Dodaj do ulubionych

"To jeszcze ja..2" - do jojo

IP: *.* 25.07.01, 15:58
wątek zamknięty... chciałam tylko dodać, że jojo wyciągnęła super "esensję"....też to chciałam napisać, ale mi tak ładnie nie wyszło - jula
Obserwuj wątek
    • Gość: usia Re: "To jeszcze ja..2" - do dul IP: *.* 26.07.01, 07:58
      Kobieta zmianną jest....Gdybyś dokładnie czytał (a)moje posty, to zauważył(a)byś, że pewnych pozytywnych cech Bogusi nie odmówiłam i nie mam zamiaru - jak ktos jest inteligentny i życzliwy, chce służyć radą, to jego wiara tego nie zmieni. co nie zmienia faktu, że boje się sekt bo jestem osobą naiwną (czyt. ufającą ludziom)i mam zaniżone poczucie własnej wartości (czyt. czasami niektórzy mi imponują za bardzo)więc sam (a)rozumiesz...A Wiesia chyba dokładnie napisała jaka ma "wierną" przeszłość....? Nie doczytało się?
      • Gość: guest Re: "To jeszcze ja..2" - wiesia znowu filozofuje IP: *.* 26.07.01, 08:31
        urszula napisała/ł:>co nie zmienia faktu, że boje się sekt bo jestem osobą >naiwną (czyt. ufającą ludziom)i mam zaniżone poczucie >własnej wartości ...A Wiesia chyba dokładnie >napisała jaka ma "wierną" przeszłość....? Nie doczytało się?Wiesz co ja byłam też taka (i właściwie w dużej mierze pozostałam do dziś) ale z całej mojej "bujnej" przeszłości wyciągnęłam o wiele więcej dobrego niż złego. Pomijając poszerzenie horyzontów i nabranie szacunku do różnych poglądów, to dla samej siebie przez te podróże wyznaniowe znalazłam odpowiedzi na dręczące mnie uprzednio tzw. pytania egzystencjonalne. Nie żałuję ani tego, że przyłączałam się do różnych społeczności (tym razem świadomie nie używam słowa sekt, które na wydżwięk negatywny) ani tego, że w którymś momencie je opuszczałam. Mam szacunek i dla tych którzy zostali i dla tych którzy odeszli - jeśli wiedzą dlaczego tak zrobili. Jedyne czego zwykle nie szanuję, i to niezależnie od charakteru, tradycji i wielkości społeczności, to ich płatni funkcjonariusze (jeśli tacy są). Myślę, że bać się można w takim samym stopniu wiekiej, oficjalnej i silnej oreganizacji która siebie nazywa jedynie słusznym kościołem jak i trzydziestoosobowej "sekty". A każdy i tak sam sobie obiera drogę...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka