Dodaj do ulubionych

CZWARTY SYNEK!-pocieszcie proszę

• wieczna-gosia przy piatem sie uda :))) 16.10.05, 14:07
      wiem cos o tym big_grin
      • gabi683 Re: przy piatem sie uda :))) 16.10.05, 18:19
        Gosia masz piatkesmile
      • agao_z Przy piątym wcale nie musi sie udać ;) 17.10.05, 14:39
        Znam rodzine, w której bylo 5 córek po kolei, nastepnie dwoch synow, a ósme to
        znowu córka wink

Pozdrawiam. Głowa do góry i gratuluje.

Agnieszka
    • waha31 Re: CZWARTY SYNEK!-pocieszcie proszę 16.10.05, 14:19
      U mnie, tak jak u ciebie!!! W rodzinie same chłopaki. Jak zaszłam w ciąze po ra
      z drugi, marzyłam o dziewczynce, o kokardkach we włoskach, sukienkach....
      chciałam tez, aby moja Mama, ktora zginęla w czasie mojej ciązy, wreszcie
      została "pełnoprawną" babcią. USG. DZIEWCZYNKA!!!!!!!!!!!! Cieszyłam sie jak
      wariatka!!!!Kupiłam małe spineczki dla Majki. Poród - niespodzianka. Mam Gucia.
      I nie zamieniłabym go na wszystkie Majki swiata!!! Mam dwoch chłopakow,
      zobaczcie, jacy są cudni!!!!! Głowa do gory, dobrze bedzie.
      • musia2002 Re:Do waha31... 16.10.05, 23:24
        Ja mialam tak samo Usg-dziewczynka a przy porodzie wielkie rozczarowanie[i ja i
        moj maz czekalismy na dziewczynke].Ale teraz nie zamienilabym mojego lobuza na
        dziewczynke,ale mamy nadzieje,ze moze przy drugim podejsciu sie uda.A co do
        Twoich chlopakow-przystojniacy[sa cudowni].
    • akve Re: CZWARTY SYNEK!-pocieszcie proszę 16.10.05, 16:03
      Serdeczne GRATULACJE mamo czterech chłopców!

Jak ja dobrze,Cię rozumiem...
      A własciwie tą pierwszą,silną,emocjonalną chwilę,gdy dowiadujesz się,ze to
      kolejny chłopiec.I te sprzeczne uczucia-kochasz synka najbardziej na świecie i
      bardzo tesknisz za córeczka.
      Gdy dowiedziałam się ,ze bedziemy mieć trzeciego synka,tez płakałam i
      trzytulałam sukieneczki wyciagnięte z szafy.Była jakaś tesknota i niespełnienie.
      Ale potem odpedziłam te myśli i przezwycieżyłam emocje,na zewnątrz nigdy nie
      pokazłam ,ze jestem zawiedziona i ze "nie udało się".Bo jak mogłabym cos
      takiego pokazać,powiedzieć mając takiego synka jak Julek smileZawsze byłam dumna
      z moich chłopaków.Sa wspaniali !
      Gdy spodziewałam się czwartego dziecka byłam przekonana ,ze to tez
      chłopiec.Wszystkie myśli kierowałam do NIEGO.
      Urodziła się Zosia,która oczywiście jest ukochana i rozpieszczana,ale znacznie
      bardziej delikatny i wrażliwy jest właśnie Julek.
      Zawsze płeć dzieci traktowałam jak podarunek,a metody planowania płci znam
      świetnie ,ze szczegółami i to właśnie Julek powinien być dziewczynką ,nie Zosia.
      Pozdrawiam ciepło i zapraszam na forum dla wielodzietnych
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=16714
    • asientos Gratulacje... 16.10.05, 16:21
      będziesz menedżerem własnej drużyna koszykarskiej (mąż + 4) firmowanej wspólnym
      nazwiskiem!!!
      Ja mam Emilkę - 100-procentowego chłopca na USG i pamiętam ten żalik
      • pesteczka5 Re: Gratulacje... 16.10.05, 20:31
        Kokko
        czy wiesz, że jesteś niesamowitą szczęściarą?
        Otwórz się na to.
        Myślę ciepło o Tobie i Twoich wspaniałych facetach. Widocznie w Twojej rodzinie
        wspaniale się udająsmile))
        Może naprodukuj jeszcze trochę, co, skoro mają takiego fajnego tatę, będą się
        miały od kogo uczyć.
        • ponton Re: Gratulacje... 17.10.05, 01:26
          Moja ciotka z Wodzislawia miala 10 synow i ostatnia, jedenasta urodzila sie
          corka ale to bylo 40 lat temu. A na wakacje jedzilismy na Kaszuby i
          wynajmowalismy pokoj u pana Dudy - on mial 12 corek. Mowil mojej mamie, ze po
          trzeciej nie spodziewal sie juz chlopaka i gdyby sie chlopak urodzil to by
          podejrzewal, ze nie jego. Gratuluje Czterech Budrysow smile
    • ikaes Re: CZWARTY SYNEK!-pocieszcie proszę 17.10.05, 10:49
      Gratulacje.
      A swoją drogą, dopóki się nie urodzin to nie możesz wiedzieć na 100%, że to
      chłopak, znam przypadki, gdzie na 100% miał być chłopak, a urodziła się
      dziewczynka. Jeszcze zależy, w którym miesiącu jesteś i które USG, mojej
      koleżance 2 razy wychodziło, że chłopak, dopiero przy ostatnim USG 3 tygodnie
      przed porodem wyszło, że dziewczynka i urodziła się Ola.
      Ale na wszelki wypadek bądź przygotowana jednak na chłopaka.
      • luxfera1 Re: CZWARTY SYNEK!-pocieszcie proszę 17.10.05, 19:26
        Kokko......ja mam 4 synków.
        Popatrz na swój brzuch i pomyśl...tam juz JEST twoje dziecko-synek a nie
        wyimaginowana córeczka.
        Kopie cie Twoje dziecko,chłopczyk a nie córeczka której NIE MA.
        W naszym kraju panuje paskudny zwyczaj uwazania że szczytem szcześcia jest
        starszy chłopczyk i młodsza dziewczynka.Co za bzdura.
        Mnie bardzo trudno było sie pogodzić z faktem bycia w ciazy wogole bo choruję,
        bo mam 37 lat, bo leżałam we wczesniejszej ciazy....ale chciałam synka.Własnie
        dlatego że mam już trzech i wiem że starsi w razie czego zaopiekuja sie
        chłopcem lepiej.

Obie babcie nie płakały ale ślimaczyły sie do obrzydliwości...łojojoj znowu
        chłopok.Miałam ich dosyć.
        Teraz jedna nie wypuszcza go z rąk jak go dorwie a druga przysyła prezenty.
        Mały jest cudny i mam nadzieje że jest im głupio.
        któraś mamam napisałam że dziwiłaby sie gdybys chciała mieć czwartego syna.A co
        w tym dziwnego? Ja marzyłam zawsze o 6 synach ale to technicznie niewykonalne.
        Myslę że trzeba nam więcej pokory.

Kokko..spojrzysz w oczy swojemu Pawełkowi i...to bedzie dokładnie TO o czym
        marzyłaś...ściskam Ciebie mocno.
        • mama5plus Re: CZWARTY SYNEK!-pocieszcie proszę 05.11.05, 01:28
          > Mały jest cudny i mam nadzieje że jest im głupio.
          > któraś mamam napisałam że dziwiłaby sie gdybys chciała mieć czwartego syna.A
          co
          >
          > w tym dziwnego?

Racja Luxfero
          Majac 4 corki i oczekujac piatego dziecka tez wolalam by bylo tej samej plci.
          Dla jego dobra bo przewidywalam, ze moze mu byc trudno jako rodzynkowi.
          I rzeczywiscie, te roznice w zainteresowaniach i frontowosc juz sie pojawiaja.
          Na szczescie rodzynek ma brata.
    • mamapiotra Re: CZWARTY SYNEK!-pocieszcie proszę 17.10.05, 19:58
      alez to wspaniała wiadomosc. syn!!! i to 4! taka ekipa! lekarz powinien sie puknac w łep. faceci swietnie gotuja, a ty bedziesz miała 4.
      nic sie nie marw. bedzie oczkiem w głowie braci.
      • modrooczka Re: CZWARTY SYNEK!-pocieszcie proszę 17.10.05, 20:46
        Ja znam rodzine, ktora ma 4 corki i chyba tez chcieli probowac do skutku, ale
        nie wiem czy dalej chca, w kazdym razie sa bardzo szczesliwa rodzina. Jak bylam
        mala to chcialam miec 9 synow i jedna coreczke "zeby mi robila herbatke" cala
        rodzina mi do dzis pamieta, na synow na razie sie nie zanosi, ale zobaczymy smile
        • ania800 Re: CZWARTY SYNEK!-pocieszcie proszę 17.10.05, 21:06
          ja bym się cieszyła pierwszego chcialam chłopaczka planujemy drugie nie wiem
          kiedy to bedziesmile też chcę chłopca mąż córeczkę u mnie jedni sasiedzi maja 4
          córki i dalej nie próbowali a drudzy 4 córki i jednego chłopaczkasmile
          pozdrawiam
    • magdalenamk Zazdroszczę Ci czwartego dzidziusia... 17.10.05, 21:52
      i nie ważne jakiej płci. Mój mąż o drugim nie chce słyszeć....
      • dwoda Gratulacje!!!!!!!!!!! 17.10.05, 22:45
        Koko , zawsze mówiłam ,że powtórzyc to samo cztery razy to większa sztuka niż
        trafić na odmianę w coś innego . Metody , metodami a i tak każde kolejne jest
        darem losu i niespodzianką . Ja za każdym razem począwszy od drugiej ciąży
        czekałam na dziewczynkę , choć podświadomie nie mogłam w to do końca uwierzyć.
        Za każdym jednak razem decydując sie na ciążę , nastawiałam się na dziecko a
        nie na płeć , pozostawiając sprawę tej drugiej opatrzności . I tak zostałam
        mamą czterech chłopców. Kiedy zaszłam w piątą ciążę , po raz pierwszy
        nieplanowaną byłam pewna ,że to piaty chłopczyk. Miałam już imię , miał być
        Miłosz bo mi się tak pięknie z miłością kojarzyło . Właśnie aby podkreślić
        fakt ,że jest owocem miłości i to jest dla mnie o wiele ważniejsze niż jego
        płeć. Miłosz okazał się niespodziewanie dziewczynką . Zuzia właśnie 6.10
        skończyła 2 latka i jest naszą miłościa , ale i Miłosz byłby tak samo kochany.
        Może to jest podobnie jak z niemożnością zajścia w ciążę niektórym parom,
        dopóki bardzo jej pragną to jakoś nie wychodzi , aż nie doczekawszy się
        upragnionego potomka adoptują dziecko i dopiero wtedy ku ogólnemu zaskoczeniu
        oczekują własnego.Być może było tak u mnie , dopóki ,marzyłam o dziewczynce ,
        rodziłam chłopców , a kiedy pogodziłam się z faktem ,że nie będę miała córki to
        właśnie sama wprosiła się na świat. Pozdrawiam i duże buziaki dla szkrabów.
        Dorota
        • nata76 Re: Gratulacje!!!!!!!!!!! 18.10.05, 10:33
          A ja też serdecznie gratuluję czwóreczki dzieci!!!!
          Mamy dwie dziewczyny, pracujemy nad trzecim,maż by chłopaka chciał...ale ja tam
          chyba jestem na dziewczyny "zaprogramowana"wink)))
          Wiesz, postuluję za pesteczką: zmajstrujcie jeszcze kilku wspaniałych
          chłopaków. Ty jesteś taka fajna, meżusia masz porzadnego chłopa, to chłopaki
          będą suuuper!!!!!!!!A tak brakuje przecież fajnych chłopów!!!!!!!!!!!
          za jakieś naście...lat sieskontaktujemy i może,a nóż,zostaniemy rodzinkąwink

pozdrawiam,nata
    • aluc Re: CZWARTY SYNEK!-pocieszcie proszę 18.10.05, 11:41
      kobieto nieszczęsna, mam dwóch, natentychmiast gotowam się z tobą zamienić na
      czterech smile)))
    • ulkad Re: CZWARTY SYNEK!-pocieszcie proszę 18.10.05, 11:45
      Ja tez spodziewam sie czwartego synka smile
      Termin mam na koniec marca, wiec sila rzeczy USG z 16 tyg. nie jest na 100 %
      pewne, ale i tak juz nie licze na dziewczynke wink
      Z chlopcami mam juz doswiadczenie (choc kazdy jest inny), a dziewczynki to
      calkiem inny swiat. Mam tylko nadzieje, ze bedzie zdrowy, a i ciaza bedzie
      przebiegac lepiej niz ostatnia.

Pozdraiwma - Ula
    • malaszu A moze nie ostatnie? 18.10.05, 12:31
      Piszesz: "to miało być ostatnie dziecko w rodzinie"... a moze jednak nie? GRATULUJE CI z calego serca tej zdrowej 4 chlopakow!!! Uszy do gory - niedlugo bedziesz miala 4 corki (synowe), Zobaczysz, czas szybko zleci smile
      • azb11 Re: A moze nie ostatnie? 04.11.05, 22:01
        o matko boska jak można mieć tyle dzieci i to nie ważne jakiej plci.
        siedzenie w garach, pieluchach, zupkach itp.
        sama mam 2 dzieci i za zadne skarby świata nie chciałabym zasilac więcej
        lumpenproletariatu obsiadajacego piaskownice
        ale ktos musi na to pracaowac cóz....dziwie się ze tyle podatku mi potracaja
        miesiecznie..
    • kajap1 Re: CZWARTY SYNEK!-pocieszcie proszę 04.11.05, 22:12
      Kochana jak ja ci zazdroszę u mnie dwie dziewczynki i ani widu i słychu synusia
      a mąż tak prosi. Trzymaj się cieplutko
    • mama5plus Re: CZWARTY SYNEK!-pocieszcie proszę 05.11.05, 01:13
      kokko,
      gratuluje zdrowego synka smile
      Eh, te `zyczliwe` komentarze.

Coz moge powiedziec...
      Do pieciu razy sztuka?? wink)
      My mamy 4 dziewczynki a pozniej 2 chlopcow dla odmiany wink
      Teraz przydalaby sie rownowaga jeszcze hehe
      Wiesz, dla mnie najwiekszym stresem byla plec
      szostego dziecka bo nie wyobrazalismy sobie by rodzynek pozostal rodzynkiem z
      piecioma siostramisurprised. Cztery to i tak sporo.
      Juz 3 to opozycja.
      Na szczescie nie zostal i ma brata ale hehe, wiem cos o metodach Shettles i
      kilku innych na dokladke.Wygladaloby na to, ze w naszym przypadku
      skutecznych wink
      Pozytywna strona u Ciebie to to, ze chlopcy maja szanse stworzyc zgrana paczke.
      Natomiast potencjalnej Basi przydalaby sie siostra wink
      Moj brat mial nas dwie, starsze w dodatku.
      I wyzebral u rodzicow brata do trzymania sztamy przeciwko nam wrednym.wink
      Pozdrawiam cieplo i zycze by smutki szybko odplynely.
      Bogusia
    • termio Re: CZWARTY SYNEK!-pocieszcie proszę 05.11.05, 20:44
      Pociesz się, są tacy co mają 4 córki, a czekali na syna. A daleka wujek z mojej
      rodziny ma ich 6, czujesz to, znacz, przepraszam, ale z chłopakami chyba mniej
      kłopotów. Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka