Dodaj do ulubionych

konkurs na recenzję

IP: *.* 17.12.02, 12:22
Kochani,Z okazji zbliżającego się setnego numeru "Dziecka" ogłaszam niniejszym konkurs na najciekawszą recenzję naszego miesięcznika. Napiszcie prawdę - za co nas lubicie, co szanujecie, a co byście poprawili. Do czego jesteście najbardziej przywiązani i co Was męczy. czy macie ulubionych autorów? Jakich?Co nas wyróżnia na rynku na naszą korzyść, a co jest mało oryginalne.Najciekawsze recenzje zostaną nagrodzone publikacją i autorskim honorarium.Teksty o objętości do 1800 znaków proszę przesyłać na adres justyna.dabrowska@agora.pl do końca 2002 roku.Pozdrawiam wszystkich serdecznieJustyna Dąbrowska
Obserwuj wątek
    • Gość: mamaoleńka Re: konkurs na recenzję IP: *.* 16.12.02, 23:22
      Mam właśnie natchnienie do napisania recenzji, ale nie wiem czy wena twórcza nie poniesie mnie gdzieś poza ,wyznaczone zapewne przez Redakcję, kryteria formalne. Jaka ma być jej objetość i do kiedy należy ją przesłać? Pozdrawiam - Aleksandra
      • Gość: ola..k Re: konkurs na recenzję- do Oli IP: *.* 17.12.02, 13:40
        Oj chyba bardzo Cie ta wena twórcza ogarnęla ;) Siadaj do roboty , a najpierw przeczytaj jeszcze raz post, bo sa tam informacje, których potrzebujesz :)Też Ola ;)
    • Gość: guest Re: konkurs na recenzję IP: *.* 21.12.02, 10:33
      Witam Panią Redaktor!W zwązku z konkursem postanowiłam napisać kilka słów. Odkąd dowiedziałam się, że będę mamą myślałam, że mój świat jak stos papierów zwali mi się na głowę ale nie wiem dlaczego stało sie odwrotnie a dlaczego? Otóż odkąd pamiętam to jeszcze przed zajściem w ciążę czytałam Wasz miesięcznik bo moja koleżanka go czytywała chociaż nie miała jeszcze dzieci i co i raz wpadał mi on w ręce więc siłą woli czytywałam artykuły tam zamieszczone. Chociaż na początku sama zastanawiałam się że kobiety w ciąży przesadzają, że to nie może być takie trudne być w ciąży a potem matką, jakże sie myliłam! Odkąd jestem w ciąży a to kuż 7 miesiąc to mój świat zmienił się o 360 C. Strasznie się bałam że samam z tym wszystkim będę chociaż mam wspaniałego męża, cudowną mamę i teściów ale postanowiłam czegoś więcej dowiedzieć się o ciąży, porodzie, pielęgnacji dziecka itd, po prostu postanowiłam zostać świadomą mamą! Zaczęłam wnikliwie czytać Wasze pismo i nie mogłam uwierzyć, że tyle mam ma takie same problemy w ciąży , dolegliwości , nieustanne lęki i że wszystkie one też przechodzą to samo co ja. Jakże mi ulżyło, że nie jestem już sama bo znalazłam "Was"!. Lubię w nim szczególnie dział pt,"Drogie dziecko:.. bo pytania, które zadają sobie w nim mamy też wielokrotnie mnie dotyczą, a odpowiedzi są nie tylko szczere ale i na prawdę trafiają do mnie od razu po przeczytaniu więc do tych "pytających mam" z pewnością też. Poza tym Dział ciąża: to niezwykła podróż po świecie małego rozwijającego się w nas mamach maleństwa, sprawia mi on tyle przyjemności czytanie go że z żalem dochodzę do końca i mój spragniony wiadomości na ten temat mózg domaga się więcej i więcej. Mówicie o objawach ciążowych, dolegliwościach, odczuciach mam a to dla mnie najważniejsze bo okazuję się, że nie tylko ja mam czasem czarne myśli na temat przyszłego macieżyństwa, że nie tylko ja mogę na przemian bez powodu płakać i śmiać się i to jest normalne. Wiem, że nie ja pierwsza i nie ostatnia będę mamą, ale dla mnie to coś zupełnie innego niż to co działo się w moim życiu do tej pory, mam 21 lat i całe życie przede mną.Chętnie też czytam dział: "Za i Przeciw" gdzie znajduję wiele pozytywnych i negatywnych odpowiedzi i pytań mam na różne tematydot. np. pobytu w szpitalu itd. Strasznie mnie cieszą i uspakajają porady w dziale:"Małe dziecko" bo przynajmnie będę wiedziała (teoretycznie ale zawsze) co dziecko potrafi w danym miesiącu, dlaczego jest takie a nie inne od swoich rówieśników i może nadal ten strach we mnie pozostanie o rozwój mojego dziecka ale nie będzie on już taki mi bliski. Dzięki "Wam" uspokoilam się i ochłonęłam a także oswoiłam się ze swoimi lękami, uczuciami.Wspaniale radzicie mamom mówiąc im że "Nie karmić piersią to nie grzech", sama chcę karmić piersią ale boję się czy będę miała wystarczająco pokarmu, czy dziecko będzie chciało ssać czy to wszystko wytrzymam, ale nadzieją napawa mnie fakt, że w każdej chwili bedę mogła zajrzeć do waszego pisma i przeczytać co robić. Wiem, że żadną wyrocznią nie jesteście bo to ja mam sama opiekować się swoim dzieckiem wg, swojego instynktu a nie wg. gazety ale z waszej gazety będę czerpała niezbędne informacje które w połączeniu z moim instynktem, uczuciami i milością matczyną mam nadzieję zdadzą egzamin , mój życiowy egzamin! Poza tym zagłębiam sie też w artykuły z działu:Rozmowy w biegu" i muszę powiedzieć, że bardzo mną poruszają takie opowiadania zwłaszcza,ze są takie naturalistyczne, pełne spokoju czasem tajemniczościa ale w gruncie rzeczy takie bliskie, a "Pana Kuleczkę" czytam już dziecku teraz mimo, że się jeszcze nie narodziło.Natomiast "Dziecko-poradnik użytkownika" rozbraja mnie do łeż mojego męża również bo często czytam mu artykuły z Waszego pisma, ten poradnik dosłownie przez pryzmat takiego żartu pokazuje mi i mojemu mężowi, że problemy moga sie pojawić wszędzie a my jako rodzice musimy mumieć je rozwiązywać dlaczego ? - bo jesteśmy rodzicami czy to nam sie podoba czy nie(hi hi hi ).Dlatego na prawdę szczeże nie znalazłam tutaj czegoś co mogłoby mnie do was zrazić albo by mi się nie podobało. Jedynie moglibyście w danym miesiącu zamieszczać np. artykuły o dobrych szpitalach, opiece medycznej porodówkach ale w konkretnych miastach, np. w miasiącu styczniu opisujemy szpital taki i taki w ... jest tam porodówka którą można ocenić.., itd. to pomogłoby kobiecie w ciąży dokonac wyboru szpitala w którym chce urodzić a nie być narażoną na szpital tóry będzie najbliżej. Chce urodzić świadomie a dzięki informacjom o szkołach rodzenia z waszego pisma wybrałam tę najbliższą mi i bardzo dobrą wg. mnie i mojego męża . Tak więc kończąc miło by było znaleźć w "Dziacku " informacje o konkretnych szpitalach w danym województwie, dane dot.opieki nad cieżarną w połogu, informacje o pracujących tam lekarzach i pielęgniarkach czy o możliwości rodzenia i obecności męża przy porodzie w konkretnym szpitalu. To byłoby miłe ale i dla mnie i dla innych mam szczególnie istotne.Pozdrawiam i mam nadzieję, że nie zanudziłam wszystkich moim wypracowaniemMonika Krupińska- przyszła mama w siudmym miesiącu ciąży przerażona a jednak szczęsliwa! Naczelna "Dziecka" napisała/ł:> Kochani,> Z okazji zbliżającego się setnego numeru "Dziecka" ogłaszam niniejszym konkurs na najciekawszą recenzję naszego miesięcznika. Napiszcie prawdę - za co nas lubicie, co szanujecie, a co byście poprawili. Do czego jesteście najbardziej przywiązani i co Was męczy. czy macie ulubionych autorów? Jakich?> Co nas wyróżnia na rynku na naszą korzyść, a co jest mało oryginalne.> Najciekawsze recenzje zostaną nagrodzone publikacją i autorskim honorarium.> Teksty o objętości do 1800 znaków proszę przesyłać na adres justyna.dabrowska@agora.pl do końca 2002 roku.> > Pozdrawiam wszystkich serdecznie> > Justyna Dąbrowska
    • Gość: gosiab Re: konkurs na recenzję IP: *.* 21.12.02, 15:55
      Pismo jest fantastyczne ale głębsze refleksje zostawiam na póżniej bo mały płacze.Mam pytanie jak można się skontaktować z mamami czytającymi dziecko mieszkającymi we Frankfurcie nad Menem albo w Kolonii bo tam wkrótce sie przeprowadzamy.gdzie ewentualnie najlepiej taki post umieścic.Mój adres goskb@poczta.onet.pl.Z góry dziękuje.M.Keller
    • Gość: Zuzia Re: konkurs na recenzję IP: *.* 27.12.02, 12:42
      No cóż, pismo jest dość ciekawe. Przemawia za Wami fakt cena; no może nie jest zbyt przystępna, ale również nie jest wygórowana. Chciałabym coś powiedzieć na temat ostatniego numeru z prezentem, w postaci rymowanek. Ludzie, jedna wielka hała. Moje dziecko boi się tego słuchać ( 18 miesięcy ). Świetny pomysł, ale wykonanie tragiczne. Lepiej, żeby to wykonały dzieci, bo to przecież jest dla nich. Tego nie da się słuchać i wcale nie zachęca do słuchania.Więcej miejsca poświęciłabym na sprawy problematyczne: np. jak wybrać dobrego lekarz położnika podczas ciąży, na co zwracać szczególną uwagę przy wyboże niani, czy puszczać dzieci do żłobka, jeżeli nie, jak je rozwijać w domu.Może jakiś dodatek dla dzieci, np; obrazek do wycięcia i sklejenia z Waszym logo, może jakaś kolorowanka? " Dzecko " niech będzie również dla milusińskich.Może jakaś krzyżówka? A co jest w Was fajnego? Bardzo mi się podobają podobizny dzieci i rodziców w tym samym wieku, oraz konkurs fotograficzny dla dzieci. To jest super.Bardzo wiele miejsca poświęcacie takim całkiem małym maluszkom, a mniej dziecim w wieku przedszkolnym. Np; " domowe przedszkole "; temat woda, ale jak bardzo wiele dzieci MUSI być pod stałą opieką.To chyba na tyle. Pozdrawiam ;)
      • Gość: guest Re: konkurs na recenzję - o rymowankach IP: *.* 28.12.02, 17:02
        Marlena napisała/ł:> Chciałabym coś powiedzieć na temat ostatniego numeru z prezentem, w postaci rymowanek. Ludzie, jedna wielka hała. Moje dziecko boi się tego słuchać ( 18 miesięcy ). Świetny pomysł, ale wykonanie tragiczne. Lepiej, żeby to wykonały dzieci, bo to przecież jest dla nich. Tego nie da się słuchać i wcale nie zachęca do słuchania.A dla nas ta płytka to bomba! Biegałam po całym mieście, żeby ją zdobyć!! Nasza Mała (niespełna pięć miesięcy) ubóstwia te rymowanki!! Najpierw polubiła "Idzie kominiarz", a ostatnio na topie jest "Odkurzacz". Wprost ubóstwia tę płytkę! A Pan Jerzy Stuhr jak zwykle wykazał się nieprzeciętnym talentem! Chcę więcej takich dodatków w wykonaniu prawdziwych talentów!!! Gdybyśmy położyli Małą do łóżeczka i kazali jej słuchać, to nic by się jej nie podobało niezależnie od wykonania... ani żadnemu innemu dziecku. Sztuka tych rymowanek polega na tym, żeby bawić się przy nich razem z dzieckiem: trzeba je masować, "dziobać", drapać, tulić i co tam jeszcze nasunie nam się na myśl a pasuje do treści rymowanki!Wiem, że ta płytka to tylko część większej całości dodatku do książki. I wiem też, że w okolicach marca będzie wydana część druga (kołysanki-cośtam w wykonaniu chyba Magdy Umer i Grzegorza Turnaua ;) )... Mam nadzieję, że mnie nie zawiedziecie i zrobicie z tego dodatek do gazetki!!!Pozdrawian noworocznie!:hello:
    • Gość: Zuzia Re: konkurs na recenzję IP: *.* 27.12.02, 12:42
      No cóż, pismo jest dość ciekawe. Przemawia za Wami fakt cena; no może nie jest zbyt przystępna, ale również nie jest wygórowana. Chciałabym coś powiedzieć na temat ostatniego numeru z prezentem, w postaci rymowanek. Ludzie, jedna wielka hała. Moje dziecko boi się tego słuchać ( 18 miesięcy ). Świetny pomysł, ale wykonanie tragiczne. Lepiej, żeby to wykonały dzieci, bo to przecież jest dla nich. Tego nie da się słuchać i wcale nie zachęca do słuchania.Więcej miejsca poświęciłabym na sprawy problematyczne: np. jak wybrać dobrego lekarz położnika podczas ciąży, na co zwracać szczególną uwagę przy wyboże niani, czy puszczać dzieci do żłobka, jeżeli nie, jak je rozwijać w domu.Może jakiś dodatek dla dzieci, np; obrazek do wycięcia i sklejenia z Waszym logo, może jakaś kolorowanka? " Dzecko " niech będzie również dla milusińskich.Może jakaś krzyżówka? A co jest w Was fajnego? Bardzo mi się podobają podobizny dzieci i rodziców w tym samym wieku, oraz konkurs fotograficzny dla dzieci. To jest super.Bardzo wiele miejsca poświęcacie takim całkiem małym maluszkom, a mniej dziecim w wieku przedszkolnym. Np; " domowe przedszkole "; temat woda, ale jak bardzo wiele dzieci MUSI być pod stałą opieką.To chyba na tyle. Pozdrawiam ;)
    • Gość: guest Re: konkurs na recenzję IP: *.* 28.12.02, 20:10
      Naczelna "Dziecka" napisała/ł:> Teksty o objętości do 1800 znaków ze spacjami te 1800 znaków czy bez???pilne! bo czas nagli ;)
      • Gość: ekaśka Re: konkurs na recenzję IP: *.* 24.01.03, 23:50
        w który numerze będzie rozwiązanie konkursu?
    • Gość: guest Re: konkurs na recenzję IP: *.* 25.01.03, 11:51
      a ile to jest to "autorskie honorarium"? tongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka