05.01.05, 13:43
CZy mogłybyście podać mi link do norm CRP oraz napisać co może oznaczać CRP w
ilości 48 mg/l.
Córeczka ma troszkę ponad 2 lata i czekamy jeszcze na wyniki innych badań,
mam nadzieje że obejdzie sie bez pobytu w szpitalu
Obserwuj wątek
    • edzio_grubas Re: CRP 05.01.05, 14:50
      Poziom bialka CRP powinien wynosic 0-4 mg/l lub 0-5 mg/l (w zaleznosci od
      pracowni). Jezeli jest podwyzszony, to jakczesciej swiadczy to o stanie
      zapalnym. Jest to dosyc niecharakterystyczne badanie, wiec jedynie to da sie
      stwierdzic. No i nalezy to badanie traktowac lacznie z innymi. Pozdrawiam i
      zycze zdrowka dla coreczki.
      • akmka Re: CRP 05.01.05, 15:24
        Dziekuje bardzo.
        Wika miała robione badanie moczu i morfologię, wg lekarza są w normie, poza tym
        byłysmy na konsultacji laryngologicznej.
        Ma wysoka goraczke oscylującą wokół 39 stC i biegunkę. Innych objawów nie ma.
        Na razie mamy brać Bactrim 5ml co 12 godzin i gdyby objawy sie nasilały lub
        pogorszyłby sie stan zdrwoia córeczki mamy natychmiast skorzystać z wypisanego
        już skierowania do szpitala. Bardzi sie boję, tym bardziej, że lekarz nie
        postawił konkretnej diagnozy..... Czy któraś z mam też spotkała sie z takimi
        objawami? Co to było?
        • edzio_grubas Re: CRP 05.01.05, 19:01
          A czy ma jakies inne objawy poza biegunka? Bactrim najczesciej podaje sie z
          powodu infekcji dr. oddechowych, zapalenia ucha, infekcji dr. moczowych (ale
          napisalas, ze mocz jest ok). Nie wiem co zalecil lekarz, ale taka goraczke
          trzeba koniecznie zbic, najbezpieczniej Panadolem. Byc moze jest to tylko
          jakies przeziebienie i szybko zniknie. 3mam kciuki.
          • asialub1 Re: CRP 05.01.05, 21:03
            Nie martw sie, po porodzie spora grupa noworodków ma CRP albo żółtaczke. Dla
            lekarzy w szpitalu to nawet nie problem, leczą przez kilka dni antybiotykiem az
            spadnie poziom ponizej 4. CRP ni pozostawia zadnych konsekwencji. Mój synek
            mial 33 jednostki jak sie urodził dlatego zostalismy 7 dni dłużej w
            szpitalu.Córeczka kolezanki w sali obok miała ponad 100 jednostek i jej cykl
            leczenia byl 12- dniowy. Przyczyna najczęściej jest jakas infekcja
            wewnatrzmaciczna. Widac i starsze dzieci tez to łapia ale lecznie pewnie
            wyglada tak samo.
            • akmka Re: CRP 06.01.05, 09:59
              Dziekuję, jest już lepiej, gorączka zniknęła i sporadycznie pojawiają sie
              stolce ale już o lepszA mnie spadł kamień z serca.
              Ale mąż jest w szpitalu od wczoraj, to chyba początek jakiejs chorej passy....
              Obym nie wykrakała w złą godzine......... dzwonił mąż ze
              szpitala...............Kamień wrócił....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka