Dodaj do ulubionych

Lubie być mama domowa a wy???

31.07.06, 17:12
Bardzo lubie być w domu z dziećmi mimo ze roboty
fulll..awy? jestesciewdomu z wyboru czy raczejz
przymusu???

Doma 05.08.99
Wojtek 16.01.016
Obserwuj wątek
    • superslaw Re: Lubie być mama domowa a wy??? 31.07.06, 17:13

Doma 05.08.99
      Wojtek 16.01.06
      • ewazak3 Re: Lubie być mama domowa a wy??? 02.08.06, 12:27
        ja jestem mama domowa od wrzesnia. na poczatku problemy z ciaza a od 3,5
        miesiaca przyczyna jest Adusiasmilesmile bardzo mi z tym dobrze i lubie to! teraz
        starszy syn idzie do pierwszej klasy wiec to ze nei pracuje jest bardzo na
        reke.ale pewnei za jakies 2 lata bede musiala wrocic do pracysad
      • mamamikolajcia Re: Lubie być mama domowa a wy??? 04.08.06, 09:15
        Na pewno jest to mój własny wybór. Jestem w domu z Miśkiem już prawie trzy
        lata, z tym że "mamą domową" tak w pełni dopiero ponad rok bo przedtem
        studiowałam. Jestem na urlopie wychowawczym ale do starej pracy nie moge wrócić
        (między czasie przeprowadziliśmy się do innego miasta), nowej pracy tez nie
        szukałam. Wprawdzie planowałam wrócić do pracy jak Miśko pójdzie do przedszkola
        (czyli we wrześniu) ale ponieważ już niedługo pojawi się drugie maleństwo to
        posiedze w domu jeszcze kolejne trzy lata wink
        A czy to lubie? Zazwyczaj tak, jedynie czasami dopadaja mnie doły i znużenie.
    • flurcia Re: Lubie być mama domowa a wy??? 04.08.06, 12:26
      Z wyboru i choć czasmi mam tego serdecznie dość, to cieszę sie, ze jestem w domu
      z Olą. Jak pomyślę, ze w marcu 2007 roku kończy mi się urlop wychowawczy, to aż
      mi skóra cierpnie. Dobrze mi w domu. Trzeba trochę zacisnąć pasa, ale coś za cos.
      • justimic Re: Lubie być mama domowa a wy??? 08.08.06, 11:16
        ja do tej pory z wyboru... teraz też trochę z przymusu, bo mąż zmienił
        stanowisko i więcej pracuje...

... córcia idzie już do zerówki i gdybym się uparła to mogłabym pójść do pracy
        ale nie wyobrażam sobie by Olka miała siedzieć w przedszkolu od 7.30 do 16.30.

a za rok jak pójdzie do szkoły to dopiero zacznie się chodzenie o różnych
        porach i wracanie o jeszcze różniejszych, więc kompletnie odpada, bo aż tak
        wyrozumiałego pracodawcy to na pewno nie znajdę... a jesteśmy zdani raczej na
        siebie w codziennej opiece nad małąsmile

... no i czas już pomyśleć o drugimsmile bo im dłużej odkładamy, tym bardziej się
        nie chcesmilesmilesmile
        • agnieszka35 Re: Lubie być mama domowa a wy??? 29.08.06, 23:15
          Ja jestem mamą domową z dużym stażem.Najpierw troje dzieci z którymi byłam w
          domu prze w sumie sześć lat.Potem przerwa na szkołę pomaturalną(dzieci w
          przedszkolu).Póżniej kolejne małe i znowu trzy lata w domu.Później
          studia(dzienne)i teraz znowu w domu z tak zwanego wyboru.Po prostu mąż pracuje
          za granicą w domu bywa i ja nie daję rady połączyć pracy(w służbie
          zdrowia-noce,dyżury 12 godzinne praca w soboty i niedziele)z wychowywaniem
          dzieci.Tak więc wybór w tym wypadku to pojecie względne.Ale w sumie lubię być
          mama domową.To że jestem w domu daje mi odrobinę czsu dla siebie.Przy takiej
          rodzinie roboty w domu jest masa i gdybym miała to odrabiać po pracy to nie
          miałabym czasu nawet ksiązki poczytać.No a poza tym będąc w domu mogę naprawdę
          uczestniczyć w życiu moich nastolatków.Tak więc jak dla mnie bycie mama domową
          jest ok.
          • maminka15 Re: Lubie być mama domowa a wy??? 23.11.06, 14:05
            Od jakiegoś czasu jestem w domu,bo zmusiło mnie do tego życie,redukcja etatów.
            Mąż na szczęście pracuje.Ale gdy tylko znajdę pracę a z moim wykształceniem
            tylko już chyba sprzatanie bądż sprzedaz marchewki wchodzi w grę to biorę co
            leci.Nie mam rodziców,babć,które nam pomogą.
            Takie sa czasy,ze pracowac muszą wszyscy.Tylko żony
            biznesmenów,polityków,prawników moga siedziec w domu.Reszty na to nie
            stać,chyba ze mają pomoc w rodzinie.Agnieszka35-w tej sytuacji musi byc w domu.
            Ale tak naprawde to siedzimy,bo albo nie mamy pracy w zawodzie po zakończonych
            studiach,albo jako nieuki(jak ja!)nie chcemy brudzic sobie raczek brudna pracą.
            Taka jest prawda o nas,uczciwie to przyznajmy.Mówię jako pracująca dotychczas
            matka trzech synów,ktorych nie skrzywdziła moja pracą,a chyba nauczyłam,ze
            nalezy szanować pracę i ludzi pracujących.
            • gosnatmag Re: Lubie być mama domowa a wy??? 23.11.06, 20:48
              ja w domu jestem prawie 6lat. dobrze mi z tym Obecnie zajmuje się rozprowadzaniem kosmetyków.Na brak pracy w domu nie narzekam.
            • mamamikolajcia do Maminki15 24.11.06, 10:15
              A ja jestem w domu z własnego wyboru. Do pracy iść nie chce (przynajmniej na
              razie), mam dwóch synków i chce być z nimi w domu choć absolutnie nie uważam,
              że moja praca by ich skrzywdziła.
              Mój mąż nie jest ani biznesmenem ani politykiem ani prawnikiem, nie zarabia
              bardzo dużo, jakoś nam na wszystko wystarcza, nikt nam nie pomaga smile
              Ja wprawdzie zaczęłam właśnie pracę w domu ale nie daje mi ona (na razie) zbyt
              dużych korzyści materialnych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka