Dodaj do ulubionych

plamy z marchewki

IP: *.* 25.03.03, 22:43
Czy ktoś wiem czym usuwać plamy z marchewki. Będę wdzięczna za radę, bo prawie wszystkie ubrania mojego synka mają marchewkowe ciapki mimo moczenia w wodzie z proszkiem i praniu w temp. 60 stopni. Doszło do tego, że ostatnio zaczęłamm kupować tylko żółte i pomarańczowe ciuszko. Z góry dziękuję. Asia
Obserwuj wątek
    • Gość: sammy Re: plamy z marchewki IP: *.* 25.03.03, 22:50
      Ja od czasu do czasu piorę je po prostu w ace. Znika wszystko. Potem piorę proszku i płukam w dużej ilosci wody, a na koniec dodaje zmiękczacz. W niczym innym to draństwo nie chce schodzić :(pozdrawiamsammy
      • Gość: Ifona Re: plamy z marchewki IP: *.* 26.03.03, 07:20
        hej,ja także plamy, których juz nie uda mi się sprać ( u mnie vanish się nie sprawdził )wrzucam z ace, wolę mieć ubranka idealnie białe niż z plamkami.mozna wypróbować ace do kolorów bez chloru, powinno z kolorowych ubranek zejść.pozdrawiamiffona, maniaczka ace
    • Gość: anutka Re: plamy z marchewki IP: *.* 25.03.03, 23:06
      Znam tylko jeden skuteczny sposób: natychmiast po zabrudzeniu, plamę piorę w letniej wodzie,zwykłym mydłem.Następnie płukam,namydlam jeszcze raz i zostawiam na dwie trzy godziny.Potem znowu piorę w rękach.Niestety trzeba mieć refleks;ostatnio bluzeczkę mojego synka wyprałam po ok.30 minutach i plama już nie zeszła... Jeżeli chodzi o stare plamy,to też byłabym wdzięczna za poradę jak je usunąć.PozdrawiamAnia
    • Gość: mika Re: plamy z marchewki IP: *.* 26.03.03, 06:41
      Zgadzam się z anutką. Zaprać natychmiast.
      • Gość: kasiorek Re: plamy z marchewki IP: *.* 26.03.03, 09:12
        tez posłucham rad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka