Dodaj do ulubionych

Kiedy do pracy?

IP: *.* 09.09.01, 19:07
Hej,chcialabym sie Was poradzic, doswiadczone Mamy. Jak myslicie, od kiedy/od jakiego wieku dziecka/ jest mozliwe, zebym wychodzila z domu na trzy godziny dziennie i nie bedzie to Malemu specjalnie przeszkadzac? Pracuje popoludniami i nie chcialabym calkiem tej pracy odpuscic. Z dzieckiem zostawalby moj maz, ale czy mozna takiego zalozmy trzymiesiecznego malca zostawic bez stalych dostaw mleka, tylko z odciagnietym pokarmem????Pozdrawiam,Ania
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Kiedy do pracy? IP: *.* 09.09.01, 20:04
      Myślę, że możesz bez obaw zostawiać maluszka na te 3-4 godz. pod opieką męża. Zostaje tylko problem podawania mleka - są dzieci karmione piersią, które potrafią pić z butelki (nie rezygnując z piersi), są jednak i takie, które - zaznawszy łatwiejszego sposobu ciągnięcia mleka - wybierają butelkę. Moja Sikora dostawała czasem picie z butelki, ale nie odrzuciła piersi.Życzę powodzenia:-) Dorka :-)
    • Gość: guest Re: Kiedy do pracy? IP: *.* 10.09.01, 09:49
      Cześć, polecam malca karmić łyżeczką, rzecz jasna mlekiem mamy . Leżaczek powinien ułatwić mężowi karmienie. Ja stosowałam taką metodę. Poza tym, zejdzie dłużej :-), i jak z bicza trzasnął minie czas twoim chłopcom. Taki trzymiesiączny bobas to podje, pośpi, pokontaktuje się z tatą, a tata z nim, mama obejrży świat, zobaczy innych ludzi, no i zarobi. Śmiało, nic się nie zdarzy.. pa pa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka