kamka-l Re: czy podoba wam się imię Bruno? 01.08.06, 10:58 Mnie się bardzo podoba, ale kojarzy mi się z...pieskiem. Owczrek niemiecki mojego taty tak się wabił. (Był kochany). Odpowiedz Link Zgłoś
abneptis Re: czy podoba wam się imię Bruno? 01.08.06, 11:02 Mi się niestety nie podoba (( ale może to i lepiej będziesz miała mniejszą konkurencję Ja jestem za Frankiem albo Natalią. Odpowiedz Link Zgłoś
demarta baaaaaardzo!!! 01.08.06, 21:29 moje ulubione imie dla syna, niestety mężowi się nie podobało i w drodze kompromisu syn ma na imię Borys.... teraz nachodzą mnie chwile, w którym wolałabym żeby był Brunem, ale skoro mąż nazywałby go tak niechętnie, to nie ma czego żałować... Odpowiedz Link Zgłoś
agga28 no to może..? 01.08.06, 13:51 no to może Błażej? Tymoteusz? Jakub? Franciszek? Szymon? Filip? Odpowiedz Link Zgłoś
kaisa Re: no to może..? 01.08.06, 13:59 Każde ładne! No może Błazej jakieś takie trudne do zdrobnienia i później do zwracania się, gdy syn będzie dorosły. A Bruno tez fajne, tylko zależy jak współgra z nazwiskiem... Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa.pl znam psa o tym imieniu bez urazy:-) 01.08.06, 14:01 mi sie osobiscie nie podoba to imie dla dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
mmaaggddaax Re: znam psa o tym imieniu bez urazy:-) 01.08.06, 14:23 bez urazy ale B;azej brzmi jak blazen...pamietam ze mialam jeszcze w podstawowce kolege o tym imieniu ...nikt go nie uzywal ...kolega byl nazywany blaznem Odpowiedz Link Zgłoś
mmaaggddaax Re: znam psa o tym imieniu bez urazy:-) 01.08.06, 14:23 a mnie sie Bruno podoba... Odpowiedz Link Zgłoś
lamia78 Re: znam psa o tym imieniu bez urazy:-) 02.08.06, 14:14 a ja znam psa o imieniu Franek ... krowe o imieniu baska ...i co z tego... Odpowiedz Link Zgłoś
m_wiatro Re: czy podoba wam się imię Bruno? 01.08.06, 19:21 Bruno jest super! Oczekuję na chłopca i też tak chciałam dać synkowi na imię, jednak mężowi nie dobrze się kojarzy więc wybraliśmy Hubert lub Maurycy. Apropos Błażeja - tak ma na imię mój mąż, nikt nigdy nie nazywał go błaznem, a zdrobnienie od Błażeja to Błażko - moim zdaniem słodkie Odpowiedz Link Zgłoś
alebama Re: podoba 01.08.06, 19:38 bardzo mi się podoba Bruno!!! Chciałam tak dac na imię naszemu pierwszemu dziecku ale zostało na Aleksandrze, i właściwe jestem zadowolona, na Bruna nie zgadzał się mąż. I przy okazji - dlazcego bruno kojarzy Wam sie z psami? Bo mnie tylko z Krzysztofem Pieczyńskim w Na dobre i na złe i ubolewam ze juz się skończył wątek z nim bo niby wyjechał. Uważam go za super faceta! Odpowiedz Link Zgłoś
magdax78 Re: podoba 02.08.06, 23:39 no to masz skojarzenia mnie z Giordano Bruno, Bruno schulz....ale nie z tym z na dobre i na zle... ale co kto woli ) Odpowiedz Link Zgłoś
dorak8 Tak!!!!!!!!. Cholera... :( 01.08.06, 19:51 Ja tak chciałam nazwac syna ale niemężowi się nie podobało... Odpowiedz Link Zgłoś
agga28 Re: czy podoba wam się imię Bruno? 01.08.06, 19:53 Mój Mąż też się opiera. Dlatego czytam mu posty na tak, żeby się przekonał Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
ma_dre Re: czy podoba wam się imię Bruno? 01.08.06, 20:39 bardzo mi sie podoba, doskonale sie kojarzy, nie widze zwiazku z psami... Odpowiedz Link Zgłoś
elfik31 Re: Tak 01.08.06, 20:44 mi sie bardzo nie podoba, ale imię to kwestia gustu Odpowiedz Link Zgłoś
dosaf Re: czy podoba wam się imię Bruno? 01.08.06, 21:16 Dla mnie super!! baaaardzo meskie to R, no i niepowtarzalne. Też takie wymyśliłam ale mąż niezbyt się ucieszył więc szukamy dalej... ) Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
lusia79 Re: czy podoba wam się imię Bruno? 01.08.06, 21:21 Dla psa może być Bruno. Dla człowieka koniecznie BRUNON, ale zdrobnienie to i tak Bruno, więc na jedną psiznę schodzi. NIE PASUJE MI DO CZŁOWIEKA, ot! Odpowiedz Link Zgłoś
ma_dre Re: czy podoba wam się imię Bruno? 02.08.06, 22:54 co wy wszyscy tak z tymi psami ???? Jak bede miala suczke nazwe ja lusia :-E Bruno jest jak najbardziej LUDZKIM imieniem, Bruno Shultz nie szczekal !!!! We Francji np jest mase chlopakow o imieniu Bruno. Odpowiedz Link Zgłoś
magdax78 Re: czy podoba wam się imię Bruno? 02.08.06, 23:40 a do psa Ci pasuje??? bo mnie raczej do czlowieka... to ze ludzie idiotycznie psy nazywaja...to ich sprawa ...np pies o imieniu MURZYN -to jest hit! Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: czy podoba wam się imię Bruno? 02.08.06, 00:25 Bruno - dla mnie super. Poważne, a jednocześnie sexy. Nieoklepane, a jednocześnie z tradycją. Osobiście bardzo nie lubię Błażeja - ma zupelnie inny dźwięk niż Bruno. Bruno to takie zdecydowane, "chrupkie" imię, a Błażej taki rozmiękczony, rozmemłany. Tymoteusz (a także Tymon) - bardzo OK. Jakub, Franciszek, Szymon, Filip - dla mnie odpadają, bo za częste, szczególnie Kuba (nr 1 od lat! prawie co 10 rodzący się chłopiec to Kuba). Wszystkie z nich sa bardzo popularne, w górnej 20 imion. Jeżeli podoba ci się Bruno, to może spodobają się także: Jeremi, Joachim, Miron, Seweryn Odpowiedz Link Zgłoś
feromonka Re: czy podoba wam się imię Bruno? 02.08.06, 07:34 Samo imie bez zarzutu, ale mam psa o tym imieniu... dziecka bym tak nie nazwała Odpowiedz Link Zgłoś
agga28 Re: kaeira 02.08.06, 11:11 Bardzo podoba mi się Jeremi i Miron Wezmę je pod uwagę Seweryn... chyba mniej. Joachim mi się nie podoba... nie brzmi dla mnie ładnie.. Odpowiedz Link Zgłoś
agga28 Re: kaeira 02.08.06, 11:32 podoba mi się Jeremi i Miron Wezmę je pod uwagę Odpowiedz Link Zgłoś
agga28 Re: kaeira 02.08.06, 15:16 podoba mi się Jeremi i Miron. Jeremiasz też Mąż jednak obstaje przy Błażeju lub Tymoteuszu... Odpowiedz Link Zgłoś
eldiss Re: czy podoba wam się imię Bruno? 02.08.06, 13:12 mnie sie bardzo podoba, a kojarzy mi sie z lekarzem w "na dobre i na złe" Odpowiedz Link Zgłoś
mama_brunia Re: czy podoba wam się imię Bruno? 02.08.06, 13:38 OCZYWISCIE!!!!!!!!!!!!Mam Brunia i wcale nie żałuję,że tak nazwałam swego synka. A co do psa- kiedyś miałam psa maksa a ile dzieci jest o takim imieniu i mnie się jakoś nie kojarzą z psami. Jeśli podoba ci sie to imię to nawet sie nie zastanawiaj Odpowiedz Link Zgłoś
dodkowska Re: czy podoba wam się imię Bruno? 02.08.06, 13:57 orginalne ale nie nazwała bym mojego synka tak -zalerzy to od gustu Odpowiedz Link Zgłoś
witaaminkaa o gustach sie nie dyskutuje 02.08.06, 23:43 Dla jednych może sie podobać a dla drugich niee. Jeżeli tobie i tatusiowi sie podoba to nadajcie tak na imie synkowi. Mi osobiscie sie nie podoba, wole tradycyjne imiona Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dorak8 No i jeszcze powiedz mężowi 03.08.06, 12:32 że Brynon Shulz pisał świetne opowiadania. I, że to jedna z barwniejszych postaci w literaturze polskiej i że zginął od kuli hitlerowca - taki bohater, powiedzmy. A swojego ojca Bruno Shulz traktował jak Boga, jak Demiurga. Może go to przekona )) Odpowiedz Link Zgłoś
antosiczek Re: czy podoba wam się imię Bruno? 03.08.06, 16:34 Nie, nie podoba mi się. W ogóle po co pytasz? Ile ludzi tyle gustów, kieruj się swoim własnym Odpowiedz Link Zgłoś
nestill Re: czy podoba wam się imię Bruno? 07.08.06, 23:49 Mi się podoba bardzo; wprawdzie nie z bliska, ale znam dwa przypadki nadania tago imienia dziecięciu. Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.schmidt Re: czy podoba wam się imię Bruno? 29.08.06, 15:53 Tak! Podoba mi sie i jest bardzo popularne ostatnio np. w Chorwacji Odpowiedz Link Zgłoś