Dodaj do ulubionych

Zdrowie, Mama i ja

IP: *.* 17.07.01, 08:17
Jest taka akcja prowadzona w ramach mazowieckiej kasy chorych - Zdrowie, Mama i Ja. Na stronach WWW MKCh piszą,żę kobiety w ciąży, które zgłoszą sie do jednostek (szpitali, przychodni) biorących udział w tej akcji(jest lista tych jednostek) otrzymują m.in. książeczkę przebiegu ciąży, udział w szkole rodzenia bezpłatny i bezpłatny poród.Czy któraś z Was korzystała z tego?
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Zdrowie, Mama i ja IP: *.* 17.07.01, 10:56
      Cześć Aniu. Jestem teraz w 8 miesiącu i od początku należę do tego programu. Do tej pory wszystko się zgadza z tym co tam piszą. Jeżeli będziesz miała jakieś konkretne pytania to chętnie odpowiem.
    • Gość: guest Re: Zdrowie, Mama i ja IP: *.* 18.07.01, 21:01
      Mam prośbę: podajcie internetowy adres Mazowieckiej Kasy Chorych - chciałabym poczytać o tym programie. Dzięki!
      • Gość: guest Re: Zdrowie, Mama i ja IP: *.* 20.07.01, 11:41
        Wydaje mi się że ten adres to: www.mrkch.plJeżeli nie to szukaj przez wyszukiwarkę. Pozdrawiam
    • Gość: guest Re: Zdrowie, Mama i ja IP: *.* 22.07.01, 19:16
      Rzeczywiście jest taki program. Ja zaczęłam w nim uczestniczyć w 6 miesiącu ciązy..(teraz jestem w 8, tak jakoś dziwnie wczesniej nikt mi o tym nie powiedział.. zobaczylam, że wszystkie dziewczyny odchodzą od rejestracji z grubymi, żółtymi książeczkami, zainteresowałam się i również taką dostałam. Rzeczywiście w ramach tego programu Szkoła Rodzenia jest za darmo. Ale.. uwaga uwaga. Dzwoniłam na Kasprzaka, który to szpital oczywiście również jest objęty tym programem i Szkoła Rodzenia owszem jest za darmo, ale .. godziny zajęć strasznie kiepskie.. bardzo wczesne popołudniowe, chyba na 15.00 i tak jakoś od razu z tonu Pani mozna było wywnioskować, że jak nie płacisz to jesteś gorsza. Za to na Karowej bardzo miła atmosfera. Polecam. Brałam udział w zajeciach przez 6 tygodni i jestem bardzo zadowolona. Szkoła oczywiście za darmo, ale jeśli chodzi o sam poród to niestety nie. Uczestnictwo w zajęciach Szkoły daje jedynie 100 zł zniżki. Normalnie poród rodzinny (bo taki mam na myśli)kosztuje, na Karowej) 400 zł, z glejtem Szkoły 100 zł mniej czyli 300zł. Polecam tę Szkołę. Ale się rozpisałam. Pozdrowionkasmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka