Dodaj do ulubionych

SZKOLA RODZICIELSTWA ;)

IP: *.* 29.06.01, 17:57
Mozliwe,ze to juz wszyscy sluszeli po 10 razy ale na wszelki wypadek ....a nuz sie przyda....niestety dla niektorych to i tak musztarda po obiedzie ;)> Przygotowanie do rodzicielstwa nie sprowadza sie wylacznie do czytania ksiazek. Do tego potrzeba praktyki.Nie wystarczy przygotowanie pokoju dzieciecego. Oto 12 prostych krokow, ktore pozwola przyszlym rodzicom sprawdzic sie jeszcze przed godzina zero.Kobieta: aby przygotowac sie do ciazy, wloz koszule nocna.Po czym przypnij pod nia pokaznych rozmiarow worek z grochem.Zostaw to na 9 miesiecy. Po 9 miesiacach wyjmij 10% grochu. Mezczyzna:Aby przygotowac sie do ojcowstwa, pojdz do pobliskiej apteki.Wysyp zawartosc portfela i powiedz aptekarzowi by sie obsluzyl.Nastepnie idz do supermarketu. Zorganizuj przelew Swoich zarobkow bezposrednio na ich konto. Gdy juz to masz za soba ,wroc do domu i poraz ostatni przeczytaj gazete. 2.Zanim sie zdecydujesz na potomstwo, zloz wizyte swoim dzieciatym znajomym .Pouczaj ich ile wejdzie na temat dyscypliny, braku cierpliwosci, niskiego pulapu tolerancji i jakze to glupie pozwolic dzieciom isc w samopas.Zasugeruj jak moga poprawic sytuacje,nocna rutyne,przyuczanie do nocnika, manieryCieszcie sie tym ile mozecie. Poraz ostatni w zyciu bedziecie mieli odpowiedzi na wszystkie pytania.3, aby odkryc jak to jest noca, choc wokol pokoju noszac na rekach mokra torbe o wadze ok 3-4 kgRob to regularnie od 5-tej po poludniu do 10-tej wieczorem.O 10-tej poloz torbe, nastaw budzik na 12-ta i sprobuj zasnac.Wstan polnocy, zacznij znowu chodzic z mokra torba po pokoju-i tak az do 1-rwszej Get up at 12 and walk around theUstaw budzik na 2-ga,sprobuj zasnac . Zacznij znowu chodzic z torba od 2-giej i przygotuj cos do picia.Idz spowrotem do lozka o 2.45wstan o 3-ciej (obudzi Cie alarm). Zacznij spiewac piosenki w ciemnosci- i tak az do 4-tej.Nastaw budzik na 5-ta. Wstan, zrob sniadanie-i tak przez 5 lat.Aha, i usmiechaj sie przy tym.4 Czy jestes w stanie zniesc balagan zrobiony przez dzieci?Przekonaj sie.Wetrzyj w kanape maslo orzechowe, dzem w zaslonySchowaj paluszek rybny za stereo i zostaw go tam przez cale lato. Zanurz palce w doniczce po czym przejedz nimi po czystych scianach. Zamaskuj plamy uzywajac kredek swiecowych. I jak?5 Ubieranie malych dzieci moze byc prawdziwa proba zyciowa.Najpierw kup osmiornice i siatke. Nastepnie sprobuj tak umiescic osmiornice w siatce aby zadne ramie nie wystawalo.Masz na to.... caly poranek.6 Wez opakowanie po jajkach. Przy uzyciu nozyczek i puszki farby przeksztalc je w krokodyla.Wez tekturowy rulon po rolce papieru toaletowego-uzywajac tasmy klejacej i kawalka folii przeksztalc je w chionkeWez pojemnik po mleku, poileczke pinkpongowa i opakowanie po platkach kukurydzianych i przeksztalc to w wierna replike wiezy Eiffel`aGratulacje- wlasnie zdales egzamin na czlonka komitetu rodzicielskiego w zlobku.7 Zapomnij o cinquecento o kup od razu minibusa. I nie mysl,ze bedzie on stal we wjezdzie w nieskazitelnym stanie. Pojazdy rodzinne tak nie wygladaja!!!!!!!Kup loda w czekoladzie i umiesc go w szufladce pojazdu.Zostaw tam na jakis czas.Wyjmij, zjedz 1/3i wloz reszte do kieszonki magnetofonu.Wez duza paczke ciastek czekoladowych. Rozgniec je i wsmaruj pieczolowicie w tylnie siedzenia.Wez graczke i przejedz nia po karoserii z obu stron pojazdu. Taaaaaaak!!!! Doskonale!!! 8. Test na wyjscie. Poczekaj pol godziny przed toaleta.Wyjdz z domu. Wroc spowrotem.Wyjdz ponownie. Przejdz kawalek drozka, zatrzymaj sie by przestudiowac wszystkie lezace tam pety,resztki gumy do zucia,zdechle owady i kawalki papieru.Wroc na schody- zacznij wrzeszczec,ze masz wszystkiego dosc tak,ze uslysza Cie wszyscy sasiedzi.\r\nDaj sobie spokoj i wroc do domu. Teraz juz prawie jestes przygotowany by zabrac male dziecko na spacer. 9 Zawsze powtarzaj wszystko co mowisz co najmniej 5 razy10 Idz do supermarketu. wez ze soba cos zblizonego w zachowaniu przedszkolakowi- dorosly koziol sprawdzi sie tu doskonale. Jesli planujesz wiecej niz jedno dziecko, wez tyle kozlow ile potomkow masz w planie.Zrob zakupy na caly tydzien nie spuszczajac kozlow z oka.Zaplac za wszystkie rzeczy zjedzone i zniszczone przez kozly po drodze Pay for everythingzanim opanujesz to do perfekcji nawet nie mysl o potomstwie.11 papki- wygraz dynie. Zrob z boku maly otwor. przymocuj sznurek i zawies dynie u sufitu.rozhustaj do granic mozliwosci. Teraz wez do reki miszeczke packowatej mazii z pomoca lyzeczki sprobuj to umiescic w otworze rozhustanej dyni( udajac przy tym samolot).Rob to doputy dopuki polowa paci zostanie szczesliwie ulokowana w otworze dyni.Zbierz reszte z podlogi i wetrzyj w swoje ubranie 12 naucz sie imion wszystkich bohaterow Ulicy sezamkowej, zolwi Ninja i Barney,w pracy spiewaj bez wytchnienia ` Ja kocham ciebie a ty mnie` Teraz wreszcie kwalifikujesz sie do roli RODZICA.;)Powodzenia :hello:
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: SZKOLA RODZICIELSTWA ;) IP: *.* 03.07.01, 09:10
      O rany! to tak będzie za kilka miesięcy?Pilne ogłoszenie - dziewięciomiesięczną dziewczynkę tanio sprzedam, lub wydzierżawię na kilka lat!!!!!wink wink wink wink wink wink wink ;-)No i w dodatku mamy cinquecento...
    • Gość: usia Re: SZKOLA RODZICIELSTWA ;) IP: *.* 03.07.01, 10:19
      Przez Ciebi straciłam makijaż pieczołowicie zrobiony w domu, przed wyjściem do pracy w rekordowym czasie 0,05 sekundy przy wtórze ;MAMA!!!!!!!CIEM SIOĆKU!!!!!NIE!TATA NIE!!!!!MAMA!!!!
    • Gość: guest Re: SZKOLA RODZICIELSTWA ;) IP: *.* 03.07.01, 11:33
      chyba mnie wywala z roboty za ten idiotyczny brecht, ktory zupelnie niekontrolowanie wydobywal sie z mego cielska podczas czytania tego postu. pozwolilam to sobie wydrukowac i dac w prezencie slubnym znajmonym
    • Gość: guest Re: SZKOLA RODZICIELSTWA ;) IP: *.* 03.07.01, 11:37
      Hehe!Oboje (ja i Pan Tata) jestesmy zachwyceni :)Ta osmiornica, te kozly...Hehe!
    • Gość: guest Re: SZKOLA RODZICIELSTWA ;) IP: *.* 03.07.01, 11:41
      Najlepsze są te kozły :-)
    • Gość: guest Re: SZKOLA RODZICIELSTWA ;) IP: *.* 03.07.01, 17:55
      Jestes bezkonkurencyjna!Text jest po prostu super i chyba go wydrukuje i dam kolezance perfekcjonistce,ktora oczekuje dzidzi, do przeczytania niech nie mysli ze bedzie jej tak latwo jak sobie wymyslila.Ty zlapalas sedno sprawy.Masz to moze po angielsku?chetnie dalabym do przeczytania Beretowi!Caluski z Czarnolasu.
    • Gość: guest Re: SZKOLA RODZICIELSTWA ;) IP: *.* 03.07.01, 18:37
      Bogusiu, jestes niesamowita - skąd ty wytrzaskujesz takie rzeczy????!!!!! chichotałam (chihotałam?, hihotałam?, hichotałam? - wybaczcie- regres mózgu), pozwoliłam sobie przesłac to dalejpozdrowionka
      • Gość: guest Re: SZKOLA RODZICIELSTWA ;) IP: *.* 03.07.01, 19:19
        Dziewczyny co zrobić w takiej sytuacji: wychodzicie z dziecięciem z marketu (po dużych zakupach) zadowolone, że już "po wszystkim",pakujecie powoli zakupy, a Wasz malec wyciąga z kieszeni batonik, oscentacyjnie otwiera i z apetytem zajada!!!!! Zaznaczam, że batonik przed wejściem do sklepu nie znajdował się w kieszeni. Czy należy najpierw przeszukać pozostałe kieszenie łakomczucha, a następnie wrócić... i zapłacić? Jak najlepiej się zachować wobec prawnego właściciela nieszczęsnego batona i wobec "złodziejaszka"? jula
    • Gość: guest Re: SZKOLA RODZICIELSTWA ;) IP: *.* 03.07.01, 22:01
      Bogusia, jak zwykle trafiłaś w sedno !Popłakałam się ze śmiechu a jak mi przeszło wysłałam wszystkim znajomym. Numer z dynią mam już przetrenowany, z zakupami też (na razie jeden dwuletni koziołek do pilnowania)- reszta przede mną.Kocham Twoje posty !!!Serdeczne pozdrowienia Gosia
      • Gość: guest Re: SZKOLA RODZICIELSTWA ;) IP: *.* 06.07.01, 03:54
        Bogusia!!! :))) umieram ze śmiechu bladym świtem...właściwie -co ja tu jeszcze robię...towarzystwo mnie zaraz obudzi ...ale humor zostanie mi na cały dzień -dzięki :))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka