Dodaj do ulubionych

Śmierć byla nagroda...

30.09.06, 19:27
Jestem tak bardzo wstrzasnieta i poruszona,ciezko mi o tym pisac.Wiem ze to
forum sluzy czerpaniu radosci z opieki nad niemowlaczkami i malutenkimi
dziecmi ale ostatecznie zagladaja tu Mamy,wiec moze choc przez chwile
czytajac ten post "zaopiekuja" sie tymi dzieciatkami jak wlasnymi.One nie
mialy prawdziwej mamy.Im nikt nie pomogl.Po raz kolejny odwiedzilam strone
maltretowanych dzieci-niejednokrotnie popieralam fundacje PATKUB i zbiorke
funduszy na pomnik dla czteroletniego Oskarka,brutalnie zamordowanego w marcu
tego roku w Piotrkowie Trybunalskim przez konkubenta matki.Czteromiesieczny
Aleks,wielokrotnie gwalcony i bity przez wlasnego ojca.Uduszony-na szczescie
dla jego kruchego cialka i rannej,bezbronnej duszyczki.Dwuipol miesieczna
Ewelinka nie miala tyle szczescia.Z peknieta czaszka,urazem mozgulicznymi
krwiakami i siniakami,podlaczona dorespiratora i nieprzytomna,ale
zyje.Skatowala ja wlasna matka.Powod? Plakala.No i pic sie wodki chcialo..To
tylko jeden z przynajmniej stu przypadkow.Sto i wiecej
maltretowania,bicia,katowania.W tym wypadku smierc jest laska.Czteroletni
Oskar czekal na nia trzy dni potem jak jego ojczym zadal mu kilka ciosow w
brzuch.Chlopczyk umieral w niewyobrazalnych meczarniach.I nikt go nie
uslyszal,nikt mu nie pomogl.Wyciagal blagalnie raczki do wyrodnej rodzicielki
z prosba o pomoc,ona bila go po nich mocniej by zagluszyc.Wszycsy byli
glusi.Chce walczyc z ta znieczulica i chce wierzyc ze nie walcze z wiatrakami.

Spoczywaj w spokoju Oskarku
Obserwuj wątek
    • siikorka Re: Śmierć byla nagroda... 30.09.06, 19:29
      WWW.NETICIA.PL\OSKAREK
    • ma_ti Re: Śmierć byla nagroda... 30.09.06, 19:40
      To jest straszne - pomyslałam o swoim Mateuszku i takie kochane maleństwo aż
      ciarki przeszły - jak mozna robić soś takiego. Więc taka sama kara dla oprawcy!
      • goosiaa3 Re: Śmierć byla nagroda... 30.09.06, 19:51
        Jestem za kara smierci dla takich drani!!!!!!!
        Mam syna 4 miesiace i niewyobrazalny smutek przedzedl mnie gdy czytalam ten tekst. Niestety sa takie zwierzeta bo nie ludzie na tym swiecie co nadaja sie tylko do wsadzenia do wiezienia zeby tam gnili i zdychali w meczarniach
        • benignusia Re: Śmierć byla nagroda... 30.09.06, 22:42
          goosiaa3 napisała:

> Jestem za kara smierci dla takich drani!!!!!!!
          > Mam syna 4 miesiace i niewyobrazalny smutek przedzedl mnie gdy czytalam ten tek
          > st. Niestety sa takie zwierzeta bo nie ludzie na tym swiecie co nadaja sie tylk
          > o do wsadzenia do wiezienia zeby tam gnili i zdychali w meczarniach
          >
          popieram!!!
    • ankab29 Re: Śmierć byla nagroda... 30.09.06, 19:52
      mi też ciężko pisać po przeczytaniu tago postu...poryczałam się i ręce mi się
      trzęsą...przepraszam, ale aż mnie zemdliło z oburzenia, bo wiem, że dla niemal
      wszystkich rodziców DZIECKO to najpiękniejsze SZCZĘŚCIE w życiu...Te dzieci nie
      miały szczęścia "trafić" na kochających ludzi.Śmierć tych udręczonych dzieci to
      nie nagroda lecz nie dająca się opisać tragedia niewinnych istotek.Nagrodą-lub
      może raczej łutem szczęścia dla tych dzieci byłoby choćby posiadanie
      nieobojętnych sąsiadów, którzy zainterweniowaliby w porę.A prawdziwym
      szczęściem dla nich byłoby trafienie do rodzin, które chiałyby otoczyć je
      prawdziwą miłością.I pewnie tak mogło by się stać, gdyby nie bierność
      otoczenia. Świadomość tragedii tych dzieci jest po prostu druzgocąca.Ja nie
      znajduję słów by opisać w tej chwili moje emocje. Liczmy na to, że kolejne
      dzieci, które będą ofiarami przemocy ze strony ludzi, którzy powinni być dla
      nich najukochańszymi osobami, znajdą obok siebie innych, którzy nie pozostaną
      obojętni i ślepi na ich ból...Więcej nie mogę pisać...
    • mamaimati Re: Śmierć byla nagroda... 30.09.06, 21:22
      Chciałabym coś napisać, ale zwyczajnie nie umiem, nie potrafię dobrać słów. Mój
      synek śpi obok w łóżeczku spokojnie, bezpieczny i jak sobie pomyślę,że może w
      tym samym czasie takie dziecko jak on gdzieś potwornie cierpi z ręki dorosłego,
      który winien otoczyć je opieką... Tych ludzi powinni od razu uśmiercać, bez
      sądu, bez szukania okoliczności łagodzących bo takich nie ma !!!! To nie są ludzie.
      Ciężko mi będzie usnąć po tym co napisałaś.
    • dorianne.gray Re: Śmierć byla nagroda... 30.09.06, 21:59
      Gotuje się we mnie, kiedy słyszę w tv kolejną wiadomość o bitym dziecku - i
      kiedy w sejmie padają słowa o tym, że bicie dzieci jest ok. Żyjemy w kraju,
      gdzie nadal powszechne jest mniemanie, że dziecko jest własnością rodziców i że
      rodzina to rzecz święta, której tykać nie należy. I to przede wszystkim z taką
      mentalnością trzeba walczyć.
      • mmalicka21 Re: Śmierć byla nagroda... 30.09.06, 22:05
        zabijac takich jak słowo daje.....
        nie moge czytac takich rzeczy....
        • annabed74 Re: Śmierć byla nagroda... 30.09.06, 22:08
          jestem wstrzasnieta...
          • aniqa1 ciezko mi jest nawet pomyslec jak mozna zgwalcic . 30.09.06, 22:14
            4-ne dziecko a co dopiero to zrobic!!!!!!! Boze gdzie jest sprawiedliwosc????
            jak chora musi byc matka by nie pomoc wlasnemu dziecku???
    • edyta.23 Re: Śmierć byla nagroda... 30.09.06, 22:40

Nie rozumiem tego świata
      Dlaczego tacy ludzie w ogóle mają dzieci? Podczas gdy inni latami się starają i
      wszystko by oddali by móc przytulić swoje maleństwo, a mieć go nie mogą...
      To co napisałaś to jakiś koszmar, aż się poryczałamsad a podana strona nie
      działa
    • asia0212 Re: Śmierć byla nagroda... 30.09.06, 22:41
      Świat się kończy.To co przeczytałam wydaje się...Zabrakło mi słów.
      • ags2 Re: Śmierć byla nagroda... 30.09.06, 22:49
        ja nie mogę o tym czytać ani słuchać. Najbardziej przeraża mnie myśl że te
        słodkie DZIECI chciały troszkę miłości od swojej matki a jej nie dostały i
        nigdy nie zaznały jej ciepła. kogos takiego nie mozna nazwać człowiekiem.nie
        wiem jak tak można. serce z bólu płacze. patrząc na swojego małego robaczka nie
        wyobrażam sobie zrobić mu krzywdy. świat chyba oszalał. to jest tak
        smutne.........
        Jedna myśl mnie pociesza. Wiem, że taka suka trafiając do więzienia zostnie
        zniszczona przez innych współwięźniów, bo z tego co mi wiadomo, dzieciobójcom i
        pedofilom jest tam najgorzej.
      • renia1807 Re: Śmierć byla nagroda... 30.09.06, 22:59
        Dziecko ufa swoim rodzicom bez granic, nie wiem jak można patrzeć w oczy
        swojego dziecka i katować go.Tacy ludzie nie powinni mieć dzieci.
        • justynaw75 Re: Śmierć byla nagroda... 02.10.06, 17:56
          Szok to mało powiedziane.Właśnie trzymam na kolanach swojego synka i łzy płyną
          mi na policzkach...Ktoś napisał ,że to zwierzęta .Nie zwierzęta nie są tak
          okrutne!!!Kara śmierci to mało!!!!
    • betulinka Chcialem tylko zeby ktos mnie kochal... 30.09.06, 22:54
      Ja dobrze znam strony o ktorych piszesz.Zamieszczono tam rowniez apelacyjna
      petycje do naszego rzadu i pana Ziobro o uchwalenie w Polsce prawa o karze
      smierci dla "rodzicow" tych dzieci.Podpisalo ja narazie siedemset osob.Tych
      fundacji jest kilka.Tylko chyba adres Oskarka ulegl zmianie.Mozna te strone
      latwo odszukac wbijajac w Googlach sentencje "pobite niemowle",strona
      trzecia,watek trzeci od gory
      "OSKAR-PAMIETAMY".Statystyki sa naprawde przerazajace,coraz wiecej przypadkow
      maltretowania ze skutkiem smiertelnym,coraz mniejsze,bardziej bezbronne
      dzieci.Zdarzaja sie przypadki noworodkow.
      Przypadek Oskara Malgorzaciaka strasznie poruszyl opinie publiczna.Na nagrobku
      jego pomnika wyryto napis:"CHCIALEM TYLKO ZEBY KTOS MNIE KOCHAL".
      Teraz jest juz bezpieczny,swiec Panie nad Jego Dusza...
    • bejbusek Re: Śmierć byla nagroda... 30.09.06, 23:00
      Tam jest zdjecie Oskarka pol roku przed smiercia.Boze moj,taki cudny chlopczyk
      Trzeba takie suki sterylizowac jak psiaki w schronisku by wiecej nie mogly
      skrzywdzic,a takich bydlakow utylizowac ze spoleczenstwa!!
      Zabic ich!Albo zlinczowac!
      • wronka30 Re: Śmierć byla nagroda... 01.10.06, 01:02
        Taka patologie powinno sie tepic bez zadnych skrupolow, naokolo pelno tego
        dziadostwa..Nie ma slow, wykastrowac i tyle zeby sie nie roznmazaly gnidy..A
        zabojcow potraktowac identycznie jak potraktowali swoje ofiary..Jak patrze na
        moja mala bidulke to rycze bo nie wyobrazam sobie zeby mogla cierpiec przez
        kogokolwiek na tym swiecie, a juz na pewno nie przeze mnie..Jak przeczytalam
        twoj post to musialam ja natychmiast wysciskac i wycalowac zeby zawsze
        wiedziala ze mama ja uchroni od wszystkiego co zle..Dziewczyny nigdy nie
        pozwolny aby jakiekolwiek dziecko z naszego otoczenia cierpialo!!! Reagujmy bo
        takie istotki sa zupelnie bezbronne!!
      • betulinka Fundacja PatKub 01.10.06, 23:55
        Niestety nie moge odnalezc wzmianki o petycji ale moge podac strone internetowa
        Stowarzyszenia Pomocy Dzieciom,pod nazwa PATKUB pochodzaca od pierwszych
        czlonow imion trzymiesiecznego Kubusia ktorego bestialsko katowal
        biologiczny "ojciec"-dzis dwuletni niemal chlopczyk nie widzi i nie slyszy-oraz
        pol rocznego wowczas Patryczka,notorycznie bitego (zlamania raczek i
        nozek,urazy glowki,krwiaki w mozgu,naderwane uszko,ugryzienie) przez
        wlasnych "rodzicow",w efekcie czego okolo dwuipolroczny dzis chlopczyk nigdy
        nie odzyska wzroku i sprawnosci.Adres:WWW.PATKUB.COM.PL
        • siikorka Do 31 Mam 03.10.06, 11:27
          ktore odpisaly na moj post-zdaje sie ze policzylam dobrze-dziekuje ze przez te
          chwile bylyscie Mamami wszystkich tych dzieciaczkow,ktorym zaznac matczynego
          ciepla nigdy nie bylo dane,ktore los tak okrutnie doswiadczyl i ktore sa juz
          bezpieczne z dala od naszego skazonego zlem swiata.Dzieki Wam ten swiat przez
          moment stal sie cieplym,rodzinnym domkiem,motywacja do walki ze zwyrodnieniem
          jakim jest znecanie sie nad istota slabsza oraz sensem bitwy ze znieczulica na
          cierpienie innych.I te dzieciaczki ktore poniosly smierc tragiczna- wsrod nich
          czteromiesieczny Aleks,poltoraroczna Agatka i czteroletni Oskarek-moglyby w nim
          odnalezc swoje miejsce.Dziekuje ze przytulilyscie je wszytkie.
          NIE DOPUSZCZAJMY DO TYCH PODLYCH ZBRODNI!!To napewno apel z pekajacego serca
          kazdego rodzica ktoremu DZIECKO nie jest obojetne.Oskarkowi,Agatce,Aleksowi i
          wielu innym dzieciaczkom ktorych nie ma juz wsrod nas niestety nie mozemy juz
          pomoc,ale dzieci potrzebujacych naszego wsparcia,opieki i ochrony jest napewno
          jeszcze wiele,wiele...Nie bujmy sie konsekwencji,zglaszajmy nasze obawy i
          niepokoje.Musimy walczyc,pamietac.Tylko wtedy bedzie to mialo sens.Nie badzmy
          glusi!

Z glebokosci wolam do Ciebie Panie,o Panie,
          sluchaj glosu mego!
          Naklon Swoich uszu kuglosnemu blaganiu mojemu!
          (Ps 130,1-5)

• mykbyk Re: Śmierć byla nagroda... 01.10.06, 17:09
      Boze straszne...lacze sie z wami w ubolewaniu nad bezdusznym losem tych
      dzieciaczkow.
    • escribir Grozi dożywocie- tylko ;-( 01.10.06, 20:02
      fakty.interia.pl/fakty_dnia/news/zabojcom-4-letniego-oskara-grozi-dozywocie,796413,2943
      • kinia_1979 Re: Grozi dożywocie- tylko ;-( 01.10.06, 20:50
        Jak czytałam twój post to łzy stanęły mi w oczach. Zreszta tak samo jak oglądam
        telewizję i słyszę takie informacje. Sama jestem matką 3 synów, zastanawiam się
        nad kolejnym dzieckiem. Ja mam wyrzuty sumienia jak krzyknę na swoje dziecko, a
        co dopiero ...aż nawet nie chcę o tym myśleć.
        • magdalenas10 Re: Grozi dożywocie- tylko ;-( 01.10.06, 21:01
          jezu, nie moge tego czytac.wyc mi sie chce.jak mona taka krzywde dziecku,
          niemowleciu robic...
    • malk0 gdzie się można podpisać pod taką petycją?? 01.10.06, 21:40
      a swoja droga gdzie byli sasiedzi, gdzie byl lekarz, przeciez 3ba przychodzic z
      dzieckiem na szczepienia, wizytuje połozna srodowiskowa...
      Ja jestem za dozywociem!! Zadbam o to żeby wszyscy w moim otoczeniu taką
      petycję podpisali, tylko nei wiem gdzie?
      W ogole to jestem za otwarciem kamieniołomów i wsadzania tam niektórych na
      cieżkie roboty do końca zycia..
    • acha051005 Re: Śmierć byla nagroda... 01.10.06, 21:56
      Jestem w szoku!
      Ja mam roczna nerwuske, ktora czesto wrzeszczy jak cos chce, ale do glowy mi nie
      przyszlo, ze mozna takiego baka uderzyc! To jest przeciez moj skarb! Nawet o
      klapsie nie myslalam!
      Jestem za kara smierci dla takich istot. Ludzmi ich nie potrafie nazwac.
      • sloneczko_02 Re: Śmierć byla nagroda... 01.10.06, 22:05
        Boże.....

....i nikt nie zauważył...
        • smellson Re: Śmierć byla nagroda... 01.10.06, 22:30
          może to poglądy faszystowskie ale ja zdecydowanie jestem za karą śmierci dla
          takich zwyrodnialców, bo nie podoba mi się, żeby do końca życia siedzieli sobie
          w więzieniu przed telewizorami i protestowali przeciwko złym waunkom
          socjalnym!!! czy wiecie, że dzienna stawka na więźnia jest bodajże dwukrotnie
          wyższa, niż na dziecko w domu dziecka?? w jakim kraju my zyjemy... i myślę, że
          w takich przypadkach sąsiedzi i inni świadkowie powinni również odpowiadać
          karnie, bo tak to nikt nie widzi, nikt nie słyszy...jak Ci ludzie mogą później
          spojrzeć sobie w twarz??
          gdzie podpisuje się tę wspomnianą wyżej petycję???
    • ewa_mama_jasia Re: Śmierć byla nagroda... 02.10.06, 09:02
      Obcej patologii nie zmienimy, ale przecież ci ludzie (jeśli można nazwać ich
      ludźmi) nie mieszkali na pustyni. To co, sąsiadów nie było? Nikt nic nie
      słyszał? Jak zwykle, moja chata skraja, co mnie obchodzi, co się dzieje za
      ścianą.
    • thesaloniki Re: Śmierć byla nagroda... 02.10.06, 09:57
      dbajmy o nasze dzieci a jak widzimy że dzieje się coś z innymi dzieciakami złego
      to reagujmy
    • drops27 Re: Śmierć byla nagroda... 02.10.06, 18:37
      Z mężem chętnie podpiszemy sie za kara śmierci dla zwyrodnialców mordujących
      dzieci!!! I jak na razie żyję w kraju, który niestety nie pozwala mi na pomoc
      innym, ale mam nadzieję ze kiedys sie to zmieni i będę w stanie wspomagać
      finansowo fundacje pomagające dzieciom lub zaadoptować maluszka, który
      przeżył...
      • 111a4 Re: Śmierć byla nagroda... 02.10.06, 22:21
        jak mozna?????!!!!!!!jak mozna !!!!!!!!!brak słów!!!
    • endzi11 Re: Śmierć byla nagroda... 02.10.06, 23:40
      Łzy ciekły mi ciurkiem jak to czytałam,jestem za karą śmierci a przed śmiercią
      powinni zadawać im takie same tortury jak oni zadawali tym dzieciom,nie moge
      pisać bo znowu zaczynam płakaćsad
    • weronikarb Re: Śmierć byla nagroda... 03.10.06, 08:08
      gdyby ktos zrobil krzywde mojemu dziecku zabilabym. Niemoge poprostu nawet
      myleć że ja miałabym ból dziecku zadać, albo patrzeć jak ktoś inny to robi. To
      sie wręcz w głowie nie mieci. Kara śmierci to za mało...
    • jbasko Re: Śmierć byla nagroda... 03.10.06, 11:59
      a ja się czuję bezsilna, cóż możemy zrobić, chyba tylko się pomodlić, przeraza
      mnie ta bezsilnośćsad(((
    • zzzytkaaa Re: Śmierć byla nagroda... 03.10.06, 12:14
      Takich drani powinno sie skazywac na powolna smierc w meczarniach!!!
      • anka1 Re: Śmierć byla nagroda... 03.10.06, 12:29
        Dawidek, Agatka, Patrys, Jakubek, Krzys, Klaudia, Oskarek, Michalek ...
        to tylko niektore z Dzieci zakatowanych przez "doroslych". a ile jest takich o
        ktorych nie wiemy ? ktore cierpia, bo nikt nie slyszy albo nie chce slyszec...
        swiatelko dla Tych ktore odeszly niekochane jak na to zaslugiwaly (*)(*)(*)(*)
        (*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)
        dla zwyrodnialcow brak litosci za podniesienie reki na bezbronna Istotke
    • gosiadzika Re: Śmierć byla nagroda... 03.10.06, 12:24
      każdy jest winny tego ......każdy kto widział słyszał jego płacz i nie
      zareagował tylko odwrócił głowę.
      Jak do cholery można zgwałcić takie maleństwo, uciąć im h..e
    • istante Re: Śmierć byla nagroda... 03.10.06, 20:06
      Już w trakcie czytania Łzy napływaja mi do oczu..jak tylko pomyśle o tym to
      płaczę..nie umie wyobrazić sobie czym kierują się ci ludzie..a może już nie
      ludzie..tylko BESTIE...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka