Dodaj do ulubionych

Kalendarzyk plci

IP: *.* 24.11.01, 01:15
Hejczy ktos z was slyszal o tym lub ma kalendarzyk,ktory byl publikowany w latach 80tych w gazecie.To byl kalendarzyk plci w zaleznosci wieku matki do miesiaca zaplodnienia.Planujemy drugie dziecko a poniewaz pierwszy jest syn to chcialabym miec corke.A moze ktos zna inne sposoby(moze juz wyprobowane).Wiem ze natura plata figle i pewnie bedzie syn ale chce sprobowac zwlaszcza ze moj maz ma 2 braci wiec szanse na dziewczynke sa niewielkie.Monia z JulkiemP.Sz tego co pamietam byl to kalendarzyk kobiet afrykanskich
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Kalendarzyk plci IP: *.* 24.11.01, 21:52
      Czescja kiedys znalazlam w gazecie (jakiej???) cos takiego, ale tu akurat nazywa sie to metoda chinska ;-). Zostawilam to sobie w zasadzie z ciekawosci. Ale w znanych mi przypadkach sie sprawdzilo. Nie wiem, czy to zbieg okolicznosci, bo nie wierze w takie tabelki.Moge dla ciebie wyszukac odpowiednie miesiace, ale musisz mi podac dane. Calej tabeli tu nie wpisze, bo trwaloby to dluuugo. I nie wem, czy wiek matki ma byc kalendarzowy czy faktyczny (tzn, jesli urodzona w lipcu, to w styczniu doliczac juz ten rok, czy nie). Pisz na priva, jesli chceszpozdroonka
      • Gość: guest Re: Kalendarzyk plci IP: *.* 25.11.01, 00:45
        :hello: :bounce: :bounce: :bounce: :bounce:wiedzialam ze moge na was polegacDzieki Monia z Julkiem
    • Gość: guest Re: Kalendarzyk plci IP: *.* 24.11.01, 21:56
      jak bylam robiona ja a potem moj brat latala w powietrzu teoria przed i po jajeczkowaniu. jestesmy jej owocami. przed - dziewczynka, po - chlopiec - jako,ze "meskie" plemniki ponoc zyja krocej ale poruszaja sie szybciej. problem pojawia sie w chwili gdy mezczyzna ma albo same meskie albo zenskie plemniki albo jakas przewage jednych lub drugich. milego tworzenia nowego zycia. pamietajcie, ze najwazneijsze by bylo zdrowe i silne. pozdro. j.
      • Gość: guest Re: Kalendarzyk plci IP: *.* 25.11.01, 00:42
        Jojo czas pokaze czy sie te teorie w naszym wypadku sprawdza.W moim amoku planowania :) znalazlam nawet na niemieckiej stronie eltern.de kalendarzyk ktory oblicza te dni tzn podajesz dzien ostatniej miesiaczki i dlugosc cyklu i wylicza kiedy bedzie jajeczkowanie no i pokazuje kiedy jest mozliwe poczecie dziewczynki lub chlopca.No i masz racje najwazniejsze ze bedzie zdrowePozdrowienia Monia z Julkiem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka