Dodaj do ulubionych

czuję się staro,czy jestem stara?chce mi sie wyć!

20.02.07, 13:15
czesc

mam 26 lat, pare dni temu skonczylam, i czuje sie staro. Po ciazy, przez zle
przeleczone zeby. Straciłam 2, górną 4 i 6- któregoś razu jadlam obiadek i
trach rozkruszyły sie. Poszły korzenie na wyrwanie, reszta zębów jest
ok0slowa mojej nowej stomatolog. Mam wstawionego ząbka na włoknie szklanym,
bez oszlifowania sasiednich -jest ok, to narazie prowizorka.Niedlugo bede
miala nową 4 -lepszą. Szostki doktor nie chce mi wstawiac, bo mowi ,ze i tak
nie widać,ze jej nie ma -nawet przy szerokim usmeichu, a zresztą rosnie 7 i 8
i przesuną sie. Czuje sie przez to staro. i jest i z tym psychicznie b.zle

Troche przytylam, kiedys wazylam 49, teraz 55 -56 po ciazy i wiekszy celulit
i mala oponka na brzuchu, a po srodku miedzy piersiami a brzuchem-taka
pozioma kreska czerwona, za diabla nie wiem ja ja zlikwidowac.

Powiekszyl mi sie celulit, tak, tak , bo tony slodyczy wciagam-ze smutku,
cera mam przesuszoną

siedze sama z dzieckiem, nie mam go z kim zostawic, dopiero po 2 latach moja
mama z wlasnej woli zaproponowala ze zostanie z malym ma teraz 16 m-cy bo my
mamy z mezem zaproszenie na slub. Tak to moja mama pomaga, kupuj eduzo rzeczy
synkowi naszemu. Ma prace ze czesto nie ma jej w miescie i ma corke 10
letnia, ktora na czas jej nieobecnosci,albo mieszka u nas wwekeendy albo u
dziadkow w tyg.Ciezko mi,ze nie moge z mezem wyjsc do kina nawet.
Czasem moja babcia zostanie,ale jest po paralizu- chodzi sama ,ale to na 2-3
godz.

Ehhh, tesciowka , nie chc epomoc, nie byla ani razu z malym na spacerze, bo
jak twierdzi maly jest za dziki i wszedzie go pelno,ona lubi spokojne dzieci.
Czasem maz do niej jezdzi z dzieckiem.

Maz pracuje non-stop a i tak ciezko, bo u prywaciarza i ni ema urlopu tylko
dodatek pieniezny, tak od 2 lat.

jak sobie poradzic, z tym smutkiem, beznadzieja

Obserwuj wątek
    • dagmama Re: czuję się staro,czy jestem stara?chce mi sie 20.02.07, 13:22
      Hej, nie przejmuj sie tak.
      Zęby się sypią, ale te dorobione też są w porządku. Ja sama mam
      dorobione "fronty", bo to co miałam wcześniej było już straszne.
      Odchowasz maluszka i poślesz do przedszkola.
      Dobrze będzie.
      Ja jestem jeszcze starsza od Ciebiesmile
      • agatelek2 Re: czuję się staro,czy jestem stara?chce mi sie 20.02.07, 13:24
        Ja mam 28 ale staro się nie czuję-no może bardziej zmęczona....
        • polla10 Re: czuję się staro,czy jestem stara?chce mi sie 20.02.07, 13:27
          nie zwalaj calego zazalenia na mame tesciowa itd. wcale nie musza ci pomagac i
          siedziec z dzieckiem, swoje juz odchowali. trzeba bylo pomyslec o tym
          wczesniej. a co do ząbków takie uroki po ciażowe. Trzymaj sie
        • kostecka5 Re: czuję się staro,czy jestem stara?chce mi sie 20.02.07, 13:28
          agatelek, tak zboczez tematu- sliczne masz dzieciaczki, no wprost jak bajeczka
          i takie podobne. Zdradzisz zsekkret jak ci sie udalowink Marzy też mi sie abym
          kiedyś miala coreczke , podobną do synka, hehe. Podziwiam ze masz duzo sily za
          dzieciaczki z tak malą roznicą wieku. Ja chyba nigdy sie niezdecyduje , moz
          eza 5-6 lat, bo teraz i finanse kiepskie i male mieszkanie 2 pokoje 56 m i
          brak pomocy kogokolwiek.Pozdrawiam
          • agatelek2 Kostecka5-dzięki. 20.02.07, 14:19
            O to jak się udało to mojego małża trzeba zapytać ;o)))))))))))))
            Ja tez bym się nie zdecydowała tak szybko na drugie ale tak wyszło po
            prostu.....I teraz wcale nie żałuję.Hi,hi,hi,hi Ty mówisz,że masz małe
            mieszkanie?My mieszkamy w czwórkę w 35metrach.Na szczęście w przyszłym roku
            przeprowadzamy się do 71 metrowego.Wszystko da się przeżyć.
    • figrut Re: czuję się staro,czy jestem stara?chce mi sie 20.02.07, 13:39
      Jesteś zmęczona, a nie stara. Mam 36 lat i czuję się bardzo młoda. Mój rok
      urodzenia strasznie kłóci się z tym na ile lat się czuję. Mi bardzo pomaga jazda
      na rolkach. Taki przyjemny wysiłek fizyczny nie pozwala mi na zgnuśnienie w domu.
      • symplegada Re: figrut... 21.02.07, 11:17
        ...nie wiedziałam, że jesteś całe dwa lata starsza ode mniesmile) Mam podobnie - kiedy ktoś mówi, że ma np. 25 lat, to ja sobie w pierwszej chwili myślę: aa, to niewiele więcej ode mnie smile)
        Rolki są super, popieram.
    • dorcia_70 Re: czuję się staro,czy jestem stara?chce mi sie 20.02.07, 13:43
      no coś Ty, kobieto, wyluzuj - ja mam lat 11 więcej niż Ty, a staro bynajmniej
      się nie czuję wink
      zobaczysz, dziecko Ci wyrośnie, pchniesz je do przedszkola, a sama zaczniesz
      się realizować na innych polach, może zawodowo? powiem Ci z własnego
      doświadczenia, że praca dobrze robi - ja jestem z tych "dziczejących" w domu, z
      przyjemnością wróciłam do pracy... poza tym człowiek musi przyłożyć większą
      uwagę do swojego wizerunku - wiadomo, że do pracy nie pójdziesz w
      rozciągniętych dresach i bez makijażu (coś o tym wiem, 11 miesięcy siedziałam z
      dzieckiem w domu i zazwyczaj taki strój wystarczał wink)
      nie przejmuj się, młoda jesteś i to bardzo, a te trochę tłuszczyku i
      przesuszona cera to przypadłosci cielesne dość łatwe do likwidacji smile
    • wieczna-gosia Re: czuję się staro,czy jestem stara?chce mi sie 20.02.07, 13:47
      moze zacznij od tego by poszukac jakiejkolwiek radosci wokol ciebie. Jestes
      mloda, zdrowa, maz daje rade was utrzymac, macie mieszkanie (nota bene 56 to nie
      malo, moze jakos nieustawnie urzadzone?), dziecko zdrowe, pomoc- niewielka- ale
      macie.

naprawde nie masz sie czym martwic. proponuje wywalic slodycze i ruszyc pupe z
      cellulitem z domu na dwie godziny dziennie. I od razu jakos bedzie zdrowiej.
      • bunny.tsukino Re: czuję się staro,czy jestem stara?chce mi sie 20.02.07, 13:56
        Plan w punktach:
        1. Odwiedź dobrego stomatologa. Mi się zęby posypały w liceum, gdy zderzyłam się
        ze ścianą. Nie wierz w to, że 7 i 8 wyrównają dziurę, 8 rosną zwykle na bok
        itp, często zepsute.
        2. Zamień słodycze na owoce: jabłka, banany, kiwi , morele. Równie dobre, a
        mniej tuczą i cera Ci się poprawi.
        3. zapisz się z dzieckiem na basen. Frajda jakich mało, a na cellulit dobrze działa.
        4. Może opłać jakąś studentkę, ,emerytkę, 2 x tygodniowo 2 h spaceru. A Ty do
        kosmetyczki, tai chi, joga itp. Nie zbankrutujecie.
        58 metrów to dużo. Może jakieś przemeblowanie?
    • alexxa6 Re: czuję się staro,czy jestem stara?chce mi sie 20.02.07, 13:59
      chyba to chwilowa załamkawink
      czasem tak bywa.Ale nie ma tak źle .......żeby nie mogło być jeszcze gorzej smile))

vanilla-cafe.net/
    • agnieszkamodras Re: czuję się staro,czy jestem stara?chce mi sie 20.02.07, 14:01
      Jestes na pewno bardzo śliczna tylko masz zły dzień.Jutro będzie lepiej.
    • kra25 Re: czuję się staro,czy jestem stara?chce mi sie 20.02.07, 14:24
      Bierz się w garść!!!Wszystko jest okej!!!
    • jasminum30 Re: czuję się staro,czy jestem stara?chce mi sie 20.02.07, 14:26
      Klasyczny przykład na to, że jak ludzie nie mają problemów to sobie je sami
      stworząsmile
      • zuzanna56 Re: czuję się staro,czy jestem stara?chce mi sie 20.02.07, 14:43
        Staro? Ja mam prawie 37 i czuję się bardzo młodo.
        • beata985 Re: czuję się staro,czy jestem stara?chce mi sie 20.02.07, 15:31
          przemęczenie wiosenne???
          ja tez tak czasem mam, a wyglądam gorzej niż zle ale za to jak mija to ahhh
          a mam kilka...latek więcejuncertain
          • ledzeppelin3 Re: czuję się staro,czy jestem stara?chce mi sie 20.02.07, 16:54
            26 lat? To straszne.
    • makurokurosek Re: czuję się staro,czy jestem stara?chce mi sie 20.02.07, 17:12
      po pierwsze to nie teście , ani twoja mama zdecydowali się na dziecko tylko ty ,
      i nie byłaś już wtedy głupiutka nastolatką która nie wie z czym wiąże się
      macierzyństwo. Nie powinnaś mieć do nikogo pretensji o to, że nie chcą lub nie
      mogą zająć się twoim dzieckiem , bo to jest twoje dziecko a nie ich. Stara nie
      jesteś, więc zamiast się użalać zrób coś, zamiast zjadać słodycze i narzekać na
      fałdki tłuszczu poskacz, pobiegaj z maleństwem, wyszaleje się to i będzie
      bardziej spokojny. Czujesz się staro bo zachowujesz się jak stara baba , która
      nie ma w sobie energii
    • rene-76 Re: czuję się staro,czy jestem stara?chce mi sie 20.02.07, 17:37
      hej a co powiesz na to ja mam trzydziesci staro sie nie czuje ale moze jak to
      ktoras z was wczesniej napisala bardziej zmeczona-tez mam czasami taki dzien ze
      wszystko sie na raz zbiera tez czasem czuje sie brzydka i wogole do niczego-
      jesli chodzi o mieszkanie to mieszkam z dwojka dzieci w jednym pokoju narazie-
      ale jakos zbytnio mi to nie przeszkadza.Z zebami tez mialam problemy ale
      zawzielam sie i poleczylam wszystko-a jesli dentysta ci nie odpowiada to idz do
      innego.A oponki no coz piszesz ze wazysz 55 kg to chyba niewiele-moze jakies
      cwiczenia?A wogole nie przejmuj sie tak wszystkim smile)))powodzenia
    • driadea Re: czuję się staro,czy jestem stara?chce mi sie 20.02.07, 17:49
      Ja celowo usuwam zęby, (no, nie ja, tylko chirurg) - wzięłam się w końcu za
      prostowanie i trzeba nieco miejsca zrobić.
      Ale to nie o tym miało być - dziewczyno, pamiętaj, że już bardziej młoda nie
      będziesz. Nigdy.
      Głowa do góry, cycki też (ćwiczenia, dobry stanik), a co! wink
    • kiwi1910 doskonale Cię rozumiem!!! 20.02.07, 18:30
      po urodzeniu pierwszej córki miałam 20 lat i czułam sie staro - bo już nic mnie
      w zyciu ciekawego nie spotka!! nic gorszego niż sypiące się zęby, nie mam 5 i
      szlag mnie trafia bo głupi dentysta mi wmówił że nie widać a ja sie starszliwie
      z tym czułam!! usmiecham się zasłaniając usta bo jeszcze mi sie 4 ułamała z
      drugiej strony! to tak gó..ane i dołujące że wrrrr. brzuch paskudny, celulit i
      gigantyczna dupa!
      ale ja wiem że to wszystko przejściowe bo po pierwszej córce dokładnie się tak
      czułam i po drugiej znowu mnie dopadają te odczucia ( jestem stara i
      wstrętna). Ale musze tylko zęby wstawić i wiem że to przejściowe uczucie końca
      życia. serio serio.
      pisz na gg jak masz ochote pogadać 8905203.
      • zojkaojka też Cię rozumiem!!! 20.02.07, 21:43
        ale rada drastyczna ale skuteczna.Zostań wolontariuszem na oddziale
        dziecięcym, w hospicjum, na warsztatach dla niepełnosprawnych, na koloniach dla
        dzieciaków na wózkach itp. Zrobisz coś dobrego , i będziesz szczęśliwa jak
        norka że jesteś taka piękna, młoda, szczęśliwa, z fajną rodzinką.
        • kiwi1910 ojjjj zojj 20.02.07, 23:03
          super rada = ciesz się że dzieci umierają a Twoje nie...świetne, świetne!!
          super powód do radości!! brawwwoo!!
          • zojkaojka Re: ojjjj zojj 21.02.07, 22:35
            kiwi1910 napisała:

> super rada = ciesz się że dzieci umierają a Twoje nie...świetne, świetne!!
            > super powód do radości!! brawwwoo!!
            Wiesz to że tak to zrozumiałaś to najleprzy dowód że w takim miejscu nie
            bywasz. Ja niestety prawie mieszkam na nefrologii dziecięcej z córą, mam
            teściową w hospicjum i jestem tam codziennie, i teścia na onkologii. I
            zapewniam cię że nie myśli się tam w ten sposób, chyba nikt by tak myśleć nie
            potrafił. Prawdę mówiąc zastanawiam się czy spotkałaś kiedyś kogokolwiek ,
            gdziekolwiek kto by tak myślał? Bo trochę mnie twoja reakcja zdziwiła.
    • oxygen100 Re: czuję się staro,czy jestem stara?chce mi sie 20.02.07, 21:57
      IMO powinnas sie porzadnie konserwowac bo raczej juz bym w tym wieku zaliczyla
      Cie do zywych trucheltongue_out
      • wahb Re: czuję się staro,czy jestem stara?chce mi sie 21.02.07, 08:32
        proponuje dziecie do zloba- ty do pracy, nie bedzi eczasu na pierdoły
        • chochlinka Re: czuję się staro,czy jestem stara?chce mi sie 21.02.07, 09:12
          Dołączę się do tych co cię wyganiają z domu i radzą przestać szukać złych stron
          życia smile) Masz TYLKO 26 lat,rodzinę,męża,dziecko. Kobieto! Toż to sama radość!
          Poszukaj czegoś dodatkowo dla siebie,pracy,hobby,przyjaciół. Pocieszy cię jak
          powiem,że mam 47 lat,i uważam,że to młodość? Mam jeszcze tyle planow i marzeń
          do spełnienia.A wcale nie było zawsze latwo.Mam 2 dzieci,jestem po rozwodzie
          (horror),od nowa zaczynam życie w nowym związku(chyba znalazłam królewicza z
          bajki).Ty masz 22 lata więcej czasu na życie i wszystkie jego dobre
          strony.Uśmiechnij się i ciesz każdą chwilą.
    • galia29 Re: czuję się staro,czy jestem stara?chce mi sie 21.02.07, 15:08
      Ja mam 31 lat , dwójkę dzieci i gdybym mogła wybierać to chciałabym mieć ...31
      lat!Dopiero teraz czuje się kobietą, dopiero zaczynam siebie lubić i akceptować-
      ale może ja późno dojrzewam.
    • triss_merigold6 Re: czuję się staro,czy jestem stara?chce mi sie 21.02.07, 15:22
      Nie bardzo kumam jak można się tak zapuścić. Nie jedz słodyczy i dentystę
      załatw.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka