Dodaj do ulubionych

Co robić z maluchem w podróży?-pilne

IP: *.* 29.04.02, 11:06
KochaniTrochę sie boję, jedziemy jutro w Kotlinę Kłodzką, do rodziców męża. Po drodze on jeszcze musi zrobić przegląd trzech kas fiskalnych, więc samej jazdy podejrzewam będzie ok. pięciu godzin. Czy macie jakieś doświadczenia z trzy i pół miesięcznym szkarabem? Karmię piersią i to mnie troche uspokaja, jak wiadomo cycek ma też własności psychologiczno - terapeutyczne ;)Czekam na Wasze radyMarti
Obserwuj wątek
    • Gość: kasiap. Re: Co robic´ z maluchem w podróz˙y?-pilne IP: *.* 29.04.02, 12:04
      Taki maluszek na pewno przespi wiekszosc podrozy, a jak karmisz piersia - to zupelnie nie ma sie czego obawiac. Ja jechalam nad morze z dwumiesieczna corka - prawde mowiac - nie odczulam zadnych uciazliwosci podrozowania z dzieckiem. No... tylko po zmianie pieluchy trzeba bylo wietrzyc samochod...Kaska
    • Gość: asia.d.d Re: Co robić z maluchem w podróży?-pilne IP: *.* 29.04.02, 12:06
      ale przecież Kajtuś To aniołek :) nie powinno być kłopoTupewnie większość czasu prześpi :hap:zróbcie ze 2 przerwy na przewinięcie i karmienie, zabierz jakieś zabawki i będzie 0k.Ania od 2 m.ż jezdzi regularnie w 4-godzinną podróż i nie ma problemupozdrawiam- Asia mama Ani
    • Gość: Ika Re: Co robić z maluchem w podróży?-pilne IP: *.* 29.04.02, 21:09
      Hej! :)Oskarek miał niespełna trzy miesiące (brakowało mu parę dni :) ) kiedy pojechaliśmy na weekend do Warszawy. W samochodzie spał całą drogę, nawet na papu musiałam go budzić albo karmić przez sen :) Byli z nami tez iberia z Kubkiem, o miesiąc starszym. Zatrzymywałyśmy się na przewijanie na większych stacjach, takich z kawiarenką (Shell, BP). Na jednej BP panowie udostępnili nam własną szatnię z dwoma stoliczkami, żeby nam było wygodniej przewinąć maluchy :) Generalnie było bezproblemowo, tak więc myslę, że nie musisz się obawiać :) Ze starszymi dziećmi chyba kłopot większy, niż z takim szkrabem :)Pozdrawiam i miłej podróży! :)I.& O.
    • Gość: janeczka Re: Co robić z maluchem w podróży?-pilne IP: *.* 29.04.02, 21:13
      Zapewne prześpi całą drogę...
      • Gość: janeczka Re: Co robić z maluchem w podróży?-pilne IP: *.* 29.04.02, 21:16
        A tak swoją drogą, to te nasze cyce to błogosławieństwo. Nie wyobrażam sobie wielogodzinnej podroży, zwłaszca latem i mleka w butelce...
        • Gość: Ika Re: Co robić z maluchem w podróży?-pilne IP: *.* 29.04.02, 21:21
          Hej Janeczka :)To też nie problem - bierzesz w butelce tylko wodę, a puszkę osobno i w odpowiednim momencie wsypujesz, mieszasz i już :) Widzisz, Ty się zastanawiasz nad latem. A w zimie? Wymotanie się ze zwojów ubrań, by przystawić dziecię do piersi....Każdy rodzaj karmienia ma chyba wady i zalety - tzn. techniczne, bo wiadomo, że zdrowsze karmienie piersią...PozdroofkiI.& O.
    • Gość: martusek Re: Co robić z maluchem w podróży?-powrót IP: *.* 05.05.02, 10:57
      No i jesteśmy. Podróż w tamtą stronę była ok. Z powrotem trochę gorzej, bo upał zrobił się straszny, ale, jak wiecie, mój syn jest aniołem, więc nic mu nie przeszkodziło w głośnych śmiechach i pogaduchach w przerwach między spaniem. Ani 30 stopni w samochodzie, ani mokre plecki, ani czerwona z gorąca buzia... My byliśmy marudni przez całą drogę, a on nawet nie miauknął.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka