Dodaj do ulubionych

wykopywanie się spod kołderki

IP: *.* 30.07.01, 12:41
Mam małe pytanie. Czy wasze dzieci też namiętnie się wykopują spod przykrycia w nocy? Mój maluch (idzie mu 11 m-c)śpi albo w cieniutkiej piżamce albo w samym body. zaznaczam, że śpi sam w łóżeczku w drugim pokoju więc nie mam możliwości go co chwilę przykrywać w nocy, pomimo że budzi się 3-4 razy w ciągu nocy. Ostatnio zamieniłam kołderkę na cieniutki kocyk powleczony poszewką ale na niewiele to się zdało. Mały śpi z zamkniętym oknem ale przy otwartych drzwiach do pokoju. Na dodatek ostatnio zaczął kaszleć. Zastanawiam się czy to nie od tego odkrytego spania?
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: wykopywanie się spod kołderki IP: *.* 30.07.01, 13:20
      Jakiś czas temu był poruszny ten temat na forum. I wnosek był taki: WSZYSTKIE maluchy się odkopują. Mój też - ma 25 m-cy. Część mam polecała śpiworki do spania, ja nie używam, bo dopiero by się awanturował, gdyby nie mógł się odkryć. Bączek śpi z nami i jak sie obudzę to go przykrywam, a jak nie , to nie...Na razie jest zdrowy (a okno uchylone...). A dzisiaj w nocy spadł z łóżka... Znowu...I nic mu...Wyrodna matka...:eek:
    • Gość: guest Re: wykopywanie się spod kołderki IP: *.* 30.07.01, 13:32
      Moja córeczka ma 10 miesięcy a ja mam z nią podobny problemsad Jednak z czasem stwierdziłam, że ciągłe jej przykrywanie nic nie pomaga. Przeciwnie. Gaba nerwowo przez sen zaczyna przebierać nóżkami i... odkopuje się ponownie i zasypia zadowolona, że nic jej nie krępuje. Okno mamy stale uchylone. I niunia jest zdrowa a lekkie katarki co jakiś czas są normalne nawet gdy w domu nigdy nie ma przeciągów. Co do kaszelku Twojego synka, to pocieszam Cię, że i moja pociecha nieraz zakaszle i nic złego się nie dzieje. Sama też nie raz poczujesz łaskotanie w gardle, i co? Nie od razu znaczy to, że jesteś chora! Nie ma więc powodów do zmartwień:-)))Pozdrawiam!
      • Gość: guest Re: wykopywanie się spod kołderki IP: *.* 30.07.01, 15:50
        Moja (1,5 roku) śpi ze mną wciąż odkryta . Ja pod obleczonym kocem Ona na kocu, ale za to ze swoim kocykiem. Powiedziałam "ze swoim" czyli nie przykryta. Śpi prawie rozebrana, a okno nad naszym łóżkiem otwarte i bez kataru czy koszlu. Spada z łóżka co jakiś czas i nawet się nie obudzi. Monotonia taka jak wszędzie.Pozdrawiam!
    • Gość: guest Re: wykopywanie się spod kołderki IP: *.* 31.07.01, 09:55
      Asiu!moje dziecko też się rozkopywało (14 m-cy) gdy spało pod kołderką, aktualnie zaczęłam Go przykrywać (śpi w body z krótkim, lub w samej koszulce) jedynie pieluszką tetrową i można powiedzieć ze się już nie rozkopuje choć czasem śpi odkryty no bo gdy przekręca się z boczku na boczek to ta pieluszka mu gdzieś ucieka, acha i okno szeroko otwarte!spróbuj - może to będzie sposób.Agnieszka - mama Marcinka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka