Dodaj do ulubionych

po raz kolejny zostanę mamą...

26.09.06, 15:27
w zasadzie po raz drugi...
córeczka ma półtorej roczku, młode to 6 tygodni ciąży smile
baardzo chciałam mieć drugie dziecko, ale mam mnóstwo rozterek (może to
hormony??), a mąż juz nie może mnie słuchac, więc musze sie wygadac na forum
i liczę na Was, kobitki wink
po pierwsze: ciąża niby planowana, ale zważywszy że o pierwszą staralismy się
3 lata, niesłusznie załozyłam (zresztą gin mnie w tym utwierdzał), że te
starania tez troche potrwają, a potrwały... miesiąc surprised
po drugie: biorąc pod uwagę sytuację w pracy to po prostu fatalny moment,
pewnie nie będę miała dokąd wracać
po trzecie: mała była w niemowlectwie bardzo absorbująca, nie wiem jak sobie
poradzę (choć powoli zaczynam obmyślac strategie)
po czwarte: jestem przeszczęśliwa
no i taką mam huśtawkę...
Obserwuj wątek
    • ozega Re: po raz kolejny zostanę mamą... 26.09.06, 15:33
      Gratulaje!!!!!!!Kochana dasz radę,przecież jak nie Ty to kto?Pracą w ogóle się
      nie przejmuj-nie Ty pierwsza i nie ostatnia zachodzisz w ciążę.A co do
      absorbującego dziecka to mówią że kolejne będzie przeciwnością tego
      poprzedniego!Jeszcze raz Szczerze Gratukuję!Pozdrawiamsmile)))
    • basiunia2d Re: po raz kolejny zostanę mamą... 26.09.06, 15:36
      Gratuluję!!! Powiam tak ,zawsze będą rozterki z tego powodu i czy to byłoby za
      rok czy dwa to wtedy też. Zawsze jest jakies ale ,praca ,kredyt i inne kłopoty.
      Jakoś wszystko się ułoży i życzę mnóstwo powodzenia.
      • dagmama Re: po raz kolejny zostanę mamą... 26.09.06, 15:45
        Gratulacje oraz wyrazy zazdroścismile))))
        Dasz sobie radę, powodzenia!
    • mamusia79 Re: po raz kolejny zostanę mamą... 26.09.06, 23:16
      Moje gratulacje, bedzie dobrze! Trzymam kciuki.
    • mamakw1 witam w klubie... 26.09.06, 23:38
      ... mam po niespodziewanie szybkim efekcie starań o drugiego dzidziusia. ja mam
      2 letnią córeczkę i 11 tygodniowe baby w brzuszku. też z mężem byliśmy
      zaskoczeni że to już, no ale jak juz to juz.wszystkie obawy z tym związane jak
      u ciebie. ja znowu martwię się że moja córeczka jako niemowlę była taka cicha i
      spokojna i pewnie to drugie dziecko będzie łobuziak.
      urodzimy, zobaczymy.
      aha,jak dowiedziałam się że jestem w ciąży-panika,praca, pieniądze,
      nieskończona praktyka zawodowa.a jak już "okrzepłam" z tą myślą-ok2 tygodnie"to
      tak się sprężyłam że zamiast w czerwcu '07, egzaminy zdaję już w grudniu '06-
      tuż przed 30-stką.buziaki i trzymaj się ciepło
      • polka79 do MAMAKW1 27.09.06, 09:53
        hej!!!
        ja tez mam 2 letnia coreczke i 11 tygodniowego bobaska w drodze (na kiedy masz
        termin ??? ) i tez mimo ze planowane i BARDZO chciane (tez nie myslelismy ze
        tak szybko pojdzie !!!! ) jak powiedzialam o ciazy mezulkowi poplakalam sie -
        niby ze szczescia niby ze strachu i sama nie wiedziec czemu smile)) w pierwszej
        ciazy byla sama radosc, no i moja wspaniala corka mimo ze jest zywym srebrem
        nie sprawiala ZADNYCH klopotow i nie sprawia do dzis (niech tak zostanie) i tez
        sie boje czy to drugie nie pokaze nam gdzie raki zimuja smile)) ale co tam
        ZOBACZYMY smile))
        • polka79 Re: do MAMAKW1 27.09.06, 09:56
          aha jak masz termin na kwiecien to zapraszam na forum
          forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=42045
        • mamakw1 do POLKA 79 to ja... 27.09.06, 22:33
          ...termin mam na 15-17 kwietnia, fajnie bo będzie baranek i chyba dziewczynka
          bo rzuciło mnie na jabłka i herbatę owocową-jak z moja starszą córeczką. a u
          ciebie jak było i jak myślisz, co będziesz miała? a kiedy urodziła się twoja
          córeczka? moja 16-tego lipca 2004,pozdrawiam cie serdecznie.przepraszam że tak
          póżno odpisuję,ale będę zaglądąc na forum
    • aniazm Re: po raz kolejny zostanę mamą... 27.09.06, 08:27
      Dacie radęsmile obie moje ciąże były na zakrętach - w poprzedniej kończyła mi się
      umowa w czasie ciąży, została przedłużona do porodu, mąż właśnie szukał pracy.
      Mąż znalazł pracę, ja zostałam z dzieckiem. Siedziałam 15 m-cy w domu i nagle
      (wysyłałam cvki jakiś czas) dostałam pracę. Więc z nowymi siłami ruszyłam do
      roboty, najpierw na umowę na zastępstwo, później podpisali ze mną umowę na 9 m-
      cy - prorocy, czy jak??? - i okazało się, że jestem w ciąży. Umowa kończy mi
      się 30/11, a termin mam na 22/11, tu raczej nie powinno być problemów z
      przedłużeniem, ale kto wie??? Mąż w lipcu zmienił pracę, a u niego było krucho.

Także - dacie radęsmile) Trzymajcie się, Ania.

A co do tego, że mała była absorbująca - ponoć drugie jest przeciwieństwem
      pierwszegosmile)
    • boziaj Re: po raz kolejny zostanę mamą... 27.09.06, 20:23
      dzięki za wsparcie dziewczyny...
      a tak na marginesie to czyżby drugie dzieci poczynaja sie łatwiej??
      bo ja ciągle nie mogę się otrząsnąć z szoku- wpierw 3 lata starań, w tym prawie
      2 leczenia, czarnych wizji itd, a teraz miesiąc i to nawet nie starań, tylko po
      prostu bez antykoncepcji surprised
      najbardziej martwi mnie praca, tu pewnie nie będzie różowo; niestety jak
      rozwiążą ze mną umowę, to i tak będę związana z tą robotą, bo musze dokończyc
      specjalizację (tyle że będę zasuwac za darmo)
      rodzina (oprócz męża) tez dała do zrozumienia, ze jestesmy nieodpowiedzialne
      dziecioroby
      i takie są klimaty z tego radosnego powodu, jakim jest chciane dziecko, ehh
    • ba_warka Re: po raz kolejny zostanę mamą... 28.09.06, 00:03
      Gratulacje.
      Będzie dobrze-zobaczysz.Nie martw się,nie stresuj,jedz witaminki i odpoczywaj!
      Mam dwóch synków.Starszy ma 2 latka i prawie 10 mies.(dłuuuugo oczekiwany)
      młodszy ma 5 mies.i 8 dni(jeden cykl,zaskoczył nas-choć planowany-i zaskakuje
      nadal).Czasami jestem wykończona ale kiedy patrzę na moje słodko śpiace
      słoneczka to wiem po co żyję i chce mi się żyć.
      Starszy synek był bardzo absorbujący,młodszy jest przeciwieństwem.
      Pozdrawiam
    • dobraemi Re: po raz kolejny zostanę mamą... 28.09.06, 10:52
      To super! Moja córcia ma 13 miesięcy i też chciałabym mieć drugie dzidzi ale
      mąż powiedział mi że na razie nie. Jego powód mnie zabolał bo przedłożył
      rodzinę nad pomoc swojej mamie . Ale mam nadzieję że mu przejdzie
      • kubonka Re: po raz kolejny zostanę mamą... 28.09.06, 10:57
        Gratuluję Wam dziewczyny. Ja próbuję po raz drugi zajść w ciążę już kilka
        miesięcy i niestety, nie udaje się.
        Ktoś powiedział, że właśnie gdy zbyt bardzo się staramy, to nic z tego nie
        wychodzi. A mój synek ma już 3,5 roku, sytuacja w firmie napięta - drugie
        dziecko byłoby najlepszym rozwiązaniem. O pierwsze dziecko staraliśmy się 2
        miesiące, a teraz.....
        • a.lenard Re: po raz kolejny zostanę mamą... 28.09.06, 13:40
          GRATULUJĘ i po ciuchutku zazdroszczę. My pierwszą "zrobiliśmy" zaraz po decyzji
          ze chcemy miec dzidziusia. O drugie staramy się już parę miesiecy. Mam
          nadzieję, że niedłuo też napiszę tutaj taki wątek smile Napewno dasz radę. Babki w
          każdej sytuacji sobie radzą!!!! Jesteśmy silne! Nawet jeśli tego teraz nie
          wiesz, to zaraz po porodzie zoriętujesz się, ze nikt ci nie jest potzrebny do
          pomocy, bo sama wszystko umiesz zrobić. Powiedz sobie tak: przecież to jest
          tylko dwójka dzieci smile A z pracą, no trudno, jak nie bedziesz miała do czego
          wracać, to idż na wychowawczy i już. A w tym czasie szukaj innej pracy, która
          spełni twoje oczekiwania. Jeszcze raz GRATULUJĘ!!!!!
    • satyrka Re: po raz kolejny zostanę mamą... 28.09.06, 13:58
      gratulacje. mamy dzieci w tym samym wieku ale my nie decydujemy się na dziecko
      bo niestety nie pracuję ale aktywnie szukam. mam kredyt studencki itp. ale jak
      coś znajdę to się postaramy bo pachną mi dzidziusie(mój 3 miesięczny chrześniak)
      i oglądam się za kobietami w ciąży. jeszcze raz gratulacje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka