agusiakrz 07.08.06, 21:21 Witam mam problem moje dzieciatko strasznie usypia (jest 21:19 a zasypia od 19:00!!!) Wieczorem srasznie trudno go uspać nie wiem może macie jakiś patent na usypianie dzidziusia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koza_w_rajtuzach Re: Horror usypiania!!! 07.08.06, 22:24 Hmm... Wiesz, wydaje mi się, że niektóre dzieci muszą do tego dorosnąć. Moja córka na początku miała powazne problemy z zasypianiem. Często było tak, że płakała ze zmęczenia aż w końcu totalnie wycieńczona zasypiała. Teraz ma już 6 miesięcy i usypianie jej nie jest już taką katorgą. Zwykle leżymy tak z pół godziny przytulone do siebie i malutka zasypia. Jest metoda "Uśnij wreszcie". Ja ją zastosowałam dwukrotnie w skrajnych przypadkach. Ale ogólnie nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_bez_zapalek Re: Horror usypiania!!! 08.08.06, 10:34 ja usypiam w dzień Kubę w wózku jeżdząc po pokoju na noc układam się z nim na łóżku, przytula się do mnie i teraz (po miesiącu) takich praktyk usypia dosłownie w 5 minut na początku było to nawert 30 min bo ja się kładlam a on mnie zaczepiał, wstawał itp ale teraz to jest już w miarę dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
aniutka009 Re: Horror usypiania!!! 08.08.06, 15:03 Mój od początku sam chodził spać...w ciągu dnia akurat zasypiał zawsze na spacerze, troszkę mamy do parku wiec wracaj koło 14 juz zazwyczaj zasypiał a w domu przenmosiłam go do łożka i tak jest do dziś... a wieczorem idzie spac jak zechce, czasem o 18 czasem o 22, zazwyczaj jednak koło 21 juz spi. Nie usypiam go na siłe bo przecież to mały człowiek i sam wie kiedy potrzebuje zasnąć. Poprostu idzie do łożka i zasypia sobie,alebo zastaję go na kanapie spiacego.Pewnie to kwesita tego ze spi z nami, ale spac chodzi sam - mówiać wchodzi na łożku pod kołdrę i lula Ja od początku podchodziłam do tego na luzie i spał nawet bardzo bardzo duzo.Ale wiem ze kazde dziuecko jest inne...Dziecwyzny a może spróbujcie nie usypiac tylko dac im wolną ręke I tak w koncu padną ze zmęczenia Odpowiedz Link Zgłoś
martina.15 Re: Horror usypiania!!! 08.08.06, 17:01 moja tak jak Krzys spala raczej sama. ale jak ja klade i to dlugo trwa to biore ja do drugiego pokoju, sadzam albo klade na mate i jeszcze sie z nia bawie. i Hania usypia najczesciej miedzy 21.30-22.00 taki jest jej zegar biologiczny, po prostu. wazna sprawa- usypia w wozku, przy piersi, czesto w lozeczku po prostu. ale zawsze jest najedzona z suchutka pieluszka, ma spiewane lub czytane na sile nie uspisz o 19 jesli nie chce. a jak nie bedziesz usypiala dzidzi tylko sie z nia bawila to ten czas minie milej. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_bez_zapalek Re: Horror usypiania!!! 08.08.06, 17:50 powiem ci tak, w zimie, kiedy o 18 robiło się ciemno już kąpaliśmy Kube zawsze o 20, i w sumie po butelce o 20.30 już spał.miał wtedy 1 pobudke w nocy ok 1-2, teraz gdy zrobiło się ciepło i jasno, bo dopiero po 20 robi się szarówka kąpiel przesunęłam na ok 20.40, w łóżku ląduje ok 21, i niedługo pozniej śpi no i nie warto na siłe usypiać, też tak miałam kiedyś i z nerwami czekałam na każdy wieczor. dopiero jak wyluzowałam to jest fajnie Odpowiedz Link Zgłoś
agusiakrz Re: Horror usypiania!!! 10.08.06, 15:25 Mój synus jest nie znośny jak nie widzi taty przed snem i w nocy się zbudzi i go zobaczy wtedy już po spaniu!!! Potrafi o 3 nad ranem bawić się z moim mężem niestety on pracuje i rano musi wstawać do pracy. Czasem Olusia przetrzymuję do powrotu męża ale nie zawsze to wychodzi... Odpowiedz Link Zgłoś