Dodaj do ulubionych

skąd bierzecie

IP: *.* 01.08.02, 17:08
jak czytam list z takimi błędami, to nie wiem, czy to tylko literówki, czy niewiedza, mnie też się czasem przytrafi, ale skoro to dla rozbawienia "Toważystwa", to O.K.
Obserwuj wątek
    • Gość: mamaud Re: skąd bierzecie czas na forum ??? IP: *.* 01.08.02, 17:25
      Zastanawiam się nad tym od dawna.Skąd macie emamy tyle czasu, żeby poprzeglądać wszystkie posty i jeszcze na nie poodpisywać ? Ja jestem w domku z moją 6 msc.córeczką tylko 3x w tygodniu sama, tak zawsze jest z nami tatuś, a ciągle nie mam czasu nawet na wyjście do toalaty.Dzidzia jest bardzo towarzyska i płacze, jeżeli choć na chwilkę zniknę jej z oczu, a kiedy jest na leżaczku przy biurku- kiedy do was piszę wytrzyma tylko 2 min.-bo juz jej sie nudzi.Staram się zaglądać na stronę edziecko codziennie- nawet udaje mi się spędzić tu "aż"20 min.bez przerwy, lecz gdybym chciała poczytać wszystko, co mnie interesuje, musiałabym siedzieć przed komputerem kilka godzin.Jak wy to robicie, że jest tyle śladów częstej obecności większości emam? Piszecie z pracy? Chociaż większość z was przebywa na urlopie macierzyńskim-jak ja, to wygląda na to, że wasze dzieci ciągle śpią lub nie potrzebują ciągłej maminej obecności.Mam wrażenie,że nawet na spacer zabieracie laptop.Jak wy to robieie?Bardzo podoba mi się strona dzieckowa, dużo mi pomogłyście, ja też czasami dzielę się swoimi doświadczeniami, lecz to ciągle mało. Podziwiam was!
      • Gość: zula Re: skąd bierzecie czas na forum ??? IP: *.* 01.08.02, 17:29
        W domu czytałam z dzieckiem na kolanach ale rzadko pisywałam.Wróciłam do pracy i ..szybko robię to co muszę i wchodzę na forum.
      • Gość: BAJBUS Re: skąd bierzecie czas na forum ??? IP: *.* 01.08.02, 17:33
        No jak by to powiedzieć. Bawię sie z maluchami a potem właczam bajkę Gabi, Zuzankę do łóżeczka z koszem zabawek, Klaudię wyganiam na podwórko (albo do sklepu) i cyk :) na edziecko.Albo rano kiedy wstanę pierwsza a one jeszcze spią (tak średnio do 8) to też mam trochę czasu. Poza tym bezwzględnie nalezy nauczyc dzieci od początku że: "mama teraz jest zajęta i pobaw sie sam". bajbussmile
        • Gość: mamaud Re: skąd bierzecie czas na forum ??? IP: *.* 01.08.02, 17:38
          Bajbus! Ciebie to dopiero Podziwiam!!! Przy trójce dzieci mieć czas na stronę! Ale to też wielki plus dla eDziecko, że jest takie wspaniałe i nie można się od niego oderwać.Chyba niedługo założymy "klub uzależnionych od eDziecko "!!!
          • Gość: KP Re: skąd bierzecie czas na forum ??? IP: *.* 01.08.02, 18:31
            Cześć, ja nie mam jeszcze dziecka, ale i tak jestem uzależniona. Lubie Was i kropka :-)
          • Gość: eBeata Re: skąd bierzecie czas na forum ??? IP: *.* 02.08.02, 09:30
            Ja też w pracy. W domu brak łącza, może i dobrze, bo tak to przynajmniej coś zrobię. :-)Też miałam takie absorbujące dziecko. Śniadanie przez pierwsze miesiące jadłam o 13.00 :-)Teraz wyrósł z tego, też będziesz miała niedługo więcej czasu.Beata
      • Gość: agniesia1 Re: skąd bierzecie czas na forum ??? IP: *.* 01.08.02, 18:00
        klub uzależnionych???? Ja myślałam ,że to już od dawna działa ha ha ha!!!!! Właśnie uspałam synka już na noc i klikam sobie do was czekając ,aż się obudzi bo on to lubi tak co chwilkę zapłakać ,że nawet nie mogę zejść do ogródka na ławeczkę.A tak poza tym to wykorzystuję KAŻDĄ wolną chwilkę ,żeby tu zajrzeć :rano ,w wieczór i w południe .Ale za miesiąc to się skończy bo wracam do pracy a tam mi mie pozwolą usiąśc do kom. i poklikać,więc będę zaglądać tu dopiero popołudniami albo raz na kilka dni.Pozdrawiam
        • Gość: plepla Re: skąd bierzecie czas na forum ??? IP: *.* 01.08.02, 18:17
          Jetem uzależniona od ponad roku ...Dobrze, że nie mam sieci w domu bo przebąblowałabym majątek.Mam net w pracy ... Robię sobie w czasie dnia trzy przerwy na kawę (każda po ok. 15 min)w trakcie których czytam posty. Odpowidam z reguły raz lub dwa razy w tygodniu popołudniami, kiedy to do dzieci przyjeżdzają dziadkowie, którzy twierdzą że ... za nami (rodzicami tychże dzieci) wcale nie tęsknią i mamy sobie z mężem siedzieć dłużej w pracy albo pójśc do znajomych ..
        • Gość: Myszka2001 Re: skąd bierzecie czas na forum ??? IP: *.* 03.08.02, 05:45
          Ja znalazłam forum jak jeszcze byłam w ciąży, potem urlop macierzyński w domu - bez Was i od kilku miesięcy znowu w pracy z internetem. Cieszę się że pracuję przed komputerem bo mogę tu być w każdej chwili....
      • Gość: Dagum Re: skąd bierzecie czas na forum ??? IP: *.* 01.08.02, 18:23
        Dla mnie mamy trójki rozbawionych to fajna odskocznia a tym bardziej, że mam internet dopiero od tygodnia.Pozdrawiam wszystkie emamy i proszę piszcie do mnie odpowiem na każdy list. Daga
      • Gość: Aluc Re: skąd bierzecie czas na forum ??? IP: *.* 01.08.02, 19:24
        Czasem Maksio pięciomiesięczniak sam się bawi dłuższy czas i mogę postukać, choć czasem odbywa się to trybem dwa słowa - podać zabawkę - trzy słowa - uspokoić bo ryczy :cry: - całe zdanie - pogadać bo marudzi :lol:Jestem z nim sama do 20, czasem nawet dłużej, ale idzie spać o 21 i potem mogę spokojnie poszaleć
      • Gość: sylwiakrol Re: skąd bierzecie czas na forum ??? IP: *.* 01.08.02, 19:47
        Ja jestem uzależniona od miesiąca.Czytam i odpisuję gdy mój mały śpi,czyli w okolicach południa.Niestety dostęp do komputera mam ograniczony i muszę o niego "bić" się z bratem.Domem nie muszę się zajmować bo jestem w gościach u rodziców.Jestem na forum też wieczorami gdy położę synka spać i moja mama mówi no idź już sobie pograj.Nie wiem tylko jak przeżyję bez edziecka po powrocie do domu,bo internet mają nam zakładać pod koniec wakacji.Ale ile będę miała do czytania! :crazy:
      • Gość: adrian Re: skąd bierzecie czas na forum ??? IP: *.* 01.08.02, 20:30
        Ja moge powiedzieć tylko tyle, że mój mąż jest przerażony. Do tej pory tylko on miał monopol na internet. Ja nie byłam zupełnie zainteresowana tym co robi, na jakie strony zagląda. Kilka dni temu poprosiłam,zeby zajrzał na stronę e dziecko. No i tak się zaczęło. Mąż po 20 usypia dzieci, a ja klikam. Bez opamiętania!!! Do południa gdy jedno śpi, a drugie się bawi wówczas na 20 minut w porywach do godziny również lubię zajrzeć na forum i poczytać posty. Gdybym tylko mogła komputer byłby cały czas włączony.PozdrawiamMagda
        • Gość: lea Re: skąd bierzecie czas na forum ??? IP: *.* 01.08.02, 20:56
          witaj!Ja wczesniej też bywałam rzadko, dużo czasu poświęcam synkowi. Ale odkąd skończył rok, i wróciła babcia z zagranicy jest trochę lepiej. Stukam kiedy zabierają mi maluszka dziadkowie na spacer i wieczorami kiedy śpi :)papa uzależniona leaPs. niedługo babcia ponownie wyjeżdża co to będzie? co to będzie? :(
      • Gość: costa01 Re: skąd bierzecie czas na forum ??? IP: *.* 02.08.02, 07:59
        czescja na przyklad czytam i odpisuje tylko w pracy bo w domu z 2 dzieci nie dalabym rady , ale dzieki temy ze mam super relaksujaca prace moge robic co chce dlatego jestem tutaj (chociaz od nie dawna)pozdrowieniacosta
      • Gość: szwedka Re: skąd bierzecie czas na forum ??? IP: *.* 02.08.02, 10:02
        Dużo dziewczyn napisało, że robi to w pracy.Widać to po uczestniczkach czatu - na ogół od 9 do 17 jest po 15 osób - późńiej cisza aż do wieczora kiedy wkraczają komputery domowe.Nie macie wyrzutów sumienia, że okradacie pracodawców?Ja mam.Dlatego robię różne rzeczy równolegle - na przykład odwalam nudne telefony (np. czekając na połączenie), poczytując.Mimo wszystko nie jest mi z tym dobrze - też nałogowa edzieckowa.I muszę coś z tym zrobić.
      • Gość: Miśk@ Re: skąd bierzecie czas na forum ??? IP: *.* 02.08.02, 23:49
        O 19 cisza nocna dla dzieci :)do 22 czas dla męża(o ile jest w domu)a od 22 laba przed kompem :)Jednym okiem na forum,drugim w GG z iKasią :D
        • Gość: ikasia Re: skąd bierzecie czas na forum ??? IP: *.* 03.08.02, 13:02
          U mnie jak wyżej hihihi !!!Miśka, ja wiem co... a Ty wiesz...?
    • Gość: Anna72 Re: skąd bierzecie czas na forum??? IP: *.* 01.08.02, 22:06
      Ja dopadam do komputerka jak młody spi, przy nim nie ma mowy o czytaniu, a tym bardziej o pisaniu. Zazwyczaj na godzinkę-dwie wieczorem, albo czasem w dzień na pół godzinki, jeśli raczy zasnąć po obiadku. :hello: Anka
    • Gość: bma Re: skąd bierzecie IP: *.* 01.08.02, 23:28
      Ja zwykle wchodzę na forum wieczorem, jak mała już śpi. Niestety wtedy jest już grubo po 22.00, ale jak zacznę czytać (czasem też pisać) to kładę się do łóżka ok. 1.00 w nocy, a rano trzeba wstać o 6.00 ... Przy małej nie włączam komputera, obiecałam to sobie jak zdecydowałam się na internet w domu, nie chcę spędzać czasu na forum kosztem dziecka. Czas po południu staram się poświęcić tylko córci - i tak go mało (wracam z pracy ok. 17.00). Czasami uda mi się poklikać chwilę w pracy, ale coraz rzadziej, dlatego podłączyłam sobie internet w domu. Też jestem uzależniona, mąż właśnie siłą mnie odciąga i mówi, że usunie komputer z domu.Basia
    • Gość: Aari Re: skąd bierzecie IP: *.* 02.08.02, 00:14
      Zapisuję się do klubu uzależnionych ... od lipca zeszłego roku nie mogę życ bez eDziecka :-)Jak znajduję czas?Często czytam forum kiedy karmię Krzysia cycusiem, czasami nawet uda mi się napisać coś wtedy ( jedną ręką). Poza tymi chwilami pisze i czytam jak Krzyś śpi, bawi się w kojcu albo ktoś się nim zajmuje. Ja zazwyczaj wtedy coś robie ale od czasu do czasu zaglądam na forum i a to poczytam a to popisze.kuba na szczęście jest już mniej absorbujący i potrafi się zająć sam sobą dłuższy czas. Ale ostatnio zabiera mi kompa żeby sobie w cos pograć ......Na szczęście od września idzie do zerówki więc kiedy będzie w szkole komputer będzie TYLKO MÓJ :lol:pozdrawiam serdeczniewioleta
    • Gość: ania2204 Re: skąd bierzecie IP: *.* 02.08.02, 02:15
      Wiesz, mamaud, ze tez sie nad tym zastanawialam. Trafilam na edziecko jakies 3 miesiace temu i od poczatku bardzo mi sie tu podobalo. Zaklinalam sie, ze nie bede pisac, ze to zabiera czas, samo czytanie raz na jakis czas wystarczy. I co? Wytrzymalam dopoki nie zobaczylam postu "czy na edziecko zaglada ktos z Kanady". A ze mieszkam tymczasowo w Kanadzie, wiec...i tak sie zaczelo. Codziennie wieczorem po uspieniu malych siadam i spedzam tak najszybsze 2 godziny w ciagu dnia. Rzadko pisze, ale zajrzenia na edziecko nie moge sobie darowac. Czasem maz uprzedza mnie, ze potzrebuje komputer na wieczor, wtedy blakam sie po domu jak na odwyku ;-).Pozdrawiam ewszystkich.AniaPS. Na szczescie w KAnadzie Internet jest tani - abonament miesieczny 20 CAN.
    • Gość: aka Re: skąd bierzecie IP: *.* 02.08.02, 02:37
      ja w nocy :)spie 4-5 godzin na dobe :)mam 4 miesieczna dziewczynke i absolutny brak czasu za dnia,w nocy natomiast najczesciej pisze rozne takie zwiazane z moja praca albo sie ucze,chyba,ze wejde na edziecko,a wtedy o pracy moge zapomniec,o nauce tez :)
      • Gość: Gabii Re: skąd bierzecie IP: *.* 02.08.02, 07:03
        No to teraz ja :) :) :) :)Jestem NALOGOWĄ bywalczynią forum a w szczególności czata edziecka od ponad roku. Najpierw byłam w ciąży i siedzialam bez opamiętania. Od grudnia (odkąd urodził się Wiktorek) jestem tu tez cały czas- najpierw gdy maly spal a potem z nim przy piersi - to dopiero nałóg!!!! Z czasem też nie mam za bardzo problemow - od 5go miesiąca życia mały sam siedzi i ślicznie się bawi a odkad w 6 mies zacząl sam raczkowac , na czacie ( w szczególności) siedze około 6- 10 godzin z małymi przerwami na usypianie, karmienie, wstawienie obiadu itd ale są to przerwy kilkunasto minutowe :) Jednym słowem siedzę cały czas- gdy maz jest w pracy a pracuje po 8 i 12 godzin. Na spacery chodzimy jak mąz wraca z pracy- więc na wszystko jest czas. Jezuuuuuuu :eek: - czytam to i myślę, że ja to już chyba fachowej pomocy potrzebuje :lol: :lol: Pozdrawiam- nałogowa Gabi, której nic już nie pomoże.......ps. mały często tez "gada" na czacie- u mnie na kolanach hihihi
        • Gość: 124578 Re: skąd bierzecie IP: *.* 02.08.02, 07:13
          A ja zaglądam tu od czasu jak zaszłam w ciążę czyli teraz razem to już będzie dobrze ponad roksmile))) Jak siedziałam w domku z Małą to zaglądałam tylko czasem wieczorami żeby poczytać ale brakowało ogólnie czasu. No ale odkąd wróciłam do pracy to mogę nie jeść śniadanka ale zajrzeć muszęsmile)))Alynka
    • Gość: olaj Re: skąd bierzecie IP: *.* 02.08.02, 07:25
      hmmm, od kiedy pierwszy raz tu przyszłam, to mam wrażenie, że jestem przez cały czas. W pracy, w domu, nawet podczas snu ( bo nawet niekiedy o Was śnię ;) ). Internet mam tylko w pracy, ale zaglądam (szczególnie na czat) jak tylko mogę często, hihihi, kto tego nie wie ;)Cóż, uwielbiam tych wszystkich ludzi, więc czasami biegnę go kawiarenki interetowej... a mąż twierdzi, że zwariowałam. Chociaż muszę przyznać, ze od czasu jak poznał kilka osób, zmienia zdanie...olaj
    • Gość: Adasia Re: skąd bierzecie IP: *.* 02.08.02, 08:01
      Musiałam tak skończyć, bo najpierw byłam fanem drukowanej wersji Dziecka. Później zostałam miłośniczką własnych (i niektórych cudzych) dzieci.A teraz dzięki eDziecku postrzegana jestem jako najpilniejszy pracownik, bo któż tyle w klawiaturę stuka i tak cichutko za biurkiem siedzi? Nikt mi nie dorówna w pilności czytania i pisania. I nadgodziny wyrabiam...czatując. W domu zamieniły się role: już nie ja śmieję się pod nosem z męża - informatyka, że taki zwolennik postępów technicznych, ale on ze mnie - że taki zapalony przeciwnik Internetu po powrocie do domu nie gada o niczym innym, jak tylko o pogaduchach - czatuchach. Życie lubi płatać figle, a eDziecko przewróciło mi poglądy do góry myszką...
    • Gość: Lilly Re: skąd bierzecie IP: *.* 02.08.02, 08:45
      Ja? Ja wchodzę do internetu tylko w pracy, zawsze się jakoś tak zorganizuję, że wygospodaruję trochę czasu, by sobie poczatować, by odpisać na jakieś posty. Czasem tego czasu jest mniej, czasem więcej.W domu celowo nie dałam założyć sobie sztywnego łąćza, bo doskonale wiem, czym by się to skończyło - przepadłabym w czeluściach internetu prawie bezpowrotnie, a mimo wszystko tego nie chcę. Więc w domu komputer omijam z daleka.
    • Gość: ez Re: skąd bierzecie IP: *.* 02.08.02, 10:38
      Jak już mam głęboko dość w pracy to wchodzę odpocząć na forum. Puszczam jakąś skomplikowaną analizę i w przerwach odpisuję. Jestem uzależniona od Forum bo w pracy niewiele kobiet a jeszcze mniej mam, wszystkie robimy karierę więc z przyjemnością po dyskusjach na temat IRR, inflacji, stóp redyskontowych itp. gadam o drugiej stronie mojego życia bardziej optymistycznej niż sytuacja gospodarcza w naszym kraju.
      • Gość: mono Re: skąd bierzecie IP: *.* 02.08.02, 12:17
        Ja zaczęłam przeglądać edziecko jeszcze w ciąży w pracy. Moja szefowa obraziła się na mnie za to, że jestem w ciąży i zatrudniła kogoś na moje miejsce a mi dała spokój. Powiedziała, że w tej sytuacji najlepiej byłoby gdybym poszła na zwolnienie. Ja na zwolnienie iść nie chciałam więc siedziałam w pracy i przeglądałam ciekawe strony. Potem po urodzeniu dziecka niestety nie miałam czasu. Dopiero od miesiąca kiedy mój maluszek zaczął sypiać w ciągu dnia dwie, trzy godziny zaczęłam korzystać z internetu. A teraz czekam na rachunek.
    • Gość: asia_t Re: skąd bierzecie IP: *.* 03.08.02, 14:44
      Ja jestem uzalezniona od maja ubieglego roku. Mam 8-miesieczne bliznieta. :-) Na forum jestem codziennie! Mam nianie, to fakt, wtedy glownie tu siedze. Ale po poludniu jak dzieci spia - tez sobie forum przegladam. Albo jak sie bawia. :-) I wieczorkiem czasem, ale rzadko, to po powrocie do domciu, gdy dluzszy czas nie mam kompa. :-) I mam czas na pamietniki i moderowanie forum i mase maili! :-) Pozdrawiam wszystkie forumowiczkiasiaT

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka