Dodaj do ulubionych

Porody powinny być płatne...

24.05.07, 14:37
...tak sobie pomyślałem. No bo przecież poród to nie choroba. Powinien być on
skutkiem przmyślanej decyzji o chęci posiadania dziecka. Nie wiem dlaczego
mam finansować z mojej składki na ubezpieczenie zdrowotne różne ochoty
obcych pań.A przy okazji byłoby więcej piniędzy na świadczenia zdrowotne dla
tych, którzy muszą z nich korzystać nie z powodu chęci powiększenia rodziny.
A u nas becikowe w nagrodę dają, dziwaczne...pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • magdalenkaaa78 Re: Porody powinny być płatne... 24.05.07, 14:39
      Oczywiście, że powinny być płatne - przy wyjeżdzie z porodowki kobieta powinna
      dostawać kopertę ( ewentualnie płatne przelewem na konto ) z cięzką kasą smile
      Płacić powinnen szpital ( składka zdrowotna jest za mała ), ktory kobieta
      raczyła wybrać.
    • astomi25 Re: Porody powinny być płatne... 24.05.07, 14:42
      Jaaaasne, po co nam dzieci?
      Rozumiem ze sa one tak samo niepotrzebne jak emerytura w przyszlosci?
      Bo niby kto ma na nia pracowac za te 20 lat?

Ech...
    • bogatachcebyc Re: Porody powinny być płatne... 24.05.07, 14:42
      To sobie przemyśl to jeszcze raz. Sztuczną protezę zębów na starość też sobie sam sfinansujesz?
      To też przecież fanaberia.
      A może Ty wschodzącą gwiazdą położnictwa jesteś? i postanowiłeś się dorobić?
      Ciekawe kto na Ciebie pracował w przyszłości?
      • monikamamaeryka Re: Porody powinny być płatne... 24.05.07, 14:48
        Ale mu pojechałaś!!!

Od razu wiadomo, że to facet i to jeszcze nie dzieciaty! Co on może wiedzieć o
        macieżyństwie i związanych z tym kosztach (nie tylko materialnych)!!!
    • abosa oczywiście! 24.05.07, 14:52
      i jeszcze chorzy na nowotwory, o ile są (lub w przeszłości byli) palaczami,
      powinni sami finansować swoje leczenie, no bo nie wiem dlaczego mam finansować
      z mojej składki "ochoty" na papierosy obcych ludzi;
      i ci z marskością wątroby ...;
      ... i chorzy na choroby weneryczne ...;
      ... no i, sam rozumiesz, jak sie rozwalisz w wypadku z własnej winy (nadmierna
      prędkość czy cokolwiek innego), to wiesz, ... lecz się za swoje, no bo co mnie
      obchodzi, że lubisz szybką jazdę, na przykład;
      ...
      aaa, i można jeszcze nakazać np. straży miejskiej robienie zdjęć przechodniom
      bez czapek, gdy temp. spadnie poniżej np. 5 st.C, jak się później taki
      delikwent zgłosi do internisty, że go łamie, goraczka i w ogóle, no to ...
      wiadomo smile
      ale się rozmarzyłam ;P

wybaczcie dziewczyny, zazwyczaj nie dokarmiam troli ale ... wena mnie dopadła wink
      • vibe-b Re: oczywiście! 24.05.07, 23:22
        > aaa, i można jeszcze nakazać np. straży miejskiej robienie zdjęć przechodniom
        > bez czapek, gdy temp. spadnie poniżej np. 5 st.C, jak się później taki
        > delikwent zgłosi do internisty, że go łamie, goraczka i w ogóle, no to ...
        > wiadomo smile

ten pomysl mi sie bardzo podoba i jak ktos wystosuje petycje to ja sie na pewno
        podpisze tongue_outP
    • moofka Re: Porody powinny być płatne... 24.05.07, 14:57
      zasadniczo tez tak uwazam
      sprywatyzowana sluzba zdrowia, wolny rynek uslug i ubezpieczenia
      niech kazdy sam placi za usluge i standard, ktora wybierze
      albo placi jego ubezpieczyciel, ze leczenie w przypadkach losowych
      zreszta za swoj porod tez doplacalam
      zeby nie rodzic w ohydnym boskie a po nie lezec na zbiorczej sali z cygankami
      • bogatachcebyc Re: Porody powinny być płatne... 24.05.07, 15:04
        Moofka jak Cię stać na dopłacanie, Szpitale Damiana i inne takie to gratuluje. Ale dlaczego wszystkich mierzysz swoją miarką? Ja płacę na podstawową opiekę i chcę być godnie traktowana. Rodziłam dwójkę bez dopłat( znieczulenia nie brałam), nie leżałam z żadną rumunką, a nawet gdyby czy ona ma coś innego niż ja?
        Chyba uboższych do gett trzeba wysłać
        • joe_stru zbiorczo kilka odpowiedzi 24.05.07, 15:13
          1. Na swoją emeryturę wypracowuję sam inwestując nadwyżki, nie mogę zrezygnować
          z ubezpieczenia zusowskiego, bo nie ma takiej możliwości. Jeśli byłaby -
          zrezygnowałbym.
          2. Jeśli ktoś nie ma takich nadwyżek, to wówczas jego emeryturę finansowałyby
          dzieci urodzone w wyniku płatnych prodów.
          3. Nowotwory są chorobami - nie zależą od decyzji dotkniętych nimi.Także
          wszystkie opowieści o paleniu papierosów, chodzeniu w czapce itd są pozbawione
          sensu. Papierosy i alkohol są legalnie sprzedawane w Polsce i to z nich rząd
          czerpie największe zyski. papierosy i alkohol , podobnie zresztą jak i benzyna
          to właściwie sam podatek. Palacze, pijący alkohol i kierowcy finansują to
          państwo, więc opieka medyczna im sie należy.
          4. Dlaczego troll? nie rozumiuem - po prostu rzucam myśl, a wy ją łapcie.
          5. Płatne porody nie spowodowałyby braku urodzeń.
          6. Co do wręczania kobiecie koperty przy wyjeździe z porodówki - tak się
          właśnie od jakiegoś czasu dzieje - nie rozumiem więc ironii
          7.Pozdrawiam
          • moofka Re: zbiorczo kilka odpowiedzi 24.05.07, 15:17
            . Nowotwory są chorobami - nie zależą od decyzji dotkniętych nimi

no wiesz, dzieci tez nie zawsze powstaja w wyniku przemyslanej decyzji
            zaryzykuje nawet stwierdzenie, ze czesto ;P
          • ciociacesia Re: zbiorczo kilka odpowiedzi 25.05.07, 05:25
            > 3. Nowotwory są chorobami - nie zależą od decyzji dotkniętych nimi.Także
            > wszystkie opowieści o paleniu papierosów, chodzeniu w czapce itd są pozbawione
            > sensu. Papierosy i alkohol są legalnie sprzedawane w Polsce i to z nich rząd
            > czerpie największe zyski. papierosy i alkohol , podobnie zresztą jak i benzyna
            > to właściwie sam podatek. Palacze, pijący alkohol i kierowcy finansują to
            > państwo, więc opieka medyczna im sie należy.
            wiesz, analogicznie, vat na akcesoria dzieciece typu pieluchy tez niski nie
            jest. dzieci finansuja panstwo wiec im sie nalezy tongue_out
          • janka007 Re: zbiorczo kilka odpowiedzi 25.05.07, 17:35
            joe_stru napisał:

> 1. Na swoją emeryturę wypracowuję sam inwestując nadwyżki, nie mogę
            zrezygnować
            >
            > z ubezpieczenia zusowskiego, bo nie ma takiej możliwości. Jeśli byłaby -
            > zrezygnowałbym.

Tak, a jak nie będzie młodych ludzi to zostaniesz na starość z papierami
            stanowiącymi dowód na poinwestowane nadwyżki, bo żadna pielęgniarka do ciebie
            nie przyjdzie - nie będzie ich.
          • abosa a co mi tam, ustosunkuję się ;) 27.05.07, 21:18
            > 3. Nowotwory są chorobami - nie zależą od decyzji dotkniętych nimi.

widzisz, złotko, gdybyś wziął do łapek pierwszą z brzegu paczkę papierosów i
            przeczytał to, co duzymi literami..., przekonałbyś się, że nie tylko seks bez
            zabezpieczeń jest ryzykowny; od fajek tatusiem nie zostaniesz, ale inne
            świństwa mogą Ci się przyplątać i Ty podejmujesz to ryzyko, zaciągając się
            dymkiem;

Także
            > wszystkie opowieści o paleniu papierosów, chodzeniu w czapce itd są
            pozbawione
            > sensu.

eee tam, nie bez sensu, tylko mało poważne, ... ale ... czy naprawdę
            oczekiwałeś, że zostaniesz potraktowany poważnie??

Papierosy i alkohol są legalnie sprzedawane w Polsce i to z nich rząd
            > czerpie największe zyski. papierosy i alkohol , podobnie zresztą jak i
            benzyna
            > to właściwie sam podatek. Palacze, pijący alkohol i kierowcy finansują to
            > państwo, więc opieka medyczna im sie należy.

ciężko się z Tobą gada, Twoje argumenty są marniutkie, nie zauważasz
            ironii ..., ale spróbujmy: po pierwsze, dochód narodowy to również wpływy z vat-
            u (art. dziecięce też są nim obciażone), po drugie, gospodarka rozwija się
            równiez dzięki producentom art. dla dzieci, i po trzecie, najważniejsze: tych
            pijacych alkochol, kierowców, palaczy (którzy, wg. Ciebie, finansują państwo)
            ktoś musiał/ musi urodzić;
        • moofka Re: Porody powinny być płatne... 24.05.07, 15:15
          bogatachcebyc napisała:

> Moofka jak Cię stać na dopłacanie, Szpitale Damiana i inne takie to
          gratuluje.
          > Ale dlaczego wszystkich mierzysz swoją miarką? Ja płacę na podstawową opiekę
          i
          > chcę być godnie traktowana. Rodziłam dwójkę bez dopłat( znieczulenia nie
          brałam
          > ), nie leżałam z żadną rumunką, a nawet gdyby czy ona ma coś innego niż ja?
          > Chyba uboższych do gett trzeba wysłać

nie do gett
          ale ja blogoslawilam swoja jedynke z prysznicem kiedy na sali obok gdzie lezalo
          szesc poloznic z noworodkami od rana do nocy halasowali stadnie faceci
          romskiego pochodzenia nie zawsze trzezwi
          nie musze udawac ze wolalam swoje obolale czesci wietrzyc w samotnosci ;P
          • bogatachcebyc Re: Porody powinny być płatne... 24.05.07, 15:25
            Moofaka gdzieś Ty rodziła? Pewnie, że sale pojedyncze sa fajne, ale oobiście leżeć na niej leżeć. Ot tak po prostu, wole miec towarzystwo
            • moofka Re: Porody powinny być płatne... 24.05.07, 15:28
              w panstwowym szpitalu w nieduzym 50 tys miescie
              paskudnie bylo ;P
      • rita75 Re: Porody powinny być płatne... 24.05.07, 15:37
        >a po nie lezec na zbiorczej sali z cygankami

racja, bo kazdy wie, ze cygan to zlodziej
        • moofka Re: Porody powinny być płatne... 24.05.07, 15:42
          > racja, bo kazdy wie, ze cygan to zlodziej

tego nie napisalam wink
          zlodziej czy nie zlodziej nie musze chciec z obcymi niedomytymi facetami
          spedzac pierwszych chwil mojego macierzysntwa, wietrzyc obolalej pipki i karmic
          obrzmiała piersia
          w szpitalu gdzie lezalam odwiedziny odbywaly sie normalnie na sali i lazil kto
          chcial i kiedy chial
          niekoniecznie musi mi sie to podobac
          • rita75 Re: Porody powinny być płatne... 24.05.07, 15:51
            > zlodziej czy nie zlodziej nie musze chciec z obcymi niedomytymi facetami
            > spedzac pierwszych chwil mojego macierzysntwa,

to niedomycie nie jest tylko domena romskich chlopow wink...a tak poza tym chorym
            pomyslem jest wprowadzenie mozliwosci przebywania w izbach chorych rodzin
            poloznic- praktycznie od rana do wieczora...tragedia
            • moofka Re: Porody powinny być płatne... 24.05.07, 15:59
              tak samo uwazam
              a o romskich pisze bo ich zapamietalam ze lazili o 23 w liczbie ze 5
              i nie podejrzewam zeby kazdy z nich byl tatusiem
              tez uwazam ze niczym nieograniczone wizyty kazdej osoby to chory pomysl
              na wyznaczonej sali prosze bardzo
              ale przy lozkach innych poloznic - absolutnie
      • net79 Re: Porody powinny być płatne... 24.05.07, 16:06
        Moofencjo ty nie płaciłaś za poród, tylko za komfort w trakcie i po, całą
        resztę kosztów pokrył szpital z ubezpieczeniawink
    • net79 Re: Porody powinny być płatne... 24.05.07, 15:27
      Przychalam się do jednego z postów, że w takim przypadku leczenia kierowców i
      ich ofiar leczenie z kieszeni kierowcy - nie mam prawka , ani samochodu, czemu
      mam płacic za mobilnych.
      Dzici urodzone w wyniku świadomych decyzji wszystkie szczepienia obowiązkowe
      płatne, przecież wiedziałes na co się decydujesz.
      oraz obowiązkowa aborcja dal ludzi zarabiających poniżej średniej krajowej oraz
      tych z nieplanowymi ciążami.
      I żadnych zniżek na wózki inwalidzkie, zawsze se kaleka w domu przed TV może
      posiedzieć.
      A topielców nie ratować, bo nie wiadomo ile golas ma kasy przy sobie i czy na
      leczenie będzie go stać, przecież powikłania nie na skutek choroby...
      Jestem za!!!!
      Tylko jak NFZ wyjdzie na przymusowych aborcjach, kto za to zapłaci, bo jak
      rozumiem ty z chęcią smile)
    • net79 Re: Porody powinny być płatne... 24.05.07, 15:29
      weź się rozpędź i walnij baranka w ścianę, a potem płac za poród swojej slubnej
      jak chcesz, albo uduś jak się okaże , że w ciąży, a tobie nagle cały dobytek
      spłonoł...
      • bogatachcebyc Re: Porody powinny być płatne... 24.05.07, 15:32
        Tylko po tym walnięciu w ścianę , niech od razu na izbie przyjęć kasą sypie, bo to świadoma decyzja była
        • chipsi Re: Porody powinny być płatne... 24.05.07, 15:49
          Jestem za tym by mu ubezpieczenie pokryło tą wizytę na izbie przyjęć, byleby
          tylko sie porządnie walnoł. Moze coś pomoże?
    • rita75 Re: Porody powinny być płatne... 24.05.07, 15:31
      > ...tak sobie pomyślałem. No bo przecież poród to nie choroba. Powinien być on
      > skutkiem przmyślanej decyzji o chęci posiadania dziecka. Nie wiem dlaczego
      > mam finansować z mojej składki na ubezpieczenie zdrowotne różne ochoty
      > obcych pań.

po co w ogole miec dziei, po nas to chocby i potop
    • soemi Re: Oj będzie się działo!!!! 24.05.07, 15:33
      • moofka Re: Oj będzie się działo!!!! 24.05.07, 15:36
        iiii tam dzialo wink
        to takie niby dowcipne lusterko dla watku o platnych emeryturach i swiadomej
        decyzji ;P
        tyle, ze ja tu analogii nie dostrzegam, jesli chciec temat jakos powazniej
        potraktowac
        • net79 Proponuję jeszcze 24.05.07, 15:45
          dla tych niepokornych, co to nie planowały, na poród nie stać, a jednak
          donosiły, karę więzienia 3- 6 miesięcy, bądź pozbawienie prawa do urlopu
          macieżyńskiego, a 6 kolejnych pensji przesłać na konto szpitala, który odważył
          sie poród niepokornej przyjąć.
          Ciekawostka
          W 2002 roku przed wyjściem ze szpitala podpisywałyśmy kosztorys naszego porodu
          i pobytu matki z dzieckiem w szpitalu, za trzy dni wypadało około 3 tyś,
          dożucasz tysiaka i rodzisz w swiss medzie jak chcesz i kiedy chcesz na
          wypasionym wielofunkcyjnym łóżeczku.
    • czarna.porzeczka Re: Porody powinny być płatne... 24.05.07, 16:21
      Po pierwsze praktyka jesttaka ze porody OKAZUJA sie byc platne pomimo ze niby
      sa bezplatne.
      Po drugie, mozesz nie miec ochoty finansowac porodow, ale rozumiem ze rowniez
      zrzekasz sie emerytury ktora dla Ciebie wyrobia te urodzone bez Twoich
      pieniedzy dzieci? Bo z jakiej racji mialyby placic na kogos kto ich wcale sobie
      nie zyczyl?
      • buggi21 Re: Porody powinny być płatne... 24.05.07, 16:34
        ale bzdura!Tak,w naszym kraju,gdzie wiekszosc ciaz jest
        nieplanowana,antykoncepcja platna=wprowadzmy oplaty za porod.Tylko kto potem
        zajmie sie tymi kobietami,ktore beda rodzic w domach,co z ich dziecmi,ktore
        beda umierac w wyniku powiklan przy porodzie,nie dzwoniac po pogotowie,bo
        zwyczajnie kobiety nie stac na porod.i dla twojej wiadomosci joe-srol,czy jak
        ci tam,akurat odebranie porodu jest na calym swiecie usluga bezplatna,ktora
        wykonuje sie dla kazdej kobiety,obywatelki kraju czy nie,ubezpieczonej-czy nie
        • nanuk24 Re: Porody powinny być płatne... 25.05.07, 16:33
          akurat odebranie porodu jest na calym swiecie usluga bezplatna,ktora
          > wykonuje sie dla kazdej kobiety,obywatelki kraju czy nie,ubezpieczonej-czy nie

No popatrz, a ja mieszkam w kraju gdzie za moj porod zaplacilo moje
          ubezpieczenie - gdybym takiego ubezpieczenia nie miala, musialabym wylozyc z
          wlasnej kieszeni $10,000.
    • wieczna-gosia Re: Porody powinny być płatne... 24.05.07, 16:31
      moze sie tez zdarzyc ze sfinansujesz porod calkiem nieobcej pani smile
      Ja sadze ze porody sa placone z mojej skladki a ja nie mam nic przeciwko smile
      Biorac pod uwage takze skladki placone przez mojego meza i nasza czestotliwosc
      chorowania- sadze ze on wlasnie zaplacil za moje wszystkioe prody i kilka
      obcych. Tak wiec od moich porodow sie odwal bo mialam sponsora.

I jak kazda kobieta policzy ile lat placi skladki i ile bywa u lekarza to sadze
      ze jej wyjdzie tak samo smile
      • net79 Re: Porody powinny być płatne... 24.05.07, 16:43
        Właśnie miałam pisaćsmile)
        Jak szłam na wychowawczy jako jedyna, która straciła zmysłyi zaryzykowała
        utratę takiej posady, usłyszałam od jednej z "koleżanek" ( też matki ), że
        teraz będą mnie ze swoich składek utrzymywać. Musiałam nakreślić, że kiedy ona
        studiowała za darmo ja już pracowałam choć troszkę młodsza jestem i ciułałam
        sobie na tem mój wychowawczy, ojciec dzieci tez tyra i po wychowaniu dzieci
        przyjdzie nam jeszcze wiele lat tyrać i nie wiadomo czy emerytury doczekamy, a
        jednak płacimy wszystkie składki - to troszke jak w totolotku, albo ci się
        zwróci , albo nie. Ja nie czuje się niczyją utrzymanką i poród też sobie
        wypracowałm.
        • bunny.tsukino ot/net 25.05.07, 07:32
          Net przepraszam że tak obcesowo, ale kim Ty jesteś z zawodu? Ciekawość mnie
          zżera, bo w swoich postach piszesz mądrze, aż mi się przyjemnie czyta..
          • net79 Re: ot/net 25.05.07, 09:13
            Takie tam zwykłe dziewcze, jeszcze nie spełnione zawodowo, po ekonomii, która
            mnie nie kręci, a pracować przyszło mi już w różnych miejscach, od sklepu,
            poprzez szklarnie, skończywszy na banku, gdzie praca była najmiej kreatywnasmile))
    • denea Re: Porody powinny być płatne... 24.05.07, 16:59
      Słaba prowokacja, marniuteńka...
      Robisz błąd na samym początku swojego rozumowania - otóż dzieci robią RODZICE a
      nie tylko same mamusie i ci rodzice przeważnie płacą składki.
      Więc nic Ci do tego.
    • elza78 Re: Porody powinny być płatne... 24.05.07, 17:39
      ale przeciez panie tez placa skladki zdrowotne i sobie sama finansuja swoje
      ochoty smile
    • gku25 Re: Porody powinny być płatne... 24.05.07, 23:15
      Ale ja już zapłaciłam. I to z odsetkami. Poprzez osiem lat pracy. Z moich
      składek korzystają wszyscy, tylko nie ja, bo ciąża była prowadzona przez
      prywatnego lekarza. Więc chyba się uzbierało na skromny poród i dwudniowy pobyt
      w szpitalu, jak myślisz?
    • brak.polskich.liter Zastanow sie, czlowieku, zanim cos palniesz 25.05.07, 00:42

Nie wiem, z jakiej choinki sie urwales, ale przypominam uprzejmie, ze gatunek
      homo sapiacy nie rozmnaza sie przez paczkowanie czy partenogeneze. Do tego, zeby
      pani urodzila - dla kaprysu i z braku ciekawszych zajec, jak mniemam,
      ewentualnie tknieta checia trwonienia panstwowej kasy - potrzebny jest aktywny
      wspoludzial pana, jakis czas wczesniej. Sugestia, jakoby ciaza i porod byly
      sprawa wylacznie pan, jest absurdalna.
      Ciaza i porod nie sa chorobami, zgoda. Rodzenie w szpitalu (czesto platne - w
      calosci lub czesciowo - z kieszeni powiekszajacych rodzine, co jakos pominales)
      nie jest jedyna opcja. Rownie dobrze urodzic mozna w domu (sa tacy, ktorzy
      wybieraja taki wlasnie model), albo i pod krzaczorem. Jak za starych, dobrych
      czasow. Tyle, ze wtedy sporo kobiet nie przezywalo porodu i pologu, taki drobiazg.
      Walnales jak chory w kubel.
      • triss_merigold6 Nagroda Darwina dla tego pana! n/t 25.05.07, 09:08
    • fergie1975 Re: Porody powinny być płatne... 25.05.07, 00:47
      a ja myslalam ze skalki idą na ochronę zdrowia ... ? no ale coż przeciez poród
      to mały pikuś, nie?.
      • fergie1975 Re: Porody powinny być płatne... 25.05.07, 00:49
        składki nie skalki, oczywiscie smile
        • astarza78p Re: Porody powinny być płatne... 25.05.07, 08:39
          Panu się pojęcia i zasady funkcjonowania państwa nie podobają??? Proponuje
          przeprowadzke, tylko nie mam propozycji gdzie, bo chyba w całej unii porody są
          bezpłatne dla osób z ubezpieczeniem społecznym. Mało tego jeszcze bezczelne
          kobiety mają do dyspozycji szereg bezpłatnych usług jak np.: bezpłatne
          znieczulenie, za poród rodzinny się nie płaci i inne "luksusuy" toż to
          skandal!!! prosze pana!!!!
          Mało tego np. w takiej Irlandii normalna rodzina ma ok. 4 dzieci! Kobiey tu
          rodzą na koszt wszystkich płacących składki - SKANDAL!!!
          Myśle, że pan poprostu nielubi dzieci, albo kobiet pan nie lubi....
          pozdr
          • peresia Re: Porody powinny być płatne... 25.05.07, 09:05
            Kobiety to może i on lubi, ale kobiety jego to chyba nie bardzo...
            Widocznie dawno nie teges i stąd takie pomysły...
    • chipsi Re: Porody powinny być płatne... 25.05.07, 08:39
      joe_stru napisał:

> ...tak sobie pomyślałem.

Pomyslał, ciekawe... To musiało być trudne biorąc pod uwage że zapewne matka
      urodziła go w domu (no bo przeciez nie za czyjeś składki w szpitalu) a potem
      Joe nie poszedł do przedszkola ani do szkoły (też finansowane z naszych
      składek).
      Joe, napisz mi prosze jak sobie mogę sama zrobić dziecko za pomocą ochoty?
      Domyslam się ze tak zostałeś sam poczęty a przynajmniej wychowany w takim
      przeświadczeniu.
    • melka_x Re: Porody powinny być płatne... 25.05.07, 09:50
      Świetniesmile
      Ale najpierw podpisz oświadczenie, że zrzekasz się swojej emerytury na którą
      będą zasuwać skutki owej 'ochoty różnych pań'.
    • necessity Re: Porody powinny być płatne... 25.05.07, 10:20
      Chyba kobieto za dużo na słońcu przebywałaś! Bez komentarza. Nie mam zdrowia
      komentować wytworów chorej głowy.
    • iwles Joe 25.05.07, 11:14
      ale więzienia to finansujesz bez mrugnięcia okiem, co ?
      • joe_stru Na koniec 25.05.07, 16:13
        Ciekaw byłem, czy tak idiotyczny pomysł jak ten, który tu przedstawiłem wywoła
        chęć dyskusji. No i wywołał. Ciekawe, są - wydawałoby się- rzeczy, o których
        dyskutować nie warto. A jednak... Martwić może jedynie słabość intelektualna
        większości uczestników dyskusji. Zauważyć tu można całkowity brak logicznych
        argumentów obalających moją księżycową tezę. Pojawiają się za to oczywiście
        głosy ad personam : jesteś położnikiem, impotentem, mizoginem...Są propozycje
        niewyszukane : jeb.nij śię w łeb. Są nie związane ze sprawą niby-analogied :
        płaćmy za leczenie nowotworów. Są argumenty dziwaczne: mężczyźni też
        uczestniczą w płodzeniu dzieci itd... Zauważyć za to można uderzający brak
        umiejętności myślenia abstrakcyjnego, słabiutki aparat pojęciowy, kiepską
        polszczyznę. Nic to , tak przypuszczałem. Załować mozna tylko ,że e-dzieci
        zgromadzonych tu e-mam nienachalną odziedziczą bystrość umysłu. Miłego
        weekendu, pzdrsmile))
        • net79 Re: Na koniec 25.05.07, 17:30
          Jednym słowem w ten nader wyszukany sposób chcesz powiedzieć że: współczujesz
          naszym dzieciom i mężom...
          Nipotrzebnie
        • brak.polskich.liter Dowartosciowales sie? To super. 25.05.07, 17:47
          Musi Ci sie, facet, cholernie nudzic. Piszesz od rzeczy, zawracasz d..e na
          forum, a potem triumfalnie obwieszczasz "a kuku, alescie glupie baby, nabralem
          was, eeeeee!". No, wysublimowany yntelektualnie szczwany lis po prostu tongue_out
          Buziam,

P.S. Uwazam propozycje je.biecia sie w leb za rzeczowa i adekwatna do
          arcyciekawych tez postawionych w watku.

• denea Re: Na koniec 28.05.07, 07:05
          Ach, toś nas nabrał Mądry Panie ! A my gupie baby wszelkiej maści tak się
          gorączkujemy w tych naszych pustych główkach.
          Ciekawam bardzo, Joe, Twojej rzeczowej i logicznej argumentacji na obalenie
          tezy wyrażonej w pierszym poście. Trafnych analogii, umiejętności myślenia
          abstrakcyjnego, bogatego aparatu pojęciowego a wszystko wyrażone oczywiście
          poprawną polszczyzną.
          Czy mógłbyś nam zaprezentować na forum erystyczną wyższą szkołę jazdy ?
          Proszę !
    • nanuk24 Ciekawe... 25.05.07, 16:39
      Chcecie sprywatyzowania Sluzbe Zdrowia, a za porody nie chcecie placicsmile
      To jak wy sobie wyobrazacie? Prywatna sluzba zdrowia, a za porod bedzie
      placil...kto?
      • karolcia111 Re: Ciekawe... 28.05.07, 07:24
        ja i tam płaciłam , 1000 zł położną i 400 zł znieczulenie. i w państwowym
        spziatlu.....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka