beatkadaniela 22.06.06, 19:16 Jak? Przez internet, z urzędu, z gazety, przez znajomości, chodząc i pukając do drzwi? Szukam wytrwale, oszczędności się kończą i ręce powoli opadają. Może szukam nie tam gdzie trzeba, macie jakąś radę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
moofka Re: Jak znaleźliście pracę?? 22.06.06, 19:17 duzpo zalezy od tego jakiej pracy szukasz, w jakim charakterze w sęsie i jaki zawod masz Odpowiedz Link Zgłoś
monia145 Re: Jak znaleźliście pracę?? 22.06.06, 19:24 Porozsyłałam swoje CV do wszystkich szkół specjalnych w Warszawie i cierpliwie czekałam. Jechałam na rozmowę, kiedy moja obecna dyrektorka zadzwoniła do mnie z prpozycja pracy. Jednego dnia odbyłam dwie rozmowy w sprawie pracy i stałam przed dylematem, co wybrać- czy miejsce, w którym praca miała charakter, jaki już znałam, czy spróbować czegoś nowego. Wybrałam to drugie i nie żałuję Jak widzisz szcześliwe zbiegi okoliczności się zdarzają Szukaj wytrwale i korzystaj ze wszystkich możliwości, które wymieniłaś. Odpowiedz Link Zgłoś
jdylag75 Re: Jak znaleźliście pracę?? 22.06.06, 19:41 Przez internet i z gazety, umieściłam też swoje CV na pracuj.pl, szukałam też pracy na stronach internetowych firm, w których praca mogłaby mnie zainteresować.Pracuję od 2 miesięcy, tej pracy właściwie nie szukałam, złożyłam 1 aplikację, zostałąm przyjęta na całkiem inne stanowisko, awansowałam po miesiącu, pracuję narazie na pół etatu bo syn ma 7 miesięcy. Od 2 tygodni zajmuję się rekrutacją na jedno ze stanowisk i teraz widzę, ze porządne CV i list to jedna z dróg do sukcesu. Można wiedzieć gdzie i w jakim charakterze szukasz pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
martyna1985 Re: Jak znaleźliście pracę?? 22.06.06, 20:08 Zanioslam CV i na drugi dzien babka zadzownila i dostalam prace. Odpowiedz Link Zgłoś
beatkadaniela Re: Jak znaleźliście pracę?? 22.06.06, 20:22 Z wykształcenia jestem pracownikiem administracyjno-biurowym, czyli taki człowiek do wszystkiego. Ale szukam również w innych dziedzinach. Mam cv na pracuj.pl i innych portalach, przeglądam gazety,itp, i liczę właśnie na łud szczęścia, bo kurcze głupia nie jestem i nie chce siedzieć na zasiłku.ąle jak czytam że innym się poszczęściło to może i mi się uda Odpowiedz Link Zgłoś
madame_edith Re: Jak znaleźliście pracę?? 27.06.06, 10:45 Ja swoją pracę - asystentka działu, czyli właśnie pracownik adm- biurowy znalazłam przez agencję pośrednictwa. Tak jest naprawdę najłatwiej, bo takie firmy jak moja (duży koncern, świetny nota bene pracodawca) szukaja najczęściej sprawdzonych ludzi, czyli takich za których umiejętności w jakiś sposób agencja ręczy umieszczając ich w swojej bazie i polecając potencjalnemu pracodawcy. Służę radą jakby co Odpowiedz Link Zgłoś
wieczna-gosia Re: Jak znaleźliście pracę?? 22.06.06, 21:20 te naukowa to sie nie liczy jak znalazlam, bo zadzwonil moj promotor, poniewaz wymyslil sobie doktorat ktorego tresc byla zbierzna z trescia mojej pracy mag. Druga prace znalazlam tak: z 5 lat temu staralam sie o jedna posade. jak dotarlam na rozmowe w ramach tej posady to sie okazalo ze dyrektorowi sie zmienila idea- wiec rozmowa potrwala 15 minut po czym ja wstalam powiedzialam ze nie, ale dziekuje, ale to zupelnie nie to czego szukam. Minely dwa lata i sie okazalo ze zostawili mnie sobie w bazie danych. Zadzwonili, zaprosili na rozmowe i voila. Moja firma dwa razy zmienila szyld i dwa razy przeszlam weryfikacje u nowych szefow i tak sobie tam pracuje. Zaczynalam od mniejsej ilosci godzin, teraz wraz z doswiadzeniem rosnie mi etat. Odpowiedz Link Zgłoś
wesolek11 Re: Jak znaleźliście pracę?? 23.06.06, 09:06 Ja wysyłałam cv na ogłoszenia z GW. Po kilku miesiacach zadzwonili z firmy czy jeszcze aktualne i pracuję. Nic przez znajomości! Zaznaczę, że w tym czasie siedziałam na wychowawczym z 2 dzieci już 5 lat i myslałam, że już nie ma szans wrócić do zawodu. A jednak! Odpowiedz Link Zgłoś
solween Re: Jak znaleźliście pracę?? 23.06.06, 09:51 ja sie moge pochwalic - pisalam dosc ambitna prace magisterska (o papierach dluznych w PL i USA), moj promotor namowil mnie zeby powysylac fragmety pracy do roznych gazet... - i wydrukowali moj artykul w pewnym "branzowym" miesieczniku po jakims czasiezadzwonila do mnie pani sekretarka prezesa jednej z wiekszych firm w Polsce i powiedziala, ze prezes jest bardzo zainteresowany artykulem, czy moze jakas wspolpraca itp (bo sie doktoryzowal) napisalam z nim jakies opracowania a po paru miesiacach dostalam prace w firmie )) niestety musze przyznac, ze duza czesc osob wokolo to tzw "ludzie z plecami" (notabene nikt z nich mi nie wierzy w moja opowiesc, nawet jak pokazuje te artykuly to plotkuja, ze pewnie "mam tatusia") pewnie to jeszcze potrwa, zanim sytuacja na rynku pracy zrobi sie naprawde "rynkowa"... ale moge doradzic Ci wyslanie aplikacji do roznych firm posredniczacych w stylu Adecco - dzieki nim tez przepracowalam kilka m-cy w fajnej firmie, a moja siostra dostala sie do TPSA duzo cierpliwosci i wiary w siebie )) i goraco zycze Ci powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
liweczka1 Re: Ale czy bez doświadczenia mam szanse...? 23.06.06, 13:54 Jestem po wyższych pedagogicznych i podyplomowych informatycznych (nauczanie), krotki staż absolwencki i tyle. Pół roku siedzialam za granicą, pracowalam. Mam 28 lat i bardzo chce znaleźć pracę...Tylko w oświacie to prawie nierealne, cv leżą na kupkach...W jakiej branży ja mam szanse ze swoim wyksztalceniem? Myślę żeby rozsylać po placowkach opiekuńczych, ciągnie mnie do pracy biurowej. Zaglądam do ogłoszen z internetu. Odpowiedz Link Zgłoś
joasiiik25 Re: Ale czy bez doświadczenia mam szanse...? 23.06.06, 14:01 Prace w szkole znalazlam o tak z ulicy (jak to ja okreslam) udalam sie do pobliskiej szkoly podstawowej zapytac sie o prace i ja po prostu dostalam maz nie wierzyl jak po 20 min bylam juz w domu z wiadomoscia,ze mam prace jestem po pedagogice opiekunczo-wychowawczej, skonczylam podyplomowe studia : psychopatologie społeczne, od pazdziernika zaczynam podyplomowe: logopedie pracuje jako pedagog szkolny w rzeszowskiej podstawowce zyc nie umierac Odpowiedz Link Zgłoś
liweczka1 Re: do joasiiik25 24.06.06, 12:52 ja tez kończylam opiek.-wych. w Rzeszowie! Dawno skończyłas? Odpowiedz Link Zgłoś
karia10 zaraz zaraz joasiiik 26.06.06, 20:16 liceum zawodowe skończyłaś w 1999 r. Zdążyłaś już "zrobić" studia pedagogiczne i studium podyplomowe? Hmmmm chyba czasu i lat Ci zabrakło. Odpowiedz Link Zgłoś
karia10 link szkoły rocznik 1999 26.06.06, 20:16 zsrtbg.republika.pl/absolwenci.html Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: zaraz zaraz joasiiik 26.06.06, 20:18 podyplomowke mozna robic juz na 5 roku szerloku cos sie tak tej joasiiik czepila? Odpowiedz Link Zgłoś
hanka_79 Re: Jak znaleźliście pracę?? 24.06.06, 23:20 3 lata temu skończyłam studia i od tego czasu "nawiedzam" szkoły, w których mogłabym pracować średnio 3 razy w roku, bo wiem, że każda osoba, która przyniesie po mnie podanie ma większą szansę na pracę. 10 szkół razy 3 podania rocznie!! Sporo. Nie mam żadnych szans na dzień dzisiejszy- wszędzie mówią- może za rok... Odpowiedz Link Zgłoś
wlasna_firma Re: Jak znaleźliście pracę?? 26.06.06, 17:36 Jak w nicku A poza tym pracowałam w różnych firmach. Dużo osób się zna (studia a potem firmy - jedna branża), więc poniekąd mogę powiedzieć, że przez znajomych. Przed pracą "w branży" znajdowałam prace dorywcze, zazwyczaj też tą drogą. Ja też wolę zatrudniać przez znajomych jednej z moich pracownic, którą znalazłam z gazety. Ale pracowałam też z ogłoszenia z gazety - na początku małe zlecenie, potem większe, współpracujemy do dziś. Na pewno znajdziesz pracę, to firmy dziś zaczynają szukać. Ważne tylko w jakiej co Cię interesuje i gdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
come_back Re: Jak znaleźliście pracę?? 26.06.06, 21:59 My tez prowadzimy wlasna dzialalnosc, tzn. moj maz, a ja nawet bylam jego... pracownica, ale teraz chcialabym sprobowac sil w zawodzie. Tez zatrudniamy raczej z polecenia Asia Odpowiedz Link Zgłoś
come_back A pracuje ktoras z Was w NFZ :-)? 26.06.06, 21:57 Bo to moja dzialka- zdrowie publiczne i chcialabym pracowac w dolnoslaskim oddziale nfz, bo emigrujemy do Wrocka Czy ktoras z mam tam pracuje i w jakim charakterze? Mnie sie marzy departament kontroli, bo mialam praktyki w kujawsko- pom. kasie chorych. Dzeiki za info. Pozdr. Asia Odpowiedz Link Zgłoś
elag3 Re: Jak znaleźliście pracę?? 27.06.06, 10:56 Pierwszą pracę znalazłam o dziwo w UP na tablicy wisialo ogloszenie. Zadzwoniłam, poszłam na rozmowe i zostalam przyjęta ale po przeprowadzce dlugo nie moglam nicznaleźć. Odpowiadałam na ogloszenia z gazet, szukałam w internecie no i obdzwanialam firmy z branży z poanoramy firm, czyli pukałam do drzwi - końcu drzwi się otworzyły. Odpowiedz Link Zgłoś