Dodaj do ulubionych

Na forum emama powinno się rozmawiać o gotowaniu ?

26.10.06, 06:42
Oto jaki co znalazłam w swojej poczcie :

"proszę nie zakładaj obraźliwych wątków. Twój wątek katolicy poleciał
na osła. Jeśli dalej będziesz zakładała prowokujące wątki będę
zmuszona zgłosić to do administracji

Sofi"

Wątek "Katolicy wr wr" był reakcją na wcześniejszy wątek o Świadkach
Jechowy , opisałam tam nie obrażając nikogo własne odczucia ddotyczące
marginalizowania innowierców i niewierzących w wątku wypowiedziało się ponad
100 osób . Po czym wkracza cenzor i cały wątek ląduje w koszu.

Pytam się więc czy kobiety nie mogą mieć swojego zdania na temat wiary czy na
tym forum rozmawiać można tylko o dzieciach ,kupkach ,gotowaniu a ocenie
poddawać można wyłącznie nowe gatunki mopów i płynów do naczyń.

Arnika

Obserwuj wątek
    • arnikaarnika Re: Na forum emama powinno się rozmawiać o gotowa 26.10.06, 06:45
      Na innym forum ten sam wątek który u nas na emamie został uznany za
      obraźliwy ,spokojnie sobie wisi ...
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29&w=50644570&wv.x=1&a=50644570
      • iwles Re: Na forum emama powinno się rozmawiać o gotowa 26.10.06, 08:08
        zakładanie takich samych wątków na różnych forach nazywa się spamowanie.

A spamowanie jest niezgodne z regulaminem.
        • lucerka Re: Na forum emama powinno się rozmawiać o gotowa 26.10.06, 09:58
          Tylko, ze Sofi podala Arnice inny powod niz spamowanie. Nazwala watek
          krytykujacy katolikow obrazliwym. Arnika nie napisala w tym watku nic bardziej
          obrazliwego niz Edycia w watku o swiadkach Jehowy. Ja tam nie lubie takiej
          samowolki.
          • monia145 Re: Na forum emama powinno się rozmawiać o gotowa 26.10.06, 10:02
            Dokładnie tak. Ja jakoś różnicy nie zauważyłam..no może tylko taką, że podobno
            katolików ci u nas aż ponad 90% a Świadków Jehowy dużo mniej.....
          • iwles ... co nie zmienia faktu, że jednak spamowała ;) 26.10.06, 10:06

• mlody_zonkos Re: ... co nie zmienia faktu, że jednak spamowała 26.10.06, 10:10
              > co nie zmienia faktu, że jednak spamowała

co nie zmienia faktu, ze pisanie przez jedna osobe pod roznymi nickami tez moze
              byc powodem zbanowania a jakos nikt tego nie robi wink
              • wegatka Re: ... co nie zmienia faktu, że jednak spamowała 26.10.06, 12:09
                mlody_zonkos napisał:

> co nie zmienia faktu, ze pisanie przez jedna osobe pod roznymi nickami tez moze
                >
                > byc powodem zbanowania a jakos nikt tego nie robi wink

No właśnie, tak było i w tym przypadku:

• Re: Ej, Zonkoś
                mlody_zonkos 23.10.06, 12:55 + odpowiedz

> ja pytałam konkretnie o długopis, mazak i kredkę.

no a niby o co mialas pytac w kontekscie dziecka?

> A juz co Joanna ma na mysli ?
                > to ja nie ma zielonego pojęcia

ja tez nie wiem, ale jak ja znam to az sie boje wink

• Re: Ej, Zonkoś
                joanna266 23.10.06, 12:58 + odpowiedz

nie boj sie skarbie ja nie gryze.no moze czasem ale w dobrej sprawiewink)))
                • mlody_zonkos Re: ... co nie zmienia faktu, że jednak spamowała 26.10.06, 12:15
                  > No właśnie, tak było i w tym przypadku:

no wiec sama widzisz smile
                  • iwles Re: ... co nie zmienia faktu, że jednak spamowała 26.10.06, 12:17
                    Zonkos - dla dobra sprawy Cygan dał sie powiesić ?

;P
                    • mlody_zonkos Re: ... co nie zmienia faktu, że jednak spamowała 26.10.06, 12:19
                      > Zonkos - dla dobra sprawy Cygan dał sie powiesić ?
                      > ;P

trzeba byc konsekwentnym wink
            • monia145 Re: ... co nie zmienia faktu, że jednak spamowała 26.10.06, 10:16
              To też prawda, tylko w uzasadnieniu wyroku nie było o tym mowysmile
              I kółko się zamyka...smile
        • pani.dobro.strzyka Re: Na forum emama powinno się rozmawiać o gotowa 27.10.06, 11:54
          iwles napisała:

> zakładanie takich samych wątków na różnych forach nazywa się spamowanie.
          >
          > A spamowanie jest niezgodne z regulaminem.

a jak się nazywa używanie na jednym forum kilku nicków, zębuszko? bo
          zapomniałam, ale pomyślałam że skoro ty to uprawiasz tak jak ja, to pewnie
          będziesz wiedziała?
          • iwles Re: Na forum emama powinno się rozmawiać o gotowa 27.10.06, 12:14
            he he he

pudło !
            Ja nie jestem zebuszką
            ani żadną inną wróżka, chociaż czasami bardzo tego żałuję, bo mogłabym naprawić
            może choć trochę ten świat ?
            • pani.dobro.strzyka Re: Na forum emama powinno się rozmawiać o gotowa 27.10.06, 12:27
              iwles napisała:

> he he he
              >
              > pudło !
              > Ja nie jestem zebuszką

mam jednak niezbite przeczucie, że niedaleko trafiłam i na temat występowania
              na jednym forum pod kilkoma nickami mogłabyś mi powiedzieć, jak to się nazywa.
              obojętne czy jesteś zębuszka, czy dobrodziejka czy inna ziejka. bo ja ciągle
              nie mogę sobie przypomnieć a nazwa tego procederu to hasło do mojego stałego
              nicka (to pamiętam!), więc jak mi nie przypomnisz to kiszka i na zawsze zostanę
              dobrostrzykową, a nie chcę.
              • iwles no to kiszka 27.10.06, 12:32

• sofi84 dziękuję Iwles 26.10.06, 08:18
      Arnika najpierw zapoznaj się z regulaminem
      forum.gazeta.pl/forum/1904849,62605,1617538.html i netykietą
      forum.gazeta.pl/forum/1904849,62605,1617503.html.
      Jeśli masz wątpliwości zapraszam na pocztę. Jeśli chcesz zgłościć skargę, to
      jest email do administracji forum.abuse@gazeta.pl który też znajdziesz w
      netykiecie, o ile ją przeczytasz.
    • sofi84 Re: Na forum emama powinno się rozmawiać o gotowa 26.10.06, 08:29
      a odopowiadając na Twoje pytanie zapraszam tutaj:
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=579
      • arnikaarnika Re: Na forum emama powinno się rozmawiać o gotowa 26.10.06, 20:23
        Sofi - jedną z cech ludzi mądrych jest to że potrafią przyznać się do
        popełnionego błędu , usuwając ten wątek popełniłaś błąd obraziłaś mnie jak i
        osoby które się w nim wypowiadały (niezależnie od ich zdania i stosunku do
        tekstu). Twoja interwencja w żaden sposób nie licuje ze znaczeniem niku jakim
        się posługujesz.
        Proponuję kierować swoją czujność do wątków zakładanych przez rozoochoconych
        młodych onanistów np: " czy kobiecie po porodzie poszerza się pochwa ..." ,itp.
        • sofi84 Re: Na forum emama powinno się rozmawiać o gotowa 26.10.06, 20:53
          1) odpowiedziała Ci już administracja ?
          2) przeprosiłam za błąd który popełniłam
          3) wszystko co miałam wyjaśnić wyjaśniłam

Jeśli masz jakieś wątpliwości jeszcze co do mojego maila i Twojego zachowania
          zapraszam na priv, albo jak wolisz na "priv". Administracja każe nam
          nieporozumienia załatwiać poprzez poczte.
          • arnikaarnika Re: Na forum emama powinno się rozmawiać o gotowa 27.10.06, 05:47
            Sofia - skoro uznajesz swoją pomyłkę dlaczego więc wątek nie wrócił ?
            • sofi84 Re: Na forum emama powinno się rozmawiać o gotowa 27.10.06, 11:15
              Bo to i tak jest spam Arnika. Zrozum takie są polecenia administracji jeśli ktoś
              zakłada więcej niż jeden taki sam wątek to jest to do usunięcia.
              Jeśli zależy Ci na wątku tutaj, bo tam jest źle, możesz poprosić admina na
              społeczeństwie zeby usunął tamten i załóż go sobie później tutaj.
    • sofi84 Re: Na forum emama powinno się rozmawiać o gotowa 26.10.06, 10:17
      Poprosiłam grzecznie Arnikę żeby nie zakładała wątków które sa prowokujące,
      ponieważ robi to bardzo często o czym większość z nas dobrze wie. Nie mam nic
      ani do Świadków Jechowy ani do katolików. To nie o to chodzi. Wątek był spamem
      więc poleciał na osła, pewnie nie słusznie, powinnam była go poprostu bez śladu
      usunąć. Jestem tu nowa, pewnie błędów jeszcze tu narobie wink
      • mlody_zonkos Re: Na forum emama powinno się rozmawiać o gotowa 26.10.06, 10:26
        > Poprosiłam grzecznie Arnikę żeby nie zakładała wątków które sa prowokujące,

a co - kolko rozancowe tu mamy?
        czy forum dyskusyjne?
        • sofi84 Re: Na forum emama powinno się rozmawiać o gotowa 26.10.06, 10:32
          Forum dyskusyjne. Jednak ten sam temat można poruszyć na różne sposoby.
          • mlody_zonkos Re: Na forum emama powinno się rozmawiać o gotowa 26.10.06, 11:37
            > Forum dyskusyjne.

nieco mi ulzylo wink

> Jednak ten sam temat można poruszyć na różne sposoby.

tak samo jak mozna sie roznie ubrac,
            a jakos policja nie zwija cie z ulicy dopoki nie chodzisz w samych stringach

to ze cos Ci sie nie podoba, niekoniecznie oznacza, ze przekracza dopuszczalne
            normy
            zdaje sobie oczywiscie sprawe, ze trudno czasem to rozgraniczyc i wywazyc

• sofi84 Re: Na forum emama powinno się rozmawiać o gotowa 26.10.06, 11:46

> zdaje sobie oczywiscie sprawe, ze trudno czasem to rozgraniczyc i wywazyc
              >

smile) no też prawda. bardzo dużo wątków pozostawia wątpliwości a jednak zostają.
              staram się usuwać tylko to czego nie dopuszcza regulamin bądź netykieta.
              Oczywiście wszystko można różnie interpretować. Jeśli pozostają wątpliwości ale
              raczej przychylam się do usunięcia czegoś, często pytam tych co "siedzą wyżej"
              wink nie jestem przecież nieomylna.
              spam jednak będzie leciał ponieważ jest spamem i bez względu na to czy jest
              kulturalny czy nie to i tak będzie usunięty.

pozdrawiam i przepraszam za nieporozumienia smile
              Sofi
            • iwles Re: Na forum emama powinno się rozmawiać o gotowa 26.10.06, 11:54
              Zonkoś - jest jeszcze coś takiego jak Administracja.

Jeśli ktoś czuje się skrzywdzony, niesprawiedliwie potraktowany - zawsze może
              napisać do Administracji prośbę o wyjaśnienie, bądź skargę i zarządać powrotu
              swojego wątku.
              • mlody_zonkos Re: Na forum emama powinno się rozmawiać o gotowa 26.10.06, 12:06
                > iwles napisała:
                > Zonkoś - jest jeszcze coś takiego jak Administracja.

a pewnie, ze jest smile
                sa jeszcze sady powszechne wink
                jakby cos - moge liczyc na pomoc Pani Adwokat? wink
                • iwles Re: Na forum emama powinno się rozmawiać o gotowa 26.10.06, 12:14
                  > jakby cos - moge liczyc na pomoc Pani Adwokat? wink

się zastanowię, zależy w jakiej sprawie wink
      • lola211 Re: Na forum emama powinno się rozmawiać o gotowa 26.10.06, 13:50
        Innych forumowiczow rowniez grzecznie o to prosilas, czy tylko akurat ten watek
        tak Cie zabolal? Do autorki watku o Jehowych jak rozumiem, rowniez wystosowalas
        apel?
        • sofi84 Re: Na forum emama powinno się rozmawiać o gotowa 26.10.06, 14:02
          Nie będę z Tobą dyskutować, wszystko co miałam napisałam wyzej, przeczytaj
          wszystko uważnie. Jeśli będziesz czuła się pokrzywdzona, napisz proszę do
          administracji.
          • lola211 Re: Na forum emama powinno się rozmawiać o gotowa 26.10.06, 14:51
            Oczywiscie, ze nie bedziesz, bo brak Ci rzeczowych argumentów.
            • demarta Re: Na forum emama powinno się rozmawiać o gotowa 26.10.06, 16:17
              lola, poczekawj, może iwles jeszcze tu wpadnie, to jakiś argumencik sofi
              wyprodukuje, sofi znów podziękuje i czepi siuę jak rzep psiego ogona i nim
              przez następne 5 godzin będzie się zasłaniać.
    • lola211 Re: Na forum emama powinno się rozmawiać o gotowa 26.10.06, 12:13
      Macie zywy przyklad dyskryminacji niekatolikow- coz, w takiej Polsce zyjemy,
      nie wolno skrytykowac Kosciola, nawet w necie.Beznadziejne to .
      • iwles Re: Na forum emama powinno się rozmawiać o gotowa 26.10.06, 12:15
        Nie, Lola - można, ale jeśli pisze ktoś fakty a nie zmyślone bzdety, tylko po
        to, by skrytykować, cokolwiek, jakkolwiek byle złośliwie.
        • lola211 Re: Na forum emama powinno się rozmawiać o gotowa 26.10.06, 12:58
          Przeciez w co drugim watku tutaj mozna natknac sie na zmyslone bzdety, dlaczego
          akurat ten watek wywolal taka reakcje? Ano dlatego , ze Kosciol w Polsce to
          temat tabu- nietykalna instytucja, a kazda krytyka odbierana jest jako zamach.
          Skoro tyle bylo nieprawdy to trzeba po prostu argumentowac i obalac mity.ASle
          przeciez latwiej ocenzurowac.
          • sofi84 lola211 26.10.06, 13:20
            ten wątek jest na społeczeństwie idź i dyskutuj zamiast tu się wykłócać.
            • lola211 Re: lola211 26.10.06, 13:29
              O, prosze, potwierdza sie teza.
              Pozwolisz, ze sama bede decydowac, gdzie bede sie wyklocac- choc na razie nawet
              nie zaczelam, wiec Twoja uwaga wyjatkowo nietrafiona.
              • iwles Re: lola211 :):):) 26.10.06, 13:38
                Ja też jestem przed @

smilesmilesmilesmile
                • lola211 Re: lola211 :):):) 26.10.06, 13:51
                  Iwles, ja akurat jestem "po"smile.
          • babka71 Re:lola211 26.10.06, 15:23
            gdyby tak było jak piszesz, ze KK jest tematem tabu to byś dostała ode mnie 150
            wykasowań plus na priva na godzinę.., ale tak nie jest..i
            Nie pierdziel głupot, że Jesteś szykanowana przez katolików???!!!!!!!!!!!!
            polecam fora społeczeństwo, kraj, każdy pisze co chce, jak chce i co chce..
            I Ty , też piszesz co chcesz..
            NIE JEST TAK ????!!!!!!!!!!!!!
            POWIEDZ MI GDZIE TEMAT KOŚCIOŁA KATOLICKIEGO JEST TEMATEM TABU?? NO PYTAM SIĘ
            GDZIE KUŹWA????
            podaj forum gdzie nie mozna pisać o Kościele Katolickim???????????
            Czekam
            • lola211 Re:lola211 26.10.06, 15:47
              > POWIEDZ MI GDZIE TEMAT KOŚCIOŁA KATOLICKIEGO JEST TEMATEM TABU??
              > podaj forum gdzie nie mozna pisać o Kościele Katolickim???????????

Na forum emama.

> Nie pierdziel głupot, że Jesteś szykanowana przez katolików???!!!!!!!!!!!!
              Pisalam tak? Gdzie, mozesz wkleic? Bo ja sobie nie przypominam.

• oxygen100 Re: Na forum emama powinno się rozmawiać o gotowa 26.10.06, 12:18
      Tja.... Tu niestey nie mozna napisac o wszystkim a jak juz nalezy to robic w
      bialych rekawiczkachsmile)arnikaarnika walczysz z wiatrakamismile odpusc sobie z
      troski o wlasne zdrowie psychiczne. Niestety tak sie sklada ze to my
      forumowicze jestesmy dla netykiety i dla regulaminu a nie one dla nas. Sama
      przerabialam na wlasnej skorze jak daleko mozna sie tu posunac jesli chodzi o
      wolnosc slowasmile) I uwierz mi bardzo niedalekosmile) Moderatorki deycyduja nie
      tylko o tym ktory watek wisi a ktory leci, ale tez o tym ktora sygnaturka moze
      byc a z aktora nalezy zbanowac uzytkownikasmile)) IMO internet uwazalam za wolne
      medium i forum ktore moderuje takie jest. Tu tez pisza laski z naszego n, njn
      wiec zapewne potwierdza ze niecenzuralne slowo czy kontrowersyjna wpowiedz nie
      jest czyms za co sie karze autorow poprzez usuniecie jego wypowiedzi. No ale
      nasze forum jest zamkniete, choc byl czas gdy bylo otwarte tylko nalazlo sie
      nieodpowiednich ludzi ktorym punkt widzenia swiata rozny niz ich wlasny nie
      odpowiadal i forum zaczynalo tracic jaja, to je zakmnelysmysmile)ja spasowalam
      iuznalam ze swietosc netykiey jest to dobrem najwyzszym wiec zmuszona,
      zalozylam biale rekawiczki ugrzecznilam sygnaturki. Jeszcze troche trza bedzie
      przywdziac krynoliny i dgac w dworskich uklonach. No coz.... na szczescie sa
      jeszcze meijsca sieci gdzie mozna poruszyc kazdy temat takze stosujac bogate i
      jednoznaczne acz lapidarne formy przekazu bez eufemizmowsmile)
      • monia145 Re: Na forum emama powinno się rozmawiać o gotowa 26.10.06, 12:55
        Oxy, gdzie Twoja superhiperodlotowa sygnaturka??smile)))))))))
        Cenzura kazała usunąć?smile
        • oxygen100 Re: Na forum emama powinno się rozmawiać o gotowa 26.10.06, 12:59
          a mowasmile)oczywiscie ze musialam zmienic i to nie raz bo grozily mi banemsmile)
    • karin.dsi Nie zgadzam się z Sofii!!!!! 26.10.06, 12:43
      Dziewczyny, Arnika ma rację.
      Nikogo nie obraziła w swoim wątku, podzieliła sie swoimi odczuciami.
      Nie widzę zupełnie powodu dla którego wątek powinien być zdjęty...., ze temat
      kontrowersyjny?
      A co my jesteśmy u babci na herbatce?

Obłuda, obłuda i jeszcze raz obłuda...

A propos: 2 watki to dla mnie nie jest spamowanie, bo na różnych forach siedzą
      różne osoby i mają inne podejście do tematu. Gdyby założyła 10 wątków-ok. wtedy
      jest spam ale dwa?

Nie podoba mi się taka cenzura!!!!
      • iwles Re: Nie zgadzam się z Sofii!!!!! 26.10.06, 12:52
        > A propos: 2 watki to dla mnie nie jest spamowanie, bo na różnych forach
        siedzą
        > różne osoby i mają inne podejście do tematu. Gdyby założyła 10 wątków-ok.
        wtedy
        >
        > jest spam ale dwa?

wg definicji spam - to więcej niż jeden smile
      • babka71 Re: Nie zgadzam się z Sofii!!!!! 26.10.06, 15:33
        Mi tam wisi czy arnika jest, czy jej nie ma dla mnie, to osoba uposledzona
        psychicznie..,ma coś nie tak w mózgownicy, ale jesli ma ochotę i pisze to wola
        Boska.., niech nie robi co chce..niech pisze do woli..
        To ja Moherowy beret..katoliczka
        pozdrawiam
    • dirgone Re: Na forum emama powinno się rozmawiać o gotowa 26.10.06, 13:59
      moderatorka pewnie cała w moher jest ubrana. Ups, napisałam "moher". Post do
      wykasowania...
      A wątek nie zawierał niczego obraźliwego - niech zgłosi się choć jedna osoba
      (poza moderatorką), która uznała, że wątek należy zdjąć z powodów, które
      moderatorka wysłała w mailu? No a jeśli moderatorka zdejmuje wątek taki, to
      zaraz poleci pewnie kilka innych - bo mnie na przykład obraża (tu nie dopiszę,
      muszę poszukać smile)
      • oxygen100 Re: Na forum emama powinno się rozmawiać o gotowa 26.10.06, 14:01
        najbardziej urocze jest to ze prawda podana na srebrnej tacy w zawoalowany
        sposob nie jest uznawana za obraze. napisanie wporst ze ktos jest glupia ci..
        jest skazane na natchmiastowa zagladesmile
      • sofi84 dirgone 26.10.06, 14:06
        to była prywatna korespondencja jeśli arnika czegoś nie zrozumiała mogła spytać,
        wyżej wyjaśniłam o co chodzi, przepraszając za nieporozumienie które Was nie
        dotyczy!
        To był spam.

Proszę link do tego wątku:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29&w=50644570&wv.x=1&a=50644570

Miłego dnia
        Sofi
        • jamile sofi 26.10.06, 14:57
          wątek o świadkach Jehowy też poleciał na oślą jak rozumiem?
          • cocollino1 Re: sofi 26.10.06, 15:01
            odpowiedz bedzie brzmiala, ze nie, gdyz nie byl smapemwink
            jestem pewna tego
            a tak naprawde ten watek o katolikach wcale ne wylecial za spam, zreszta sofi
            podala pierwotnie inna wersje, prawda?
            • lola211 Re: sofi 26.10.06, 15:48
              Tylko slepy nie zauwazyłby, o co tak naprawde chodzi.
              • cocollino1 Re: sofi 26.10.06, 15:55
                no wlasnie
                dlatego nie wiem, po co wciskanie bzdetow o spamie
                • lola211 Re: sofi 26.10.06, 15:59
                  Trzeba jakos wybrnac, no nie?wink
                  • cocollino1 Re: sofi 26.10.06, 16:01
                    no jakos, wlasnie jakossmilebylejakos
                    • monia145 Re: sofi 26.10.06, 16:03
                      Alez każdy widzi, że " cesarz jest nagi"smile
                      • lola211 Re: sofi 26.10.06, 22:13
                        Bo udawac trzeba umiecsmile.
              • dirgone Re: sofi 26.10.06, 16:01
                No właśnie z tym spamowaniem to jest akurat głupota. Co innego, zakładać
                pięćdziesiąt wątków na tym samym forum (lub o podobnej tematyce), a co innego
                dwa takie same, ale zupełnie gdzie indziej, gdzie odpowiedzi są również totalnie
                inne. Ciekawa jestem jednego - cała Polska żyje w tej chwili wiadomym
                wydarzeniem i efektem tego są dyskusje na wszystkich forach. Ale och - to pewnie
                jest już spam, bo zakładają je może różne osoby? A nawet jeśli te same, to
                przecież w tym przypadku warto zrobić wyjątek, tak sofi? A może jeśli ten
                problem pojawi się na emamie (a może już się pojawił), to lekką ręką go
                skasujesz, bo spam?
                I co najciekawsze - chociaż wszędzie wątki dotycza tego samego, opinie są
                zupełnie różne i dyskusje toczą się zupełnie innym torem. Sofi, to chyba godne
                przemyślenia, nie uważasz?
    • paszczakowna1 Re: Na forum emama powinno się rozmawiać o gotowa 26.10.06, 21:05
      Wątek aniki potraktowałam jako próbę uświadomienia osobom (w znacznej częsci
      zapewne katolikom, jeśli statystyki nie kłamią) wypowiadającym sie w wątku o
      Świadkach Jehowy, jak obraźliwe mogą byc takie wypowiedzi dla osób wyznających
      tę religię. Nie czyń drugiemu co tobie niemiłe.

Może źle odczytałam intencje autorki, ale post mi się spodobał. Niewątpliwie
      prowokujący, ale potrzebny. A zaznaczam, że jestem katoliczką.

Jeśli chce się uniknąć obrazy uczuć religijnych, należałoby w regulaminie
      zapisać zakaz poruszania tematów religijnych (wiele for tak ma), a nie usuwać
      wątki na chybił-trafił.
      • edycia274 Re: Na forum emama powinno się rozmawiać o gotowa 26.10.06, 22:53
        Wiecie ja też nie wiem czemu został usunięty, zeby nie było iż jestem wyróżniona uncertain
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka