mama_radka 13.12.04, 09:34 Drogie e-mamy jaką polecacie wodę toaletową? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aga_olivka Re: Woda toaletowa 13.12.04, 09:48 Zakładam że chodzi Ci o damskie.Z tańszych fajne są wody Avonu-mnie się bardzo podoba Incasendance,Far Away,Blue,Wink,Black Little Dress.Z droższych mam własnie Lolita Lempicka,śliczny zapach,niebiański poprostu.Wody Avonu kosztują ok 50 zł za 100 ml,70 zł max.Za Lolitę zapłaciłam 170 zł za 50 ml ale warto,jestem bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Re: Woda toaletowa 13.12.04, 09:58 Od lat używam "Poeme" Lancom - wielbiam, bardzo lubie też i czasem używam "o la la" cacharel. Zamiennie bywa też "Poison" Diora. Wogóle mam fioła na punkcie rozmaitych pachnideł i posiadam ich nieprzyzwoitą ilość ). Zaintrygowała mnie na ta L.Lempicki Agi - olivki ). Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
aga_olivka Re: Woda toaletowa 13.12.04, 11:14 Uma,widzisz jakiego Ci ćwieka zabiłam)).Zapach jest cudny,odrobinę przypomina dawne Kookai(nie produkują już,buuu...).Kiedyś uwielbiałam też Vanilia Fields Coty,tez juz ich nie ma.No i nieśmiertelna Chnson DEau Coty,zapach świeży jak wiosenny poranek ale niestety ulotny jak mgiełka.Uma,życzę przyjemnego testowania Lempickiej,bo chyba chodzi Ci po głowie ten pomysł?)) Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Re: Woda toaletowa 13.12.04, 12:21 aga_olivka napisała: Uma,życzę przyjemnego testowani > a Lempickiej,bo chyba chodzi Ci po głowie ten pomysł?)) Rozszyfrowałaś mnie ) Odpowiedz Link Zgłoś
dotima Re: Woda toaletowa 13.12.04, 16:16 Oj jak Kookai, to mi chyba też by sie spodobał muszę spróbować. A tak w ogóle to lubię Kenzo (chyba wszystkie), Hugo Bossa i Giorgio Armaniego (zwłaszcza Aqua i Sensi). Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
aga_olivka Kookai 13.12.04, 17:24 Dotima,a może widziałaś gdzies jeszcze Kookai?Może cudem gdzieś ocalał... Odpowiedz Link Zgłoś
dotima Re: Kookai 13.12.04, 18:32 nie kookai to już dawno nie widziałam... ostatni raz kupowałam jakieś 5 lat temu pewnie jeszcze sprzedają w sklepie z tą odzieżą ale u nas, z tego co wiem, ich nie ma. Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
kamila77 Re: :(((((((((((((( 13.12.04, 19:24 Aga, sprobuj poszukac na aukcjach - niekoniecznie na polskich. Na jednej z aukcji w Stanach byly moje ulubione perfumy, z limitowanej serii, ktora pojawila sie bodajze 5 lat temu na rok w regularnej sprzedazy. Ceny - mniej wiecej o polowe nizsze niz w polskich perfumeriach, a sprytni Amerykanie piszą na paczce, ze jej wartosc nie przekracza 10$ wiec odpada tez cło. Odpowiedz Link Zgłoś
kamila77 Linki do Kookai 13.12.04, 20:17 froogle.google.com/froogle?q=kookai+%2Boui+non&scoring=p Mam sentyment jak diabli do tych, to bylo moje pierwsze w zyciu "powazne" pachnidlo Odpowiedz Link Zgłoś
ada_zie Re: Woda toaletowa 13.12.04, 12:07 a ja od kilku dni testuję D&G Light Blue - od dawna mialam na nie ochotę i nie zawiodłam się )) Odpowiedz Link Zgłoś
malgra Re: Woda toaletowa 13.12.04, 12:18 używam Miracle, ale przez długi ,długi czas wierna byłam Celebre z Avonu. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaszyma Re: Woda toaletowa 13.12.04, 12:32 Od kilku lat używam "O Oui" Lancome i jakos nie moge się zdecydowac na nic innego, chociaż bardzo bym chciała.... Odpowiedz Link Zgłoś
maja45 Re: Woda toaletowa 13.12.04, 12:36 Mam teraz Cerruti 1881, jest bardzo fajne. Zasadniczo nie używam wod toaletowych, bo są nietrwałe. Wolę perfumy-drozsze, ale trzymaja sie cały dzień. Pozdrawiam. Marta Odpowiedz Link Zgłoś
monikadabr Re: Woda toaletowa 13.12.04, 13:28 polcam AVON- individual blue, oriflame - woda SUN, SEA oraz PRETA PORTE -coty Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Re: Woda toaletowa 13.12.04, 14:00 maja45 napisała: > Mam teraz Cerruti 1881, jest bardzo fajne. > Zasadniczo nie używam wod toaletowych, bo są nietrwałe. To zależy od ilości esencji zapachowej użytej do produkcji wody toaletowej. Różni producenci stosują różne ilości. Jeżeli producent w danej lini zapachowej obok wody toaletowej i perfum oferuje jeszcze wodę perfumowaną, to rzeczywiście woda toaletowa jest dość nietrwała. Ale np w przypadku kiedy nie ma w ofercie wody perfumowanej, to już tak nie jest. Np woda toaletowa "Poeme" Lancoma ma bardzo trwały zapach. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
aga_olivka Re: Woda toaletowa 13.12.04, 14:22 Uma,napisz mi jaki mniej-więcej jest ten zapach-świeży/słodki/kwiatowy?Zaintrygował mnie))) Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Re: Woda toaletowa 13.12.04, 14:24 aga_olivka napisała: > Uma,napisz mi jaki mniej-więcej jest ten zapach-świeży/słodki/kwiatowy? Zaintryg > ował mnie))) słodko - gorzki, baaaardzo zmysłowy ) Odpowiedz Link Zgłoś
aga_olivka Re: Woda toaletowa 13.12.04, 17:22 No,no...Baaaardzo interesujące)))) Odpowiedz Link Zgłoś
nnika5 Re: Woda toaletowa 13.12.04, 13:46 w okresie wiosenno-letnim "celebre" z avonu a w okresie jesienno-zimowym podrobke "deep red" hugo bossa. Odpowiedz Link Zgłoś
ewitek01 Re: Woda toaletowa 13.12.04, 14:55 zapachem, który chyba nigdy mi się nie znudzi jest Cool Water Davidoffa; uwielbiam też Hypnotic Poison Diora, ale ten tylko na wieczorne wyjścia i na noc; Odpowiedz Link Zgłoś
wio_sna Re: Woda toaletowa 13.12.04, 15:28 A mi znudził się zapach ENVY GUCCI. Po prostu po drugiej ciąży nie toleruję go i stoi prawie pełna butla. W zamian na dzień 5th aveue Elizabeth Arden, na wieczór Amarige GIVENCHY, na wielkie okazje Mira-Bai CHOPARD. TAk mnie teraz wzięło na lekko- słodko -orientalne nuty i aż sama się sobie dziwię, bo kiedyś od takich zapachów niemal mdlałam. Ze starych zapachów tylko Cool Wather Davidoffa jeszcze lubię. Ale używam sporadycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
mayessa Re: Woda toaletowa 13.12.04, 18:07 Lubie Celebre (avon) a najbardziej Ming Shu (yves rocher) Odpowiedz Link Zgłoś
cannabisek Re: Woda toaletowa 13.12.04, 22:48 l eau par kenzo, chance chanel-to moje typy ale kenzo to dla mnie nr 1 pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mikawi Re: Woda toaletowa 17.12.04, 09:49 ja tez bardzo lubię to kenzo )) a z męskich dolce gabbana Odpowiedz Link Zgłoś
karola.v Re: Woda toaletowa 13.12.04, 22:56 Uwielbiam Givenchy "Very Irresistibile" oraz Deep Red Hugo Bossa . Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Woda toaletowa 14.12.04, 14:18 1. Channel - Coco Mademoiselle 2. Gabriela Sabatini - Wild Wind Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Woda toaletowa 15.12.04, 18:19 kto?co? KISIEL kogo?czego? KIŚLU Polecam zapoznanie się ze słownikiem języka polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
pustulka_75 Re: Woda toaletowa 15.12.04, 18:24 Po pierwsze napisałaś "kislu", a nie "kiślu". Po drugie dopełniacz od słowa KISIEL brzmi KISIELU. > Polecam zapoznanie się ze słownikiem języka polskiego. Oooo, właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n [...] 15.12.04, 18:31 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
michiko polecam Guerlain 15.12.04, 18:22 "Champs Elysees" moje ukochane perfumy sa oczywiśce EDT i EDP i rodziny Aqua Allegoria " Menta Follia" i "Herba Fresca" oraz moja ulubiona wieczorowa "organza" Givenchy Odpowiedz Link Zgłoś
iizaa Re: Dolce Vita 15.12.04, 18:37 ubóstwiam , ech zreszta jak każde pachnidełko.Uwielbiam perfumy, moja słabosc )) Jak dobrze byc kobietą))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Woda toaletowa 15.12.04, 18:44 ja lubie masumi to pierwsze, stare sa takie subtelne niedrogie przy tym Odpowiedz Link Zgłoś
honda1998 Re: Woda toaletowa 15.12.04, 20:40 "Champs Elysees" ( o ile dobrze napisałam) "Cinema" YSL pozdrawiam, eliza Odpowiedz Link Zgłoś
jutka7 Re: jeszcze inna 16.12.04, 12:01 ja zakochałam sie ostatnio w Amor Amor Cacharela. Gorąco polecam, w sam raz na tę porę roku (latem w goacym klimacie nie dałam rady) Odpowiedz Link Zgłoś
mama_radka Re: Woda toaletowa 16.12.04, 14:29 Nie żebym się czepiała, ale mieliśmy rozmawiać o zapachach... więc drogie kobiety może wrócimy na właściwe tory... Odpowiedz Link Zgłoś
ikaikaj Re: Woda toaletowa 16.12.04, 18:07 1)DKNY 2)Elizabeth Arden 5th Avenue 3)Poeme 4)Aqua di Gio 5)Miracle 6)Organza Odpowiedz Link Zgłoś
mik5 Re: Woda toaletowa 17.12.04, 08:58 Z ostatnich wód (nie perfum): - puma jamaica - life by espirit oba zapachy kwiatowo-świeże, moze bardziej na lato, zwłaszcza puma, do tego niezbyt drogie a fajne Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Ja to zrobilem a jakis problem???? 17.12.04, 15:59 Wesołych, rodzinnych, pełnych spokoju i opanowania Świat Bozego Narodzenia, bogatego Mikołaja oraz ambitnych i zrealizowanych planów w 2005 roku. Dominika Odpowiedz Link Zgłoś
pustulka_75 Nie mona było tak zrobić od razu? 24.12.04, 13:53 Byłby porządek i ominęłaby nas przyjemność zwracania się do "wierchuszki" w celu zdyscyplinowania Szanownych Moderatorów Emamy. Wesołych Świąt! Odpowiedz Link Zgłoś