Dodaj do ulubionych

co myslicie o MC'donalds urodziny?

07.01.05, 22:49
niedługo będzie roczek mojego synka, chciałabym wyprawic w jakims lokalu,
chyba MC donalds jest najtanszy.dzieci będą w wieku (synek roczek), 5,7,9,10,
i 11 latkowie,chyba mozna zrobic własnie tam?
a moze macie jakies inne propozycje? a moze wiecie ile kosztuje taka impreza?
napiszcie cokolwiek!!!
Obserwuj wątek
    • yenna_m Re: co myslicie o MC'donalds urodziny? 07.01.05, 23:09
      a sala zabaw?

we Wroclawiu koszt od dziecka (2 godzinne urodziny) - 20-27 zlotych (w
      zaleznosci od sali zabaw).
      • monikadabr Re: co myslicie o MC'donalds urodziny? 07.01.05, 23:11
        chodzi o warszawe.i do tego jescze osoby starsze np kawa tort, a na sali zabaw
        to nie mozliwe, musi byc w lokalu.acha ja nie moge przeznaczyc wiecej niz 20 zł
        na dziecko, to i tak duzo.w telepizzy jesi 9,90 na osobe.ale tam mi sie nie
        podoba.
        • e-mamulka Re: co myslicie o MC'donalds urodziny? 07.01.05, 23:20
          W MC'Donalds płacisz tylko za to co dzieci zjedzą + tort np. 10zł.zestaw x
          liczba dzieci + 30 zł tort.
        • yenna_m Re: co myslicie o MC'donalds urodziny? 07.01.05, 23:27
          W sali zabaw tez jest miejsce na toast, na torta.
          Poczestunek jakis tam jest wliczony w cene - musisz podzwonic i popytac.
          Poza tym dzieci sie bawia - nawet taki roczniak jest w stanie sie jakos zabawic
          w basenie pelnym pileczek na przyklad (wiem z autopsji) wink

Moim zdaniem McDonalds czy telepizza to niezbyt dobry pomysl na urodziny dla
          takiego malucha.

Wydaje mi sie, ze lepszym rozwiazaniem bedzie mimo wszystko przyjecie w domu.
          Bo doroslym niezrecznie jakos zaproponowac do jedzenia to McDonaldsowe zarcie...
          A restauracja przy roczniaku... Coz... Moim zdaniem to niezbyt szczesliwy
          pomysl, bo dziecko na SWOIM PIERWSZYM URODZINOWYM PRZYJECIU bedzie totalnie
          obraniczone, gdy o poruszanie sie idzie wink

Tak mi sie wydaje wink
          • monikadabr yenna 08.01.05, 08:36
            a jak tego mieszkania nie masz? to jak mam zrobic urodziny skoro nie mam gdzie?
            dlatego pytam na forum.pewnie gdybym nie wynajmowala a miala swoje mieszkanie
            to bym wyprawila roczek w domu.a co takiego zlego w jedzeniu z mc donalda dla
            doroslych ?
            to maja byc tylko rodzice i rodzenstwo, i nikogo obcego.

> A restauracja przy roczniaku... Coz... Moim zdaniem to niezbyt szczesliwy
            > pomysl, bo dziecko na SWOIM PIERWSZYM URODZINOWYM PRZYJECIU bedzie totalnie
            > obraniczone, gdy o poruszanie sie idzie wink

nie rozumiem tego ostatniego???????
            "obraniczone, gdy o poruszanie sie idzie wink"
            • yenna_m Re: yenna 08.01.05, 21:40
              mialo byc: ograniczone.

W tych kanciapach McDonaldsowych jest bardzo malo miejsca.

Moze ewentualnie wartaloby przemyslec, czy nie mozna by bylo zrobic tych
              urodzin na przyklad w mieszkaniu dziadkow albo u rodzenstwa?

Bo jedzenie z McDonaldsa dla takiego roczniaka sie nie bardzo nadaje...
              A dziecko jednak bedzie chcialo, bedzie wyciagalo raczki.
              I trudno mu odmowic.

W kazdym razie - mi sie Mc Donalds nie bardzo widzi jako miejsce na wyprawienie
              urodzin dziecka.
              Ale oczywiscie kazdy zyje tak, jak sam uwaza i dokonuje wyborow, ktore sam
              uwaza za sluszne. I nie mam zamiaru wobec tego oceniac negatywnie kogos, kto
              takie urodziny w frytkolandii wink robi smile

Pozdrawiam serdecznie smile
          • cruella Dziś widziałam urodziny w McDonaldzie:(( 09.01.05, 00:55
            Akurat byłam z kimś w tym miejscu umówiona.
            Krzyki, piski dzieci (w końcu to urodziny a nie stypa) i inni bywalcy McD,
            niektórzy oburzeni, inni zdegustowani.
            Nie polecam.

Swego czasu (gdy młodszy syn był mały) jeździliśmy do Kolorado na Jelonkach.
            Tak na górze, z dala od ciekawskich oczu jest sala imprezowa. Jest chyba tort,
            możliwość domówienia szczegółów.Ceny (z tego co pamiętam) przystępne. Dzieci
            bawią się w basenie z piłeczkami, zjeżdżają, wspinają się na linach. Wszystkie
            spocone, zadowolone, uśmiechnięte. Nijak się to ma do smutnej i sztucznej
            atmosfery w pizzerii (starszy syn był zaproszony) czy McD.

Pozdrawiam.
        • yenna_m Re: co myslicie o MC'donalds urodziny? 09.01.05, 01:11
          moze wyprostuje.

Na sali zabaw (u nas we Wrocku) jak najbardziej rodzice moga wypic kawe wink
          Jesli sala nie oferuje sprzedazy kawy, to nie uwierze, ze nie ma postawionego
          na terenie sali automatu do kawy smile

Zrobie kosztorys (dzis robilam urodziny mojemu dziecku):

obecni:
          7 dzieci,
          9 doroslych

tort - zamowiony w cukierni - 45 zlotych, bo zamawialam duzy wink
          do tego: 22 zlote za dziecko (w tym jest wliczony sok, czipsy, jednorazowe
          talerze i sztucce, 2 godziny zabawy)
          dorosli za darmo
          donieslismy z domu jeszcze kilka sokow, kilka paczek ciastek (bo mozna).

Kawe obsluga zrobila nam na miejscu.

Z kawa dla rodzicow - bez tortu i kosztu przyniesionych z domu sokow i ciastek
          zaplacilismy 160 zlotych.
          Wydaje mi sie, ze jak na obecnych 16 osob (dorosli tez z dziecmi sie na sali
          zabaw pobawili i pobuszowali z kostrukcji z ogromnych rur - dla instruktazu wink
          hehe, zjedli za dzieci czipsy, bo jak sie okazalo to jedzenie nie bylo wazne
          tylko wazna byla zabawa, ba! nawet prezenty dla szacownego jubilata nie byly
          wazne, tylko zabawa wink ) koszt dosc umiarkowany.

Tort zawsze mozna kupic tanszy niz mysmy kupili no i mniejszy. Sok mozna kupic
          taniej w hipermarkecie, to samo czipsy dla doroslych czy jakies paluszki albo
          inne ciastka do kawy. Soki, paluszki, czpisy - mozna sie zamknac w ok 15
          zlotych.

Nie demonizujmy kosztow sal zabaw.
          Koszt zabawy w sali zabaw jest porownywalny do kosztu zrobienia domowego
          przyjecia. A sprzatac po urodzinach nie trzeba wink
          • monikadabr yenna_m 09.01.05, 08:36
            u nas sala zabaw jak pisalam kosztuje po obliczeniu ok 600-650 zł. kolorado,
            eldorado.myslisz ze to tanio.? dla mnie nie.
            a jak wezmiesz swoje jedzenie to odlicz 235 zł,ale dolicz 100 zł za swoje i kup
            jeszcze tort, szampana i jedzenie, to zapewne wyjdzie drozej niz ta kwote co
            podalam.w mc donaldzie moze batrdziej ubogo, ale to tylko 2 godz.poczestnek,
            czyli tort, szampan,i cos do przegryzienie, nie jest tragedia.mozna zamowic
            kawke,soczek, herbatke, ciasteczko, albo zjesc zestaw.
            • yenna_m Re: yenna_m 09.01.05, 11:07
              No to straszne zdzierstwo.
    • e-mamulka Re: co myslicie o MC'donalds urodziny? 07.01.05, 23:17
      Dla tych starszych dzieci to pewnie świetny pomysł, ale dla twojego synka to
      chyba nie bardzo, wydaje mi się że jest za mały, takimi dziećmi na urodzinach
      zajmuje się hostessa, wymyśla im zabawy, jeżeli twój synek potrafi usiedzieć w
      iednym miejscu z godzinkę i zająć się czymś to możesz zaryzykować, bo innaczej
      wątpię by hostessa biegała za twoim synem smile
      Pozdrawiam
    • gagunia Re: co myslicie o MC'donalds urodziny? 08.01.05, 09:14
      moze dla kilkulatka to atrakcja, ale dla roczniaka? w koncu to jego urodziny, a
      w mcdonaldzie nawet nie mialby co zjesc (frytki? cola??). moim zdaniem to bardzo
      kiepski pomysl.
    • magda.u Re: co myslicie o MC'donalds urodziny? 08.01.05, 09:38
      Witam, opowiem ci jak to jest, 3 lata temu byłam hostessą (ta co prowadzi
      urodziny w McDonald's)i odbywa się to tak, najpierw trzeba zarezerwoawac
      wczesniej termin, ile bedzie dzieci i czy zamawiacie tort przez McDonald's czy
      we własnym zakresie, kiedys urodziny odbywały się na sali (tam gdzie wszyscy
      mogli zjeść) ale obecnie urodziny są w "kolejce" obok restauracji (tam gdzie ja
      pracowałam tak jest) takze nikt dzieciom nie będzie przeszkadzał, na poczatek
      było malowanie twarzy, później zabawy, konkursy, zwykle bywało tak ze rodzice
      siadali obok i zamawiali sobie kawę czy herbate, dla dzieci takie urodziny w
      McDonald's to frajda (mimo iz jedzenie jest niezdrowe) zwykle dzieci zamawiają
      sobie zestawy happy meal, to wychodzi ok. 10 zł na jedno dziecko, za wynajęcie
      sali się nie płaci a solenizant dodatkowo powinien otrzymac prezent. Pisze jak
      to wyglądało jak ja byłam hostessą i jak prowadziłam urodziny.
      Pozdrawiam Magda
      • monikadabr Re: co myslicie o MC'donalds urodziny? 08.01.05, 09:44
        sama nie wiem co robic, w mieszkaniu gdzie wynajmuje to nie ma miejsca dla mnie
        a co dopiero dla gosci.musi byc lokal.to ze jedzenie jest nie zdrowe w m'c
        donaldzie to wiem, ale jak kazde dziecko zje po jednym chamburgerku i frytkach
        to nie zaszkodzi.myslalam jeszcze o kolorado jak wspomniala na poczatku jakas
        mama.jesli kolo tej ceny to nawet sie zastanowie.ja nie mam za bardzo pieniedzy
        zeby sie rozrzucac.mc donald jest tani, jesli piszesz ze tyle wyjdzie na
        osobe.dorosli moga sobie tez cos zjesc,zamowic.a ile trwa taka impreza? jest
        okreslony czas?
        • magda.u Re: co myslicie o MC'donalds urodziny? 08.01.05, 10:02
          tez uwazam ze raz na jakis czas jedzenie z mcdonalda nie zaszkodzi, impreza
          trwa 2 godziny, rodzice moga sobie coś zamówić, zwykle najpierw hostessa zbiera
          zamówienia od dzieci, daje im jakieś "zadanie" do zrobienia aby się nie nudziły
          i w tym czasie idzie przygotowac posiłek, lepiej by było abyście wy rodzice
          poprostu oddzielnie podeszli do kasy i zamówili co chcecie wypic lub zjeść, ten
          czas co wam bedzie przygotowywac posiłki moze przeznaczyc dzieciom, oczywiście
          hostessa powinna podejść i zapytać czy coś chcecie, dzieci dostają czapeczki
          urodzinowe i wogóle staramy się aby ten dzień był mile wspominany,
          Pozdrawiam Magda
      • doroy1 Re: co myslicie o MC'donalds urodziny? 08.01.05, 10:18
        potwierdzam, ja takze pracowalam w mc donalds jako hostessa 3 lata, no moze
        twoj roczniak jeszcze nie bedzie sie tak potrafil bawic ale starsze dzieci tak,
        aha u nas nie musialas zamawiac tortu, moglas go przyniesc sama...

Ja sama raz w miesiacu zabieram moja Karolke do mc donalda na happy meala
        • iskra14 Re: co myslicie o MC'donalds urodziny? 08.01.05, 22:39
          Mój mały skończy wiosną 5 lat. Do tej pory wpadali do nas - moja kumpela z
          dzieckiem jednego dnia, brat męża następnego. Dziadkowie mieszkają daleko, więc
          zwykle w tym dniu ich nie ma. Teraz jednak mały ma kolegów z przedszkola i
          chciałabym mu zrobić urodziny. Mc Donalds mniej mi się podoba niż sale zabaw,
          ale niestety w takiej sali wychodzi dosyć drogo np. Kamelot w Wola Park - 15 zł
          od dziecka = 60 zł sala = menu - ich lub własne. W innych salach wychodzi to
          jeszcze drożej.
    • mlecyk1 Re: co myslicie o MC'donalds urodziny? 08.01.05, 23:26
      Witaj,no ja mogę Ci tylko przekazać co mi moja kuzynka powiedziała,bo ja robię
      u nas w domu.Ona ma trójkę dzieciaków i nie poleca,wszystko za krótko i trzeba
      było się potem wynosić,nawet dorosli nie mogli spokojnie pogadać,a co dopiero
      dzieci się pobawić.No i nudno było strasznie,zero rozrywki dla dzieciaków,a
      tych to już się sama spytałam.One już nie chcą więcej urodzin w Mc`u.Chyba
      wszystko jest zbytnio rozreklamowane sad
      Ja bym polecała w domu,ze wzgl. na maluszka i wygodę dorosłych,bo dzieciaki
      dadzą sobie radę,ewtl.mogą przynieść przecież własne zabawki czy gry.Zależy jak
      z tym miejscem u Ciebie...Jeśli nie,no to problem,bo inne wiążą się z
      kasą,pomyśl może jeszcze nad domem??
      Pozdrawiam serdecznie.
    • monikadabr Re: co myslicie o MC'donalds urodziny? 09.01.05, 00:30
      dzieki za rady.
      juz pisalam ze nie mam mieszkania, bo bym zrobila w domu, ale nie mam
      miejsca.wynajmuje pokoj 7 m2 wiec nie ma szans.
      do dziadkow jednych i drugich po 400-500 km.siostry beda z dziecmi ale z
      pewnych powodow u nich odpada impreza.pozostaje lokal.
      Byłam w Mc donaldzie juz zaklepac termin, po drodze bylam w eldorado, tam
      ekstra, tylko za to ceny jeszcze lepsze.26 zł od dziecka za wstęp, dorosli za
      darmo,wynajęcie sali 100 zł, posiłki 235 zł(w tym tort, popcorn
      palusziki,szampan bezalkoholowy)a dla doroslych stolik z tym samym 30 zł.czyli
      po obliczeniu wyszlo mi okolo 600 zł za 2 godziny zabawy.
      W mc donalds wyszlo mi niecale 200 zł.i jedzonko lepsze za te pieniądze,
      zamiast paluszkow i popcornu zjemy frytki i chamburgery.to nie zaszkodzi
      jednorazowo.wogole nie chodzimy do mc donalda.
      moje dziecko jak zechce frytkę to dostanie, nie otruje się przecież,czy kawałek
      bułeczki z warzywami.
      Zdecydowalam sie na mc donalda bo najtaniej.tort zamowilam.za wszystko place po
      zabawie,ktora trwa 2 godz.
      to bedzie dla dzieci rozrywka, niz mieliby siedziec w tym czasie w domu i sie
      nudzic.urodziny dziecka to jego urodziny a nie rodziców,to dzieci mają miec
      frajdę, a nie my.sistrzenice i siostrzency na samą mysl dzis nie mogą zasnąć,
      tak się cieszą.dzięki za wpisy.urodziny zaklepałam.pozdrawiam
    • wiklinka Co to jest "sala zabaw"? 09.01.05, 14:19
      Może to ignorancja z mojej strony, a może jeszcze nie wiem, bo nasz szkrab ma
      dopiero 2 miesiące? Będe wdzięczna, jeśli ktoś mnie "oświeci" smile
      Nazwy miejsc, które zostały podane wyzej niestety niewiele mi mówią (mieszkamy
      w Poznaniu; może i u nas są sale zabaw?).
      Czyzbym była aż taką ignorantką?
    • 18lipiec Re: co myslicie o MC'donalds urodziny? 09.01.05, 14:32
      Jak słyszę słowo McDonald zaczyna mi się robić niedobrze, jak przechodzę koło
      tego czegoś już mi się cofa, a jakbym miała tam coś zjeść oprócz loda i frytek
      to chyba bym zwymiotowała.
      Jadłam tam tylko 2 razy w życiu i o 2 za dużo, ale przynajmniej sprawdziłam co
      to i wiem że ja i moje dziecko/dzieci nigdy tam nie wejdą by cokolwiek zjeść.
      • swku Re: co myslicie o MC'donalds urodziny? 09.01.05, 18:50
        lipiec, a ty bedziesz miala dziecko? rany boskie, tylko nie pisz o dziecku, bo
        tobie nie pasuje ani ten wyeraz
        • 18lipiec Re: co myslicie o MC'donalds urodziny? 09.01.05, 18:52
          jakoś tak nieskładnie napisałaś,,, że o co Ci chodzi?
    • aneta.wis IKEA - (!!!) ? 09.01.05, 14:55
      Witam smile

Ja niestety podpisuje sie pod postami wiekszosci, mam 12-tenia corke i przez
      wyprawianie urodzin przechodzlismy juz kilkanascie razy - dla rocznego dziecka
      100% niewypal!!! co ten roczniak bedzie tam robil???? "ciuchcia" na tewnatrz o
      ktorej pisza kolezanki znajduje sie tylko w dwoch miejscach ( po Twoim poscie
      wnioskuje, ze mieszkasz w W-wie) rozumiem, ze GLOWNYM kryterium jest CENA -
      proponuje wiec urodziny w IKEA ( osobiscie bylam dwa razy na takich urodzinkach
      i zdecydowanie POLECAM!!!)

informacje na stronie:
      www.ikea.pl
      "wchodzisz" w urodziny w ikea

masz tam nawet gotowy formularz

w sali zabaw "Smaland" organizuje niestety urodzinki dopiero od 3-go roku
      zycia, ale moje kolezanki znalazly i na to sposob...
      na pierwszym pietrze jest Restauracja i tez kacik zabaw dla dzieci ( bezplatny
      i BAARdzo fajny) obok jest duzy stolik i krzeselka dla dzieci
      kolezanki kupily kazdemu jedzonko ( koszt bez picia to 10 zl.na osobe) czas -
      ile sie chce...jedynym ryzykiem jest brak miejsca ( jestem czestym bywalcem w
      IKEA Targowek i ja osobiscie nigdy nie mialam z tym problemu, nawet w
      weekend, "stanowisko" stolikow dla dzieci ZAWSZE bylo wolne) kolezanki prosily
      rowniez o rezerwacje - "bediemy dosc duza rodina na obiedzie - prosimy o
      rezerwacje stolika" nie bylo problemu! ale robiac urodzinki w normalny dzien
      tygodnia nie ma obawy.
      Dieciaczek bedzie mial sie gdzie pobawic, dorosli maja swobodne miejce dla
      siebie - rowniez maja obiadki w zestawie dla maluchow ( klopsiki) dodatkowo
      mozna tam kupic soczki Gerbera i nawet obiadki dla maluchow...
      Co najwazniejsze TANIO!!

Mysle, ze to zdecydownie lepszy pomysl...oczywiscie rzecz gustu...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka