kasper68 20.11.05, 19:49 Jutro jedziemy zobaczyć szczeniaczka owczarka szkockiego. Być może go kupimy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasper68 Re: szczeniak... 20.11.05, 20:28 W związku z tym mam mieszane uczucia. Jednocześnie cieszę się ale i trochę boję Odpowiedz Link Zgłoś
kasper68 Re: szczeniak... 21.11.05, 08:31 Jest to rasa dość duża, ok. 50 parę cm mierzone w kłębie. Waga do 25 kg. Zresztą każdy wie jak wygląda owczarek szkocki - to popularna Lessi z filmu "Lessi wróć". Są to psy pasterskie, muszą mieć dość dużo ruchu - mam nadzieję, że ja przy okazji tych codziennych spacerów trochę schudnę . Psy te są przywiązane do rodziny, lubią dzieci. Jest trochę kłopotu z sierścią ponieważ mają długą i gęstą. Na szczęście nie mamy wykładzin w domu bo inaczej byłoby na niej pełno włosów. Trochę jestem w strachu jak się psina będzie zachowywała w kontaktach z młodszym dzieckiem ( 3 lata ) i z naszym 6 miesięcznym kotem. No ale psiek jest już odchowany, ma 6 miesięcy, nie znalazł się na niego amator i możemy wziąć taniej. Nie jest to rasa na "topie" tak jak goldeny czy yorki. Odpowiedz Link Zgłoś
wesolek11 Re: szczeniak... 21.11.05, 10:32 Trzeba wg mnie mieć spory pies i podwórko, by mieć takiego psa,, a nie trzymać w bloku, męczyć jego i sąsiadów, jak wyje pół dnia, trzeba mieć sporo kasy by wykarmić takiego pieska, i... po tym wszystkim co się słucha w tv na temat pogryzień to boję się takich bydlaków i na chwilę bym z żadnym pieskiem nie zostawiła dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
kasper68 Re: szczeniak... 21.11.05, 13:52 No cóż, ja mam i podwórko, i duży ogród, i sporo miejsca w domu bo aż dwa piętra. Oprócz tego gdyby trafił się nam wyjazd to są jeszcze teściowie na parterze. A rasę wybierałam specjalnie pod kątem dzieci czyli rasy niezbyt dominujące. No a starsze dziecko ma już skończone 12 lat czyli akurat, mam wątpliwości tylko co do trzylatki ale 3 miesiące temu wzieliśmy kota i jest to jej najmilszy przyjaciel, to może i do psa się przyzwyczai. A my będziemy dbali żeby nie było zatargów między nimi. Odpowiedz Link Zgłoś
typson Re: szczeniak... 21.11.05, 15:21 moj syn dzis obchodzi "5ty miesiac", na stale przebywa wsrod jednego psa, czesto jeszcze dochodza dwa inne psy i kot (wszystko razem). Problemow nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
typson Re: szczeniak... 21.11.05, 15:20 > po tym wszystkim co się słucha w tv telewizja klamie. Warto wyrobic sobie zdanie na te (i inne) tematy samemu poszukujac informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
kasper68 Re: szczeniak... 23.11.05, 07:24 No i mamy go. A właściwie ją. Jest śliczna, posłuszna i na razie jeszcze troszeczkę zdezorientowana. Nazywa się Alisha. Odpowiedz Link Zgłoś
iwona-mama-majki Re: szczeniak... 23.11.05, 08:33 Fajną decyzję podjeliście. Zyczę aby poszło gładko docieranie się wszystkich domowników Odpowiedz Link Zgłoś
mama-marty1 Re: szczeniak... 23.11.05, 09:17 Ale super sama chciałabym psa do domu ale mąż wolałby kota i do kompromisu nie dojdziemy. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosia191 Re: szczeniak... 23.11.05, 09:26 Gratuluję!Życzę szybkiej integracji z nowym domownikiem.Trochę Wam zazdroszczę,my też chcielibyśmy mieć psa,ale nie jestem zwolenniczką trzymania psów w bloku. Odpowiedz Link Zgłoś
kasper68 Re: szczeniak... 23.11.05, 11:39 Na razie jest zabawnie bo najpierw na kolanach biega 3-letnia córka, za nią pies, a za psem kot polujący na ogon psa. Na szczęście pies był wychowywany z dziećmi, lubi je i lubi się z nimi bawić. Trochę tęskni, na razie nic nie je ale chyba się przyzwyczai do nowych państwa . Na pewno zajmnie mu to trochę czasu bo ma już 5 miesięcy i zdążył się zżyć z poprzednimi właścicielami. Odpowiedz Link Zgłoś