Dodaj do ulubionych

czy uwazacie ze torebka musi byc w kolorze butow ?

11.01.06, 15:27
no wlasnie czy nosicie buty pod kolor torebek i na odwrot?
to faktycznie ladnie wyglada ale czy jesli torebka nie pasuje do butow to juz
brak gustu?ja mam torebke ktora jest piekna ....ale do niczego nie pasuje
wiec lezy w szafie bo zawsze jak chce ja zalopzyc to zaraz ja zdjemuje
Obserwuj wątek
    • sowa_hu_hu Re: czy uwazacie ze torebka musi byc w kolorze bu 11.01.06, 15:40
      hmmm... to wszystko zalezy... ja nie mam wielu torebek - teraz nosze czarną do
      czarnych butów i brązową do brazowych butów.
      na wiosne czy w lecie jest prościej - bo wtedy moge dobrac torebke do marynarki
      , sweterka... do kilku rzeczy które mam w szafie - a niekonicznie do koloru butów...
      załóżmy mam czarne buty - ale zakładam do nich zieloną marynarke i do tej
      marynarki torebke smile ale w zimie by to nie przeszło bo marynarka by sie pod
      płaszczem schowała... no chyba zebym miała szalik w tym kolorze np... ale twdy
      musiałabym całą szafe dopasowywac do kazdej torebki smile i chyba bym zbankrutowała...
    • kiranna Re: czy uwazacie ze torebka musi byc w kolorze bu 11.01.06, 15:42
      kiedys tak bylo, ze torebka musiala pasowac do butow i paska, od dosc dawna ta
      zasada juz nie obowiazuje. wazne by calosc ladnie wspolgrala. ja osobiscie
      lubie zestawy ubran jedno-dwukolorowych, do tego kontrastowa torebka. buty
      najczesciej zakladam pod kolor spodni, by optycznie wydluzyc sylwetke wink
    • marychna31 Re: czy uwazacie ze torebka musi byc w kolorze bu 11.01.06, 15:54
      Ostatnio na TVN STYLE powiedzieli nawet, ze noszenie butów i torebki w tym
      samym kolorze jest passewink)
      • sowa_hu_hu Re: czy uwazacie ze torebka musi byc w kolorze bu 11.01.06, 15:55
        hehe smile to chyba założe swoją brązową do czarnych butów - a fe smile
        • syla113 Re: czy uwazacie ze torebka musi byc w kolorze bu 11.01.06, 15:58
          no to troche babciowato zaczyna wygladac mi tez sie tak wydaje , ale zle bym
          sie czula gdyby torebka by wogule do niczego nie pasowala nawet do...skarpetek .
          • sowa_hu_hu Re: czy uwazacie ze torebka musi byc w kolorze bu 11.01.06, 16:00
            no otóż to smile

teraz przeceny są więc moze uda mi sie kupić jakś taniej smile

A CZY KUPUJECIE TOREBKI ZE SKÓRY? BO JA NIE... nie dałabym tyle kasy (ok 400zł)
            za fajną , dużą skórzaną torebke... kupuje skóropodobne , no i teraz sa fajne
            materialne smile
        • kiranna Re: czy uwazacie ze torebka musi byc w kolorze bu 11.01.06, 16:20
          czarny pieknie wspolgra np. z jasnym brazem lub cielistym
      • cocollino1 Re: czy uwazacie ze torebka musi byc w kolorze bu 11.01.06, 16:05
        no to jak w TVENIE powiedzieli to czas zmienic przzwyczajeniasmile))))
        • lila1974 Re: czy uwazacie ze torebka musi byc w kolorze bu 11.01.06, 16:13
          Będzie ciężko ... mnie musi grać but z torebką i nic na to nie poradzę.
          • cocollino1 Re: czy uwazacie ze torebka musi byc w kolorze bu 11.01.06, 16:20
            u mnie tez smile)
      • joln Re: czy uwazacie ze torebka musi byc w kolorze bu 11.01.06, 16:20
        nazwali to moda kościółkowasmile
    • 18_lipcowa Re: czy uwazacie ze torebka musi byc w kolorze bu 11.01.06, 16:19
      jak juz noszę torebke to staram sie by była
      • michalina7 obowiązkowo 12.01.06, 15:50
    • agnes_r1 Re: czy uwazacie ze torebka musi byc w kolorze bu 11.01.06, 17:28
      aktualnie takowe "komplety" przestały być na topie. Jeśli torba jest fajna, to
      śmiało jej używaj
      pozdrawiam
      • sowa_hu_hu a ja mysle... 11.01.06, 17:29
        ze teraz wszystko jest na topie smile

jesli komplet torebka + buty nie byłyby modne to znane firmy by tego nie
        produkowały smile
    • lila1974 Re: A może orientujecie się w kwestii 11.01.06, 17:32
      białych butów.
      Podobno istnieje jakas magiczna data, po której już się nie powinno zakładac
      białych butów. Funkcjonuje coś takiego w Polsce?
      • anna-pia Re: A może orientujecie się w kwestii 11.01.06, 22:40
        Hmm, ja słyszałam, że nie powinno się nosić po pierwszym dniu jesieni wink
    • m.online nie musi, nie musi.. tiaaa 11.01.06, 17:36
      podobnie jak mężczyzna nie musi w drzwiach przepuszczać i widelca nie trzeba
      trzymać w lewej ręce...
      co kanon to kanon, jak komuś niewygodnie cóż... to cena elegancji

jak TVN ogłosi, że walonki są trendy to tylko wypatrywać wink panien na topie
    • dominika8 Re: czy uwazacie ze torebka musi byc w kolorze bu 11.01.06, 17:38
      no właśnie, ja też słyszałam, że takie kompletowanie nie jest modne.
      Ja mam taką zasadę, że w zimie noszę ciemne a od wiosny jasne. Nie kupuję już
      skórzanych, od kiedy robią naprawdę ładne nieskórzane. Dzięki temu za 400 zł
      nie mam jednej, a conajmniej 4. Poza tym jestem wielkim fanem koszyków i
      szylkretowych-babusowych rączek. 3 lata temu kupiłam sobie we Włoszech
      płócienną torbę z babusowymi rączkami, na lato. W Polsce takiej nie widziałam.
      Ale tego lata, jak się pojawiły na każdym bazarze i na co drugim ramieniu, to
      nawet nie wyjęłam z szafy.
      jestem wielkim fanem toreb, mam ich sporo. Lepiej mnie do takich sklepów, jak
      krucho z kasą, nie wpuszczać. Nawet jak nie kupię, a coś upatrzę, to tak będę
      się przekonywać, że w końcu jest mojasmile
      • niutaki Re: czy uwazacie ze torebka musi byc w kolorze bu 11.01.06, 18:06
        koniecznie, nawet jak wyrzucam śmieci to też biorę torebkę, bo jak to tak? bez
        torebki, o tym że w kolorze butów to nawet nie wspominam.
        • m.online Re: czy uwazacie ze torebka musi byc w kolorze bu 11.01.06, 18:11
          niutaki napisała:

> koniecznie, nawet jak wyrzucam śmieci to też biorę torebkę, bo jak to tak? bez
          > torebki, o tym że w kolorze butów to nawet nie wspominam.

mieszają Ci się okoliczności.
          Współczuję.
          • niutaki Re: czy uwazacie ze torebka musi byc w kolorze bu 11.01.06, 18:41
            okoliczności czego? i nie współczuj mi, nie znasz mnie wcale.
            • inia25 Re: czy uwazacie ze torebka musi byc w kolorze bu 11.01.06, 20:26
              może idealnie w kolorze butów nie musi być, ale ważne żeby z butami współgrała -
              no i z resztą odzienia też.
              Na lato mam np super fajną torbę, która ma sporo kolorów i w sumie kazdy but do
              niej pasuje.
              a co do białych butów lila, to myślę, że po ślubie już nie wypadasmile))))))))
    • marghe_72 Re: czy uwazacie ze torebka musi byc w kolorze bu 11.01.06, 20:58
      TVN Style jako wyrocznia?
      oj nie, dziekuję

co do zestawu but + torebka .. to róznie bywasmile
      • headonshoulders Re: czy uwazacie ze torebka musi byc w kolorze bu 11.01.06, 22:53
        nie wlozylbym w zyciu czarnych butow do brazowej torebki ani na odwrot. ~Inne chwyty dozwolone.
        A co do TVN style jako wyroczni - zgadzam sie. Taki sam to autorytet jak polska smietanka towarzyska
        udajaca high life hollywodzkie- nie siega do piet prawdziwym wyroczniom.
        Jak ktos ma styl to nie musi sluchac modowych przepisow tylko wystarczy ufac sobie.
        • marychna31 Re: czy uwazacie ze torebka musi byc w kolorze bu 11.01.06, 22:58
          Dziewczyny, a co Wy z ta "wyrocznią"?? Kto pisze, ze "wyrocznia"? Poprostu
          przekazali informację z wybiegów najbardziej znanych dyktatorów mody: długo
          królowały kompelty buty-torebka ale jak to w modzie, co i rusz zwroty i teraz
          jest akurat na odwrót. Moda oferuje możliwośści do wyboru a co sobie wybierzemy
          to już nasza sprawasmile
          • kiranna Re: czy uwazacie ze torebka musi byc w kolorze bu 12.01.06, 00:26
            masz racje, od co najmniej 2-3 lat nosi sie torebki w innych kolorach niz buty,
            a tvn style jest chyba mlodsza. zawsze modna jest tez klasyka, czarne buty i
            czarna torebka (dobra wiadomosc dla tradycjonalistek), choc moze niekoniecznie
            w wiosenno-letnie dni wink
            bardzo mi sie podoba ta zabawa kolorami w obecnej modzie, szczegolnie torby i
            buty w paski czy kratke albo wyszywane kolorowymi cekinkami czy recznie
            malowane. sama nie zaloze, bo mi po prostu nie pasuja, ale na mlodych
            dziewczynach wyglada to super!

moda moda, a ja przy dziecku i tak najczesciej biegam teraz z plecaczkiem, zeby
            miec wolne obie rece i w razie czego zdazyc zlapac rozbrykanego synka wink
    • malgra Re: nie musi,ale powinna pasować do stroju 12.01.06, 00:00
    • sakada Re: czy uwazacie ze torebka musi byc w kolorze bu 12.01.06, 03:56
      O rany! Kolor mojej torebki niewspółgra z odcieniem moich pomalowanych powiek a
      z kolorem moich ukochanych spodni to się już gryzie dokumentnie.
      Co mam robić?smile)) Łamię sobie głowę całymi dniami rozważając problem... smile))

POMOCY!big_grin
      • polaola Sakada .... 12.01.06, 09:56
        U mnie to samo. Nie wyjde z domu jesli nie podpasuje koloru guzikow do
        sznurowadel !!!
        • niutaki Re:polaola:) 12.01.06, 10:12
          Re: czy uwazacie ze torebka musi byc w kolorze bu
          Autor: m.online
          Data: 11.01.06, 18:11 + dodaj do ulubionych wątków

skasujcie post

+ odpowiedz cytując + odpowiedz

--------------------------------------------------------------------------------
          niutaki napisała:

> koniecznie, nawet jak wyrzucam śmieci to też biorę torebkę, bo jak to tak? bez
          > torebki, o tym że w kolorze butów to nawet nie wspominam.

mieszają Ci się okoliczności.
          Współczuję.

uważaj, bo zaraz znajdzie się jakaś wyrocznia co Ci współczuć zacznie jak
          mismile)) ludzie nigdy o ironii nie słyszelismile))
    • ula_max Absolutnie nie! 12.01.06, 07:49
      Zgadza się ze to nie modne nosić torebkę do butów. Teraz nosi się torebkę i
      buty do ubrania. Zalezy w co jesteś ubrana i do ubrania dobierasz buty i
      torebkę, które moga być w innym kolorze, stylu itd. Poza tym nie uznaję innych
      torebek niż skórzane. Inne to po prostu jak mówi mój synek: straszny obciach.
      Mam w wojej kolekcji wiele róznych torebek od beżowych, po zielone, rózowe,
      czarne - sama skóra. To nie zalezy od zasobności portfela. Uważam ze prawdziwa
      kobieta powinna mieć w swojej kolekcji przynajmniej 2 skórzane torebki: tą
      częściej noszoną w zimie i tą częściej noszoną w lecie. To wydatek rzędu już od
      250 - 300 na jedną, jak dobrze się rozejrzeć.
      Poza tym często ze względu na prace noszę teczki i nesesery - tu króluje czerń
      i brąz.
      • sowa_hu_hu ula_max 12.01.06, 08:02
        jak to kobieta powinna mieć jedną skórzaną torebke? smile
        ja nie wydam za torebke 300zł - za tyle to moge buty kupić ale nie torebke...
        torebki mam z materiału skóropodobnego - tzn skóra ekologiczna - jedna jest dośc
        oryginalna - wszystkim sie podoba i wszyscy myślą że to skóra smile a to skóra nie
        jest...
        kupiłam ją w jackpocie przecenioną z 260zł na 160zł - co dla mnie i tak było
        dużo! ja za torebke daje tak ok 100zł - wiecej nie...
        nie mam potrzeby posiadania torebki z prawdziwej skóry.
        • syla113 Re: ula_max 12.01.06, 08:45
          ja mam pare ze skory ale nie rozumiem jak nie posiadanie torebki ze skory moze
          byc obciachem?????rownie dobrze moge powiedziec ze posiadanie samochodu ktory
          nie jest przynajmniej renault megane to tez obciach???czy nie jest wazne zeby
          torebka byla gustowana i ladna (nie zniszczona za bardzo) ?moim zdaniem to
          powinno wystarczyc bo w takim razie to wiekszosc kobiet nosi obciachowe torebki
          • ula_max Re: ula_max 12.01.06, 10:14
            To było moje zdanie a Ty nie musisz się z nim zgadzać, co zresztą uczyniłaś.
            Ale czemu się dziwisz? Dla mnie to obciach i już.
            • cocollino1 Re: ula_max 12.01.06, 11:20
              No jasne, dla mnie obciachem jest pisanie ze kazda kobieta musi miec
              przynajmniej jedna czy dwie torebki ze skorysmile) ale to moje zdanie
              Tak namarginesie mam akurat dwie zamszowe torebki czarna i bezowo brązowa, ale
              jakos nie mysle ze jak ktos nie ma to obciach. Mam tez sporo ladnych torebek
              nieskorzanych, sa supersmile))
              • sowa_hu_hu Re: ula_max 12.01.06, 16:19
                obciach??? że nie ma sie skórzanej torebki to obciach? nie no super kryteria...
                czyli większośc kobiet w naszym kraju jest obciachowa... bo mało kogo w
                dzisiejszych czasach stać na skórzana torebke...
                • cocollino1 Re: ula_max 12.01.06, 16:21
                  no to dlatego pisze ze moim zdaniem takie myslenie to obciachsmile)))
                  • sowa_hu_hu Re: ula_max 12.01.06, 16:24
                    COCO to nie było do ciebie tylko do uli...
                    nie wiem jak można stwierdzić ze nie posiadanie skórzenej torby to obciach -
                    jakas paranoja...
                    zgadzam sie z tobą że dla mnie obciachowe jest własnie takie podejście do sprawy...
                    nawet jakbym na kasie spała i miała 10sięć takich torebek to bym nigdy nie
                    stwierdziła ze jest obciachem to ze dajmy moje koleżanki czy ktokolwiek nie ma...

• adsa_21 to ja odpadam w przedbiegach.. 12.01.06, 22:17
          bo WSZYTKIE torebki jakie mam sa albo materiałowe albo ze skory ekologicznejsmile
          • sowa_hu_hu Re: to ja odpadam w przedbiegach.. 12.01.06, 22:24
            ale z ciebie ograniczone babsko wink
    • nchyb a lakier do paznokci w kolorze szminki? Nie! 12.01.06, 11:33
      Jak chce - może, ale nie musi...
    • babka71 Jak najbardziej powinna być 12.01.06, 16:15
      zawsze czarne rekawiczki i czarna torba podróżna, i obowiązkowo wybieram
      reklamówkę w sklepie do koloru oczu.., jak się maznęłam na brąz to wybieram
      kolor siateczki w kolorze odpowiednim do moich oczu...
      a jak nie ma to się awanturuję!!!!!!!!! i proszę o zielony, zielony zawsze
      uspokaja
    • red_dwele Re: czy uwazacie ze torebka musi byc w kolorze bu 12.01.06, 17:56
      torba to teraz najmodniejszy dodatek, w żadnym razie nie musi byc w kolorze
      butów, nawet nie powinna, jesli jest duza lub wzorzysta, sama w sobie jest
      elementem ubioru
    • adsa_21 Re: czy uwazacie ze torebka musi byc w kolorze bu 12.01.06, 21:49
      czytałam ze to juz niemodne - nosisc torebke pod kolor butow.

Teraz torebka powinna sie wyrozniac.
      • kagorek Re: czy uwazacie ze torebka musi byc w kolorze bu 12.01.06, 22:30
        dla mnie to jest tak- tytułem wstępu "modnie" to nie znaczy elegancko...modnie
        to może być na różowo i z cekinami do glanów, ale dla mnie to nie jest
        elegancko...prawdziwa elegancja nie rzuca się w oczy,więc torebka pod kolor
        butów i nawiasem mówiąć, paznokcie nigdy nie czerwone...
        • cocollino1 Re: czy uwazacie ze torebka musi byc w kolorze bu 13.01.06, 10:22
          no doladnie, modnie nie zawsze znaczy elegancko, z klasa
          ale to juz od gustu zalezy, nie kazdy lubi byc elegancki
          • aaggaa9 Re: czy uwazacie ze torebka musi byc w kolorze bu 14.01.06, 08:37
            absolutnie torebka nie ma być w zgodzie z butami(tamte czasy minęły).im bardziej
            torebka-torba z innej "parafii" tym lepiej.pozdrawiam
    • gruba-buba Re: czy uwazacie ze torebka musi byc w kolorze bu 13.01.06, 17:18
      oj, dziewuchy! Przecież wszelkie kompleciki są FUJ! Teraz panuje totalna wiocha
      i bezguście. Im bardziej się gryzie tym lepiej.
      Mnie dość trudno znaleźć się w obecnych trendach, bo też jestem starego
      wyznania, że jak torebka jest w kopleciku z bucikami i paseczkiem, a czapeczka
      z szaliczkiem to jest Francja Elegancja.

A torebki powinny szczególnie wyróżniać nas z otoczenia i charakteryzować naszą
      duszę wink.
    • atlantis75 Re: czy uwazacie ze torebka musi byc w kolorze bu 13.01.06, 23:47
      nie znosze takiego zestawienia i nie uważam, że torebkja musi być w kolorze
      butów. to cholernie nudne i jakies sztampowe.
    • lajla1980 najwiekszy obciach jaki widzialam 14.01.06, 01:43
      odnosnie dodatkow:
      WSZYSTKIE dodatki w jednym kolorze, skontrastowanym z calym strojem, jak latwo
      się pewnie domyślić chodzi o czerwone do czarnego i uwaga uwaga: czerwona
      reklamówka, bo reklamówka też przeciez musi pasować.
      • gruba-buba Re: najwiekszy obciach jaki widzialam 16.01.06, 21:59
        A to ci dopiero komplecik! Piękny przykład na brak umiaru....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka