oskarek05 23.02.06, 17:06 Czym spierać żółte plamy po kupce, jak czasami ubrudzą ubranka czy tetrowa pielucha podkładana pod pupę przy przewijaniu?Jak od razu nie spiorę to później pralka nie dopiera takiej zaschłej plamy.Może jest inny sposób? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
figi331 Re: żółte plamy po kupce 23.02.06, 18:29 Ja gotuje pieluchy w garnku z platkami mydlanymi, a potem piore z innymi ubrankami. Plamy zawsze schodza. Z ubrankami niestety tak nie mozna robic, wiec od razu je zapieram. Odpowiedz Link Zgłoś
1bo Re: żółte plamy po kupce 23.02.06, 20:01 Ja po przeplukaniu pozostawiam w wodzie z wybielaczem i potem piore w pralce,schodza elegancko. Odpowiedz Link Zgłoś
niuniaspadi Re: żółte plamy po kupce 23.02.06, 20:07 Ja piorę w proszku persil sensitive. Wszystko się dopiera, nie trzeba od razu prać a moja córcia, która ma 4tyg nie ma po nim uczulenia. Oczywiście porządne płukanie jest obowiązkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
dorro1 Re: żółte plamy po kupce 24.02.06, 19:15 Ja pieluchy i ubrudzone ubranka moczę w wiaderku z płatkami, potem jak sie uzbiera więcej nastawiam pranie na 90 stopni w proszku dzieciecym. Pieluchy mam bielutkie, żadnych plam. A stosujemy tetre na codzien, wiec pierzemy też często. Odpowiedz Link Zgłoś
kokons Re: żółte plamy po kupce 24.02.06, 19:19 najwazniejsze by takie plamy spierac w zimnej wodzie... jak nie mam czasu to wrzucam do kubla z zimna woda i zwykle ten zabieg wystarczy; jesli nie stosuje odplamiacz a potem plukam i piore normalnie w Jelpie; Odpowiedz Link Zgłoś