agao_z Przy piątym wcale nie musi sie udać ;) 17.10.05, 14:39 Znam rodzine, w której bylo 5 córek po kolei, nastepnie dwoch synow, a ósme to znowu córka Pozdrawiam. Głowa do góry i gratuluje. Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
waha31 Re: CZWARTY SYNEK!-pocieszcie proszę 16.10.05, 14:19 U mnie, tak jak u ciebie!!! W rodzinie same chłopaki. Jak zaszłam w ciąze po ra z drugi, marzyłam o dziewczynce, o kokardkach we włoskach, sukienkach.... chciałam tez, aby moja Mama, ktora zginęla w czasie mojej ciązy, wreszcie została "pełnoprawną" babcią. USG. DZIEWCZYNKA!!!!!!!!!!!! Cieszyłam sie jak wariatka!!!!Kupiłam małe spineczki dla Majki. Poród - niespodzianka. Mam Gucia. I nie zamieniłabym go na wszystkie Majki swiata!!! Mam dwoch chłopakow, zobaczcie, jacy są cudni!!!!! Głowa do gory, dobrze bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
musia2002 Re:Do waha31... 16.10.05, 23:24 Ja mialam tak samo Usg-dziewczynka a przy porodzie wielkie rozczarowanie[i ja i moj maz czekalismy na dziewczynke].Ale teraz nie zamienilabym mojego lobuza na dziewczynke,ale mamy nadzieje,ze moze przy drugim podejsciu sie uda.A co do Twoich chlopakow-przystojniacy[sa cudowni]. Odpowiedz Link Zgłoś
akve Re: CZWARTY SYNEK!-pocieszcie proszę 16.10.05, 16:03 Serdeczne GRATULACJE mamo czterech chłopców! Jak ja dobrze,Cię rozumiem... A własciwie tą pierwszą,silną,emocjonalną chwilę,gdy dowiadujesz się,ze to kolejny chłopiec.I te sprzeczne uczucia-kochasz synka najbardziej na świecie i bardzo tesknisz za córeczka. Gdy dowiedziałam się ,ze bedziemy mieć trzeciego synka,tez płakałam i trzytulałam sukieneczki wyciagnięte z szafy.Była jakaś tesknota i niespełnienie. Ale potem odpedziłam te myśli i przezwycieżyłam emocje,na zewnątrz nigdy nie pokazłam ,ze jestem zawiedziona i ze "nie udało się".Bo jak mogłabym cos takiego pokazać,powiedzieć mając takiego synka jak Julek Zawsze byłam dumna z moich chłopaków.Sa wspaniali ! Gdy spodziewałam się czwartego dziecka byłam przekonana ,ze to tez chłopiec.Wszystkie myśli kierowałam do NIEGO. Urodziła się Zosia,która oczywiście jest ukochana i rozpieszczana,ale znacznie bardziej delikatny i wrażliwy jest właśnie Julek. Zawsze płeć dzieci traktowałam jak podarunek,a metody planowania płci znam świetnie ,ze szczegółami i to właśnie Julek powinien być dziewczynką ,nie Zosia. Pozdrawiam ciepło i zapraszam na forum dla wielodzietnych forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=16714 Odpowiedz Link Zgłoś
asientos Gratulacje... 16.10.05, 16:21 będziesz menedżerem własnej drużyna koszykarskiej (mąż + 4) firmowanej wspólnym nazwiskiem!!! Ja mam Emilkę - 100-procentowego chłopca na USG i pamiętam ten żalik Odpowiedz Link Zgłoś
pesteczka5 Re: Gratulacje... 16.10.05, 20:31 Kokko czy wiesz, że jesteś niesamowitą szczęściarą? Otwórz się na to. Myślę ciepło o Tobie i Twoich wspaniałych facetach. Widocznie w Twojej rodzinie wspaniale się udają)) Może naprodukuj jeszcze trochę, co, skoro mają takiego fajnego tatę, będą się miały od kogo uczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
ponton Re: Gratulacje... 17.10.05, 01:26 Moja ciotka z Wodzislawia miala 10 synow i ostatnia, jedenasta urodzila sie corka ale to bylo 40 lat temu. A na wakacje jedzilismy na Kaszuby i wynajmowalismy pokoj u pana Dudy - on mial 12 corek. Mowil mojej mamie, ze po trzeciej nie spodziewal sie juz chlopaka i gdyby sie chlopak urodzil to by podejrzewal, ze nie jego. Gratuluje Czterech Budrysow Odpowiedz Link Zgłoś
ikaes Re: CZWARTY SYNEK!-pocieszcie proszę 17.10.05, 10:49 Gratulacje. A swoją drogą, dopóki się nie urodzin to nie możesz wiedzieć na 100%, że to chłopak, znam przypadki, gdzie na 100% miał być chłopak, a urodziła się dziewczynka. Jeszcze zależy, w którym miesiącu jesteś i które USG, mojej koleżance 2 razy wychodziło, że chłopak, dopiero przy ostatnim USG 3 tygodnie przed porodem wyszło, że dziewczynka i urodziła się Ola. Ale na wszelki wypadek bądź przygotowana jednak na chłopaka. Odpowiedz Link Zgłoś
luxfera1 Re: CZWARTY SYNEK!-pocieszcie proszę 17.10.05, 19:26 Kokko......ja mam 4 synków. Popatrz na swój brzuch i pomyśl...tam juz JEST twoje dziecko-synek a nie wyimaginowana córeczka. Kopie cie Twoje dziecko,chłopczyk a nie córeczka której NIE MA. W naszym kraju panuje paskudny zwyczaj uwazania że szczytem szcześcia jest starszy chłopczyk i młodsza dziewczynka.Co za bzdura. Mnie bardzo trudno było sie pogodzić z faktem bycia w ciazy wogole bo choruję, bo mam 37 lat, bo leżałam we wczesniejszej ciazy....ale chciałam synka.Własnie dlatego że mam już trzech i wiem że starsi w razie czego zaopiekuja sie chłopcem lepiej. Obie babcie nie płakały ale ślimaczyły sie do obrzydliwości...łojojoj znowu chłopok.Miałam ich dosyć. Teraz jedna nie wypuszcza go z rąk jak go dorwie a druga przysyła prezenty. Mały jest cudny i mam nadzieje że jest im głupio. któraś mamam napisałam że dziwiłaby sie gdybys chciała mieć czwartego syna.A co w tym dziwnego? Ja marzyłam zawsze o 6 synach ale to technicznie niewykonalne. Myslę że trzeba nam więcej pokory. Kokko..spojrzysz w oczy swojemu Pawełkowi i...to bedzie dokładnie TO o czym marzyłaś...ściskam Ciebie mocno. Odpowiedz Link Zgłoś
mama5plus Re: CZWARTY SYNEK!-pocieszcie proszę 05.11.05, 01:28 > Mały jest cudny i mam nadzieje że jest im głupio. > któraś mamam napisałam że dziwiłaby sie gdybys chciała mieć czwartego syna.A co > > w tym dziwnego? Racja Luxfero Majac 4 corki i oczekujac piatego dziecka tez wolalam by bylo tej samej plci. Dla jego dobra bo przewidywalam, ze moze mu byc trudno jako rodzynkowi. I rzeczywiscie, te roznice w zainteresowaniach i frontowosc juz sie pojawiaja. Na szczescie rodzynek ma brata. Odpowiedz Link Zgłoś
mamapiotra Re: CZWARTY SYNEK!-pocieszcie proszę 17.10.05, 19:58 alez to wspaniała wiadomosc. syn!!! i to 4! taka ekipa! lekarz powinien sie puknac w łep. faceci swietnie gotuja, a ty bedziesz miała 4. nic sie nie marw. bedzie oczkiem w głowie braci. Odpowiedz Link Zgłoś
modrooczka Re: CZWARTY SYNEK!-pocieszcie proszę 17.10.05, 20:46 Ja znam rodzine, ktora ma 4 corki i chyba tez chcieli probowac do skutku, ale nie wiem czy dalej chca, w kazdym razie sa bardzo szczesliwa rodzina. Jak bylam mala to chcialam miec 9 synow i jedna coreczke "zeby mi robila herbatke" cala rodzina mi do dzis pamieta, na synow na razie sie nie zanosi, ale zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
ania800 Re: CZWARTY SYNEK!-pocieszcie proszę 17.10.05, 21:06 ja bym się cieszyła pierwszego chcialam chłopaczka planujemy drugie nie wiem kiedy to bedzie też chcę chłopca mąż córeczkę u mnie jedni sasiedzi maja 4 córki i dalej nie próbowali a drudzy 4 córki i jednego chłopaczka pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenamk Zazdroszczę Ci czwartego dzidziusia... 17.10.05, 21:52 i nie ważne jakiej płci. Mój mąż o drugim nie chce słyszeć.... Odpowiedz Link Zgłoś
dwoda Gratulacje!!!!!!!!!!! 17.10.05, 22:45 Koko , zawsze mówiłam ,że powtórzyc to samo cztery razy to większa sztuka niż trafić na odmianę w coś innego . Metody , metodami a i tak każde kolejne jest darem losu i niespodzianką . Ja za każdym razem począwszy od drugiej ciąży czekałam na dziewczynkę , choć podświadomie nie mogłam w to do końca uwierzyć. Za każdym jednak razem decydując sie na ciążę , nastawiałam się na dziecko a nie na płeć , pozostawiając sprawę tej drugiej opatrzności . I tak zostałam mamą czterech chłopców. Kiedy zaszłam w piątą ciążę , po raz pierwszy nieplanowaną byłam pewna ,że to piaty chłopczyk. Miałam już imię , miał być Miłosz bo mi się tak pięknie z miłością kojarzyło . Właśnie aby podkreślić fakt ,że jest owocem miłości i to jest dla mnie o wiele ważniejsze niż jego płeć. Miłosz okazał się niespodziewanie dziewczynką . Zuzia właśnie 6.10 skończyła 2 latka i jest naszą miłościa , ale i Miłosz byłby tak samo kochany. Może to jest podobnie jak z niemożnością zajścia w ciążę niektórym parom, dopóki bardzo jej pragną to jakoś nie wychodzi , aż nie doczekawszy się upragnionego potomka adoptują dziecko i dopiero wtedy ku ogólnemu zaskoczeniu oczekują własnego.Być może było tak u mnie , dopóki ,marzyłam o dziewczynce , rodziłam chłopców , a kiedy pogodziłam się z faktem ,że nie będę miała córki to właśnie sama wprosiła się na świat. Pozdrawiam i duże buziaki dla szkrabów. Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
nata76 Re: Gratulacje!!!!!!!!!!! 18.10.05, 10:33 A ja też serdecznie gratuluję czwóreczki dzieci!!!! Mamy dwie dziewczyny, pracujemy nad trzecim,maż by chłopaka chciał...ale ja tam chyba jestem na dziewczyny "zaprogramowana"))) Wiesz, postuluję za pesteczką: zmajstrujcie jeszcze kilku wspaniałych chłopaków. Ty jesteś taka fajna, meżusia masz porzadnego chłopa, to chłopaki będą suuuper!!!!!!!!A tak brakuje przecież fajnych chłopów!!!!!!!!!!! za jakieś naście...lat sieskontaktujemy i może,a nóż,zostaniemy rodzinką pozdrawiam,nata Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: CZWARTY SYNEK!-pocieszcie proszę 18.10.05, 11:41 kobieto nieszczęsna, mam dwóch, natentychmiast gotowam się z tobą zamienić na czterech ))) Odpowiedz Link Zgłoś
ulkad Re: CZWARTY SYNEK!-pocieszcie proszę 18.10.05, 11:45 Ja tez spodziewam sie czwartego synka Termin mam na koniec marca, wiec sila rzeczy USG z 16 tyg. nie jest na 100 % pewne, ale i tak juz nie licze na dziewczynke Z chlopcami mam juz doswiadczenie (choc kazdy jest inny), a dziewczynki to calkiem inny swiat. Mam tylko nadzieje, ze bedzie zdrowy, a i ciaza bedzie przebiegac lepiej niz ostatnia. Pozdraiwma - Ula Odpowiedz Link Zgłoś
malaszu A moze nie ostatnie? 18.10.05, 12:31 Piszesz: "to miało być ostatnie dziecko w rodzinie"... a moze jednak nie? GRATULUJE CI z calego serca tej zdrowej 4 chlopakow!!! Uszy do gory - niedlugo bedziesz miala 4 corki (synowe), Zobaczysz, czas szybko zleci Odpowiedz Link Zgłoś
azb11 Re: A moze nie ostatnie? 04.11.05, 22:01 o matko boska jak można mieć tyle dzieci i to nie ważne jakiej plci. siedzenie w garach, pieluchach, zupkach itp. sama mam 2 dzieci i za zadne skarby świata nie chciałabym zasilac więcej lumpenproletariatu obsiadajacego piaskownice ale ktos musi na to pracaowac cóz....dziwie się ze tyle podatku mi potracaja miesiecznie.. Odpowiedz Link Zgłoś
kajap1 Re: CZWARTY SYNEK!-pocieszcie proszę 04.11.05, 22:12 Kochana jak ja ci zazdroszę u mnie dwie dziewczynki i ani widu i słychu synusia a mąż tak prosi. Trzymaj się cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
mama5plus Re: CZWARTY SYNEK!-pocieszcie proszę 05.11.05, 01:13 kokko, gratuluje zdrowego synka Eh, te `zyczliwe` komentarze. Coz moge powiedziec... Do pieciu razy sztuka?? ) My mamy 4 dziewczynki a pozniej 2 chlopcow dla odmiany Teraz przydalaby sie rownowaga jeszcze hehe Wiesz, dla mnie najwiekszym stresem byla plec szostego dziecka bo nie wyobrazalismy sobie by rodzynek pozostal rodzynkiem z piecioma siostrami. Cztery to i tak sporo. Juz 3 to opozycja. Na szczescie nie zostal i ma brata ale hehe, wiem cos o metodach Shettles i kilku innych na dokladke.Wygladaloby na to, ze w naszym przypadku skutecznych Pozytywna strona u Ciebie to to, ze chlopcy maja szanse stworzyc zgrana paczke. Natomiast potencjalnej Basi przydalaby sie siostra Moj brat mial nas dwie, starsze w dodatku. I wyzebral u rodzicow brata do trzymania sztamy przeciwko nam wrednym. Pozdrawiam cieplo i zycze by smutki szybko odplynely. Bogusia Odpowiedz Link Zgłoś
termio Re: CZWARTY SYNEK!-pocieszcie proszę 05.11.05, 20:44 Pociesz się, są tacy co mają 4 córki, a czekali na syna. A daleka wujek z mojej rodziny ma ich 6, czujesz to, znacz, przepraszam, ale z chłopakami chyba mniej kłopotów. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś