musia2002 25.10.05, 04:54 Wszystkie zdjecia mamy w bardzo duzej rozdzielczosci[2560-1920] i co moge teraz zrobic aby je zmniejszyc.Potrzebuje takie 600-800.Pomozcie prosze- dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
goniag33 Re: Pomozcie...-zdjecia 25.10.05, 07:11 Musisz je zmniejszyc przy pomocy odpowiedniego programu,chociażby w office jest coś co może ci pomóc(picture manager). Odpowiedz Link Zgłoś
madic Re: Pomozcie...-zdjecia 25.10.05, 09:01 Tu jest do ściągnięcia prosty programik do zmniejszania fot: tinyurl.com/ce2t8 Odpowiedz Link Zgłoś
kaja2071 Re: Pomozcie...-zdjecia 25.10.05, 10:30 spróbuj w paincie-mi sie udało otwórz fotke w tym programie, potem obraz-rozciagnij/pochyl-(i w tym miejscu zmien ze 100% np na 50% Odpowiedz Link Zgłoś
musia2002 Re: Pomozcie...-zdjecia 25.10.05, 16:00 Dzieki dziewczyny wieczorem bede probowac.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Pomozcie...-zdjecia 25.10.05, 16:08 A poc oc hccesz zmniejszać i to własnie do 800x 600 ? Na stronę www to za dużo, a do oglądania lepiej sciaganac program, który umozliwi oglądanie dużych zdjec w rozmiarze dopasowanym do rozmiaru ekranu, np IrfanView. Jak już będziesz zmniejszac, to pamiętaj żeby pracowac na kopiach, a nie zmniejszac oryginał zdjecia i zachowywac w nowej rozdzielczosci - tylko z duzych rozdzielczosci wyjda ci ładne odbitki, gdybys chciała keidys postawic na kominku w ramce z 800x600 to kiepsko wyjdzie ledow 9x13 cm. Odpowiedz Link Zgłoś
musia2002 Re: Pomozcie...-zdjecia 25.10.05, 16:17 Aby wyslac na "zobaczcie" lub inne tego typu strony to zdjecia sa potrzebne w malej rozdzielczosci a my wszystkie mamy bardzo duze.Dlatego wlasnie potrzebuje je zmniejszyc.Piszesz,ze mam pracowac na kopiach-dzieki ja jestem taka "madra",ze napewno zrobilabym to na orginale. Odpowiedz Link Zgłoś
anatemka Re: Pomozcie...-zdjecia 25.10.05, 18:51 ja mam urządzenie wielofunkcyjne hp, ono ma swój program do obróbki zdjęć. Ty nie masz nic takiego? Odpowiedz Link Zgłoś
musia2002 Re: Pomozcie...-zdjecia 25.10.05, 19:07 Mamy tylko adobe foto shop-czy jakos tak ale tam nie potrafie tego zrobic. Odpowiedz Link Zgłoś
adas_wandelt Photoshop - w skrócie 25.10.05, 19:51 Plik>Otwórz>"wybierz fotke do zmniejszenia">pyknij dwa razy Obraz>Wiekość obrazu>ustal wielkośc w centymetrach np na 19 szerokość, przy zaznaczonej zachowaniu proporcji, wysokośc sam sie dostosuje> OK>Zapisz jako dodajac jakoś literke lub cyferke w nazwie zeby nie zmienić oryginału i juz! Najedż w windowsie na stworzony obracek i w dymku lub z boku odczytaj nowe wartości. Próbowac i wreszcie trafisz Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
musia2002 Re: Photoshop - w skrócie 25.10.05, 20:35 adas_wandelt napisał: > Plik>Otwórz>"wybierz fotke do zmniejszenia">pyknij dwa razy > Obraz>Wiekość obrazu>ustal wielkośc w centymetrach np na 19 szerokość, > przy > zaznaczonej zachowaniu proporcji, wysokośc sam sie dostosuje> OK>Zapisz > jako > dodajac jakoś literke lub cyferke w nazwie zeby nie zmienić oryginału i juz! > Najedż w windowsie na stworzony obracek i w dymku lub z boku odczytaj nowe > wartości. > Próbowac i wreszcie trafisz > Powodzenia _________________________________ Bede probowac wieczorem jak maly pojdzie spac-za rady dziekuje.Jutro napisze jak mi poszlo. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wandelt Jeśli Ci zależy na małej wadze i max wielkości 25.10.05, 19:02 prześlij mailem - przerobie i Ci odeślę Mam metode mieszana w tym też z programem HP do OfficJet G-85 i power pointem. Zależ jak jesteś oblatana? moge Cie podszkolić - nie ma sprawy... Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: Pomozcie...-zdjecia 26.10.05, 08:21 Musia zalezy jaka wersje Photoshop masz. W CS do forum Zobaczcie najlepsza jest opcja Save for web. Odpowiedz Link Zgłoś
musia2002 Re: Pomozcie...-zdjecia 29.10.05, 03:56 Osiol,osiol-nie zmniejsze tych zdjec-"koniec,pa,pa-pozdrow krewnych". Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: Pomozcie...-zdjecia 29.10.05, 04:15 przyslij do mnie na adres z ktorego wyslalam do Ciebie e-mail, ja je pomniejsze albo napisz ktora dokladnie wersje photoshop masz, do tego powinnas tez miec program do obrobki zdjec ktory przyszedl z drukarka albo aparatem! Odpowiedz Link Zgłoś
musia2002 Re: Pomozcie...-zdjecia 29.10.05, 06:32 Udalo sie-podsunelas mi,ze z drukarki mam program do zdjec i wreszcie sie udalo.Ale pojawil sie nastepny-zdjecie zmniejszylam[do wizytowki]ale nie ten format-nerwy mnie zaraz poniosa.Jak nie urok to ..... Dzieki za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
musia2002 Re: Pomozcie...-zdjecia 29.10.05, 07:03 Juz wszystko wiem i wszystko jest ok!Nareszcie!!-no coz ja tylko blondynka jestem. Odpowiedz Link Zgłoś