Dodaj do ulubionych

Petycja:czyli mały donosik

14.01.05, 14:42
Dziewczyny w zaistniałą sytuacją pozwoliłam sobie na napisanie "donosu" do
odpowiednich organów portalu gazety.pl na co niektóre osoby.
Piszę to nie z chęci zemsty czy innych powodów, ale ktoś musi zrobić
porządek, nie można dalej tolerować takiego zachowania.

email wysłany czekam na odpowiednią reakcje.
Obserwuj wątek
    • biedar Re: Petycja:czyli mały donosik 14.01.05, 14:58
      Poprosze osoby zaintersowane porządkiem na tym forum o kontakt na @ gazetowego.
      Razem mozemy "uratować" to forum przed plagą i haosem.

Licze na liczny odzew i Waszą pomoc.
      • ularita Re: Petycja:czyli mały donosik 14.01.05, 15:26
        chaos sie pisze przez CH
        • sakada Re: Petycja:czyli mały donosik 14.01.05, 15:30
          "Uprzejmie donosisz", hę? Nie lepiej ignorować, dodać nielubianą osobę do
          nieprzyjaciół i wygasić? Nie czytać postów?

Wybacz, ale strasznie niecierpię takiego zachowania. Niedobrze się robi...
          • biedar Re: Petycja:czyli mały donosik 14.01.05, 15:34
            Wiem, że obrana przeze mnie forma jest "nietolerowana społecznie " ( DONOS) ale
            tylko w niektórych przypadkach skutkuje, a sądze, że taka ostateczność w tym
            przypadku jest POTRZEBNA.

PS: jestem dyslektyczka sad
            • sakada Re: Petycja:czyli mały donosik 14.01.05, 16:00
              "sądze, że taka ostateczność w tym
              przypadku jest POTRZEBNA."

No widzisz - ja tak naprzykład nie uważam. Donos wywołuje u mnie odruch
              wymiotny i nic na to nie poradzę. No, ale pisać Ci przecież nie zabronię. Choć
              nie sądzę, żeby to coś dało, jeśli mam być szczera. To forum publiczne i każdy
              może pisać co mu się podoba o ile nie łamie regulaminu.
              • biedar Re: Petycja:czyli mały donosik 14.01.05, 16:22
                Sakado mylisz się i to bardzo, zapewniam cię, że to przyniesie skutek. Własnie
                otrzymałam emaila z potwierdzeniem mojej prośby.
                Więc jestem na dobrej drodze.
                • iwcia75 Re: Petycja:czyli mały donosik 15.01.05, 10:47
                  podobnie,jak Sakada, ja równiez nie popieram donosu
                  • danik1 Re: Petycja:czyli mały donosik 16.01.05, 20:37
                    Ale przeciez donos jest wtedy, kiedy robimy to za czyimis plecami, bez wiedzy
                    tej osoby. A tutaj autorka postu oznajmila wszem i wobec, ze zachowanie pewnej
                    osoby jej sie nie podoba i zlozyla skarge. Prawo do tego miala.
    • jagienkaa Re: Petycja:czyli mały donosik 14.01.05, 15:34
      a o co dokładnie chodzi? czym jesteś tak zbulwersowana?
      chętnie się podpisze pod petycją o powstawaniu nowych wątków na temat
      powstawania innych wątków.
      • biedar Re: DZIEKUJE ZA LICZNY ODZEW 14.01.05, 16:40

• wasz-psychiatra Eeeeee tam 14.01.05, 17:05
      To nic nie da. Osobie tej potrzebna jest terapia indywidualna lub grupowa jak
      również wspomaganie farmakologiczne. Bez tego ani rusz. Nie bedzie poprawy. A
      przepustki z psychiatryka będą coraz dłuższe....

Wasz psychiatra
    • wasz-psychiatra kto ma fotę Lipca? 14.01.05, 17:13
      • ligia76 Re: kto ma fotę Lipca? 14.01.05, 17:50
        Lipiec jest ładną brunetką.

Pozdrowienia
        Ligia
        • biedar Re:odp 15.01.05, 12:52
          "Praktycznie kazdemu uzytkownikowi portalu mozna zarzucic
          od czasu do czasu chamstwo w wypowiedziach.
          Jezeli jest to zachowanie nagiminne - w takiej sytuacji konczy
          sie blokada logina badz IP

Zapoznamy sie z przyslanymi linkami do wypowiedzi.... (tu został podany nick),
          i zareagujemy, jezeli zlamaly one regulamin.

Pozdrawiam"

A ktoś mówił, że nie da się nic zrobićsmile
          • iwcia75 Re:odp 15.01.05, 13:01
            z tego co pamietam klotnia zaczela sie od tego,ze jedna pani powiedziala o
            drugiej pani, ze jest brzydka i potwierdzila to chyba w 2 postach. nastepnie
            przez kilkanascie postow wysmiewano sie grupowo z wagi pierwszej pani, nawet
            wyzywano od dewotek. to na kogo w koncu ten donos??

P.S nie chce sie ani klocic ani nikogo urazic ani wywolywac burzy, wiec
            najlepiej prosze zignowrowac moje pytanie. jest retoryczne i nie wymaga
            odpowiedzi.
    • kalina_p Re: Petycja:czyli mały donosik 15.01.05, 14:07
      Dodaj te watki, ktore Ci nie odpowiadaja do nielubianych, skasuj albo po prostu
      nie czytaj, nie widze problemu. Jesli tamte panie maja radosc z klotni to jest
      ich osobista sprawa, duzo innych pan tez lubi posmiac sie z ich wypocin albo
      wtracic swoje trzy grosze i maja do tego pelne prawo. Daj spokoj...Pozdrawiam.
    • aleksandrynka Re: Petycja:czyli mały donosik 15.01.05, 14:24
      ale ktoś musi zrobić
      > porządek, nie można dalej tolerować takiego zachowania.

co razu jednego innym nie przeszkadza. Na przykład mi W OGÓLE!
      Piszesz swój donos, spoko, Twoja sprawa, ale przesadą jest dla mnie wywoływanie
      publicznej krucjaty w sprawie w sumie mało szkodliwej. Burza w szklance wody,
      nakręcanie nieciekawej i niezdrowej atmosfery.
    • sakada Re: Petycja:czyli mały donosik 15.01.05, 21:19
      Biedar i jak tam "donosik"? Spełnił pokładane w nim nadzieje?
      • kalina_p Re: Petycja:czyli mały donosik 15.01.05, 21:23
        hehehe...pwnie redakcja zablokuje IP polowie forumowiczek w odpowiedzi na tak
        powazny donos...moze nawet mnie???
        • sakada Re: Petycja:czyli mały donosik 15.01.05, 21:28
          Kalina - bójmy się! Zwłaszcza "życzliwych" wszelkiej maści... W końcu nie znamy
          dnia ani godziny...smile))
    • 18lipiec W sprawie donosu... 15.01.05, 22:07
      Oj biedar, napracowałaś się!
      Podziwiam, mi by się nie chciało.
      Gdyby kierowała Tobą chęć zrobienia porządku tylko i wyłącznie,wygasiłabyś mnie.
      Jednak musiałaś napisać donosik, miało mnie to przestraszyć, zawstydzić czy jak?
      Generalnie dostałam maila z prośbą o niespamowanie.Czy ja spamuję?
      Ja sądzę że nie, ale niech Ci będzie.
      Mam nadzieję że czujesz się lepiej jak doniosłaś, niektórym takie rzeczy
      sprawiają radość.
      Ja tu jestem i będę. Jeśli mnie nie wygasisz i nadal będziesz się tak mną sama
      zamęczać i nadmiernie ekscytować to już będę bardzo zdziwiona,ale cóż, to juz
      nie Mój problem.

Kim tak naprawdę jesteś, bo to że zmieniłaś nicka na potrzeby tej sytuacji to
      już wiem.

Pozdrawiam.
      • glonik Jeśli tak wygląda "donosik",to jak wygląda @& #35; (*% 16.01.05, 07:27
        Donos......Prawdziwy, nie z loginu, lecz imienia i nazwiska? NIENAWIDZĘ
        donosików i donosów.
        DROGA ODWAŻNA donosicieluszko (bo to donosik był -stąd zdrobnienie, Nie
        chcialabyś się pochwalić z imienia i nazwiska swoją odwagą?

Lipiec, darzę cię, nie darzę... Nieważne. Ale jeśli ktoś - wcześniej pisały o
        tym dziewczyny, wystawia swoje zdjęcie do "obglądu", to jednak się musi liczyć
        z opiniami na swój temat.
        Można, owszem, pominąć matkę, skupiając się na dziecku, ale...wiele zdjęć jest
        załączonych - BEZ mam.
        De gustibus - jak wiadomo - non est disputandum.
        Lipcowi się nie na podoba? Dobrze. Innym podoba? Tak samo dobrze.
        • biedar Re: Jeśli tak wygląda "donosik",to jak wygląda @& 16.01.05, 09:51
          18lipiec zapewniam Cie, że sprawa jeszcze trwa.
          Nie pochlebiaj sobie bo akurat kłamiesz jeżeli chodzi o emaila
          z "niespamowaniem".
          Z tego co mi wiadomo treść była zupełnie inna.
          • 18lipiec OJ BIEDAR! 16.01.05, 10:31
            Nie kłamię.

"Chciałbym Cię prosić o ogranicznie liczby spamu, który
            publikujesz na forum portalu Gazeta.pl. Niestety to co robisz
            jest niezgodne z naszą netykietą i powoduje wiele skarg
            użytkowników portalu........."

Co to według Ciebie jest????????
            • biedar Re: OJ BIEDAR! 16.01.05, 10:33
              A gdzie reszta emaila?

pochwal sie całym!!!!
              • 18lipiec Re: OJ BIEDAR! 16.01.05, 10:44
                Nie ucięłam go specjalnie, chodziło mi o to że zostałam upomniana za
                SPAMOWANIE. Reszta maila to prosba o zastosowanie się do netykiety bo mnie
                zablokują. Jak narazie biedar to MAŁE masz powody by się cieszyć.
                • miriam_b Re: OJ BIEDAR! 16.01.05, 11:37
                  baby!!!!!!!pokopoało was zdrowo!!!!!!!za chwilę może wszystkie przeciwniczki
                  lipca dowiedzą się gdzie mieszka i będą wrzucać jej do okna koktajle????i
                  cegłówki????no was normalnie zdrowo porypało!!!nie macie innych problemów???nie
                  molestuja tam gdzieś w poblizu jakiegoś dziecka albo nie biją???może warto
                  wyjść z domu i popatrzeć zamiast siedzieć przed kompem!!!pisać donosiki i
                  straszyć kogokolwiek jego skutkami!!!!!po pierwsze uważajce!!!internet wcale
                  nie jest taki anonimowy jak się wydaje!!!po drugie weżcie się za jakąś robotę w
                  domu!!!może kaloryfery trzeba pomalować???a nie rzucać się na każdy wątek jaki
                  otworzy lipiec tylko po to żeby dać upust emocjom i np.zamiast męża albo
                  dziecka wyładować się na "koleżance " z forum!!!noooo bardzo praktyczna terapia
                  rodzinna!!!!jak normalnie patrze jak w niektórych kobitkach się gotuje w
                  odpowiedzi do lipca to poprostu wołam męża żeby się pośmiał....leje póżniej z
                  was pół godziny a szczególnie z postu o donosiku...smilei stwierdził że bardzo
                  zdrowe byłoby blokowanie bohaterów donosów wraz z donoszącymi z naciskiem na
                  donoszącychsmile
                  • hanka_79 Re: OJ BIEDAR! 16.01.05, 15:34
                    Biedar czujesz się niedowartościowana? Nikt nie odpowiada na Twoje posty czy
                    jak? Nie widzę innego powodu chwalenia się napisaniem donosu. Po kiego
                    wszystkich uświadamiasz?
                    • paquita1 przestań sie bawic w Michnika co?!!!! 16.01.05, 16:23
                      słuchaj...na jednym takim forum, nie napisze ci jakim, bo raczej niechcialabym
                      zebys sie tam pojawila, jest i Lipiec...i prosze wszystkich, a szczegolnie
                      ciebbie panno biedar, jest tam i Lipiec i jakos wszyscy sie dogadujemysmile
                      rozmawiamy sobie miło i przyjemnie i wyobraz sobie ze Lipiec jest bardzo fajna
                      babkasmilejesli azblokuja jej IP nie bedzie mogla rowniez z nami
                      rozmawiac...wiec...wez sie kobieto uspokoj i zajmij sie czyms ciekawszymsmile

ADIOSsmile
                      • 18lipiec paquita... 16.01.05, 16:25
                        Teraz widzisz dobrze kto zaczyna te wojny, prawda?
                        A co do zblokowania, nie zrobią tego ,spoko.

Pozdrawiam!
                      • sakada Re: przestań sie bawic w Michnika co?!!!! 16.01.05, 17:00
                        Paqsmile)) Na szczęście jeszcze ja decyduję kogo zapraszam na forum i zapewniam
                        Cię, że Pani donosicielki na nim nie zastanieszsmile A tak poza tym to też mam
                        nadzieję, że IP Lipcowi nie zablokują, ale chyba to nie jest zbyt prawdopodobne
                        na szczęście.
                        • miriam_b Re: przestań sie bawic w Michnika co?!!!! 16.01.05, 17:04
                          dziewczyny ale powiedzcie bez obrażaniasmilesmilesmileco za d...chwali się donosemsmile???
                          bo ja tego nie kapuje...
                          • 18lipiec Re: przestań sie bawic w Michnika co?!!!! 16.01.05, 17:05
                            Dla mnie to największa obora być kapusiem, donosicielem itp.
                            Obora jak nic. I jeszcze większa obora że anonimowo.
                            • miriam_b Re: przestań sie bawic w Michnika co?!!!! 16.01.05, 17:14
                              no ja zrozumiem jeszcze że donieść czasem są tacy co to lubiąsmilesmileale żeby się
                              chwalic???kurcze ja bym nie chciała znać tej pani ...wyjście na kawe ze
                              znajomą -donos do męża,krzyk w domu -donos do kuratora...a jak tak pani zaczyna
                              to pilnujmy sięsmilesmilesmiletylko żeby ktoś na nią kiedyś nie doniósł...bo będzie
                              zgrzytanie zębów...
                            • debiutantka Re: przestań sie bawic w Michnika co?!!!! 16.01.05, 17:18
                              A ja mam wielką nadzieję, że w końcu zablokują pannę (?) 18Lipiec. Wtedy
                              zacznę tu pisać, bo teraz nie daję rady i tylko czytam. A że nia mam tyle
                              delikatności, jak inne mamy, to chyba ja bym bana dostała. Lipiec, kimkolwiek
                              jesteś, pamiętam cię jeszcze z "Ciąży" gdzie robiłaś dymy, wkurzałaś kobiety
                              oczekujące dzieci i w końcu dostałaś za swoje. Biedar jestem z tobą, miałaś
                              odwagę przyznać się, że poprosilaś o zrobienie porządku z tym trollem. Ma w
                              mailu napisane, że takich próśb było wiele, ale rzuca się tylko do ciebie, bo
                              udaje, że nie rozumie tego. Z kim się tutaj dogadujesz 18Lipiec chyba tylko z
                              samą sobą, a tego nie jestem pewna.
                              • miriam_b Re: przestań sie bawic w Michnika co?!!!! 16.01.05, 17:21
                                Kobieto a niby co to za odwaga????a może ja zrobię donos do sanepidu za
                                przedszkole ,do centrum praw pacjenta za szpitale,i tam gdzie mnie jeszcze
                                wkurzą...odważne to może być rzucanie się komuś na pomoc ale nie składanie
                                donosu na internetowym forum matek..pojęcia mylicie czy jak>????jak was wkurza
                                NIE CZYTAĆ!!!! dociera???????????????????????? ????
                              • 18lipiec Re: przestań sie bawic w Michnika co?!!!! 16.01.05, 17:23
                                debiutantka napisała:

> A ja mam wielką nadzieję, że w końcu zablokują pannę (?) 18Lipiec.

A kim Ty tu jesteś i od kiedy na forum że masz taką nadzieję?

Wtedy
                                > zacznę tu pisać, bo teraz nie daję rady i tylko czytam. A że nia mam tyle
                                > delikatności, jak inne mamy, to chyba ja bym bana dostała.

Co najwyżej bo ja bym się nie przejęła.

Lipiec, kimkolwiek
                                > jesteś, pamiętam cię jeszcze z "Ciąży" gdzie robiłaś dymy, wkurzałaś kobiety
                                > oczekujące dzieci i w końcu dostałaś za swoje.

Dostałam za swoje? A niby jak?

Biedar jestem z tobą, miałaś
                                > odwagę przyznać się,

Odwagę? Raczej była głupia że się przyznała.

że poprosilaś o zrobienie porządku z tym trollem. Ma w
                                > mailu napisane, że takich próśb było wiele,

Wiele? Tyle ile nicków ma biedar tyle było próśb.

ale rzuca się tylko do ciebie, bo
                                > udaje, że nie rozumie tego. Z kim się tutaj dogadujesz 18Lipiec chyba tylko z
                                > samą sobą, a tego nie jestem pewna.

Skoro tu jestem znaczy że się dogaduję.

Pozdrawiam i zapraszam do pisania. Przeciez nikt Ci nie każe ze mną pisac,
                                możesz mnie ignorować, wygasić itp. Proste.
                                • debiutantka Re: przestań sie bawic w Michnika co?!!!! 16.01.05, 17:33
                                  Chociaż obiecałam sobie, ze nie zniżę się do rozmowy z tobą, chyba nie dam
                                  rady. Co tu kurna ma być "Tyle ile nicków ma biedar tyle było próśb"? Skąd to
                                  wiesz? Sądzisz po sobie, bo sama się multiplikujesz? Dogadujesz się, bo ciągle
                                  tu jesteś. Jesteś, bo siedzisz tu bez przerwy i nie dasz od siebie odpocząć.
                                  Zapraszasz mnie do pisania a odradzasz czytanie. No wielkie dzieki łaskawa
                                  pani. Będę robić co mi się podoba. Bez pozdrowień i bez odpowiedzi.
                                  • 18lipiec Re: przestań sie bawic w Michnika co?!!!! 16.01.05, 17:44
                                    debiutantka napisała:

> Chociaż obiecałam sobie, ze nie zniżę się do rozmowy z tobą,

Hehehe a jednak..........ale nisko upadłaś....

chyba nie dam
                                    > rady. Co tu kurna ma być "Tyle ile nicków ma biedar tyle było próśb"? Skąd to
                                    > wiesz? Sądzisz po sobie, bo sama się multiplikujesz?

A tak jakos czuję...wiesz.

Dogadujesz się, bo ciągle
                                    > tu jesteś. Jesteś, bo siedzisz tu bez przerwy i nie dasz od siebie odpocząć.

Ale czy ja Cię zmuszam do czytania mnie?Sama to robisz, sama klikasz w moje
                                    posty. Niepotrzebnie się tak ekscytujesz dziecko.

> Zapraszasz mnie do pisania a odradzasz czytanie. No wielkie dzieki łaskawa
                                    > pani. Będę robić co mi się podoba. Bez pozdrowień i bez odpowiedzi.

A róbta co chceta debiutantko, swoją drogą, znowu nowy nick, Ciekaw kto tym
                                    razem???????
                                  • miriam_b Re: przestań sie bawic w Michnika co?!!!! 16.01.05, 20:49
                                    to "kurna"to zostaw sobie na wychowywanie dzieci w domu!!!tu coś obowiązuje...
                      • danik1 Re: przestań sie bawic w Michnika co?!!!! 16.01.05, 20:53
                        paquita1 napisała:

jesli azblokuja jej IP nie bedzie mogla rowniez z nami
                        > rozmawiac...wiec...wez sie kobieto uspokoj i zajmij sie czyms ciekawszymsmile
                        >
                        > ADIOSsmile

Nie bronie autorki postu, ale chyba to nie bedzie jej problem jak zablokuja
                        18lipiec IP. Ten post raczej powinien byc skierowany do lipiec. Dlaczego nie ma
                        donosow na inne mamy???
            • danik1 Re: OJ BIEDAR! 16.01.05, 20:46
              18lipiec napisała:

> Nie kłamię.
              Niestety to co robisz
              > jest niezgodne z naszą netykietą i powoduje wiele skarg
              > użytkowników portalu........."

Wiele skarg??? A mowa podobno o jednej?!
              Rowniez uwazam, ze ta skarga nie przyniesie efektow! A szkoda!
              • 18lipiec Re: OJ BIEDAR! 16.01.05, 20:49
                Szkoda? Biedna danik..........
                • danik1 Re: OJ BIEDAR! 16.01.05, 21:07
                  18lipiec napisała:

> Szkoda? Biedna danik..........

Lipiec, czy to nie Ty zakladalas ostatnio watek o tym, ze jak ktos nie ma
                  argumentow to wypisuje, o chociazby:
                  - biedna danik???

A "szkoda" napisalam w odniesieniu, ze moze da Ci cos do myslenia upomnienie i
                  nie mysle tu o tym, zebys nie pisala o "rozowych majtkach", a prosze Cie
                  bardzo, ale o tym zebys ugryzla sie czasami w jezyk, bo to, ze komus napisalas,
                  ze jest brzydki to akurat nie zrobilo na mnie wrazenia, ale obrazanie osob
                  wykorzystujac czesto ich trudna sytuacje to cios ponizej pasa! I nie pros mnie
                  o przytoczenie przykladow, bo nie bede na to tracila czasu. Jezeli nie
                  pamietasz wpisz sie w wyszukiwarke.
                  • 18lipiec Re: OJ BIEDAR! 16.01.05, 21:14
                    . Jezeli nie
                    pamietasz wpisz sie w wyszukiwarke.

To chyba Twoje ulubione zajęcie.

Swoją drogą napisalam biedna danik bo szkoda mi ze musisz czytac moje posty.
                    Tak mi zal tego ze musisz psuc oczy tym co pisze.A tak latwo kogos
                    wygasic...przeciez...
                    • danik1 Re: OJ BIEDAR! 17.01.05, 09:18
                      18lipiec napisała:

> . Jezeli nie
                      > pamietasz wpisz sie w wyszukiwarke.
                      >
                      >
                      > To chyba Twoje ulubione zajęcie.
                      >
                      >
                      >
                      > Swoją drogą napisalam biedna danik bo szkoda mi ze musisz czytac moje posty.
                      > Tak mi zal tego ze musisz psuc oczy tym co pisze.A tak latwo kogos
                      > wygasic...przeciez...
                      >
                      >
                      >
                      >
                      >

Czyli tak jak myslalam! Nic nowego juz nie wymyslisz!!!
                      Moze Cie rozczaruje, ale nie czytam Twoich wypowiedzi, przynajmniej w watkach
                      tego typu.
                      • 18lipiec Re: OJ BIEDAR! 17.01.05, 12:41
                        Nie czytasz? Nie czytasz? ha!DOBRE!
    • kawka74 Re: Petycja:czyli mały donosik 16.01.05, 17:25
      A jaka sytuacja zaistniała? Normalna słowna babska przepychanka i tyle wink A niech się kłócą, niech sobie piszą, co tam chcą; skoro coś mi się nie podoba, nie czytam. W końcu nikt mi pistoletu do głowy nie przykłada. Przymus jaki istnieje czy co? A jeśli się pojawiają wypowiedzi ewidentnie łamiące regulamin, to są usuwane, żeby nie razić naszych delikatnych oczków wink)
      Z tego, co zrozumiałam, clou tej imprezy jest 18lipiec i to na nią został złożony donos (zdrobnienie na "donosik" niewiele zmienia). Niechże sobie tam będzie 18, 19 czy setny lipiec; nie podoba mi się - NIE CZYTAM. Nie przepadam za pyskówkami, które wywiązują się z jej udziałem, czytam sobie subtelne wątki o herbatce, grach, wychowaniu i urodzinach dziecka, a eksplozje osobowości lipca omijam. Ale skoro nie czytam jej postów, to nie znaczy, że polecę z jęzorem do admina czy innych ... hm... organów.
      BTW Biedar, czego oczekiwałaś od ww. organów i od e-mam? Koncertu pochwalnego na cześć własnej czujności ideologicznej? A tak lipiec śmieje Ci się w nos
      • iwcia75 donos to takie polskie to takie nasze 16.01.05, 20:24
        bylam wychowawczynia na koloniach- dzieci mialy tam warunki bajkowe, idealne,
        pyszne jedzenie i duzo tego jedzenia! jednego dnia telefon z elektrowni
        (organizator kolonii)- dziecko nie dostalo kolacji, tata dzwonil ze skarga.
        rece mi opadly! wystarczylo,zeby tatus mnie zawolal do telefonu z prosba o
        wyjasnienie. nie, po co. lepszy donos i psucie komus opinii bez powodu.
        podobne zachowania obserwuje w szkole- cos sie rodzicom nie podoba, to zaraz
        dawaj do dyrekcji na skarge (kto tych ludzi nauczyl takiej podlosci?)zamiast
        przyjsc do konkretnej osoby na rozmowe.
    • maw51 Powiem delikatnie. 16.01.05, 20:52
      Zawsze niedobrze mi się robiło na donosicieli. Jak dla mnie jest to poniżej
      ludzkiej godności. I wyobraź sobie, że niektórzy chcą żeby lipiec został na
      forum. Jest, jaki jest, ale każdy ma prawo wyrażać własne zdanie nawet, jeżeli
      ci się ono nie podoba, wystarczy nie czytać i po problemie. I nie masz prawa
      decydować za innych, co chcą czytać a czego nie. Nie pozdrawiam.
    • maw51 Kim jesteś BIEDER??? 16.01.05, 20:58
      Jakoś do tej pory nie udzielałaś się na tym forum nie znalazłam ani jednego
      twojego postu
      • ewa2233 ??? !!! ??? 17.01.05, 08:46
        >> Praktycznie KAŻDEMU uzytkownikowi portalu mozna zarzucic
        od czasu do czasu chamstwo w wypowiedziach.>>

WYPRASZAM SOBIE! albo dowód poproszę.
        Nie pamietam, bym się tu chamskim słowem odezwała.
        -----------------------------
      • umasumak Re: Kim jesteś BIEDER??? 17.01.05, 18:42
        maw51 napisała:

> Jakoś do tej pory nie udzielałaś się na tym forum nie znalazłam ani jednego
        > twojego postu

Bez przesady. Biedar pisze od paru miesięcy. Może źle wstukałaś w wyszukiwarkę.
        Pzdr
    • iwles Uderz w stół a nożyce się odezwą :):):) 17.01.05, 09:16

Biedar nie napisała ani jednego konkretu, kogo ma na mysli, a proszę.........
      osoby zainteresowane szybciutko się odezwały smilesmilesmile
      Czyżby poczuwały się do czegoś.......... ??
      • ewa2233 Re: Uderz w stół a nożyce się odezwą :):):) 17.01.05, 09:27
        iwles! Ty też sie poczuwasz? - odezwałaś się przecież smile
        -----------------------------
        • iwles Re: Uderz w stół a nożyce się odezwą :):):) 17.01.05, 09:47

Oj tak, Ewo......... smilesmilesmile
          Ja się dopiero uczę "przemilczania" smilesmilesmile ale słabo mi to wychodzi smilesmilesmile
    • isma Re: Petycja:czyli mały donosik 17.01.05, 13:20
      Zaraz, zaraz. Abstrahujac od kwestii: kto doniosl i czy to moralnie naganne,
      czy nie, to:

1. skoro regulamin portalu DOPUSZCZA BANOWANIE, logiczne, ze NIE WSZYSTKIE
      wypowiedzi uwaza sie za dopuszczalne i nie jest prawda, ze jedynym "sposobem na
      nie" jest wygaszenie sobie autora, jak to sie powszechnie proponuje.

2. jak zrozumialam, administrator PODZIELIL poglad, ze zalinkowane posty lamia
      regulamin. Gdyby go nie podzielil, mozna byloby autorke donosu od czci i wiary
      odsadzac. Ale, jak widac, nie jest w swoich odczuciach odosobniona (nawet jesli
      sama napisala iles-tam donosow, to odpowiedzi od administratora raczej NIE
      napisala)

I o tym warto pamietac.
      • danik1 Re: Petycja:czyli mały donosik 18.01.05, 12:52
        isma napisała:

> Zaraz, zaraz. Abstrahujac od kwestii: kto doniosl i czy to moralnie naganne,
        > czy nie, to:
        >
        > 1. skoro regulamin portalu DOPUSZCZA BANOWANIE, logiczne, ze NIE WSZYSTKIE
        > wypowiedzi uwaza sie za dopuszczalne i nie jest prawda, ze jedynym "sposobem
        na
        >
        > nie" jest wygaszenie sobie autora, jak to sie powszechnie proponuje.
        >
        > 2. jak zrozumialam, administrator PODZIELIL poglad, ze zalinkowane posty
        lamia
        > regulamin. Gdyby go nie podzielil, mozna byloby autorke donosu od czci i
        wiary
        > odsadzac. Ale, jak widac, nie jest w swoich odczuciach odosobniona (nawet
        jesli
        >
        > sama napisala iles-tam donosow, to odpowiedzi od administratora raczej NIE
        > napisala)
        >
        > I o tym warto pamietac.

Zgadzam sie z Toba w calej rozciaglosci!
    • k_wielinska Re: Petycja:czyli mały donosik 18.01.05, 12:16
      Czesc,
      Nigdy nie bylam w zadnym z postow ani wulgarna ani obcesowa ani obrazliwa wobec
      kogokolwiek, a jak ktos wyzej napisal - kazdy w ktoryms ze swoich postow byl.
      Mnie to niedotyczy i wypraszam sobie. A swoja droga - ale niektorzy maja
      problemu, uhuhuhuhuhusmile)))) Problem w tym, ze tak naprawde mozna sie logowac
      na 1000 sposobow i za kazdym razem komus nawciskac... a klotnie o to, jak kto
      wyglada i ile wazy oraz tzw. grupowe wysmiewanie jest po prostu zenujace.
      Zastanowcie sie najpierw, co same robicie, a potem dopiero sprobujcie oceniac
      innych. Acha, a donosy - sa w mojej opinii zalosna forma protestu wobec czegos,
      na co niestety nie ma sie wplywu i juz!!!
      Pozdrawiam,
      Karolina
      • biedar Re: Petycja:czyli mały donosik 18.01.05, 12:56
        Pewnie bo łatwiej jest ignorować problem, niż zacząć cokolwiek robić w danej
        sprawie.
        Nie odbieram, tego co zrobiłam jako czegość "nie na miejscu" czasami tylko w
        taki sposób mozna coś zdziałać.

Pozdrawaiam wszystkie oburzone mamuśki
        • k_wielinska Re: Petycja:czyli mały donosik 18.01.05, 13:00
          Hej, nie unikniesz chamstwa, w zaden sposob. Ani go sama nie wytepisz. Przykro
          mi, jesli czujesz sie rozczarowana.
          Pozdrawiam,
          Karolina
        • biedar Re: Petycja:czyli mały donosik 18.01.05, 13:02
          Nie czuję się rozczarowana, co najwyżej tym, że tyle z NAS deklaruje się
          tolerować chamskie zachowania.

Jeżeli chodzi co całość sprawy to jest ona jeszcze niezakończona.
          • k_wielinska Re: Petycja:czyli mały donosik 18.01.05, 13:11
            Hej,
            A jak sadzis, czym sie zakonczy??? Sluchaj, to nie jest wyrazanie tolerancji
            dla chamstwa tylko znajomosc realiow. Nie wytepisz chamstwa z tak
            niepersonalnego i ogolnego miejsca jakim jest forum.
            Pozdrawiam,
            Karolina
            • debiutantka Re: Petycja:czyli mały donosik 18.01.05, 17:28
              Ale zawsze trzeba probować, nie przejmuj się Biedar. bo myslę, że masz poparcie
              większości. Mam wrażenie, że niektóre z mam boją się skrytykować tę panią, bo
              wtedy mogą stać się celem jej personalnych ataków. A co to dało? Np. to ze tej
              koleżanki nie ma juz tu od wczoraj.
              • kalina_p Re: Petycja:czyli mały donosik 18.01.05, 17:37
                A nie uwazacie, ze najprostszym sposobem jest ignorowanie chamskich osob? Same
                sie w koncu znudza a wdawanie sie w dyskusje a tym bardziej jakies publiczne
                donosy i skargi ("ksiazka skarg i wnioskow" mi sie przypomina, hehehe...) sa im
                tylko woda na mlyn! Nie lubisz - nie czytaj, nie pisz i tyle. Nie da sie tego
                zlikwidowac, niestety... a czasem milo sie posmiac przy czytaniu takich klotniwink
                • debiutantka Re: Petycja:czyli mały donosik 18.01.05, 17:45
                  A dlaczego ignorować, trochę mnie denerwują te rady - nie czytaj, wygaś.. A
                  niby dlaczego ja mam coś czy kogoś wygaszać, niech ona sobie wygasi te
                  dziewczyny, do których ma jakieś wąty. Dlatego jestem pełna uznania dla Biedar,
                  że aż tak zareagowała. Widzicie moze co się dzieje na forum "kobieta"? Strach
                  tam wejść, bo co rusz można się nadziać na totalną chamówę i obscenę. Czy
                  chcecie, żeby e-mama też tak wyglądała?
                  • kalina_p Re: Petycja:czyli mały donosik 18.01.05, 17:54
                    A nie widzisz, ze kazdy post o "tepieniu chamstwa" powoduje kolejna lawine
                    jakichs klotni, chamstwa wlasnie? Wiesz, jak sie ktos uprze to zawsze tu
                    wejdzie, nawet jak mu sie IP zablokuje, to pojdzie do kawiarenki
                    internetowej...chyba, ze mu sie odechce. A co zrobic, zeby mu sie odechcialo?
                    Wlasnie...
                    • sakada Kalina_p 19.01.05, 01:29
                      "A nie widzisz, ze kazdy post o "tepieniu chamstwa" powoduje kolejna lawine
                      jakichs klotni, chamstwa wlasnie?"

Najwyraźniej autorka nie widzi. Biedar chce być donosicielem w służbie
                      społeczeństwu (które notabene wcale o to nie prosi), chce być "dobrym
                      Niemcem". Pozostaje zazdrościć dobrego samopoczucia.
                  • 18lipiec Re: Petycja:czyli mały donosik 18.01.05, 23:23
                    Tylko że mnie nikt nie denerwuje.Jak narazie to tylko Ty, biedar, danik- wielka
                    wojująca ze mną jesteście oburzone.Kto się oburza - ten wygasza.Proste.Cięzko
                    pojąć?
              • 18lipiec Re: Petycja:czyli mały donosik 18.01.05, 23:22
                I tutaj się mylisz.Jestem.Wczoraj nie,ale dziś tak!
                • mireille1 Re: Petycja:czyli mały donosik 18.01.05, 23:28
                  o, hej pulpet!
                  • miriam_b Re: Petycja:czyli mały donosik 19.01.05, 23:01
                    a to co miało być????
    • 18lipiec Re: danik 19.01.05, 00:08
      Danik- najbardziej oburzona ze wszystkich.
      O debiutantce, biedar i mirellie i jakimś tam numrze 999 nie będę pisała bo to
      trolle, nicki pozakładane na jeden raz i tyle.
      Danik pamiętam wyjątkowo jak naskakiwała na mnie z chorą nienawiścią. Nigdy nie
      miałam z nią kłotni, nigdy nie dyskutowalysmy nawet. A ona była i jest jak
      widzę nadal coraz bardziej zawzięta.
      Teraz nawet donosy popiera.Święcie oburzona ale odpuścić nie może,,,,
      • anulka.p Re: danik 19.01.05, 00:28
        Biedar na przykład (ten "troll, co ma nick pozakladany na jeden raz") to
        wpisuje się już od października. A trola to ja tu widze tylko jednego na tym
        forum. Właśnie powrócił po dniu przerwy.
        • 18lipiec Re: danik 19.01.05, 00:30
          Biedar na przykład (ten "troll, co ma nick pozakladany na jeden raz") to
          wpisuje się już od października.

Taaa akurat.

A trola to ja tu widze tylko jednego na tym
          forum. Właśnie powrócił po dniu przerwy.

Dzięki wink)) Nie ma to jak miłe powitanie. Widzę moje wątki nadal żyją ,znaczy
          się jestem nadal sławna. Nawet jak mnie nie ma rosną i rosną.
          • anulka.p Re: danik 19.01.05, 00:34
            To nie jest wątek o tobie, tylko o Biedarsmile Twoje "taa akurat" jest żałosne, bo
            akurat można to sprawdzić od kiedy tu jest Biedar. To moj ostatni wpis do
            ciebie, więc nie fatyguj się z odpowiedzią.
            • 18lipiec Re: danik 19.01.05, 09:53
              cieszę się że to ostatni wpis.
    • kdb.se Donos - a czemu ktos donosi ? 19.01.05, 10:14
      Donos - to najobrzydliwasza rzecz na swiecie , zawsze wyrzadza wiecej krzywdy
      niz pomoga !!!!
      Nie popierm i jestem bardzo przeciwko !!!

Co do oczyszczania forum ...to sa od tego moderatorzy , o tym , ze trolle sa
      wiemy i mysle , zawsze beda !

Ja lubie to forum mimo wszytko ...lubie bardzo smile)))))

Sa tu fajne osoby , lubie czytac ich wypowiedzi ....i czesto korzystam z ich
      rad ... to tylko taka moja mala refleksja !
      • danik1 Re: Donos - a czemu ktos donosi ? 20.01.05, 14:35
        18lipiec, nie napadam na Ciebie z nienawiscia. Nie nienawidze Cie. Nie toleruje
        tylko celowego ranienia innych, ot dla przyjemnosci, dla bycia kontrowersyjna.
        Faktem jest, ze duzo sie zmienilo w Twojej dzialalnosci forumowej od czasu
        Twojego ostatniego przebywania tu, albo ja sie jeszcze nie natknelam na zaden
        Twoj "przykry" komentarz, pomijajac oczywiscie Twoja sprzeczke z Joasiiik. Jak
        dla mnie mozesz tu pisac ile chcesz i co chcesz, za wyjatkiem obrazania i
        ranienia innych. Takie zachowanie nie jest godne pochwaly i mimo, ze jest to
        forum publiczne to i tu panuja jakies zasady. Uwazesz sie za osobe
        inteligentna, wiec nie znizaj sie do poziomu trolli. Badz kontrowersyjna, ale
        nie chamska. Chyba umiesz te dwie cechy rozdzielic?!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka