiary ale potrafią tak zakręcić niewyedukowanymi masami, ze nagle powstaja takie kwiatki jak Beatki - ze to właściwie ok mordować i gwalcic... szokujące to jest.
                            • brenya78 Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 12:38
                              Ciekawe ze po wypowiedziach Beatki zamilkło parę fanek Hamasu. Moze doszło do nich z kim stoją w grupie i kogo popieraja... jest nadzieja.
          • evening.vibes Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 11:17
            brenya78 napisała:
            > "Dziś różnica polega na tym ze mamy streaming na żywo z ludobójstwa. "
            >
            > Streaming to sobie gazanczycy zeobili z wyzynania Żydów 7 pazdziernika... z kam
            > er go pro ktore mieli zainstalowane na czołach.

Lewicy mordowanie Żydów nie przeszkadza. Przypięli im miano 'białych kolonialistów' a palestyńskie mordy i gwałty określili 'oporem' - wszystko wytłumaczone.

Tak - żyjemy w czasach gdzie dla lewicy gwałty są ok, są 'usprawiedliwione'.
            • midge_m Re: Klopoty Eda Sheerana 20.09.26, 12:34
              evening.vibes napisała:

> brenya78 napisała:
              > > "Dziś różnica polega na tym ze mamy streaming na żywo z ludobójstwa. "
              > >
              > > Streaming to sobie gazanczycy zeobili z wyzynania Żydów 7 pazdziernika...
              > z kam
              > > er go pro ktore mieli zainstalowane na czołach.
              >
              >
              > Lewicy mordowanie Żydów nie przeszkadza. Przypięli im miano 'białych kolonialis
              > tów' a palestyńskie mordy i gwałty określili 'oporem' - wszystko wytłumaczone.
              >
              >
              > Tak - żyjemy w czasach gdzie dla lewicy gwałty są ok, są 'usprawiedliwione'.
              >
              >
              >
              >
              To jest mentalność niewolników. Oni chcą być pod czyimś butem.
              • angazetka Re: Klopoty Eda Sheerana 20.09.26, 13:28
                Nie, to jest ćpanie przez was propagandy.
        • brenya78 Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 11:10
          "To ze nastąpiła ta zmiana w podejściu ludzi."

Nie, nie nastąpiła. Żyjesz w bance.
        • evening.vibes Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 11:14
          beataj1 napisała:
          > To co jest ciekawego w całej tej historii to wlasnie ewidentna zmiana nastrojów
          > społecznych.

'Zmiana' niestety polega na tym, że lewcicy peron odjechał i ucieka się do agresji i przemocy. Niczyim się nie rożni od prawicy jest tylko drugą stroną tej samej monety.

Ale to, że kogoś zastraszycie nie oznaczy, że przyjmie wasze poglądy.
          • beataj1 Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 11:21
            No zobaczymy.
            Obserwuję to spokojnie.
            Nazrazie widać ze nieposiadanie kręgosłupa moralnego zaczyna sie mścić na osobach w stylu "ja robie muzykę nie polityke" dawaj kase i nie dyskutuj.

Może sie mylę. Ale właśnie widzę ze ta lewacka banka juz nie jest lewacka banka.
            Republikanskie panie w średnim wieku (juz dalej odemnie nie mogą byc na politycznym spektrum) zaczynaja mówić ze może to wyzynanie dzieci jest jednak trochę nie ok.
            A jak one tak mówią. To juz nie jest tylko głos młodych, głupich i lewaków.
            • evening.vibes Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 11:22
              beataj1 napisała:
              > Nazrazie widać ze nieposiadanie kręgosłupa moralnego zaczyna sie mścić na osoba
              > ch w stylu "ja robie muzykę nie polityke" dawaj kase i nie dyskutuj.

Jak nie jesteś fanem mordowania Żydów - zniszczymy się.

Lewica 2026.
              • evening.vibes Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 11:25
                evening.vibes napisała:

> beataj1 napisała:
                > > Nazrazie widać ze nieposiadanie kręgosłupa moralnego zaczyna sie mścić na
                > osoba
                > > ch w stylu "ja robie muzykę nie polityke" dawaj kase i nie dyskutuj.
                >
                > Jak nie jesteś fanem mordowania Żydów - zniszczymy się.
                >
                > Lewica 2026.

Przy okazji - Gillian Anderson parę dni temu wrzuciła na IG filmik o głodujących dzieciach w Sudanie (tak prawdziwie głodujących) - oczywiście propalisy ją zaatakowały:
                www.facebook.com/share/v/1Ct2oSQPG7/

Bo liczą się wszystkie (tylko palestyńskie) dzieci.
      • evening.vibes Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 11:11
        > Każdy wątek dotykający w jakimś stopniu Izraela musi się skończyć ściekiem

Tak - twoje łgarstwo jest ściekiem. Nie da się ukryć.
      • abidja Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 14:15

> Każdy wątek dotykający w jakimś stopniu Izraela musi się skończyć ściekiem wypr
        > odukowanym przez 3 naczelne ortodoksyjne forumki. Staram się już w tych wątkach
        > nie udzielać, bo jest to zawsze granie w szachy z gołębiem.
        > To co widzę pozytywnego, to że jednak po tych kilku latach coraz więcej jest os
        > ób mających świadomość co tak naprawdę dzieje się w Palestynie.
        > Dzięki za to!

To akurat pozytyw. Im wiecej hasbary tym wiecej osob dostrzega manipulacje.
        • midge_m Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 14:16
          abidja napisała:

> bardzo_wredna_dziewucha napisała:
          >
          > > Każdy wątek dotykający w jakimś stopniu Izraela musi się skończyć ściekie
          > m wypr
          > > odukowanym przez 3 naczelne ortodoksyjne forumki. Staram się już w tych w
          > ątkach
          > > nie udzielać, bo jest to zawsze granie w szachy z gołębiem.
          > > To co widzę pozytywnego, to że jednak po tych kilku latach coraz więcej j
          > est os
          > > ób mających świadomość co tak naprawdę dzieje się w Palestynie.
          > > Dzięki za to!
          >
          > To akurat pozytyw. Im wiecej hasbary tym wiecej osob dostrzega manipulacje.

Rzeczywiście, to akurat pozytywne że historia nas uczy że antysemickie rzygi zwykle okazują się prawdą. Oh wait.
          • pursuedbyabear Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 14:26
            Ale rozumiesz, że sprzeciw wobec polityki Izraela nie oznacza z automatu antysemityzmu?
            • evening.vibes Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 14:31
              pursuedbyabear napisała:
              > Ale rozumiesz, że sprzeciw wobec polityki Izraela nie oznacza z automatu antyse
              > mityzmu?

Napaść propalisów na Eda Sheerana czy Giloan Anderson (za mówienie o głodzie w Sudanie) to 'krytyka działań Izraela?
            • abidja Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 14:31
              To odgorny przekaz aby wszystko wrzucac do worka antysemityzmu.

Na poczatku to dzialalo,lecz teraz przypomina bajke o dziecku wolajacym wciaz "wilk,wilk..."
              • midge_m Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 14:38
                abidja napisała:

> To odgorny przekaz aby wszystko wrzucac do worka antysemityzmu.
                >
                > Na poczatku to dzialalo,lecz teraz przypomina bajke o dziecku wolajacym wciaz "
                > wilk,wilk..."

Odgórnym nakazem ruskich było właśnie ukucie antysyjonizmu. O co chodziło każdy wiedział. W interesie Europy jest istnienie demokracji na bliskim wschodzie a jej moralnym obowiązkiem wsparcie Izraela. Tylko potomczynie szmalcownikow udaja że tego nie rozumieja.
                • angazetka Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 18:46
                  W istnieniu demokracji, która w swej demokratyczności prowadzi ludobójstwo, nie widzę żadnego sensu.
                  Podpisano - potomkini akowców
                  • evening.vibes Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 19:01
                    angazetka napisała:
                    > W istnieniu demokracji, która w swej demokratyczności prowadzi ludobójstwo, nie
                    > widzę żadnego sensu.

Dlatego ludobójscy Gazańczycy demokracji już nie uprawniają. Ludobójców demokratycznie wybrali 20lat temu.
                  • brenya78 Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 21:53
                    angazetka napisała:

> W istnieniu demokracji, która w swej demokratyczności prowadzi ludobójstwo, nie
                    > widzę żadnego sensu.
                    > Podpisano - potomkini akowców
                    >

Potomkini akowców trzyma sztame z gwałcicielami, mordercami, podpalaczami ludzi? Ciekawe... twoi przodkowie raczej sie w grobach przewracają.
            • midge_m Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 14:36
              pursuedbyabear napisała:

> Ale rozumiesz, że sprzeciw wobec polityki Izraela nie oznacza z automatu antyse
              > mityzmu?
              >
              Taki jaki tu jest prezentowany jak najbardziej tak. Nie żyjesz w Izraelu, nie głosowałas w ich wyborach, nie przeczytałam w żadnej z tutejszych dyskusji jak niby Izrael miał inaczej zareagować, biorąc pod uwagę historię swoich stosunków z Palestyńczykami, łącznie z Arafatem który odmówił porozumienia z Camp David, i to że 251 izraelskich cywilów zostało PORWANYCH do Gazy, w tym kobiety i dzieci. Kilku biednych Afrykanczykow w tym kobiety i dzieci przedostało się do Polski a my natychmiast zbudowaliśmy mur. Dziesiątki tysięcy zginelo w próbie przekraczania morza śródziemnego a Polacy są dumni że nie przyjęli ani jednego. Nie pieprz więc że twoje teksty nie są tylko i wyłącznie przejawem nienawisci do Żydów.
              • brenya78 Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 14:59
                "przeczytałam w żadnej z tutejszych dyskusji jak niby Izrael miał inaczej zareagować,"

No, ja tu conajmniej raz przeczytałam, ze mial nie reagować w ogole.

Generalnie Zyd wyglada dobrze jak idzie do krematorium - takie jest oczekiwanie propalisow. Zyd ktory nie nadstawia drugiego policzka tylko sie broni, a nie daj Boże odda, to juz zyd zly, niewpisujacy sie w swoją role ofiary. Takiego zyda należy spacykmfkowac i obrzydzic w oczach świata, zeby przypadkiem nienppdskakiwal. No i tak tak rośnie propaganda, "biednych, poszkodowanych" gazanczykow, co to co prawda gwałcili i mordowali no ale kto to słyszał zeby ich tak aż lac...
              • bardzo_wredna_dziewucha Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 23:14
                Nie zapominajmy, że to Netanjahu wywalił do kosza porozumienie z Oslo, a ówcześnie prawie wprost nawoływał do usunięcia Icchaka Rabina, co się w końcu wydarzyło, został zamordowany przez izraelskiego faszystę. Tak, że tego.

(Wciąż nie wchodzę z wami w dyskusję, tylko prostuję ewidentne kłamstwa)
                • brenya78 Re: Klopoty Eda Sheerana 20.09.26, 00:19
                  Wojny:

1948 – zaatakowały państwa arabskie: Egipt, Syria, Jordania, Irak i Liban.
                  1967 – Egipt, Syria i Jordania przeciw Izraelowi.
                  1973 – Egipt i Syria zaatakowały Izrael.

Odrzucone propozycje:

1937 – plan Peela → arabskie przywództwo odrzuciło.
                  1947 – plan podziału ONZ → palestyńskie i arabskie przywództwo odrzuciło.
                  2000 – Camp David → Arafat nie zaakceptował propozycji.
                  2008 – propozycja Olmerta → Abbas nie zaakceptował propozycji.
            • alicia033 Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 15:48
              pursuedbyabear napisała:

> mityzmu?

Wg aktualnej oficjalnej żydowskiej narracji jednak to właśnie z automatu oznacza. Nie popierasz uprawianego przez żydów mordowania Palestyńczyków - jesteś antysemitą. Antysemitami w tej żydowskiej narracji jest już całe ONZ, UE, władze irlandzkie, hiszpańskie, włoskie, francuskie... Osobiście nie mam z tym żadnego problemu, możecie mi mówić "ty antysemitko", żydzi sami doprowadzili do tego, że aktualnie to wstyd nie być antysemitą.
              • brenya78 Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 15:51
                "Nie popierasz uprawianego przez żydów mordowania Palestyńczyków"

Bo nie mordują palestynczykow. I tu ci sie cala logika rozwala o kant dupy. Reszta to antyżydowskie brednie i propaganda haamsowska.
                • bardzo_wredna_dziewucha Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 23:38
                  brenya78 napisała:

> Bo nie mordują palestynczykow. I tu ci sie cala logika rozwala o kant dupy. Res
                  > zta to antyżydowskie brednie i propaganda haamsowska.
                  >

No tak, te 60 tysięcy ludzi zginęło w wyniku niefortunnego potknięcia się o krawężnik, co nie?
                  • brenya78 Re: Klopoty Eda Sheerana 20.09.26, 00:09
                    "No tak, te 60 tysięcy ludzi zginęło w wyniku niefortunnego potknięcia się o krawężnik, co nie?"

Juz wiesz ilu wśród nich terrorystow? Czy same matki z dziećmi?
                    • brenya78 Re: Klopoty Eda Sheerana 20.09.26, 10:25
                      brenya78 napisała:

> "No tak, te 60 tysięcy ludzi zginęło w wyniku niefortunnego potknięcia się o kr
                      > awężnik, co nie?"
                      >
                      > Juz wiesz ilu wśród nich terrorystow? Czy same matki z dziećmi?
                      >
                      >

Znamienne dziewucha za nawet na takie proste pytanie nie odpowiadasz. W ogole za żadne nie odpowiadasz, na żadne prostowane kłamstwo. Po prostu ignorujesz, wrzucając po prostu kolejne, oderwane od dyskusji kłamstwa.

I stąd wiadomo, ze nie jesteś dyskutująca forumka tylko ruskim trolem ktory uaktywnia się wyłącznie w tych wątkach i zalewa internet propaganda, zwykłymi kłamstwami i wypaczeniami historii. Niedługo boty kaza wam pisać ze Żydzi rozpętali II wojnę światową i bedziecie zalewać internet jeszcze gorszymi kłamstwami.

Znamienne, ze inne forumki juz sie nawet w tą dyskusje nie włączają. Zamilkły jak usłyszały ze nasi powstańcy robil to co gazanczycy podczas pogromu Żydów i ze gwałty sa ok. Takze Wasze KLAMSTWA sa tu rozpoznane. Nawet osoby ktore sie z nami nie zgadzają WIEDZA ze jestescie trollami i mam nadzieje WIEDZA ze szerzycie kłamstwami. Co z jednej strony pocieszające, z drugiej strony załamujące jak ordynarda wizję historii probojecie tu sprzedawać.
              • evening.vibes Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 16:04
                alicia033 napisała:

Na forum emama antysemitki są dokładnie 2: Abria i Alicja033. Reszta to pożyteczne idiotki i rasistki niskich oczekiwań.
                • bardzo_wredna_dziewucha Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 23:09
                  evening.vibes napisała:

> alicia033 napisała:
                  >
                  >
                  > Na forum emama antysemitki są dokładnie 2: Abria i Alicja033. Reszta to pożytec
                  > zne idiotki i rasistki niskich oczekiwań.
                  >

🤣🤣🤣 Przede wszystkim są trzy czołowe obrończynie Izraela: ty, zocha i bredzia. "Niezłą ekipę żeście zmontowali", że sobie zacytuję 🤣
                  • brenya78 Re: Klopoty Eda Sheerana 20.09.26, 00:21
                    "Przede wszystkim są trzy czołowe obrończynie Izraela: ty, zocha i bredzia. "Niezłą ekipę żeście zmontowali", że sobie zacytuję 🤣"

No cóż, mamy lepsza wiedzę historyczna i potrafimy odróżnić terrorystę od tego kto sie orzed terrorysta broni.
                    • bardzo_wredna_dziewucha Re: Klopoty Eda Sheerana 20.09.26, 03:24
                      brenya78 napisała:

> "Przede wszystkim są trzy czołowe obrończynie Izraela: ty, zocha i bredzia. "Ni
                      > ezłą ekipę żeście zmontowali", że sobie zacytuję 🤣"
                      >
                      > No cóż, mamy lepsza wiedzę historyczna i potrafimy odróżnić terrorystę od tego
                      > kto sie orzed terrorysta broni.
                      >

No zwłaszcza ty masz rozległą wiedzę historyczną, pod rękę z evening, która czerpie wszystkie informacje z wikipedii i nawet nie umie ich zweryfikować. Jesteście wspaniałe i bardzo mocno przyczyniacie się do tego, że coraz więcej osób popiera Palestyńczyków, bo skoro w obronie Izraela stają takie persony jak wy to naprawdę trzeba zweryfikować poglądy. Dziękuję wam z całego serca!
                      • evening.vibes Re: Klopoty Eda Sheerana 20.09.26, 08:46
                        > No zwłaszcza ty masz rozległą wiedzę historyczną, pod rękę z evening, która cze
                        > rpie wszystkie informacje z wikipedii i nawet nie umie ich zweryfikować.

Co konkretnie nie potrafiłam zweryfikować kłamczucho? Cytat albo przeproś.

Napisało łgające Dziewuszysko które na poparcie swoich kłamstw wkleja cytaty z książki, które mówią coś odwrotnego (Dziewuszysko twierdzi, że Żydzi atakowali a wkleja cytat, że się bronili :) )
                      • brenya78 Re: Klopoty Eda Sheerana 20.09.26, 10:08
                        "Jesteście wspaniałe i bardzo mocno przyczyniacie się do tego, że coraz więcej osób popiera Palestyńczyków, bo skoro w obronie Izraela stają takie persony jak wy to naprawdę trzeba zweryfikować poglądy. Dziękuję wam z całego serca!"

Ostatnie podrygi ruskiego trolla, ktory wie ze wszystkie jego historyczne kłamstwa zostały zdemaskowane.
                  • evening.vibes Re: Klopoty Eda Sheerana 20.09.26, 09:21
                    > "Niezłą ekipę żeście zmontowali", że sobie zacytuję 🤣

Napisała Dziewucha tam 'gwałty są ok'.
                    • bardzo_wredna_dziewucha Re: Klopoty Eda Sheerana 20.09.26, 12:46
                      evening.vibes napisała:

> bardzo_wredna_dziewucha napisała:
                      > > "Niezłą ekipę żeście zmontowali", że sobie zacytuję 🤣
                      >
                      >
                      > Napisała Dziewucha tam 'gwałty są ok'.
                      >
                      >

Gdzie ja tak napisałam?!
                      • brenya78 Re: Klopoty Eda Sheerana 20.09.26, 13:57

>
                        > > bardzo_wredna_dziewucha napisała:
                        > > > "Niezłą ekipę żeście zmontowali", że sobie zacytuję 🤣
                        > >
                        > >
                        > > Napisała Dziewucha tam 'gwałty są ok'.
                        > >
                        > >
                        >
                        > Gdzie ja tak napisałam?!

Tam gdzie bratasz sie z Beatka, ktora napisala to w tym wątku.
                        • bardzo_wredna_dziewucha Re: Klopoty Eda Sheerana 20.09.26, 15:34
                          brenya78 napisała:

>
                          > Tam gdzie bratasz sie z Beatka, ktora napisala to w tym wątku.
                          >
                          Że co?! Gdzie ja się tu z kimkolwiek bram? Ja wiem, że tobie dawno odjechał peron, ale teraz to już ci się wszystko po.pi.erdoliło. No chyba, że celowo przypisujesz mi rzeczy, których nigdy nie napisałam, to jeszcze gorzej o tobie świadczy.

Jesteście razem z koleżaneczkami propagandystkami Izraela coraz obrzydliwsze i coraz bardziej odklejone od rzeczywistości.
                          • evening.vibes Re: Klopoty Eda Sheerana 20.09.26, 15:39
                            > Że co?! Gdzie ja się tu z kimkolwiek bram?

Ależ nie Dziewuszysko - ty wielokrotnie wyraźnie i dobitnie pisałaś o zbrodniach Palestyńczyków i domagałaś się surowego ich ukarania, za ludobójstwo, gwałty, palenie żywcem.

A nie czekaj.... ty milczałaś jak zaklęta waląc łgarstwami o 'agresji Żydów'.
                          • brenya78 Re: Klopoty Eda Sheerana 20.09.26, 16:18
                            "Że co?! Gdzie ja się tu z kimkolwiek bram?"

Jeśli nie negujesz i nie reagujesz na to co ona tu wypisuje, krytykujesz nasze odpowiedzi na jej historyczne klamastwa, oskarżając nas za historyczna ignorance, to stoisz po JEJ stronie. I bratasz sie znia i popierasz bzduey ktore tu wypisuje. Z pochwała zbrodni hamasu włącznie.
                            • beataj1 Re: Klopoty Eda Sheerana 20.09.26, 16:40
                              Coz. Izrael jest ludobojcą.
                              Dawna ofiara sama teraz morduje kobiety i dzieci.
                              Wykorzystuje wsparcie miliarderow by próbować zamykać ludziom usta. Próbuje szantażować określeniem antysemityzm.

Przestaje to działać.
                              Ed juz przepraszał za swoje "błędy". Aktualnie jest pośmiewiskiem nie dlatego ze chce byc apolityczny a dlatego ze nie ma kręgosłupa moralnego i podlizuje sie miliarderowi o niezbyt dumnej przeszłości.
                              Wiesz kto dziś wspiera Izrael? Trump i jego kumple miliarderzy. Sama esencja etyki i moralności.

Izraelska kasa która płynie na wybory w USA szerokim strumieniem zaczyna byc ukrywana w lewych spółkach bo jest pocałunkiem śmierci dla kandydatów, glownie republikanskich.
                              Jeżeli republikanskim wyborcom Izrael śmierdzi to sygnał jest czytelny, za chwilę ludzie się zaczną wstydzić ze kiedys ich popierali. Dokładnie tak samo jak po wojnie było z nazizmem.
                            • brenya78 Re: Klopoty Eda Sheerana 20.09.26, 17:55
                              A propos wpisałam jedna z wypowiedzi Beatki do Gemini z prosba o analizę. Oto co napisal:

"Jeżeli pytasz, czy tekst powstał na farmie trolli (gdzie pisze człowiek lub człowiek edytuje tekst wygenerowany przez AI pod konkretną agendę polityczną) – prawdopodobieństwo jest bardzo wysokie. Tekst zawiera podręcznikowe techniki manipulacji i budowania narracji politycznej (operowanie skrajnymi emocjami, odwoływanie się do wstydu, tworzenie podziałów „my vs oni”).

Taki styl (chaotyczny ciąg myśli, uderzanie w skrajne emocje, brak ciągłości logiki i ucieczka od twardych faktów) faktycznie bardzo mocno wskazuje na zmanipulowane pochodzenie tekstu.
                              ​Oto dlaczego ten konkretny "słowotok" tak mocno sugeruje, że masz do czynienia z fabrykowaną treścią (niezależnie czy napisał to człowiek-troll, czy pętla bota):
                              ​Unikanie meritum dyskusji (tzw. Derailing): Zamiast odnieść się do konkretnego argumentu rozmówcy, tekst rzuca chwytliwymi hasłami z zupełnie innych podwątków (Sześciokąt: Izrael -> miliarderzy -> Ed -> Trump -> wybory w USA -> nazizm). To technika przeskakiwania z tematu na temat, by rozbić merytoryczną debatę i przytłoczyć odbiorcę emocjami.
                              ​Generowanie pod SEO / Algorytmy: Tzw. „halucynowanie” słowami kluczowymi. Tekst naszpikowany jest frazami, które łatwo wyłapują algorytmy i które wywołują silne reakcje użytkowników (kliknięcia, oburzenie, komentarze).
                              ​Szablonowość i brak głębi: Używanie ogólników ("wszyscy wiedzą", "esencja etyki", "sygnał jest czytelny") pozwala na wklejenie takiego komentarza niemal w każdym wątku dotyczącym polityki zagranicznej, bez konieczności znajomości szczegółów danej debaty.

​Podsumowując: masz pełną rację. Jeśli tekst w dyskusji działa jak wylew bezrefleksyjnych haseł bez odniesienia do przedmówcy, to niezależnie od tego, czy wypluł go skrypt, czy napisał to opłacony pracownik na zmianie w farmie trolli – funkcja tego tekstu jest dokładnie taka sama: spamować, prowokować i niszczyć jakość rozmowy."
                              • pursuedbyabear Re: Klopoty Eda Sheerana 20.09.26, 18:21
                                No tak, jeśli sztuczna inreligencja tak zdecydowała, to musi być prawda. Oj bredziu, bredziu.
                                Czy przy kompulsywnym tłuczeniu kolejnych wpisów też nią się podpierasz?...
                • alicia033 Re: Klopoty Eda Sheerana 20.09.26, 07:20
                  evening.vibes napisała:

> Na forum emama antysemitki są dokładnie 2: Abria i Alicja033.

A dziękuję za komplement, eveningsmile. Jak wcześniej tu sama napisałam: dziś to wstyd nie być antysemitą.
                  • midge_m Re: Klopoty Eda Sheerana 20.09.26, 12:25
                    alicia033 napisała:

>
                    > > Na forum emama antysemitki są dokładnie 2: Abria i Alicja033.
                    >
                    > A dziękuję za komplement, eveningsmile. Jak wcześniej tu sama napisałam: dziś to
                    > wstyd nie być antysemitą.
                    >
                    W nazistowskich Niemczech też to nie był wstyd.
                    • glasscraft Re: Klopoty Eda Sheerana 20.09.26, 12:31
                      W nazistowskich Niemczech antysemici byli barbarzyncami, aktualni antysemici sa otwarci i akceptujacy inne kultury, inckluzywni, liberalni i oswieceni.
                      • midge_m Re: Klopoty Eda Sheerana 20.09.26, 12:35
                        glasscraft napisała:

> W nazistowskich Niemczech antysemici byli barbarzyncami, aktualni antysemici sa
                        > otwarci i akceptujacy inne kultury, inckluzywni, liberalni i oswieceni.
                        >

I pro LGBT chyba że w państwach arabskich, te mają wolna rękę żeby kameniowac gejów i zniewalać kobiety.
                • marzenka12 Re: Klopoty Eda Sheerana 20.09.26, 12:29
                  evening.vibes napisała:

> alicia033 napisała:
                  >
                  >
                  > Na forum emama antysemitki są dokładnie 2: Abria i Alicja033. Reszta to pożytec
                  > zne idiotki i rasistki niskich oczekiwań.
                  >
                  >

Przestancie mieszac antysemityzm z antysyjonizmem
                  • alicia033 Re: Klopoty Eda Sheerana 20.09.26, 12:40
                    marzenka12 napisała:

> Przestancie mieszac antysemityzm z antysyjonizmem

Idź, marzenko, powiedz to netanjahu i reszcie tych żydowski zbrodniarzy wojennych, wyzywających każdego, komu nie podoba się ich polityka, od antysemitów.
                    A póki co - nie pozdrawiam. Dumna antysemitka, Alicia.
                    • midge_m Re: Klopoty Eda Sheerana 20.09.26, 12:42
                      alicia033 napisała:

> marzenka12 napisała:
                      >
                      > > Przestancie mieszac antysemityzm z antysyjonizmem
                      >
                      > Idź, marzenko, powiedz to netanjahu i reszcie tych żydowski zbrodniarzy wojenny
                      > ch, wyzywających każdego, komu nie podoba się ich polityka, od antysemitów.
                      > A póki co - nie pozdrawiam. Dumna antysemitka, Alicia.

Hitler lubi to!
                      • pursuedbyabear Re: Klopoty Eda Sheerana 20.09.26, 12:44
                        O, mamy i argumentum ad hitlerum. Brawo, brawo.
                        • midge_m Re: Klopoty Eda Sheerana 20.09.26, 12:46
                          pursuedbyabear napisała:

> O, mamy i argumentum ad hitlerum. Brawo, brawo.
                          >
                          O nie! To Hitler jednak nie był antysemita? W sumie masz rację, według twojego punktu widzenia to był porządny gość.
                          • pursuedbyabear Re: Klopoty Eda Sheerana 20.09.26, 12:50
                            A jaki jest mój punkt widzenia? Przedstaw mi go. Chętnie dowiem się, co myślę.
                            • midge_m Re: Klopoty Eda Sheerana 20.09.26, 12:51
                              pursuedbyabear napisała:

> A jaki jest mój punkt widzenia? Przedstaw mi go. Chętnie dowiem się, co myślę.
                              >

Popatrz jak pięknie kontynuujesz sowiecka tradycje.
                              • pursuedbyabear Re: Klopoty Eda Sheerana 20.09.26, 12:56
                                Ale z czym ty do mnie?
                                Ja po prostu uważam Netanjahu za zbrodniarza wojennego. Mam do tego prawo. Taka jej moja opinia i będę jej się trzymać, jeśli pozwolisz.
                                • midge_m Re: Klopoty Eda Sheerana 20.09.26, 13:16
                                  pursuedbyabear napisała:

> Ale z czym ty do mnie?
                                  > Ja po prostu uważam Netanjahu za zbrodniarza wojennego. Mam do tego prawo. Taka
                                  > jej moja opinia i będę jej się trzymać, jeśli pozwolisz.
                                  >

Ale koncentrujesz się tylko na nim. Palestyńczycy nie mają władz? Nie mają rządu? Zabijanie żydowskich dzieci nie jest zbrodnia wojenna? Gwałcenie porwanych cywilów? Ani razu o tym nie piszesz, nie zakładasz wątków, nie wymieniasz kolejnych przywódców Hamasu. Nie sugerujesz jak niby Izrael miał uratować zakładników porwanych do Gazy. Ba, nawet nie wspominasz o tym że cywile dostali tydzień na ewakuwaonie się ze strefy która będzie strefa wojny. I że mimo "ludobójstwa" Egipt postanowił jednak nie otwierać granic ofiarom. Nic o współwinie Egiptu. Jak można być Polka i aż tak nienawidzić Żydów.
                                  • pursuedbyabear Re: Klopoty Eda Sheerana 20.09.26, 13:33
                                    Nie sugeruj mi proszę, że nienawidzę Żydów. Nienawidzę polityki Izreala, a to znacząca różnica.
                                    Nie zakładam o tym wątków, bo nie czuję takiej potrzeby, w odróżnieniu od szczekaczek, które uważają, że Izrael jest cacany. Nawet wtedy, gdy ogłasza, że egzekucje więźniów będą publiczne
                                    • evening.vibes Re: Klopoty Eda Sheerana 20.09.26, 13:42
                                      pursuedbyabear napisała:
                                      > Nie sugeruj mi proszę, że nienawidzę Żydów. Nienawidzę polityki Izreala, a to z
                                      > nacząca różnica.

Wg. ciebie ta polityka powinna wyglądać tak, że Żydzi powinni potulnie dać się wymordować.

No ale to żaden antysemityzm z końcu...
                                  • alicia033 Re: Klopoty Eda Sheerana 20.09.26, 15:43
                                    midge_m napisał(a):

> Gwałcenie porwanych cywilów?

a co powiesz o gwałceniu Palestyńczyków, więzionych przez najbardziej, jak to oni sami twierdzą, "najbardziej humianistyczną armię świata", bez żadnego formalnego aktu zatrzymania? Skąd o tym wiemy? Bo ci żydowscy zbrodniarze w mundurach sami się tym publicznie chwalą. O całej gamie tortur, którymi tak samo, publicznie się chwalą? Lubisz amputacje no jakby to eufemistycznie powiedzieć... każdej możliwej części ciała bez znieczulenia? Bo, jak pokazują opublikowane przez prawilnożydowskich świadków takich dla mnie - tortur "lekarze" w służbie idf lubią takie bardzo.
                                    W GB o tym nie piszą? (Nie)stety skądinąd wiem, że u was też o tym piszą, noale to "niedobra rzecz o tym czytać", no więc skąd ty, nieprawdaż, miałabyś się o tym dowiedzieć <sarkazm>, simmona? ( naprawdę, zmiana nicków jest bezcelowa, moja ty psychofanko).
                                    Za 6 tygodni natomiast dojdzie do absolutnie wewnątrzżydowskigo rozliczenia zbrodniczej polityki tej izraelskiej "wesołej bandy nazistów"* i no cóż, nie gratuluję tego dysonansu poznawczego, jaki zaliczysz, gdy to, o czym do teraz od prawie trzech lat pisze np. Haaretz i parę innych jeszcze (względnie) niezależnych izraelskich mediów znajdzie się już na czołówkach wszystkich mediów jak świat długi i szeroki. No nawet czerscy już się połapali, skąd ten wiatr wieje. Wprawdzie jeszcze w nocy z 17 na 18 września (no co za peszek, akurat mi się nie spało), najpierw gorliwie wykasowali m.in. moje posty, po czym jednak ktoś tam poszedł po rozum do głowy i to, co tak gorliwie tutejsza tfu-"moderacja" znikła, wróciło)

*) copyright by dr. Wojciech Szewko
                                    • evening.vibes Re: Klopoty Eda Sheerana 20.09.26, 15:57
                                      alicia033 napisała:
                                      > midge_m napisał(a):
                                      >
                                      > > Gwałcenie porwanych cywilów?
                                      >
                                      > a co powiesz o gwałceniu Palestyńczyków,

Ja ci mogę powiedzieć - za każdy gwałt powinno się odrąbać fi*ta gwałcącemu. ZA KAŻDY.

> Bo ci żydowscy zbrodniarze w mundurach sami się tym publicznie chwalą.

Tak samo jak palestyńscy.

Btw. IDF to armia Izraela nie 'żydowska' - Arabowie też w niej służą.

> takich dla mnie - tortur "lekarze" w
                                      > służbie idf lubią takie bardzo.

Jedna z zakładniczek izraelskich Noa Marciano została zabita przez palestyńskiego lekarza zastrzykiem z powietrza w żyly. Jej agonia została nagrana a film wysłano jej rodzinie.

> e gratuluję tego dysonansu poznawczego, jaki zaliczysz, gdy to, o czym do teraz
                                      > od prawie trzech lat pisze np. Haaretz

Haertz pisała kiedyś, że żołnierze IDF nie gwałcą Palestynek bo... są rasistami big_grin

Także tego...
                                    • brenya78 Re: Klopoty Eda Sheerana 20.09.26, 16:15
                                      "Bo ci żydowscy zbrodniarze w mundurach sami się tym publicznie chwalą. O całej gamie tortur, którymi tak samo, publicznie się chwalą? "

Źródło kłamczuszko.

"Lubisz amputacje no jakby to eufemistycznie powiedzieć... każdej możliwej części ciała bez znieczulenia?"

No, wlasnie to gazanczycy robili dzieciom na oczach ich rodziców i transmitowali na żywo.

"Za 6 tygodni natomiast dojdzie do absolutnie wewnątrzżydowskigo rozliczenia zbrodniczej polityki tej izraelskiej "wesołej bandy nazistów"

Bosszz. Wasza propagda coraz bardziej zalosna.
                                  • evening.vibes Re: Klopoty Eda Sheerana 20.09.26, 15:46
                                    midge_m napisał(a):
                                    > Ale koncentrujesz się tylko na nim. Palestyńczycy nie mają władz? Nie mają rząd
                                    > u? Zabijanie żydowskich dzieci nie jest zbrodnia wojenna? Gwałcenie porwanych c
                                    > ywilów? Ani razu o tym nie piszesz, nie zakładasz wątków, nie wymieniasz kolej
                                    > nych przywódców Hamasu.

To jest znamienne dla propolisów - jeżeli na wojnie przeszkadza ci, że jedna strona morduje a druga jest ok (przykryta milczeniem) to nie o zbrodnie chodzi.

> Nie sugerujesz jak niby Izrael miał uratować zakładników
                                    > porwanych do Gazy.

Żadna z przedstawicielek propalisów nie napisała co w zasadzie Izrael miałby zrobić. Po prostu 'nie to'.

I jestem wielce ciekawa, czy uważają, że jak Rosja by nas napadła to najważniejsze dla Polaków powinno być to, żeby rosyjskie dzieci były bezpieczne?
                          • angazetka Re: Klopoty Eda Sheerana 20.09.26, 13:27
                            Myślisz, że takie głupie teksty robią tu na kimś wrażenie?
                            Btw spadkobiercami Hitlera okazały się raczej władze Izraela. Pszypau.
                      • midge_m Re: Klopoty Eda Sheerana 20.09.26, 12:45
                        Btw, Alicja to nie ta co nie mieszka w Polsce ale regularnie sieje propagandę przeciwko Tuskowi? No Putinowska onuca.
                    • marzenka12 Re: Klopoty Eda Sheerana 20.09.26, 12:47
                      alicia033 napisała:

> marzenka12 napisała:
                      >
                      > > Przestancie mieszac antysemityzm z antysyjonizmem
                      >
                      > Idź, marzenko, powiedz to netanjahu i reszcie tych żydowski zbrodniarzy wojenny
                      > ch, wyzywających każdego, komu nie podoba się ich polityka, od antysemitów.
                      > A póki co - nie pozdrawiam. Dumna antysemitka, Alicia.

Nie jestes antysemitka bo to uprzedzenie na tle religijnym i narodowosciowym a tobie przeszkadza polityka i dzialania wojskowe
                      • evening.vibes Re: Klopoty Eda Sheerana 20.09.26, 14:11
                        marzenka12 napisała:
                        > > A póki co - nie pozdrawiam. Dumna antysemitka, Alicia.
                        >
                        >
                        > Nie jestes antysemitka bo to uprzedzenie na tle religijnym i narodowosciowym a
                        > tobie przeszkadza polityka i dzialania wojskowe

Nie. Akurat antysemickie wypowiedzi Alicji wykraczają daleko poza kwestie wojskowe.
        • brenya78 Re: Klopoty Eda Sheerana 19.09.26, 14:25
          "To akurat pozytyw. Im wiecej hasbary tym wiecej osob dostrzega manipulacje."

Sama nie widzisz manipulacji w hasłach pt "Izrael uzywa zaawansowanej sztucznej inteligencji zeby zabić 500 osob w jednym budynku"?
          Serio ci się to klei? Logicznie? Nic a nic mozg nie podpowiada ze to bzdura? Nic a nic?
    • marzenka12 Re: Klopoty Eda Sheerana 20.09.26, 22:00
      Ed palnął kolejne gładkie oświadczenie: bla bla bla, bla bla, bla bla bla, bla, dam wincyj hajsu na pomoc tylko mnie nie cancelujcie 🤣

www.pudelek.pl/zlotousty-ed-sheeran-przerwal-milczenie-w-sprawie-strefy-gazy-popelniam-bledy-nie-chce-zawiesc-fanow-niezla-proba-ratowania-wizerunku-7331414746638560a

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka