Dodaj do ulubionych

zaparcia w ciazy

IP: *.* 26.07.01, 11:34
WitamPrzegladałam całe forum i nic nie znalazłam na temat zaparc, czyzby żadna z przyszłych mamuś na nie nie cierpiała? Ja niestety nie należe do tych szczęśliwców i są one dla mnie coraz bardziej uciażliwe. Obecnie jestem w czwartym miesiącu i problemy sa takie same a na dodatek miałam je juz przed ciążą....Wypróbowałam juz chyba wszelkie mozliwe sposoby:syrop od lekarza, sliwki, otreby, siemie lniane,wode rano i...sama juz nie wiem co ale niestety z bardzo miernym skutkiem, moze ktoras z przyszłych mamus ma taki problem i jakis cudowny sposób na niego? Bardzo prosze o jakąś pomoc w tej sprawie bo mam juz dość.....Pozdrawiam wszystkie przyszłe i obecne mamusie. Pa
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: zaparcia w ciazy IP: *.* 26.07.01, 11:58
      Czesc! Biore pektynki - rewalacyjne moze nie sa, ale nie biore tez tych tabletek tyle ide podano, tylko mniej. Sa na bazie otrebow. Lekarz mi je polecil. Z reszta pisze na nich ze mozna brac w czasie ciazy i karmienia. Przed ciaza bralam tez co innego, znacznie mocniejsze, tak ze moze jestesmy 2-ie z tym problemem.
      • Gość: guest Re: zaparcia w ciazy IP: *.* 27.07.01, 08:34
        Witaj AniuDobrze wiedziec ze nie tylko ja sie tak mecze.... Co do tych tabletek, to faktycznie po nich jest szansa udania sie na tronik? Jesli tak,zaraz pedze do apteki. A tak wogole w ktorym jestes miesiacu w ciazy, bo wiem ze w pozniejszych sa jeszcze wieksze problemy, a to dopiero przedemna....Pozdrawiam i dziekuje
        • Gość: asia_t Re: zaparcia w ciazy IP: *.* 27.07.01, 08:42
          Hej Ewaja tez cierpialam, ale gdzies kolo 10-14 tygodnia, potem juz wcale! jadlam sliwki suszone,pilam duuuzo jogurtu naturalnego z muesli,jadlam jagody (akurat byla na nie pora) i pilam sok pomidorowy.jakos mi to wszystko pomoglo. teraz juz sie wcale nie mecze, o dziwo! pozdrawiam i zycze powrotu do normalnosci :-)
        • Gość: guest Re: zaparcia w ciazy IP: *.* 27.07.01, 08:51
          Czesc! jestem dokladnie w polowie. poniewaz planowalam dziecko, tosie wczesniej zaczelam rozgladac za srodkami dostepnymi w ciazy, Pije wode przegotowana i odstana przez noc, rano.Mowia ze pomaga, przed ciaza pilam kawe na sniadanie, tez dzialalo, a teraz kawy juz nie pije. Mozna sprobowac jeszcze suszone owoce: sliwke i morele.
      • Gość: guest Re: zaparcia w ciazy IP: *.* 15.08.01, 09:04
        mój sposób to śliwki popijane mlekiem efekt murowany!
    • Gość: usia Re: zaparcia w ciazy IP: *.* 26.07.01, 12:24
      A ja brałam Ksennę albo Ksenę, nie wiem, która z nich to wojownicza księżniczka(taki głupi film na Polsacie), a która - tabletka. W każdym razie bardzo skuteczna. Ginekolog mi polecił i do tej pory czasami tez korzystam. Polecam. Aha, niedroga.
    • Gość: guest Re: zaparcia w ciazy IP: *.* 26.07.01, 14:24
      Ale przecież Xenna jest oparta na senesie, a tego nie wolno brać w czasie ciąży (grozi odwodnieniem)!!!! Ja mam ten sam problem, moja pani dr odradziła wszelkie leki na zasadzie better safe than sorry, trochę działa ciemne pieczywo z miodem (nie wiem, dlaczego właśnie to) i ruch (pływanie, rowerek). A - i przed ostatnim usg tak się zdenerwowałam (bo się bałam zupełnie irracjonalnie, że coś może być nie tak) że musiałam biec galopem do kibelkasmile Ale tego ostatniego nie polecam :)
    • Gość: guest Re: zaparcia w ciazy IP: *.* 26.07.01, 14:46
      Czesc! Wszystko pewnie zalezy od stopnia problemu. Tez sie zastanawiam czy sie nie zaszkodzi korzystajac z jakichs medykamentow, ale nie ma rady. Z reszta lekarz stwierdzil ze nie zalatwienie sie przed dlusszy okres tez moze miec zle skutki. Nie pamietam o co chodzilo dokladnie.
    • Gość: guest Re: zaparcia w ciazy IP: *.* 27.07.01, 08:30
      Bardzo dziekuje za wszelkie porady, niestety z wiekszosci nich i tak juz korzystałam, oczywiscie z niewielkim skutkiem....ale gdyby ktoras z Was dowiedziała sie czegos ciekawego prosze o podpowiedz, moze wreszcie cos mnie ruszy....:))
      • Gość: guest Re: zaparcia w ciazy IP: *.* 27.07.01, 22:27
        mi polozna polecila KIWI. Jedno kiwi dziennie faktycznie zalatwilo sparwe. Bardzo mnie to zddziwilo, ale podzialalo rewelacyjnie.Pozdrawiam Magda
    • Gość: guest Re: zaparcia w ciazy IP: *.* 28.07.01, 00:32
      W apotece mozna kupic Sylax lub Forlax. ten pierwszy jest bezpieczny, bez zastrzezen, (saszetki do rozpuszczania w wodzie lub soku), ten drugi niby ma adnotacje, zeby go w ciazy nie stosowac, ale to jest chyba ostroznosc na zapas. W kazdym razie jest skuteczniejszy od sylaxu. Ja w kazdym razie uzywalam.
      • Gość: guest Re: zaparcia w ciazy IP: *.* 28.07.01, 08:30
        witam wlasnie wyczytalam w twoim dziecku ze istnieje syrop homeopatyczny ALVIA lagodzi zaparcia,likwiduje wzdecia i kolki oraz przywraca naturalna sprawnosc jelit lagodnie regulujac procesy przemiany materii,nie powoduje skutkow ubocznych moze byc stosowany przez kobiety ciezarne,matki karmiace oraz dzieci ma smak sliwkowy cena ok 13 zl pozdrawiam mala
    • Gość: guest Re: zaparcia w ciazy IP: *.* 28.07.01, 14:24
      :hello:-kiszona kapucha-kefir-bananyNie wszystko naraz oczywiście.
    • Gość: guest Re: zaparcia w ciazy IP: *.* 30.08.01, 12:33
      Witaj EwoJestem w 14 tyg ciazy i od samego jej poczatku mam problem z wyproznianiem. Lekarz zalecil mi branie leku Flatulex dwa razy dziennie. Ja jednak boje sie zazywania jakichkolwiek lekow i wyprobowalam sposob mojej babki. A mianowicie:pomiedzy 7, a 9 rano zjadam garsc surowego ryzu. Moze to smiesznie brzmi, ale pomaga. Dodam, ze jest mi latwiej stosowac te rade, poniewaz nie pracuje i nie musze rano wstawac. Nie wolno popijac zadnym plynem.A do tego przez caly dzien zajadam owoce, glownie winogrona.Pozdrawiam i zycze poprawy
    • Gość: guest Re: zaparcia w ciazy IP: *.* 05.09.01, 12:26
      witaj,polecam Ci powolne wypicie szklanki przegotowanej wody na czczo rano i to samo + łyżeczka miodu wieczorem. Powinno pomóc!Wszystkiego dobrego !!!Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka