Dodaj do ulubionych

allegro pomóżcie

16.10.06, 20:04
jestem początkująca. Wygrałam aukcje. Zapłaciłam za bluzkę, za przesyłkę, po
czym dostaję maila ze kwota jest za niska i pani zwróci mi pieniądze. Czyli
rozumiem ze robi mnie w balona teraz.To albo wygrałam aukcje albo nie? co
moge zrobic?
Obserwuj wątek
    • kbart Re: allegro pomóżcie 16.10.06, 20:05
      chodzi o to ze aukcja była z licytacją, więc nikt nie licytował i kwota tej
      pani się nie podoba, bo za niska. Więc co ja mogę teraz zrobic?
      • anet81 Re: allegro pomóżcie 16.10.06, 20:11
        Powiedz, ze jesli Ci bluzki nie wysle, to wystawisz jej negatywa - proste.
        Jak ktoś nie chce sprzedać za zbyt małe pieniądze, to ustala kwotę minimalną, ta
        pani sobie zawaliła, a to nie Twoja wina. Skoro wygrałaś aukcję, to masz prawo
        do otrzymania wylicytowanego towaru.
        Nie popuszczaj!
        Pozdrowienia
        Anet
        • bea.bea Re: allegro pomóżcie 16.10.06, 20:21
          chwileczke , chwileczke....
          proponuje dobrze sprawdzić, czy pod kwotą którą licytowałaś nie było
          napisu....cena minimalna nie została osiągnieta....bo wtedy niezaleznie czy
          wygrałas , kupic nie mozesz....jesli nie to moze zadzwoń do pani i wyjaśnij o co
          chodzi....
          • kbart Re: allegro pomóżcie 16.10.06, 20:23
            nie było ceny minimalnej.
          • bea.bea Re: allegro pomóżcie 16.10.06, 20:27
            wiesz co..smile
            może podaj link do tej aukcji...to zobaczymy, czy jakiegoś dinksa nie było...i
            bluzeczke oczywiście..smile)
            • lia_may Re: allegro pomóżcie 16.10.06, 20:32
              pani powinna ci te bluzke sprzedac za kwote, ktora zakonczyla licytacje. jesli
              ci nie sprzeda mozesz wystawic negatywa i zglosic sprawe do adminow allegro.
              oni pania sie zajmą. ogolnie wiem, ze takie dzialanie na allegro jest
              niedopuszczalne
              • koralik12 Re: allegro pomóżcie 16.10.06, 20:53
                ja jak zgłosiłam podobną sprawę do allegro to dostałam odpowiedź że w razie jak
                osoba która nie chce mi sprzedać mimo wygranej aukcji wystąpi o zwrot prowizji
                to skontaktują się ze mna abym poswiadczyła że do kupna nie doszło z winy
                sprzedającej. Ale chyba nie wystąpiła o zwrot prowizji bo nie dostałam od
                allegro żadnego maila w tej sprawie. Obecnie tez mam taką sytuację, no cóż
                pozostaje jedynie negatyw uncertain
    • kawka74 Re: allegro pomóżcie 16.10.06, 20:36
      mogła ustalić cenę minimalną, wtedy nie byłoby problemu
      i ten problem ma pani, a nie Ty
      chyba że była jakaś informacja, że sprzedający sobie zastrzega itd., a Ty ją przeoczyłaś - możesz podać link?
      • magia Re: allegro pomóżcie 16.10.06, 22:50
        Zastrzegac sobie moze w aukcji co chce, ale wartosci zadnej toto nie ma.
    • madziamama1 Re: allegro pomóżcie 16.10.06, 23:06
      Witam, sama sprzedaje na allegro to wiem, że nie ma takiej opicji że skoro
      wpłaciłaś zdaniem tej Pani za mało to ona Ci odda pieniążki, raczej powinna Cię
      poprosić o dopłatę ale tylko wtedy gdy rzeczywiście za mało zapłaciłaś, bo np.
      nie dodałaś kosztów przesyłki. Ale jeśli wszystko się zgadzało to wiesz co, weź
      pieniążki i wystaw jej porządnego negatywa wykorzystując wszystkie możliwe 250
      znaków, to może już innej osoby nie oszuka!!! pozdrawiam
    • weronikarb Re: allegro pomóżcie 17.10.06, 09:43
      Wystawisz negatywa - dostaniesz tez to bankowe.
      W ten sposob "zarobilam" 3 sad
      Jednak mimo tego wystawiam negatywy jak trzeba.
      Tez mialam taka sytuacje, wygralam aukcje i sprzedajacy powiedzial ze za to
      kwote mi nie sprzeda, ze ta kurtka 3 razy tyle warta i mam zaplacic tyle ile on
      chce a nie ile wygralam.
      Dostal negatywa (ja tez) i napisalam do allegro - gosciu ma konto zawieszone.
      Nalezy najdrobniejsze sprawy zglaszac, aby w miare oczyscic allegro, bo robi
      sie z tego coraz wieksze bagno
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka