kejtka1 08.11.06, 19:51 Pewnie się orientujecie, że Mamamikołajcia będzie albo już jest nie tylko Mamą Mikołaja ale też i innego szkraba. Chciałam tylko powiedzieć, że trzymam kciuki, żeby wszystko dobrze poszło. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amelia791 Re: Mamamikołajcia 09.11.06, 18:07 Ja też z niecierpliwością czekam na jakiś sygnał od Mamy Mikołajcia Odpowiedz Link Zgłoś
mamamikolajcia Re: Mamamikołajcia 11.11.06, 17:35 Dzięki za kciuki i pamięć dziewczyny Jestem już mamą nie tylko Mikołajka ale też malutkiego Kajetanka ) Kajtuś urodził się 6.11 (poniedziałek) o 19:35, ważył 3900g i miał 58cm. Ze szpitala wyszliśmy dopiero dzisiaj bo mały miał żóltaczkę i musieliśmy czekać aż poziom bilirubiny opadnie. Jestem straszliwie szczęśliwa!! Więcej o porodzie, Kajtku i reakcji starszego barta jak troszkę ochłone i nacieszę się moimi chłopakami Odpowiedz Link Zgłoś
kejtka1 Gratuluję. 11.11.06, 18:05 Śliczne imię wybraliście. Życzę dużo z drowia Maluszkowi a Mamusi szybkiego powrotu do formy. Odpowiedz Link Zgłoś
5aga5 Re: Mamamikołajcia 14.11.06, 00:19 Gratulacje!!! Napisz jak się czujesz, czy Maluch dokucza? Wracaj szybko do zdrowia! Odpowiedz Link Zgłoś
mamamikolajcia Re: Mamamikołajcia 14.11.06, 15:00 Witam Czuje się bardzo dobrze i już praktycznie nic mnie nie boli. Kajtul jest bardzo kochany, dużo je i dużo śpi. Okresy czuwania ma bardzo króciutkie. Budzi się na karmienie co jakieś 2-3 godzinki, je przez około 30min (ciągnie wtedy jak smok) i tak przez cały dzień i noc. Co jakiś czas dochodzi jeszcze kupa. Płakać praktycznie wcale nie płacze, czasami przy zmianie pleuszki i przy kąpieli. Przez pierwsze dni chciał więcej przy cycu siedzieć ale został zaopatrzony w smoczek i on mu czasami wystarcza. Jestem bardzo miło zaskoczona zachowaniem starszego synka Bałam się, że Mikołajek będzie zazdrosny o brata a u niego wcale zazdrości nie widać. Wprost przeciwnie. Mikołaj jest zachwycony Kajtkiem. Cały czas chodzi do niego, sprawdza czy śpi, głaszcze, całuje, bardzo się cieszy jak mały otworzy oczy i patrzy na niego. Asystuje mi przy każdej zmianie pieluszki, podaje chusteczki, krem itp., kąpie z nami Kajtka, jak mały obudzi się głodny i płacze jest przy nim pierwszy głaszcze i podaje smoka. Jest poprostu super starszym bratem. Mam nadzieję, że zazdrość nie przyjdzie z opóźnieniem. Pozdrawiam gorąco Odpowiedz Link Zgłoś
asia_grzes Witaj Kajtku:) 15.11.06, 09:14 Serdeczne gratulacje z powodu narodzin dzidziusia!Wypoczywajcie duzo i cieszcie sie sobą. Mam nadzieję,ze i mój synek tez niedlugo będzie miał rodzeństwo.pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś