Dodaj do ulubionych

ratunek dla włosów

IP: *.* 05.07.01, 08:27
Całe życie marzyłam o warkoczu- niestety zanim włosy osiągały "warkoczową" długość ulegały: a) wypadnięciu b) połamaniu lub c) rozdwojeniu. Dopiero ciąża poprawiła mi stan owłosienia i na tyle abym mogła zapleść warkocz. Wbrew obiegowym opiniom po porodzie nie wyłysiałam i nadal włosy były super. Do niedawna. Właściwie od kiedy karmienie dziecka (a ma już 16 miesięcy) stało się rzadsze (czyli od kilku tygodni) włosy zaczęły mi gwałtownie wypadać. Jestem przerażona =:-0 . Czy muszę ponownie zajść w ciąże,aby ratować warkocz czy też istnieje jakiś inny sposób na wypadanie włosów??
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: ratunek dla włosów IP: *.* 05.07.01, 08:52
      hi hi hi ciąża jako ratunek dla warkocza :hap:Chyba jednak są inne sposoby. Duzo na ten temat było już na forum, Wiesiu poszukaj.
      • Gość: guest Re: ratunek dla włosów IP: *.* 05.07.01, 10:14
        Szukałam przez "szukaj" wpisując hasło "włosy" i wypadanie włosów" i bez rezultatów. Możesz mnie skierować do tych wątków?? Z góry dziękuję.
        • Gość: guest Re: ratunek dla włosów IP: *.* 05.07.01, 11:29
          A wiesz, mnie to też zajęło trochę czasu zanim znalazłam. Wiedziałam ze było ale gdzie ???????????????????I jest, pod "Karmienie piersią" jest post pod tyt." Karmienie i wypadanie włosów" Nie martw sie, każda z nas przeszła ten etap "pięknienia" ;) gdy włosy zaściełaja całą podłogę w mieszkaniu.Pozdrawiam
    • Gość: guest Re: ratunek dla w3osów IP: *.* 05.07.01, 09:35
      przestalas karmic i ruszyly hormony, ja mialam to samo/ myslalam, ze zupelnie wylysieje patrzac na ilosc wlosow po kazdym myciu w wannie czy po czesaniu na szczotce. przetrwalam przy pomocy "wlosa w plynie" ale i tak iles tam wlosow musi wypasc bo nie wypadaly w czasie ciazy i pozniej. a wlosy wypadaja codziennie. trzymaj sie.
      • Gość: guest Re: ratunek dla w3osów IP: *.* 05.07.01, 09:50
        jojo, poważnie, to się może zdarzyć po zakończeniu karmienia? Przyznam, że się troszkę zaniepokoiłam, myślałam, że to dotyczy tylko tych kilku miesięcy po porodzie? Jak to jest dziewczyny?
    • Gość: guest Re: ratunek dla włosów IP: *.* 05.07.01, 09:59
      Dziewczyny, mi zdarzyła się pewna śmieszna sytuacja. Otóż w 8 tygodniu farbowałam włosy jak zawsze tą samą sprawdzoną farbą - kolor średni blond! I po zmyciu jej cóż zobaczyłam? Siebie z brązowymi włosami! Słyszałam, że może się zmieniać struktura włosa, ale żeby aż takie numery?A tak na marginesie to teraz jestem bardzo zadowolona z tego, podobają mi się brązowe włoski :-) ale gdy następnym razem nałożę sobie brązową już farbę czy nie wyjdą mi fioletowe włosy??? co o tym sądzicie?:-)
    • Gość: usia Re: ratunek dla włosów IP: *.* 05.07.01, 15:32
      Mnie wypadły a potem odrosły - najgorzej wygląda sie pomiędzy. Wypadać zaczęły kilka miesięcy po porodzie, odrastają do dziś (mam nadzieję.
    • Gość: Isia Re: ratunek dla włosów IP: *.* 05.07.01, 20:19
      Cześć! Po urodzeniu pierwszego dziecka (ok. 3 lata temu) wypadła mi prawie połowa włosów. Byłam zrozpaczona, a po pół roku wypadania ścięłam je na krótko, czego nie mógł mi wybaczyć mój mąż. Próbowałam Regaine, ale nic nie dało, a poza tym potwornie drogie. Za to pomogła mi nafta kosmetyczna (można stosować z żółtkiem dla wzmocnienia efektu). Wszystkim polecam. Teraz, po drugim porodzie, znów przez jakieś 3 miesiące wypadło mi tyle, że wybierałam się już po perukę. Znów sięgnęłam po naftę kosmetyczną, świetnie też podziałał Radical. Zauważyłam, że włosy rosną po nim z prędkością jumbo jeta. Kosztuje 27 zł, obydwa środki kupuje się w aptece. Wyobraźcie sobie, że rośnie mi druga grzywka! Wiesiu! Następna ciąża poprawiłaby sytuację chwilowo. Prawie każdej z nas hormony dają w ten sposób popalić, choć każdej w innym czasie. Wszystko się unormuje, sama się zdziwisz, jaki warkocz będziesz nosiła przed następną ciążą! Trzymam kciuki!
      • Gość: guest Re: ratunek dla włosów IP: *.* 06.07.01, 10:06
        a czy ten radical mozna stosowac karmiac malenstwo?ja zapobiegawczo, zaraz po porodzie obielam wlosy... na zapalke! mialy moze z 1 cm :) wygladalam jak... po chemioterapii!!!! chuda, blada i bez wlosow (na marginesie dodam ze mam bardzo wysokie czolo i bez grzywki wygladam jak przyslowiowa .... zza krzaka)po 4 miesiacach znow zaczelam przypominac ludzka postaca wlosy... coz... wypadaja :)
        • Gość: Isia Re: ratunek dla włosów IP: *.* 07.07.01, 09:15
          Stosowałam radical, gdy moja córeczka miała 4 czy 5 miesięcy, oczywiście karmiąc ją piersią. Pediatra uznała, że nawet H-pantoten można brać raczej bez obaw (po przeczytaniu składu), chociaż na ulotce zalecają przy karmieniu ostrożność i konsultację z lekarzem. A wracając do radicalu - spiszę Ci z opakowania: zawiera biologicznie czynne substancje stymulujące porost włosów: Kerastim, Trichogen, Polyplant Hair, wyciągi ze skrzypu i brzozy, glukozę. Witaminy AEF i B5 i D-pantenol. Obiecuje zahamowanie wypadania, stymulację wzrostu, odżywienie, dotlenia cebulki, wzmacnia strukturę, przeciwdziała rozdwajaniu, nawilża, zwiększa grubość, zapobiega przetłuszczaniu itd bla bla bla....Chcecie to wierzcie...W każdym razie ja byłam zadowolona. Ale i tak to co musi to na pewno wypadnie, niestety. Pozdrawiam.
          • Gość: guest Re: ratunek dla włosów IP: *.* 10.07.01, 15:13
            proszę o pilne info, czy ten radical to są tabletki do łykania czy szampon? natknęłam się w sieci tylko na reklamę linii do pielęgnacji włosów o tej nazwie - czy to jest to?
            • Gość: Isia Re: ratunek dla włosów IP: *.* 11.07.01, 14:04
              To są ampułki z płynem do smarowania skóry głowy. Innego środka o tej nazwie nie znam. Isia
              • Gość: guest Re: ratunek dla włosów IP: *.* 13.07.01, 20:33
                Dziewczyny! Przetestowalam Dercos firmy Vichy i DZIALA!Ampulki wciera sie w lepetyne a na codzien myje specjalnym szamponem. Mozna karmic piersia.Po 3 tygodniach stosowania przestalam lysiec :)
        • Gość: Isia Re: ratunek dla włosów IP: *.* 07.07.01, 09:53
          A wiesz jak ja wyglądałam? Pomijając całokształt (bidulka), to wyłysiały mi... zakola. Wyglądałam jak łysiejący facet. Odkąd zaczęły mi odrastać, przypomina to "czuprynkę" mojego półrocznego maleństwa. Ha, ha, ha. Kazali mi wyrobić sobie nowy dowód i musiałabym zrobić sobie zdjęcie, na dodatek z profilu. Dowód musi poczekać. Ha ha ha. To dla pocieszenia, :-)))))
    • Gość: guest Re: ratunek dla włosów IP: *.* 13.07.01, 23:05
      Wiesia, nie uwierzylabym, ale mi samej pomoglo:tabletki smiesznego mikroelementu: Selen (oczywiscie rada lekarza, nie wlasna radosna tworczosc aptekarsko-medyczna)
      • Gość: guest Re: ratunek dla włosów IP: *.* 28.07.01, 17:59
        Polecam oprócz ampulek Vichy Dercos (sa naprawde skuteczne) Revalid - zestaw witamin i miekroelementow dla wlosów i paznokci. Ja po poronieniu ciąży to miałam wręcz prześwity i tak mi to sie na głowę rzuciło ze zagęściłąm włosy. AUUUU jak to bolało. Ale zestaw ampułek i witaminy to najlepsza rada. Włosy odrastają napewno!!!! Anja
        • Gość: guest Re: ratunek dla włosów IP: *.* 30.07.01, 08:32
          Anju a w jaki sposób zagęściłaś sobie włosy? jeśli chcesz odpisz na priva - bardzo proszę o info!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka