ewazak3 27.06.06, 20:03 pisalas ze gotujesz szybkie i lekki obiady zdradz przepisy bo ja nie mam pomyslow na gotowanie no i nie lubie stac przy garach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sledziowa Re: do sledziowa 27.06.06, 23:13 Nie wiem co lubicie, ale ja w taką pogodę nie mam zbytnio apetytu i dlatego gotuję coś lekkiego i szybkiego np. chłodnik, ziemniaczki z koperkiem i mizerią, spagetti, pierogi... Często też coś zamawiam gotowe do domku np pizzę czy coś innego Jemy dużo sezonowych warzyw (kalafiory, kalarepy, fasolkę szparagową, bób itp) i owoców np (hit to arbuz i truskawki) Aha i jestem prawie stałą czytelniczką tego forum forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=77 często znajduję tam jakiś pomysł na coś innego, bo sama nie jestem ani mistrzem w gotowaniu ani w wymyślaniu Odpowiedz Link Zgłoś
ewazak3 Re: do sledziowa 28.06.06, 08:14 chyba tez zostane cytelniczka forum szkoda ze SAMO SIE nie gotuje Odpowiedz Link Zgłoś
sledziowa Re: do sledziowa 28.06.06, 14:19 Aha i zapomniałam o nieśmiertelnych sałatkach w roli głównej pekińska bądź lodowa, pomidory, ogórki, ser feta + sos jogurtowy - Liwia je uwielbia A dziś mam kalafiora, którego dzielę na różyczki, a potem traktuję jak kotleta tzn. obtaczam w mące, jajku i bułce tartej a potem do gorącego oleju do frytownicy, bardzo smaczne jedzonko Odpowiedz Link Zgłoś
ewazak3 Re: do sledziowa 28.06.06, 15:28 moje starsze dziecie niestety jest warzywo nierzerne w poniedzialek zrobilam takowa salatke i lezy do dzis w lodowce. kalafiora musze wyproowac, co do niego podajesz? salatke tylko? Odpowiedz Link Zgłoś
sledziowa Re: do sledziowa 28.06.06, 16:14 Ja tego kalafiora serwuję do mięsa z grilla, bo mój slubny niestety mięsożerca, dobrze, że ja z córeczką lubimy i jemy w dużych ilościach warzywa Odpowiedz Link Zgłoś