Dodaj do ulubionych

Jak znaleźliście pracę??

22.06.06, 19:16
Jak? Przez internet, z urzędu, z gazety, przez znajomości, chodząc i pukając
do drzwi? Szukam wytrwale, oszczędności się kończą i ręce powoli opadają.
Może szukam nie tam gdzie trzeba, macie jakąś radę?
Obserwuj wątek
    • moofka Re: Jak znaleźliście pracę?? 22.06.06, 19:17
      duzpo zalezy od tego jakiej pracy szukasz, w jakim charakterze w sęsie
      i jaki zawod masz
    • monia145 Re: Jak znaleźliście pracę?? 22.06.06, 19:24
      Porozsyłałam swoje CV do wszystkich szkół specjalnych w Warszawie i cierpliwie
      czekałam. Jechałam na rozmowę, kiedy moja obecna dyrektorka zadzwoniła do mnie
      z prpozycja pracy. Jednego dnia odbyłam dwie rozmowy w sprawie pracy i stałam
      przed dylematem, co wybrać- czy miejsce, w którym praca miała charakter, jaki
      już znałam, czy spróbować czegoś nowego. Wybrałam to drugie i nie żałujęsmile
      Jak widzisz szcześliwe zbiegi okoliczności się zdarzająsmile Szukaj wytrwale i
      korzystaj ze wszystkich możliwości, które wymieniłaś.
    • jdylag75 Re: Jak znaleźliście pracę?? 22.06.06, 19:41
      Przez internet i z gazety, umieściłam też swoje CV na pracuj.pl, szukałam też
      pracy na stronach internetowych firm, w których praca mogłaby mnie
      zainteresować.Pracuję od 2 miesięcy, tej pracy właściwie nie szukałam, złożyłam
      1 aplikację, zostałąm przyjęta na całkiem inne stanowisko, awansowałam po
      miesiącu, pracuję narazie na pół etatu bo syn ma 7 miesięcy. Od 2 tygodni
      zajmuję się rekrutacją na jedno ze stanowisk i teraz widzę, ze porządne CV i
      list to jedna z dróg do sukcesu. Można wiedzieć gdzie i w jakim charakterze
      szukasz pracy?
      • martyna1985 Re: Jak znaleźliście pracę?? 22.06.06, 20:08
        Zanioslam CV i na drugi dzien babka zadzownila i dostalam prace.
    • beatkadaniela Re: Jak znaleźliście pracę?? 22.06.06, 20:22
      Z wykształcenia jestem pracownikiem administracyjno-biurowym, czyli taki
      człowiek do wszystkiego. Ale szukam również w innych dziedzinach. Mam cv na
      pracuj.pl i innych portalach, przeglądam gazety,itp, i liczę właśnie na łud
      szczęścia, bo kurcze głupia nie jestem i nie chce siedzieć na zasiłku.ąle jak
      czytam że innym się poszczęściło to może i mi się uda smile
      • martyna1985 uda się na pewno:) 22.06.06, 20:22
        bądź cierpliwa. Pozdrawiam
      • jdylag75 Re: Jak znaleźliście pracę?? 22.06.06, 20:53
        Na pewno. Trzymam kciuki.

• madame_edith Re: Jak znaleźliście pracę?? 27.06.06, 10:45
        Ja swoją pracę - asystentka działu, czyli właśnie pracownik adm- biurowy
        znalazłam przez agencję pośrednictwa. Tak jest naprawdę najłatwiej, bo takie
        firmy jak moja (duży koncern, świetny nota bene pracodawca) szukaja najczęściej
        sprawdzonych ludzi, czyli takich za których umiejętności w jakiś sposób agencja
        ręczy umieszczając ich w swojej bazie i polecając potencjalnemu pracodawcy.
        Służę radą jakby co
    • wieczna-gosia Re: Jak znaleźliście pracę?? 22.06.06, 21:20
      te naukowa to sie nie liczy jak znalazlam, bo zadzwonil moj promotor, poniewaz
      wymyslil sobie doktorat ktorego tresc byla zbierzna z trescia mojej pracy mag.

Druga prace znalazlam tak:
      z 5 lat temu staralam sie o jedna posade. jak dotarlam na rozmowe w ramach tej
      posady to sie okazalo ze dyrektorowi sie zmienila idea- wiec rozmowa potrwala 15
      minut po czym ja wstalam powiedzialam ze nie, ale dziekuje, ale to zupelnie nie
      to czego szukam. Minely dwa lata i sie okazalo ze zostawili mnie sobie w bazie
      danych. Zadzwonili, zaprosili na rozmowe i voila. Moja firma dwa razy zmienila
      szyld i dwa razy przeszlam weryfikacje u nowych szefow i tak sobie tam pracuje.
      Zaczynalam od mniejsej ilosci godzin, teraz wraz z doswiadzeniem rosnie mi etat.
      • wesolek11 Re: Jak znaleźliście pracę?? 23.06.06, 09:06
        Ja wysyłałam cv na ogłoszenia z GW. Po kilku miesiacach zadzwonili z firmy czy
        jeszcze aktualne i pracuję. Nic przez znajomości! Zaznaczę, że w tym czasie
        siedziałam na wychowawczym z 2 dzieci już 5 lat i myslałam, że już nie ma szans
        wrócić do zawodu. A jednak!
    • solween Re: Jak znaleźliście pracę?? 23.06.06, 09:51
      ja sie moge pochwalic - pisalam dosc ambitna prace magisterska (o papierach
      dluznych w PL i USA), moj promotor namowil mnie zeby powysylac fragmety pracy
      do roznych gazet... - i wydrukowali moj artykul w pewnym "branzowym"
      miesieczniku
      po jakims czasiezadzwonila do mnie pani sekretarka prezesa jednej z wiekszych
      firm w Polsce i powiedziala, ze prezes jest bardzo zainteresowany artykulem,
      czy moze jakas wspolpraca itp (bo sie doktoryzowal)
      napisalam z nim jakies opracowania a po paru miesiacach dostalam prace w
      firmie wink))
      niestety musze przyznac, ze duza czesc osob wokolo to tzw "ludzie z plecami"
      (notabene nikt z nich mi nie wierzy w moja opowiesc, nawet jak pokazuje te
      artykuly to plotkuja, ze pewnie "mam tatusia")
      pewnie to jeszcze potrwa, zanim sytuacja na rynku pracy zrobi sie
      naprawde "rynkowa"...
      ale moge doradzic Ci wyslanie aplikacji do roznych firm posredniczacych w stylu
      Adecco - dzieki nim tez przepracowalam kilka m-cy w fajnej firmie, a moja
      siostra dostala sie do TPSA
      duzo cierpliwosci i wiary w siebie wink))
      i goraco zycze Ci powodzenia!
      • liweczka1 Re: Ale czy bez doświadczenia mam szanse...? 23.06.06, 13:54
        Jestem po wyższych pedagogicznych i podyplomowych informatycznych (nauczanie),
        krotki staż absolwencki i tyle. Pół roku siedzialam za granicą, pracowalam. Mam
        28 lat i bardzo chce znaleźć pracę...Tylko w oświacie to prawie nierealne, cv
        leżą na kupkach...W jakiej branży ja mam szanse ze swoim wyksztalceniem? Myślę
        żeby rozsylać po placowkach opiekuńczych, ciągnie mnie do pracy biurowej.
        Zaglądam do ogłoszen z internetu.
        • joasiiik25 Re: Ale czy bez doświadczenia mam szanse...? 23.06.06, 14:01
          Prace w szkole znalazlam o tak z ulicy (jak to ja okreslam) udalam sie do
          pobliskiej szkoly podstawowej zapytac sie o prace i ja po prostu dostalamsmilesmilesmile
          maz nie wierzyl jak po 20 min bylam juz w domu z wiadomoscia,ze mam prace
          jestem po pedagogice opiekunczo-wychowawczej, skonczylam podyplomowe studia :
          psychopatologie społeczne, od pazdziernika zaczynam podyplomowe: logopedie

pracuje jako pedagog szkolny w rzeszowskiej podstawowce

zyc nie umieracsmilesmile
          • liweczka1 Re: do joasiiik25 24.06.06, 12:52
            ja tez kończylam opiek.-wych. w Rzeszowie! Dawno skończyłas?
          • karia10 zaraz zaraz joasiiik 26.06.06, 20:16
            liceum zawodowe skończyłaś w 1999 r.
            Zdążyłaś już "zrobić" studia pedagogiczne i studium podyplomowe?
            Hmmmm chyba czasu i lat Ci zabrakło.
            • karia10 link szkoły rocznik 1999 26.06.06, 20:16
              zsrtbg.republika.pl/absolwenci.html
            • moofka Re: zaraz zaraz joasiiik 26.06.06, 20:18
              podyplomowke mozna robic juz na 5 roku
              szerloku
              cos sie tak tej joasiiik czepila?
    • inia25 Re: Jak znaleźliście pracę?? 23.06.06, 22:53

znalazłam z ogłoszenia

Ola
      • hanka_79 Re: Jak znaleźliście pracę?? 24.06.06, 23:20
        3 lata temu skończyłam studia i od tego czasu "nawiedzam" szkoły, w których
        mogłabym pracować średnio 3 razy w roku, bo wiem, że każda osoba, która
        przyniesie po mnie podanie ma większą szansę na pracę. 10 szkół razy 3 podania
        rocznie!! Sporo. Nie mam żadnych szans na dzień dzisiejszy- wszędzie mówią-
        może za rok...
    • wlasna_firma Re: Jak znaleźliście pracę?? 26.06.06, 17:36
      Jak w nicku smile
      A poza tym pracowałam w różnych firmach. Dużo osób się zna (studia a potem
      firmy - jedna branża), więc poniekąd mogę powiedzieć, że przez znajomych. Przed
      pracą "w branży" znajdowałam prace dorywcze, zazwyczaj też tą drogą. Ja też
      wolę zatrudniać przez znajomych jednej z moich pracownic, którą znalazłam z
      gazety.
      Ale pracowałam też z ogłoszenia z gazety - na początku małe zlecenie, potem
      większe, współpracujemy do dziś.
      Na pewno znajdziesz pracę, to firmy dziś zaczynają szukać.
      Ważne tylko w jakiej co Cię interesuje i gdzie.
      • come_back Re: Jak znaleźliście pracę?? 26.06.06, 21:59
        My tez prowadzimy wlasna dzialalnosc, tzn. moj maz, a ja nawet bylam jego...
        pracownica, ale teraz chcialabym sprobowac sil w zawodzie.
        Tez zatrudniamy raczej z polecenia
        Asia
    • come_back A pracuje ktoras z Was w NFZ :-)? 26.06.06, 21:57
      Bo to moja dzialka- zdrowie publiczne i chcialabym pracowac w dolnoslaskim
      oddziale nfz, bo emigrujemy do Wrocka smile Czy ktoras z mam tam pracuje i w
      jakim charakterze? Mnie sie marzy departament kontroli, bo mialam praktyki w
      kujawsko- pom. kasie chorych. Dzeiki za info. Pozdr. Asia
    • elag3 Re: Jak znaleźliście pracę?? 27.06.06, 10:56
      Pierwszą pracę znalazłam o dziwo w UP na tablicy wisialo ogloszenie.
      Zadzwoniłam, poszłam na rozmowe i zostalam przyjęta ale po przeprowadzce dlugo
      nie moglam nicznaleźć. Odpowiadałam na ogloszenia z gazet, szukałam w internecie
      no i obdzwanialam firmy z branży z poanoramy firm, czyli pukałam do drzwi -
      końcu drzwi się otworzyły.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka