superslaw 31.07.06, 17:12 Bardzo lubie być w domu z dziećmi mimo ze roboty fulll..awy? jestesciewdomu z wyboru czy raczejz przymusu??? Doma 05.08.99 Wojtek 16.01.016 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
superslaw Re: Lubie być mama domowa a wy??? 31.07.06, 17:13 Doma 05.08.99 Wojtek 16.01.06 Odpowiedz Link Zgłoś
ewazak3 Re: Lubie być mama domowa a wy??? 02.08.06, 12:27 ja jestem mama domowa od wrzesnia. na poczatku problemy z ciaza a od 3,5 miesiaca przyczyna jest Adusia bardzo mi z tym dobrze i lubie to! teraz starszy syn idzie do pierwszej klasy wiec to ze nei pracuje jest bardzo na reke.ale pewnei za jakies 2 lata bede musiala wrocic do pracy Odpowiedz Link Zgłoś
mamamikolajcia Re: Lubie być mama domowa a wy??? 04.08.06, 09:15 Na pewno jest to mój własny wybór. Jestem w domu z Miśkiem już prawie trzy lata, z tym że "mamą domową" tak w pełni dopiero ponad rok bo przedtem studiowałam. Jestem na urlopie wychowawczym ale do starej pracy nie moge wrócić (między czasie przeprowadziliśmy się do innego miasta), nowej pracy tez nie szukałam. Wprawdzie planowałam wrócić do pracy jak Miśko pójdzie do przedszkola (czyli we wrześniu) ale ponieważ już niedługo pojawi się drugie maleństwo to posiedze w domu jeszcze kolejne trzy lata A czy to lubie? Zazwyczaj tak, jedynie czasami dopadaja mnie doły i znużenie. Odpowiedz Link Zgłoś
flurcia Re: Lubie być mama domowa a wy??? 04.08.06, 12:26 Z wyboru i choć czasmi mam tego serdecznie dość, to cieszę sie, ze jestem w domu z Olą. Jak pomyślę, ze w marcu 2007 roku kończy mi się urlop wychowawczy, to aż mi skóra cierpnie. Dobrze mi w domu. Trzeba trochę zacisnąć pasa, ale coś za cos. Odpowiedz Link Zgłoś
justimic Re: Lubie być mama domowa a wy??? 08.08.06, 11:16 ja do tej pory z wyboru... teraz też trochę z przymusu, bo mąż zmienił stanowisko i więcej pracuje... ... córcia idzie już do zerówki i gdybym się uparła to mogłabym pójść do pracy ale nie wyobrażam sobie by Olka miała siedzieć w przedszkolu od 7.30 do 16.30. a za rok jak pójdzie do szkoły to dopiero zacznie się chodzenie o różnych porach i wracanie o jeszcze różniejszych, więc kompletnie odpada, bo aż tak wyrozumiałego pracodawcy to na pewno nie znajdę... a jesteśmy zdani raczej na siebie w codziennej opiece nad małą ... no i czas już pomyśleć o drugim bo im dłużej odkładamy, tym bardziej się nie chce Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka35 Re: Lubie być mama domowa a wy??? 29.08.06, 23:15 Ja jestem mamą domową z dużym stażem.Najpierw troje dzieci z którymi byłam w domu prze w sumie sześć lat.Potem przerwa na szkołę pomaturalną(dzieci w przedszkolu).Póżniej kolejne małe i znowu trzy lata w domu.Później studia(dzienne)i teraz znowu w domu z tak zwanego wyboru.Po prostu mąż pracuje za granicą w domu bywa i ja nie daję rady połączyć pracy(w służbie zdrowia-noce,dyżury 12 godzinne praca w soboty i niedziele)z wychowywaniem dzieci.Tak więc wybór w tym wypadku to pojecie względne.Ale w sumie lubię być mama domową.To że jestem w domu daje mi odrobinę czsu dla siebie.Przy takiej rodzinie roboty w domu jest masa i gdybym miała to odrabiać po pracy to nie miałabym czasu nawet ksiązki poczytać.No a poza tym będąc w domu mogę naprawdę uczestniczyć w życiu moich nastolatków.Tak więc jak dla mnie bycie mama domową jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
maminka15 Re: Lubie być mama domowa a wy??? 23.11.06, 14:05 Od jakiegoś czasu jestem w domu,bo zmusiło mnie do tego życie,redukcja etatów. Mąż na szczęście pracuje.Ale gdy tylko znajdę pracę a z moim wykształceniem tylko już chyba sprzatanie bądż sprzedaz marchewki wchodzi w grę to biorę co leci.Nie mam rodziców,babć,które nam pomogą. Takie sa czasy,ze pracowac muszą wszyscy.Tylko żony biznesmenów,polityków,prawników moga siedziec w domu.Reszty na to nie stać,chyba ze mają pomoc w rodzinie.Agnieszka35-w tej sytuacji musi byc w domu. Ale tak naprawde to siedzimy,bo albo nie mamy pracy w zawodzie po zakończonych studiach,albo jako nieuki(jak ja!)nie chcemy brudzic sobie raczek brudna pracą. Taka jest prawda o nas,uczciwie to przyznajmy.Mówię jako pracująca dotychczas matka trzech synów,ktorych nie skrzywdziła moja pracą,a chyba nauczyłam,ze nalezy szanować pracę i ludzi pracujących. Odpowiedz Link Zgłoś
gosnatmag Re: Lubie być mama domowa a wy??? 23.11.06, 20:48 ja w domu jestem prawie 6lat. dobrze mi z tym Obecnie zajmuje się rozprowadzaniem kosmetyków.Na brak pracy w domu nie narzekam. Odpowiedz Link Zgłoś
mamamikolajcia do Maminki15 24.11.06, 10:15 A ja jestem w domu z własnego wyboru. Do pracy iść nie chce (przynajmniej na razie), mam dwóch synków i chce być z nimi w domu choć absolutnie nie uważam, że moja praca by ich skrzywdziła. Mój mąż nie jest ani biznesmenem ani politykiem ani prawnikiem, nie zarabia bardzo dużo, jakoś nam na wszystko wystarcza, nikt nam nie pomaga Ja wprawdzie zaczęłam właśnie pracę w domu ale nie daje mi ona (na razie) zbyt dużych korzyści materialnych. Odpowiedz Link Zgłoś