Dodaj do ulubionych

KRAINA NASZEGO DZIECIŃSTWA

IP: *.* 27.06.01, 21:25
Chciałabym namówić wszystkie Mamy do zabawy we wspomnienia.Każda z nas miała na pewno swoje zaczarowane miejsca, kryjówki...A może to była cała miejscowość - wieś , małe miasteczko, dzielnica ?Dlaczego wspomnienia? Wydaje mi się, że nasze dzieci mają lub będą miały troszkę inne dzieciństwo niż miałyśmy my. Miejsce, w którym spędziłam pierwsze 10 lat mojego życia miało ogromny wpływ na kształtowanie się mojej dziecięcej osobowości, na późniejsze postrzeganie świata oraz budowanie relacji z innymi ludźmi. Chciałabym, aby moje dzieci (Daria i nienarodzone jeszcze maleństwo) były kształtowane nie tylko przez ludzi, ale i miejsca, miejsca, które będą nosić w sercach jako Krainę Swojego Dzieciństwa.
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: KRAINA NASZEGO DZIECIŃSTWA IP: *.* 28.06.01, 09:54
      Co to? Wolicie się dołować, pisząc o małżeńskich niedolach?Wiem, że ten temat jest trochę oderwany od rzeczywistości, lecz myślę też, że to jak spędziłyśmy nasze dzieciństwo ma przeogromny wpływ na nasz stosunek do dzieciństwa naszych pociech...
      • Gość: guest Re: KRAINA NASZEGO DZIECIŃSTWA IP: *.* 28.06.01, 10:10
        Dorka!Chcesz o dzieciństwie bardzo proszę: wspominam je fantastycznie. Dopiero teraz sama będąc matką widzę ile moja mama musiała zniesć, mieszkalismy z babcią, tesciową mojej mamy. A mama nigdy się nie skarżyła, choć miała powody. A dzis sama nieszkam z tesciową, mama wie jak jest ale nigdy nie mówi o mojej tesciowej źle do mnie, pociesz mnie gdy dzwoniły do siebie (mieszka w innym miescie-daleko)...Ale miało być o dzieciństwie, choć ten temat wiąże się. Chciałabym być taką matką jak moja mama, dała mi w dzieciństwie i młodosci wiele swobody, wiedziała że będę potrafiła ją dobrze wykorzystać. Podczas wojen z rodzeństwem gdy hałas był niemiłosierny, bitwy i te sprawy (sami wiecie jak to jest) nie wrzeszczała na nas, wiedziała że musimy się wyszaleć i sami się pogodzimy. Moje dzieciństwo... czas spokoju który chciałabym dać swojemu synowi...M

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka