Dodaj do ulubionych

dzisiejsza Superniania

03.12.06, 18:59
czy to byl ostatni odcinek? nie pokazali co w nastepnym, wiec chyba tak.
a swoja droga dzisiejsza mama jako pierwsza z pokazanych do tej pory, zrobila
na mnie naprawde pozytywne wrazenie.
Obserwuj wątek
    • kasiadove Re: dzisiejsza Superniania 03.12.06, 19:22
      Czy ja wiem???? Nie spać w łóżku z własnym mężem przez 3 lata?
      • aarian Re: dzisiejsza Superniania 03.12.06, 19:33
        yyy, poczatku nie widzialam big_grin
        ale wykazywala 100% checi poprawy sytuacji, choc niektore rzeczy byly dla niej
        rowniez bolesne. np przytulanie synka do snu.
        akurat ja nie mam tego problemu, bo moj dwulatek sam zasypia, ale gdy ma gorszy
        dzien lub zle sie czuje to nie odmawiam mu przytulenia czy nawet przysypiania u
        mnie na kolanach. zdarza sie to tak rzadko, ze w sytuacjach, gdy zle sie czuje
        moge zrobic 'wyjatek'.
      • mathiola Re: dzisiejsza Superniania 03.12.06, 19:35
        na mnie też zrobiła pozytywne wrażenie, nie z powodu błędów które już
        popełniła, ale z powodu szczerej chęci zmiany zaistniałej sytuacji i rozsądnego
        podejścia do proponowanych przez nianię metod.
        Naprawdę nie pokazali co w następnym odc? Bo końcówki nie widziałam.
        • aarian Re: dzisiejsza Superniania 03.12.06, 19:37
          nie. puscili napisy.
          • kalina_p ale 03.12.06, 20:04
            zachecali do zgłaszania się z problemami, to jakby mógł to byc ostatni odcinek?
            fajny ten 3 latek był - buzia aniołka, loczki, blondynek, takie niewiniatkowink
            Mama myslaca, na szczęscie, szkoda tylko, że w zasadzie samotna matka, bo tata
            jest gosciem w domu. 3 lata spac z dzieckiem - tylko tego nie pojme, reszta
            błędów mogłaby sie przydarzyc kazdemu. I bardzo mi się drugi syn podobałsmile))
            • michasia24 no ten drugi to był 03.12.06, 20:10
              aniołek, mama też fajna a młody szybko kumał
              • ibulka Re: no ten drugi to był 04.12.06, 00:02
                Bardzo fajny odcinek.
                Mama zrobiła na mnie fantastyczne wrażenie, tatuś znacznie gorsze, bo
                odosobniony całkowicie... ;]
                Nie mniej jednak naprawdę super kobieta - otwarta na nowe propozycje,
                kreatywna, myśląca i chętna na zmiany ;] Dziecko też bajeranckie :o)) Aniołek
                Antoś :o))

Jeśli to był ostatni odcinek - wielka szkoda. Polubiłam tą Nianię i jej metody.
      • izabela1976 Re: dzisiejsza Superniania 03.12.06, 20:11
        kasiadove napisała:

> Czy ja wiem???? Nie spać w łóżku z własnym mężem przez 3 lata?

A może jej mąż przeraźliwie chrapie, tak że nie da się z nim spać? I jest to
        mozliwe, bo taki przypadek mam w domu - chrapiący niemiłosiernie mąż.
        • renka14 Re: dzisiejsza Superniania 03.12.06, 21:00
          spanie z mezem ma sie nijak do bycia dobra matka, bo bycia matka to i owszem wink
          ta mamusia mi sie naprawde podobala, starszy synek cudo, mlodszy aniolek z
          rozkami do obciosania, ogolnie pozytywnie
          • amj2 Re: dzisiejsza Superniania 03.12.06, 21:33
            No ja dzisiaj tak oglądalam i razem z meżem stwiedziliśmy ,że to prawie o
            nas.Tata cały dzien pracuje,różnica między synami spora (u nas 9 lat),mały
            trzy latka,loki i identyczne zachowanie (oprocz okładania mnie pięściami).I tak
            sobie na koniec pomyślałm ,że mam fajną rodzinkę,a że czasami padam na
            pysk,mały łobuzuje,a nastolatek mnie dobija...że brak czasem mi konsekwencji i
            sama robie zamiast prosić i prosić...To da sie naprawić.I jakoś tak zrobiło mi
            sie lżej...
            • aarian Re: dzisiejsza Superniania 03.12.06, 21:35
              hehe, dokladnie takie same mam odczucia. i moj starszy synek tez blondynek z
              kreconymi loczkami smile
              i tez lozbuz, ale jeszcze mnie nie bije wink moze dlatego, ze ma dopiero 2 lata wink
              tez stwierdzam, ze mam calkiem fajna rodzine. no i z mezem sie calkiem calkiem
              uklada, choc ostatnio mialam dola i watpliwosci, ale juz jest ok.
              zyc nie umierac wink)
    • moofka Re: dzisiejsza Superniania 03.12.06, 21:34
      zastanawiam sie po co dziecku ktore nie cierpi myc glowy takie dlugie kudly
      sie na zapalke obcina i problem mniejszy ;P
      • aarian Re: dzisiejsza Superniania 03.12.06, 21:36
        zeby ladnie wygladal ;P
        • moofka Re: dzisiejsza Superniania 03.12.06, 21:38
          chlopczyk byl sliczny i krociutkich wloskach tez wygladalby ladnie
          a ile mniej nerwow
          • e_r_i_n Re: dzisiejsza Superniania 03.12.06, 21:39
            Może równie ciężko było u fryzjera wink
            • moofka Re: dzisiejsza Superniania 03.12.06, 21:42
              moze faktycznie wink
              to ja juz wole nie myslec jakie mial paznokcie ;P
              • majuszka77 Re: dzisiejsza Superniania 03.12.06, 22:08
                ale z kupą to im nie wyszło ...jednyne czego mały się nauczył to trzymania do
                wieczora.....mądre dziecko szybko załapało ze musi coś wykombinować ...hi hi
                • tyszanka78f45 Re: dzisiejsza Superniania 03.12.06, 22:14
                  Rzadko ogladam ten program ale dla mnie to paranoja zeby 3 latek jeszcze nie
                  umial zalatwiac sie na nocnik<szok>
                  • aarian Re: dzisiejsza Superniania 03.12.06, 22:21
                    tyszanka78f45 napisała:

> Rzadko ogladam ten program ale dla mnie to paranoja zeby 3 latek jeszcze nie
                    > umial zalatwiac sie na nocnik<szok>

nie oceniaj pochopnie. jesli Twoj 3latek to potrafi to sie ciesz. moj synek
                    jest potwornie uparty i pomimo kilku podejsc do tej pory nie chce robic do
                    nocnika. nie ma jeszcze 2,5 roku, ale widze ze bedzie z tym ciezko.
                    synek mojej kolezanki jak mial 2 lata robil siku do nocnika, a kupe nauczyl sie
                    robic dopiero jak mial 3,5 roku. wstrzymywal, bo mowil ze sie boi. wolal zrobic
                    w majtki.
      • justinka_27 Re: dzisiejsza Superniania 03.12.06, 22:27
        Moj 3 latek na zapałkę obcięty, a i tak horror był przy każdej próbie spłukania
        tej zapałki wink
        Na szczęście obyło się bez superniani dzięki starszemu bratu, który też
        podszedł go metodą zabawy.
        • stypkaa Najlepiej zapobiec problemom mycia głowy... 04.12.06, 10:31
          może, moim zdaniem, basen. My chodzimy z naszym małym odkąd skończył 7 m-cy i
          NIGDY nie mieliśmy problemu mycia głowy. W ogóle kąpać się uwielbia. A głowę mu
          po prostu spłukuję prysznicem, bez żadnego problemu.
          Teraz ma rok i 9 m-cy i właśnie wczoraj Pani instruktorka stwierdziła, że nasz
          mały zuch nadaje się już do nauki nurkowania smile
    • shamsa Re: dzisiejsza Superniania 03.12.06, 22:21
      moze i byla fajna, ale cos mi sie wydaje ze latwo nia manipulowac: wszystkim
      potakiwala, ze wszystkim sie zgadzala. pewnie taka natura ulegla.
      • madzia1231 Re: a mi zrobiło się smutno.... 04.12.06, 09:52
        Nasz tatuś też wiecznie nieobecny. Jak nie praca, to zawsze sobie wymyśli inne
        zajęcie, np przy samochodzie. Do tego oczywiście tv, komputer, na wszystko ma
        czas. Albo zmeczony jest i musi się położyć.... I też nigdy nie położy dziecka
        spać, nakarmi jeśli dziecko nie sprawia problemów (a jeśli jakieś są, to nie),
        itd... A tu drugie zaraz będziesad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka