IP: *.* 26.09.02, 12:02
Czy mogłybyście poradzić jakiś wypróbowany preparat przeciwko rozstępom? Kończę dopiero 2 miesiąc ciąży, ale już zawczasu chciałabym się zorientować. Słyszałam pozytywne opinie o Vichy, a niedawno widziałam reklamy firmy Mustela - czy ktoś o tym słyszał? Będę wdzięczna za porady
Obserwuj wątek
    • Gość: Kinga Re: rozstepy IP: *.* 28.03.01, 07:15
      Zerknij na następną stronę, jest temat "rozstępy" i trochę wypowiedzi-może coś Ci one pomogą. Zdrowia i spokoju. Kinga
    • Gość: Iwona Re: rozstepy IP: *.* 28.03.01, 07:36
      Polecam Penaten. Sprawdziłam już w poprzedniej ciąży i teraz stosuję już od początku. Nie jest drogi, ok. 20 pln. To też zaleta, bo te kremy warto wcierac obficie.\nIwona
    • Gość: Elwira Re: rozstepy IP: *.* 28.03.01, 10:38
      Cześć.\nPolecam FISSAN. Używałam go od czwartego miesiąca ciązy. Miałam pokaźny brzuszek więc skóra musiała się bardzo naciągnąć. Bałam się, że będę mieć rozstępy, a tu nic - ani jednego. Myślę, że jest to właśnie zasługą tego kremu. Mimo drobnego mankamentu - źle się rozsmarowuje - polecam używać rano i wieczorem.Pa.
    • Gość: Darek Re: rozstepy IP: *.* 29.03.01, 20:25
      Smarowałem moją żonkę Penatenem i choć nieźle się przy tym napociłem - efekty rewelacyjne - lepiej niż przed porodem, a urodziły się bliźniaki.\n\nZresztą - cowieczorne masowanie mialo swoje inne, bardzo przyjemne strony smile))
    • Gość: Katarzyna Re: rozstepy IP: *.* 02.04.01, 10:00
      A ja w obu ciążach używałam... wazeliny kosmetycznej, taniej, niepopularnej i kupowanej w hurtowych ilościach, wsmarowywanej w brzuch, biodra i biust zwykle jedynie wieczorem.\n\nW pierwszej ciąży (jedna, duża córka i takiż brzuch) - żadnych rozstępów. W drugiej, która trwa do teraz (kończę dziewiąty miesiąc) też brzuszysko nie rozstąpione.\n \n(A mam na sobie rozstępy pozostawione mi przez okres dojrzewania, czyli wczesną młodość, zatem - wazelinę chyba można polecić.) \n\nKatarzyna
    • Gość: Ewa Re: rozstepy IP: *.* 02.04.01, 13:31
      mnie w ciąży uratował krem przeciwko rozstepom dla kobiet w ciąży firmy Vichy. Jest drogi (miesiecznie wychodzi ok. 50-60 zł), ale za jego efekt mogę ręczyć - zawsze miałam skłonnosci do rozstępów a po ciąży nic nowego się nie pojawiło. Poza tym, co bardzo ważne, jest to krem przeznaczony dla kobiet w ciąży, więc nie szkodzi maluchowi.Pozdrawiam. EWA
    • Gość: Anka, mama Julki Re: rozstepy IP: *.* 02.04.01, 15:28
      A mnie Vichy absolutnie nie uratował i mam idealne rozstępy sad(.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka