july.29 25.10.05, 13:43 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60935,2984615.html j. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malwisienia Re: impreza porodowa :-) 25.10.05, 13:48 widziałam kiedyś filmik z takiej imprezy, ludziom już odwala na maxa Odpowiedz Link Zgłoś
zona_wojtka Re: impreza porodowa :-) 25.10.05, 13:57 Świat się do góry d.u.p.ą odwraca.............. Odpowiedz Link Zgłoś
mynia_pynia Re: impreza porodowa :-) 25.10.05, 14:03 większość kultur się różni i dlatego coś co dla nas jest nie wyobrażalne dla innych może być oki. Dla przykładu masajowe wykonują obrzezanie dziewczynek (nawet nie wiem co obrzezują??) Odpowiedz Link Zgłoś
sakada Re: impreza porodowa :-) 25.10.05, 14:07 "Dla przykładu masajowe wykonują obrzezanie dziewczynek (nawet nie wiem co obrzezują??)" Takie obrzezanie wykonują też radykalni muzułmańscy fundamentaliści. Dziewczynkom usuwa się łechtaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
polka33 Re: impreza porodowa :-) 25.10.05, 14:09 Zeby przypadkiem nie odczuwała przyjemności..bo będzie niewierna,jak jej mąż okaże sie kiepski w te klocki........ Odpowiedz Link Zgłoś
babka71 obrzezanie dziewczynek u masajów..I 25.10.05, 14:22 i w innych kulturach wcale nie jest śmieszne!!!!!!!!!!! to jest koszmar, CIERPIENIE I BARBARZYŃSTWO!!!!!!!!!!!! obcinanie łechtaczki małym dziewczynkom tylko dlatego, że kobieta nie może odczuwać przyjemności, nożem, kawałkiem kamienia lub innym narzędziem bez znieczulenia, a matki sie temu przyglądają..???? dla Was to jest zabawne?? żyjecie w kraju, gdzie nikt Wam nie mówi co robicie w łózku , z kim, gdzie i kiedy, gdzie Wasze córki nie sa okaleczane na siłe i nie wychodzą za mąż w wieku 12 lat!!!!! ....................bez komentarza Odpowiedz Link Zgłoś
sakada Re: obrzezanie dziewczynek u masajów..I 25.10.05, 14:43 Wypraszam sobie. Gdzie ja napisałam, że mnie to bawi??? Odpowiedz Link Zgłoś
mamaamati Re: obrzezanie dziewczynek u masajów..I 25.10.05, 16:29 > obcinanie łechtaczki małym dziewczynkom tylko dlatego, że kobieta nie może > odczuwać przyjemności, nożem, kawałkiem kamienia lub innym narzędziem bez > znieczulenia, a matki sie temu przyglądają..???? do tego ,wiele z tych dziewczynek/młodych kobiet umiera z powodu zakażenia.. Odpowiedz Link Zgłoś
babka71 Re: impreza porodowa :-) 25.10.05, 14:46 sakada napisała: > "Dla przykładu masajowe wykonują obrzezanie dziewczynek (nawet nie wiem co > obrzezują??)" > > Takie obrzezanie wykonują też radykalni muzułmańscy fundamentaliści. > Dziewczynkom usuwa się łechtaczki. > nie napisałaś,że Jesteś przeciwna takim praktykom Odpowiedz Link Zgłoś
sakada Re: impreza porodowa :-) 25.10.05, 14:48 To znaczy, że mnie to bawi??? Gruba nadinterpretacja. Mój post miał charakter informacyjny. Dyskusja nad barbarzyństwem tego czynu jest materiałem na osobną dyskusję. Odpowiedz Link Zgłoś
babka71 sakada 25.10.05, 15:00 ależ wiem , że Ty wiesz, że to barbarzyństwo?, OK czasami trzeba wytłumaczyć co się miało na myśli.. nie sądzisz? nie każdy zrozumie przesłanie w tonie humorystycznym...w takich sprawach i nie mówię o sobie Odpowiedz Link Zgłoś
mkolaczynska Re: sakada 25.10.05, 16:31 babka71 napisała: > ależ wiem , że Ty wiesz, że to barbarzyństwo?, > OK > czasami trzeba wytłumaczyć co się miało na myśli.. nie sądzisz? > nie każdy zrozumie przesłanie w tonie humorystycznym...w takich sprawach i nie > mówię o sobie Oj chyba jednak o sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
babka71 Re: sakada 25.10.05, 16:37 możliwe ale poczułam się urażona Twoją interpretacją tematu... Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Re: babka71 25.10.05, 16:56 Ależ tu nie było czego interpretować, to była informacja - suchy fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
babka71 suchy? to Twoje zdanie 25.10.05, 17:04 dla mnie taki fakt nie jest "suchym faktem" ma głębsze przesłanie i nie jest "suchy", jest istotny obcinanie łechtaczki w kontekscie luźnego wątku nie jest pierdzeniem o Szopenie Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Re: babka71 25.10.05, 17:12 Jeżeli już musisz mieć do kogoś żal lub pretensje to do inia25, bo tylko ona się uśmiała z tego co zostało napisane,. Sądzę jednak, że nie zaśmiała się z obrzezania łechtaczki a z wątku głównego. Oczywiście, że żadnej z nas nie mieści się w głowie tego rodzaju praktyka i śmiem wątpić, czy kogokolwiek (a zwłaszcza kobietę) mogłoby to bawić. Nie zmienia to jednak faktu, że jesteś wyjątkowo drażliwa i czasami nieprzyjemna. Pisząc "suchy" nie miałam na myśli, że nikogo to nie obchodzi i nikt się tym nie przejmuje, bo wszystkie dobrze zdajemy sobie sprawę z bólu tych dziewcząt. Słowo to miało na celu wyłuszczenie Ci, że była to INFORMACJA. Odpowiedz Link Zgłoś
mkolaczynska Re: suchy? to Twoje zdanie 26.10.05, 15:03 babka71 napisała: > dla mnie taki fakt nie jest "suchym faktem" ma głębsze przesłanie i nie > jest "suchy", jest istotny > obcinanie łechtaczki w kontekscie luźnego wątku nie jest pierdzeniem o Szopenie No po filozofii to ty raczej nie jesteś co? Nauki ścisłe też raczej nie. Religioznawstwo? Aha to głębsze przesłanie to jakie, jakie przesłanie jest w obcinaniu łechtaczki? Myślałam ze żadne Odpowiedz Link Zgłoś
mamaamati Re: impreza porodowa :-) 25.10.05, 16:32 sakada napisała: >Mój post miał charakter > informacyjny. akurat ,tak go właśnie odebrałam Odpowiedz Link Zgłoś
jamiva Re: impreza porodowa :-) 25.10.05, 14:10 z jednej strony to naprawdę przegięcie żeby robic z porodu show ale z drugiej strony poród to najzupełniej naturalne wydarzenie w życiu rodziny i tylko w naszej Polsze chyba kobieta rodząca jest PACJENTKĄ i musi słuchać lekarzy którzy mają w nosie jej poczucie godności i wygodę zmuszając do pozycji na przewróconego żuka Odpowiedz Link Zgłoś
malwisienia Re: impreza porodowa :-) 25.10.05, 14:32 robienie kupy też jest najbardziej naturalnym wydarzeniem, może sobie znajomych do kibla zaproszę Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna.br Re: impreza porodowa :-) 25.10.05, 14:47 Jeżli zapraszają do porodu to może niedlugo będzie moda na asystowanie podczas plodzenia dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: impreza porodowa :-) 25.10.05, 16:18 katarzyna.br napisała: > Jeżli zapraszają do porodu to może niedlugo będzie moda na asystowanie > podczas plodzenia dziecka. Gdzieniegdzie już takie asystowanie się dobywa, to się nazywa ORGIA, labo SEX GRUPOWY )) Odpowiedz Link Zgłoś
wana Re: impreza porodowa :-) 26.10.05, 13:38 No wiesz, w dawnych wiekach, gdy dojść miało do płodzenia potomka rodu panującego, to taka asysta, złożona m.in. z arcybiskupa, rodziców, marszałka dworu, czy kogo tam jeszcze, właśnie była obowiązkowa - żeby nie było wątpliwości, że potomek jest prawego łoża. Nie mówiąc już o kolegialnym sprawdzaniu dziewictwa. Brrr....!!! Pozdrawiam wana Odpowiedz Link Zgłoś
maadzik3 Re: impreza porodowa :-) 25.10.05, 15:13 Kazdy robi co mu odpowiada. jak na Stany 350 imrez w dwa miesiace to niewiele. Wiekszosc kobiet tu tez tak nie chce. Ale mozliwosc wyboru (nawet rzeczy ktorych sama bym nie zrobila) zawsze cenie. Jak ktos chce - prosze bardzo. O antyseptyke akurat zadbaja - inaczej proces zjadlby nie tylko dochod z imprezy)) Magda Odpowiedz Link Zgłoś
rysia_mama_wiktorka Re: impreza porodowa :-) 25.10.05, 16:26 Sam pomysł robienia takich imprez jest dyskusyjny ale to klient płaci i klient wymaga. Jeżeli jest takie zapotrzebowanie rynku to dlaczego nie? A jeszcze szpital na tym zarobi.. No ale nasi lekarze jak zawsze wiedzą lepiej niż te matoły z USA Odpowiedz Link Zgłoś
marcysia51 Re: impreza porodowa :-) 25.10.05, 16:43 Ja raczej na cos takiego bym sie nie zdecydowała. Odpowiedz Link Zgłoś
maadzik3 Re: impreza porodowa :-) 25.10.05, 16:49 Nie chodzi o to moim zdaniem kto sie zdecyduje - raczej bardzo malo osob. Ja na pewno nie)) Chodzi o prawo wyboru. Szpital nie autorytet moralny. Jego zadaniem jest zapewnic bezpieczny porod matce i dziecku. jesli sa to w stanie zrobic przy 20 osobach na sali, a pacjentka sobie zyczy to niech tak bedzie. Nie lubie podejscia lekarzy (czestego w Polsce) ktorzy lepiej od Ciebie wiedza co dla Ciebie dobre - kiedys oksytocyna dla wszystkich, dziecko niemal wlasnoscia szpitala (do wypisu) i samotnosc, teraz porod naturalny i karmienie piersia dla wszystkich. Czesc pomyslow jest moim zdaniem dobra (tych teraz)), ale niekoniecznie dla wszystkich. Ludzie sa rozni, lekarz ma prawo wyrazic opinie ale nie narzucac cos z uwagi na moralnosc, typowosc, wlasne przekonania. I dlatego tak zawsze cenie prawo do wyboru. magda Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: impreza porodowa :-) 25.10.05, 17:06 ;DDDDDDDDDDD fajne a jak rozładowuje stres rodzącej drineczki rozluzniają taniec przyspiesza rozwarcie mile pogawedki umilają czas miedzy skurczami no bomba przy parciu mozna szefa o podwyzke poprosic - w koncu WIDZI ze rodzina sie powieksza i wydatki bedą Odpowiedz Link Zgłoś
julia246 Re: impreza porodowa :-) 25.10.05, 18:49 Co w tym dziwnego, trzeba zrobić wszystko żeby kobieta zapomniała o bólu)) Odpowiedz Link Zgłoś
zona_wojtka Re: impreza porodowa :-) 27.10.05, 14:58 Wszystko? To może niedługo jakieś narkotyczki? Marihuanka bądź coś podobnego?........ Odpowiedz Link Zgłoś
karawara Re: impreza porodowa :-) 25.10.05, 19:49 tylko Amerykanie potrafią coś takiego wymyśleć Odpowiedz Link Zgłoś
kashunda Re: impreza porodowa :-) 25.10.05, 21:36 Boze ale sie usmialam .Wiele lat juz mieszkam w Ameryce a o czyms takim pierwsze slysze.To kolejna z tych nowinek amerykanskich ktore wymyslaja sobie polscy dziennikarze.Czesto czytam polskie czasopisma w ktorych wiele jest takich"news".Prawda natomiast jest ze wielokrotnie przy porodzie towarzyszy rodzacej wiecej niz 2 osoby,ze mna byl maz i moja mama. Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: impreza porodowa :-) 26.10.05, 08:23 kashunda napisała: > Boze ale sie usmialam .Wiele lat juz mieszkam w Ameryce a o czyms takim > pierwsze slysze.To kolejna z tych nowinek amerykanskich ktore wymyslaja sobie > polscy dziennikarze. Akurat w tym wypadku to nie kaczka dziennikarska forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11918&w=30964661&a=30973097 Odpowiedz Link Zgłoś