Dodaj do ulubionych

Horror usypiania!!!

07.08.06, 21:21
Witam mam problem moje dzieciatko strasznie usypia (jest 21:19 a zasypia od
19:00!!!) Wieczorem srasznie trudno go uspać nie wiem może macie jakiś patent
na usypianie dzidziusia?
Obserwuj wątek
    • koza_w_rajtuzach Re: Horror usypiania!!! 07.08.06, 22:24
      Hmm...
      Wiesz, wydaje mi się, że niektóre dzieci muszą do tego dorosnąć.
      Moja córka na początku miała powazne problemy z zasypianiem. Często było tak,
      że płakała ze zmęczenia aż w końcu totalnie wycieńczona zasypiała. Teraz ma już
      6 miesięcy i usypianie jej nie jest już taką katorgą. Zwykle leżymy tak z pół
      godziny przytulone do siebie i malutka zasypia.
      Jest metoda "Uśnij wreszcie". Ja ją zastosowałam dwukrotnie w skrajnych
      przypadkach. Ale ogólnie nie polecam.
      • dziewczynka_bez_zapalek Re: Horror usypiania!!! 08.08.06, 10:34
        ja usypiam w dzień Kubę w wózku jeżdząc po pokoju smile
        na noc układam się z nim na łóżku, przytula się do mnie i teraz (po miesiącu)
        takich praktyk usypia dosłownie w 5 minut smile na początku było to nawert 30 min
        bo ja się kładlam a on mnie zaczepiał, wstawał itp ale teraz to jest już w
        miarę dobrze smile
        • aniutka009 Re: Horror usypiania!!! 08.08.06, 15:03
          Mój od początku sam chodził spać...w ciągu dnia akurat zasypiał zawsze na
          spacerze, troszkę mamy do parku wiec wracaj koło 14 juz zazwyczaj zasypiał a w
          domu przenmosiłam go do łożka i tak jest do dziś...
          a wieczorem idzie spac jak zechce, czasem o 18 czasem o 22, zazwyczaj jednak
          koło 21 juz spi. Nie usypiam go na siłe bo przecież to mały człowiek i sam wie
          kiedy potrzebuje zasnąć. Poprostu idzie do łożka i zasypia sobie,alebo zastaję
          go na kanapie spiacego.Pewnie to kwesita tego ze spi z nami, ale spac chodzi
          sam - mówitongue_outać wchodzi na łożku pod kołdrę i lula smileJa od początku podchodziłam
          do tego na luzie i spał nawet bardzo bardzo duzo.Ale wiem ze kazde dziuecko
          jest inne...Dziecwyzny a może spróbujcie nie usypiac tylko dac im wolną ręke smile
          I tak w koncu padną ze zmęczenia smile
    • martina.15 Re: Horror usypiania!!! 08.08.06, 17:01
      moja tak jak Krzys spala raczej sama. ale jak ja klade i to dlugo trwa to biore
      ja do drugiego pokoju, sadzam albo klade na mate i jeszcze sie z nia bawie. i
      Hania usypia najczesciej miedzy 21.30-22.00 taki jest jej zegar biologiczny, po
      prostu.

wazna sprawa- usypia w wozku, przy piersi, czesto w lozeczku po prostu. ale
      zawsze jest najedzona z suchutka pieluszka, ma spiewane lub czytane

na sile nie uspisz o 19 jesli nie chce. a jak nie bedziesz usypiala dzidzi tylko
      sie z nia bawila to ten czas minie milej.
    • dziewczynka_bez_zapalek Re: Horror usypiania!!! 08.08.06, 17:50
      powiem ci tak, w zimie, kiedy o 18 robiło się ciemno już kąpaliśmy Kube zawsze
      o 20, i w sumie po butelce o 20.30 już spał.miał wtedy 1 pobudke w nocy ok 1-2,
      teraz gdy zrobiło się ciepło i jasno, bo dopiero po 20 robi się szarówka kąpiel
      przesunęłam na ok 20.40, w łóżku ląduje ok 21, i niedługo pozniej śpi smile

no i nie warto na siłe usypiać, też tak miałam kiedyś i z nerwami czekałam na
      każdy wieczor. dopiero jak wyluzowałam to jest fajnie smile
    • agusiakrz Re: Horror usypiania!!! 10.08.06, 15:25
      Mój synus jest nie znośny jak nie widzi taty przed snem i w nocy się zbudzi i
      go zobaczy wtedy już po spaniu!!! Potrafi o 3 nad ranem bawić się z moim mężem
      niestety on pracuje i rano musi wstawać do pracy. Czasem Olusia przetrzymuję do
      powrotu męża ale nie zawsze to wychodzi...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka