Dodaj do ulubionych

Clostilbegyt

IP: *.* 23.11.01, 11:08
Dziewczyny! Czy któraś z Was zaszła w ciążę po zażywaniu tego leku?Niedawno przepisał mi go lekarz, ale po przeczytaniu ulotki trochę się wystraszyłam i narazie nie biorę. Pisało tam, że ciąża może być bliźniacza, lub jeszcze liczniejsza. A ja już mam jedno dziecko i nie planowałam trójki, ani tym bardziej czwórki, piątki ...Poradźcie coś. Proszę ...
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Clostilbegyt IP: *.* 23.11.01, 18:47
      Właśnie w moim brzuszku podskakuje 34-tygodniowy poclostylbegytowy Kangur...Powiem szczerze: nie miałam żadnych objawów ubocznych ani innych problemów podczas brania tego leku (trzeba tylko szybko przełykać bo jest przeraźliwie kwaśny). Moja lekarka długo zwlekała z zaordynowaniem mi go (mimo, ze miałam takie zalecenie po badaniach w klinice) własnie z obawy przed skutkami ubocznymi. I nic... więc może nie taki diabeł straszny?Ale jedna ważna uwaga: podczas kuracji warto przeprowadzać obserwację jajeczkowania pod USG (ja jeździłam co 2-gi dzień od 10 do 16 dnia cyklu), na wypadek, gdyby miało dojśc do "hiperstymulacji". I jeśli nastepują zaburzenia widzenia należy natychmiast odstawić preparat.Mnie udało się "zaciążyć" w trzecim cyklu. Szczerze mówiąc miałam nadzieję na bliźniaki, ale i tak jestem szczęśliwa...Pozdrawiam cieplutko i życzę powodzenia!
    • Gość: guest Re: Clostilbegyt IP: *.* 24.11.01, 02:02
      Asiu , ja też doczekałam się już 36 tygodniowego brzuszka po tym leku , tak jak Kangurzyca po 3 cyklu i wszystkie były monitorowane 3 x USG w cyklu. Kubuś jest sam , nie ma towarzystwa w brzuszku. Pamiętam tylko ,ze miałam straszne depresje przez dni kiedy go brałam- ale ja reaguję zawsze na wszelkie uciązliwe skutki uboczne leków, więc się nie martw i zacznij go brać.
      • Gość: guest Re: Clostilbegyt IP: *.* 24.11.01, 23:06
        ja też mam jednego dzidzisia, który począl się w 1 lub 2 cyklu (już nie pamiętam)
    • Gość: guest Re: Clostilbegyt IP: *.* 26.11.01, 11:02
      Dziękuję dziewczyny. Trochę uspokoiłyście mnie. Chyba zacznę brać...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka