martyna2606 02.11.06, 16:26 Witam , czy 300 zł za kozaki to dla Was duzo , bo dla mnie tak. Pochodziłam po sklepach i jestem troche przerażona, co Wy na to . pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tyssia Re: czy to duzo 02.11.06, 16:45 Duzo i to bardzo! ja by nie kupilam za tyle bo niestety nie stac mnie Odpowiedz Link Zgłoś
mysia-mysia Re: czy to duzo 02.11.06, 16:48 w tym roku się nie rozglądałam jeszcze ale z pewnością można kupić dobre buty za mniejszą kwotę Odpowiedz Link Zgłoś
paulina.paulikowska Re: czy to duzo 02.11.06, 22:06 kazda kobieta warta jest aby miec cala szafe pieknych butow. jak nas nie stac, to od czego mamy facetow)) buziaki paulina Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: czy to duzo 02.11.06, 17:15 Normalnie. Kozaki za 300 zł ponoszę dwa sezony albo trzy. Moje dziecko zimowe Bartki z sympatexu za połowę tej kwoty będzie nosić tylko jedną zimę. Odpowiedz Link Zgłoś
adsa_21 Re: czy to duzo 03.11.06, 14:46 dokladnie. za buty dzieciece place od 150 do 200. ale to wawa. w innych miastach moze jest taniej Odpowiedz Link Zgłoś
semida Re: czy to duzo 02.11.06, 17:16 bardzo duzo,ja za swoje dalam 120 i juz drugi rok chodze a sa swietne Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_hu_hu Re: czy to duzo 02.11.06, 17:36 dla mnie 300zl za wysokie kozaki to niedużo , niestety w takiej cenie nie ma nic co by mi sie podobało - taka cena dla mnie jest w sam raz. takie na jakie ja sobie upatrzyłam kosztuja 500zł fuck i to juz jest dla mnie duzo... buuu Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandrynka Re: czy to duzo 03.11.06, 15:39 takie na jakie ja sobie upatrzyłam kosztuja 500zł fuck i to juz jest dla > mnie duzo... buuu ja sobie wypatrzyłam takie za 629 )) I tak się będę na nie patrzeć do końca sezonu - na sklepowej półce )) Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: czy to duzo 02.11.06, 17:37 300 zł za skorzane, wysokie kozaki to normalna cena. Odpowiedz Link Zgłoś
monias71 Re: czy to duzo 02.11.06, 17:58 300 PLN to normalna cena za skorzane kozaki , duzo to 500, 600 PLN. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna56 Re: czy to duzo 02.11.06, 17:58 Normalna cena. Widziałam piękne kozaki za 500 zł ale było mi żal pieniedzy. Potem obeszłam inne sklepy i nic ładnego nie widziałam. Więc za parę dni wróciłam po tamte kozaki za 500 zł aby je kupić. I nie było rozmiaru...... Nie mam więc żadnych. Na razie bo właśnie jadę do jeszcze innego sklepu. Odpowiedz Link Zgłoś
martyna1985 nie 02.11.06, 18:11 pracuje w salonie obuwniczym, gdzie cena kozaków nie schodzi poniżej 400zl. Dla mnie to za duzo, zwlaszcza, ze wiem jak sa robione i na ile wytrzymale. Odpowiedz Link Zgłoś
marta76 Re: nie 02.11.06, 18:13 Sowa rozumiem Ciebie.Ja mam coś takiego ,że jakby mi ustawili 20 par kozaków bez metek i cen,bezbłędnie zawsze wybiorę najdroższe.Ostatnio widziałam super za 600 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
redmiss Re: czy to duzo 02.11.06, 18:17 tak w miarę... myślę, że do 300zł bym sobie jeszcze kupiła, ale gdyby kosztowały więcej, musiałabym się mocno zastanowić... tym bardziej, ze ja pochodzę w kozakach kilka sezonów (jeśli moda pozwoli ), a dziecko ma buty na jeden sezon, a ceny zbliżone! (ostatnio za Bartki dałam 160zł) Odpowiedz Link Zgłoś
mynia_pynia Re: czy to duzo 02.11.06, 18:17 Jestem w stanie za kozaki (takie pod kolano, skórzane, czarne dać do 450zł. Średnio na buty zimowe wydaje 250zł, takie za kostkę lekko sportowe do spodni. Niestety w zeszłym roku kupiłam buty za 120zł - po przecenie zimowej i rozleciały mi się przed następną zimą (oczywiście mogłam je reklamować, bo mi podeszwa pękła - ale paragon zgubiłam, to była największa porażka, bo buty były bardzo ładne). Wcześniej szkoda mi było tyle kasy na buty wydawać, ale przeszło mi jak zobaczyłam że mój luby lekką ręką 400zł płaci za zwykłe półbuty z ecco. I najważniejsze, nie mam kasy jak lodu, wręc zarabiam mało, ale nie mam na kogo wydawać kasy, a jak sobie nie kupie czegoś materialnego to wydam na jedzenie i fajki, dlatego nie jest mi szkoda dać 500zł za kurtkę. Ale samolubem nie jestem bo chodze z siostrą na zakupy i jej też kupuje. Odpowiedz Link Zgłoś
akseinga Re: czy to duzo 02.11.06, 18:20 Dużo, ale niestety takie są ceny, dzisiaj za kozaki dla dziecka dałam 150 i to na jeden sezon bo za rok będą małe. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: czy to duzo 02.11.06, 20:20 Dużo, ja za swoje dałam w zeszłym roku 50 i liczę że się nie rozlecą. Za to córce kupiłam za 80 - dla siebie byłoby mi szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
courtney Re: czy to duzo 02.11.06, 21:42 No własnie ja w zeszlym roku wydałam ponad 150 zł na zimowe buty dla dziecka w ktorych pochodziło raptem kilka miesiecy, w tym roku postanowiłam nie przeplacac i znalazłam tansze o połowe , wygodne dobzre wykonczone wzornictwo naprawde fajne tyle ze bez znanego logo. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: czy to duzo 02.11.06, 20:36 Normalna cena.Taniej kupisz owszem, ale jakies badziewie, niestety, nie ma sie co ludzic. Kozaki kupuje srednio co 3 sezony, z reguły wydaje na nie cos ok. 450 zł.W tym roku kupilam sobie swietne, wysokie wisniowe kozaki, w stosunku do tego co widnieje na polkach dosc oryginalne.Nie szastam lekka reka na ciuchy, ale liczac 150 zl na sezon to chyba nie jest kosmiczna kwota? Odpowiedz Link Zgłoś
etiennette Re: czy to duzo 02.11.06, 20:49 Dla mnie sporo, dla mojego męża nie. I tak ja przechodzę zimę w zeszłorocznych kozakach za 130 zl (nie zniszczone), a mąż w tez zeszłorocznych, ale za 350. Roznie nam się powodziło za czasów "przedslubnych" i dlatego taka różnica w podejściu do cen. Odpowiedz Link Zgłoś
blanez16 Re: czy to duzo 02.11.06, 20:59 Ja bym dała i te 600, żeby tylko weszły na moją przytytą łydkę )))) Jak schudnę to zima się już skończy... Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: czy to duzo 02.11.06, 21:03 blanez16 napisała: > Ja bym dała i te 600, żeby tylko weszły na moją przytytą łydkę )))) No właśnie, jak oni te buty szyją to ja nie wiem. Ja kupuję wyłącznie takie dla starych bab, na placu, bo w żadne inne nie wchodzę. Nie jestem jakimś monstrum, ale stopy mam dość szerokie i przeważnie spuchnięte kostki i koniec. Ale to jeszcze nic - swojej sześcioletniej drobnej i szczupłej córce nie mogłam kupić butów - mierzyła chyba 15 par - bo albo na podbiciu nie wchodzą, albo się cholewka nie zapina!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marta76 Re: czy to duzo 02.11.06, 21:04 heheheh.Jedyne długie kozaki,które dopinam to stary model Ryłko na płaskiej podeszwie,dostępny koło Cepelii w Wawie. Odpowiedz Link Zgłoś
etiennette Re: czy to duzo 02.11.06, 21:09 A u mnie na odwrot-cholewka wiecznie za szeroka, więc do ceny butow zawsze musze dodac cene zwezenia cholewki u szewca Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: czy to duzo 02.11.06, 21:11 No nie wiem, większość modeli teraz to kalosze, szerokie żeby weszły spodnie rurki. Dla mnie za szerokie zdecydowanie, bo odstają. Właśnie chcę takie b. dopasowane w łydce na suwak i z wszytymi gumkami. Odpowiedz Link Zgłoś
blanez16 Re: czy to duzo 02.11.06, 21:17 Oooo ! To może spróbuję ? Już od dwóch sezonów nawet nie mierzyłam, bo uznałam, że szkoda zachodu... Odpowiedz Link Zgłoś
blanez16 Re: czy to duzo 02.11.06, 21:15 Widzę, że nie jestem jedyna Ja też nie straszliwe monstrum, chociaż chuda oczywiście nie jestem (ciuchy w rozm. 42). Stopa 37 szczupła, kostki normalne, łydka w pantoflach wygląda w miarę normalnie, ale o kozakach mogę zapomniec ... Odpowiedz Link Zgłoś
burza4 Re: czy to duzo 03.11.06, 10:40 chłechłe, ja tez się muszę nabiegać - i tez klnę, bo na mnie z kolei wszystkie cholewki są za szerokie Odpowiedz Link Zgłoś
burza4 Re: czy to duzo 03.11.06, 10:40 chłechłe, ja tez się muszę nabiegać - i tez klnę, bo na mnie z kolei wszystkie cholewki są za szerokie Odpowiedz Link Zgłoś
mysiam Re: czy to duzo 02.11.06, 21:10 własnie wczoraj nabyłam za kaskę pochodzaca z mojej ostatniej wyplaty.. kosztowały 249-dużo -jak dla mnie .Tzn. nasza sytuacja finansowa pozwala na takie wydatki ,ale mimo wszystko ciezko mi tyle wydać -wciaż jeszcze mam przyzwyczajenia z czasów ,kiedy byłam na garnuszku rodziców i na wszystko wtedy brakowało;-( Mam nadzieję ,ze posluzą mi jakies 2,moze 3 sezony.. Ostatnio kupilam kozaczki 3 lata temu za 250-wiec chyba w efekcie nie wychodzi drogo? Rok temu chcialam zaoszczedzic i kupilam jesienne botki za 99 zł ze skory ekolog-koszmar-popekaly szybko,wiec srednio sie oplaca tanio kupowac) Genaralnie ubieram siebie i syna na wyprzedazach w firmowych sklepach -najpier upatruję łup,a potem czekam obniżki-ostatni mój łup; 4 fajne sweterki ,każdy za 10 zł!!!(pierwotnie kosztowaly każdy...99zł!!!)-slowem jestem skąpiradlem;-// Odpowiedz Link Zgłoś
joasiiik25 Re: czy to duzo 02.11.06, 21:13 duzo strasznie niszcze buty wiec 1 pare mam tylko jeden sezon dzis stalam sie posiadaczka slicznych bucikow za jedyne 150zl maz krecil glowa i powiedzial,ze to ostatnie buty tej zimy i mial racje bo w lutym pewnie sie rozwala i trzeba bedzie kupic juz wiosenne Odpowiedz Link Zgłoś
courtney Re: czy to duzo 02.11.06, 21:36 za 300 zł nie kupie butów które mi sie podobają no chyba ze po przecenie - ostatnio widziałam rewelacyjne w jakims outlecie kosztowały 360 ale to są okazje , moje najdrozsze buty kosztowały ponad 700zł i pomimo kilku sezonów mają swietnie, takze uwazam ze akurat w buty kobieta inwestowac powinna. Odpowiedz Link Zgłoś
paulina.paulikowska Re: czy to duzo 02.11.06, 22:05 to zalezy za jakie. venezia ma od 300 i w gore (przynajmniej nie znalazlam tanszych). ja kocham kupowac buty, ostatnio upatrzyłam sobie bossy...ale ,ax drogie, poczekam az maz wroci i niech mi kupi z wlanej karty jak ci sie podobaja to kupuj! jestem tego warta.napewno bedziesz w noch doskonal sie prezentowac buuziaczki paulina Odpowiedz Link Zgłoś
bujanna Re: czy to duzo 02.11.06, 22:15 Nie, mogłabym sobie za tyle kupić, tylko po co jak moge kupić za 100 czy 150 i też w nich pochodzę. A ze niszczę buty, to szkoda mi wydać 300 zł, bo wiem że za 4 miesiące buty pewnie pujdą do kosza. Odpowiedz Link Zgłoś
paulina.paulikowska Re: czy to duzo 02.11.06, 22:31 jej ja mam obsesja na punkcie butow, wybaczcie buzka! Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: czy to duzo 03.11.06, 11:46 A moze dlatego tak je niszczysz, bo sa po prostu zlej jakosci? Odpowiedz Link Zgłoś
mamaivcia Re:nie dużo 02.11.06, 22:38 niestety z tych do 300 PLN trudno mi coś wybrać ... kupiłam (uważam całkiem okazyjnie)cudne kozaki za 500 PLN Odpowiedz Link Zgłoś
paulina.paulikowska Re:nie dużo 02.11.06, 22:40 jakiej firmy? i jaki fason dokladnie? obcisle do spodnicy czy do spodni? Odpowiedz Link Zgłoś
mamaivcia Re:nie dużo 02.11.06, 22:51 gino rossi brązowe skóra licowana do spódnicy na takim obcasie jak kolekcja tutti giorni (nie wiem czy dobrze nastukałam) Odpowiedz Link Zgłoś
paulina.paulikowska Re:nie dużo 02.11.06, 23:07 maz mi we wrzesniu kupil marc'o polo.ale maja tak szeroka cholewke, ze musialam dac do zwezenia. kolor jakby braz. Odpowiedz Link Zgłoś
g0sik Re: czy to duzo 02.11.06, 23:15 Jeśli ładne i skórzane to niedużo. Z miesiąc temu kupiłam długie, szmaciane i nieocieplane za 200 zł. Podobne tylko zamszowe widziałam w Arkadii za 1850 zł.... Odpowiedz Link Zgłoś
miezekatze_78 Re: czy to duzo 02.11.06, 23:36 300 zł za wysokie, skórzane kozaki to cena minimalna (żeby nie powiedzieć, że za mało). I za te pieniądze tak właściwie nic porządnego się nie kupi. Wiem co mówię, bo właśnie tyle wydałam na moje. I już żałuję. I pewnie będę musiała kupić jeszcze raz. Tym razem już porządne. Tak od 500-600 zł już zaczynają się porządne buty, w których można pochodzić dwa sezony. ***** Kobiety są jak truskawki. Lubię na nie patrzeć, lubię czuć ich zapach, ale niespecjalnie mam ochotę je konsumować. ***** Flamenco będzie moja - jutro Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: czy to duzo 03.11.06, 11:02 miezekatze_78 napisała: > Tak od 500-600 zł już zaczynają się porządne buty, w których można pochodzić > dwa sezony. No tez bez przesady. Klasyczne, skorzane Ryłki kosztuja okolo 300 zł i spokojnie w nich mozna pochodzic dwa-trzy sezony. Oczywiscie jesli sie je odpowiednio chroni przed wszechobecna sola. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia06_73 Re: czy to duzo 03.11.06, 10:49 W zeszlym roku za buty na zime dalam 59 zl.Wtym roku bede w nich chodzic dalej.Dodam,że są solidne,nie poobdzierały sie i mają całą podeszwę.Były używane intensywnie,sa ładne i tanie.Kto by pomyslał,że wytrzymają taką zime jaka byla w ubiegłym roku Odpowiedz Link Zgłoś
a_pola Re: czy to duzo 03.11.06, 11:15 Moim zdaniem 300 za kozaki to tanio , tanszych nie widzialam ,ale do CCC nie chodze, pewnie dlatego... ceny w venezii zaczynaja sie od 300, a koncza na ok1200 i to jest przedzial dla mnie akceptowalny, ...jakosciowo i cenowo, ponizej 300 kozakow nie widuje ,a powyzej 1200 to juz bym sie ze dwa razy zastanowila Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_266 dobre buty kosztujš 03.11.06, 11:55 niestety prawda jest okrutna,za jako?ć się płaci,oczywi?cie można kupić tańsze ale możesz nie mieć gwarancji że wytrzymajš zimę a to przecież wyrzucanie pieniędzy.powiem ci tylko tyle:warto czasem zapłacić więcej,kupiłam 6 lat temu drogie!!!cholernie drogie kozaki,do dzi? wyglšdajš genialnie,fason nadal modny,i jedyne za co płacę to zmiana fleków,teraz też już znalazłam butki które też sporo kosztujš ale wiem że warto Odpowiedz Link Zgłoś
juzkak Re: dobre buty kosztujš 03.11.06, 12:02 Jakieto byłoby prose,zeby zawsze za wysoką ceną szła równie wysoka cena... Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: dobre buty kosztujš 03.11.06, 13:44 Rzeczywiscie, nie zawsze idzie.Ale w druga strone mozna byc pewnym, ze buty za 50 zl. dobre jakosciowo na 100% po prostu byc nie moga. Odpowiedz Link Zgłoś
elag3 Re: czy to duzo 03.11.06, 14:44 dużo i niedużo. W dobrych kozakach pochodzisz przez parę lat. Ja przestałam kupować ,,tanie buty" bo się rozwalają ale fakt że o tej porze nie kupisz dobrych butów w okazyjnej cenie. Zacznij kupować buty na wyprzedażach czyli na wiosnę kozaki itd a teraz nic sensownego Ci nie umiem doradzić. Odpowiedz Link Zgłoś
adsa_21 Re: czy to duzo 03.11.06, 14:44 wydaje mi sie ze to normalna cena. Za swoje zaplacilam 240 ale to CCC wiec pewnie w innych sklepach jest drozej np w takim Kazzarze ceny butow zaczynaja sie od 500,600 zl w gore. Odpowiedz Link Zgłoś