Dodaj do ulubionych

strasznie mi ciezko

26.08.06, 09:26
W pazdzierniuku wyjezdzam do uk. Niestety warunki finansowe zmusilay nas do
tego. Zostawiam synka na 3 miesiace z tata i babcia . Jakos nie moge sobie
tego wyobrazic. nie spie po nocach. wiem ze jezeli nie wyjade to nie bede
miala jak zapewnic dziecku podstawowych rzeczy. Maz ma tu stala prace z
ktorej splacamy kredyt, wiec jego wyjaz odpada. Pomózcie mi sie pozbierac.
Obserwuj wątek
    • mathiola Re: strasznie mi ciezko 26.08.06, 10:22
      Skoro musisz, to nic nie zrobisz. 3 m-ce to nie wiecznosc, ja bylam niedawno
      prawie 1,5 m-ca w szpitalu, z synkiem sie prawie nie widzialam przez ten czas a
      przez telefon nie moglam z nim gadac bo ryczalam... Myslalam ze to nigdy nie
      minie, ale wiesz co?? Minelo! I juz jestesmy razem od 2 m-cy. I znowu jest
      wszystko jak dawniej, chociaz poczatki mojego powrotu byly ciezkie, synek byl
      kompletnie rozbity cala sytuacja, a ja... no coz, odzwyczailam sie od obecnosci
      rozgadanego 4-latka smile)
      Dasz rade, pomysl, ze to wszystko dla niego. Na pewno to beda ciezkie 3
      miesiace, ale za kilka lat, czy nawet za kilka miesiecy to bedzie tylko maly
      okruch, krotki epizod w waszym zyciu, ktory skurczy sie z czasem do niewaznych
      rozmiarow. Tylko... trzeba przezyc pierwsze kilka dni rozlaki, potem wpadniesz
      w kierat pracy i nie bedziesz tak odczuwala teskonty. Ja lezalam bezczynnie i
      marzylam, zeby moc sie czyms zajac, przynajmniej by mi szybciej czas uplywal. A
      tak, te 1,5 m-ca trwaly u mnie chyba ze 4 m-ce!!
      Trzymaj sie i badz dzielna. Jak mus to mus smile
    • jusytka Re: strasznie mi ciezko 26.08.06, 10:26
      Bardzo ci współczuję, będzie to szok emocjonalny dla was wszystkich, przykro, że
      mamy w naszym kaju muszą podejmować takie decyzje sad
      • verdana Re: strasznie mi ciezko 26.08.06, 10:40
        Przeciez dziecko zostaje z tatą. Rozumiem, że to będzie ciężkie dla Ciebie, ale
        dla dziecka pewnie mniej - nie oddajesz go przecież nieznajomym! Ojcowie,
        wyjeżdżajacy na trzy miesiace wcale się tym zwykle tak bardzo nie przejmują - a
        dla dziecka ważna jest obecność osób bliskiech, a wcale niekoniecznie mamy.
        No, chyba że chodzi o malutkie niemowle, ale chyba nie.
        • pesteczka5 Re: strasznie mi ciezko 26.08.06, 12:00
          Ściskam Cię. Moja mama wyjechała na 3 mce, jak byłam w podstawówce, brat miał 2
          lata. Zostaliśmy z tatą, żadne babcie tacie nie pomagały. Faaajnie byłosmile Tata
          się bardzo starał, pracował, ale gotował nam, grzywkę mi strzygł, warkoczyki
          zaplatał, bawił się z nami, jeździł na wycieczki, do lasu, uczył pływać -
          chociaż bezmiar tęsknoty też ogromny, ale nie jest to trauma. Najtrudniej
          będzie Tobie pewnie - ale myślę, że przed faktem główniesmile Przytulam wirtualnie
          najcieplej jak umiem.
          • lila1974 pesteczko 26.08.06, 12:04
            Po raz kolejny musze napisać, ze lubię Twojego Tatę smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka