Dodaj do ulubionych

Peugeot 206

02.04.03, 10:45
jak na razie same negatywne opinie...chcemy kupić, ale może faktycznie nie
warto?
jeśli ktoś jeździ tym samochodem, proszę o komentarz
Obserwuj wątek
    • maria_rosa Re: Peugeot 206 02.04.03, 11:29
      nie posiadam takiego ale biorąc pod uwagę statystyki jest w czołówce
      samochodów, które ubezpieczają agenci.Właśnie sprawdziłam od początku roku, i
      jesscze rok wstecz. Ilości jakie ubezpieczyli ludziska mówią same za siebie.

pozdrowionka,
      maria rosa
      • grzalka Re: Peugeot 206-przepraszam za zdublowanie wątku 03.04.03, 07:57
        ale stało się jasne, ze chyba nie kupimy tego autka
        no, chyba, że się jacyś zdeklarowani zwolennicy odezwąwink
        • edziecko_kapsel Re: Peugeot 206-przepraszam za zdublowanie wątku 03.04.03, 16:58
          Ja tam nie wiem, ale moja mama jeździ 206-tką od 4 lat i tylko mu dolewa do
          baku. Nic się nie psuje, nie trzeszczy, raz się - o ile pamiętam- wyczerpała
          bateria w pilocie i musiała rączką sobie drzwi otwierać (bidula!!!). Fakt, że
          jej auto mułowate straszliwie, bo ma silnik 1,1, ale to chyba jego jedyny
          mankament. Tatunio mój dla odmiany jeździ 306 już kilka lat i też absolutnie
          się nie skarży, więc generalnie do Peugeotów zastrzeżeń nie mam, a
          nawet "pracuję" nad małżonkiem, żeby w ramach wymiany auta nabył 206 SW
          (kombi), bo bardzo mi się podoba smile i nie jest tramwajem, w odróżnieniu od
          innych aut kombi.
          Zwróć tylko uwagę - jeżeli zamierzasz kupić auto z kratką (na firmę)- na
          szczegóły umowy z dealerem. Peugeoty w Gdańsku (więc pewnie i inne) w obrocie z
          podmiotami gospodarczymi wyłączają rękojmię za wady auta, co może się skończyć
          tym, że jeśli będziesz mieć pecha i trafisz na auto psujące się nieustannie (co
          z każdą marką może sie zdarzyć), nie będziesz miała możliwości odstąpienia od
          umowy (zwrotu auta i odzyskania forsy), ajedynie naprawiania "ad mortem
          usrandum", ze sie tak brzydko wyrażę.
          Pozdrawiam,
          Asia, peugeotowy sympatyk
          • pangios Re: Peugeot 206-przepraszam za zdublowanie wątku 08.04.03, 10:31
            Jestem fanką Peugeotów. Mamy starą 306-tkę (nazywamy ją
            Pełgot smile), ale jeździ bez zarzutu. Bardzo lubimy nasze
            autko i kiedy będziemy je zmieniać na nowsze, to będę
            obstawała przy kolejnym Peugeocie.
            Co się tyczy 206-tek, to po stłuczce jeździliśmy takim
            zastępczym.
            Ma dużo miejsca w środku, wygodne siedzenia, elektryczne
            przednie szyby, jest bardzo zwrotny. Mój mąż narzekał
            tylko, że silnik jest za słaby i skrzynia biegów nie
            chodzi gładziutko, ale my właściwie mamy doświadczenie
            tylko z Peugeotami i chyba nie możemy tu porównywać
            skrzyni z innymi markami aut.

Pangiosy (3 szt.) + Pełgot
    • aska_mama_wiki Re: Peugeot 206 08.04.03, 15:24
      Zdecydowanie polecam. Jeździliśmy 206 ponad 3 lata. Kupiliśmy jako nowe auto z
      salonu (nie na firmę) z silnikiem 1,4. Z żalem rozstawałam się z tym
      samochodem, bo oprócz ładnego wyglądu super się jeździło, auto się nie psuło a
      jeździliśmy dużo, bo w 3 lata zrobiliśmy ponad 60 tys. km. Jedyny mankament
      przez kt. musieliśmy się rozstać to jego wielkość, okazał się za mały dla
      naszej rodzinki i przegrał z wygodnym kombi (miała być 307 ale cena ścięła nas
      z nóg więc wybraliśmy tańsze autko). Jakbym miała wybrać auto tylko dla siebie
      zdecydowanie wybrałabym 206.
      Życzę udanego wyboru!
      Pozdrawiam,
      Aśka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka