Dodaj do ulubionych

nienawidze tego kraju!

11.06.07, 17:41
pie.......y busz normalnie wymiatam stad, bo mam dosyc zycia w takim
"spoleczenstwie".
Obserwuj wątek
    • zonka77 Re: nienawidze tego kraju! 11.06.07, 17:54
      ??
      • liwilla1 Re: nienawidze tego kraju! 11.06.07, 18:00
        kupilismy malemy angielska czapeczke z daszkeim w lumpie, w bardzo dobrym
        stanie, zielona z misiem puddingtonem, pasowala mu do
        ubranek. dzisiaj wracalam z miasta autobusem. wysiadlam i wlozylam mu te
        czapeczke na glowke, maly musial ja zrzucic, ale ja sie zorientowalam najdalej
        po jakis 1-2 minutach. wrocilam te kilkadziesiat metrow ta sama trasa, i misia
        puddingtona juz nie znalazlam sad jestem wkur....na, no bo co za ku..a ludzie!
        to tylko u nas taka mentalnosc. koncze studia i ariwederczi Polsko - bede
        wracac jako turystka :[ plakac mi sie chce ze zlosci!!!!!
        • anetina o czapkę? 11.06.07, 18:04
          może ktoś z boku położył?
          może na jakimś murku?
          • liwilla1 Re: nie, nie bylo :( 11.06.07, 18:06
            to byl odcinek kilkudziesieciu metrow! no wlasnie glupia czapke, i to w
            przeciagu 2/3 minut, ktos po prostu sobie zabral.
          • verdana Re: o czapkę? 11.06.07, 18:06
            Zaręczasm Ci, ze czapkę można zgubic nawet w Stanach Zjednoczonych, Francji i
            Honolulu. I ze mozna jej nie znaleźć - bo podpisana nie była.
            Proponuję harakiri. Obawiam się, ze nigdzie na świecie miejsca dla siebie nie
            znajdziesz.
            • dorotus76 Re: o czapkę? 11.06.07, 18:10
              verdana napisała:

> Zaręczasm Ci, ze czapkę można zgubic nawet w Stanach Zjednoczonych, Francji i
              > Honolulu. I ze mozna jej nie znaleźć -

No cos Ty! Przeciez w innych krajach sie tylko ZNAJDUJE smile
            • dorcia1234 nienawidze tego kraju 11.06.07, 18:10
              a ja pomimo wszystko go kocham
              i jak wyjade stad to tylko na wakacje
              a ludzie wszedzie tacy sami
              a ktos mial dobry gust i tez mu sie czapka spodobala
            • liwilla1 Re: o czapkę? 11.06.07, 18:10
              ok, zgubic mozna wszystko i wszedzie - wiem, bo jestem roztrzepana i
              niejednokrotnie nie takie rzeczy gdzies zostawialam, jednak duzo zwiedzalam
              swego czasu w Stanach tez bylam, i jak zapodzialam w NY apaszke na stacji metra,
              to drugiego dnia czekala na mnie w budce kasjerki. a w tym przypadku wrocilam po
              2/3 minutach i juz czapeczki nie bylo.
              proponuje mniej zlosliwosci, bo ponoc oszpeca (chyba, ze jest juz za pozno)
              • verdana Re: o czapkę? 11.06.07, 18:12
                Moja córka trzykrotnie zgubiła portfel w Polsce i trzykrotnie się znajdował. A
                parasolke zgubilam w Paryżu - i cud! Ktos ją znalazł i zabrał.
                Niezmierzone są granice ludzkiej naiwności.
                • joanna35 Re: o czapkę? 11.06.07, 19:20
                  Parę lat temu podczas płacenia w sklepie wypadł mi z portfela banknot 50 zł. co
                  zauważyłam znacznie później podczas płacenia w innym sklepie. Zatelefonowałam
                  do pierwszego sklepu z pytaniem czy nie znaleźli takich pieniędzy i okazało
                  się, że pieniądze na mnie czekająsmile
              • dorotus76 Re: o czapkę? 11.06.07, 18:14
                Ale to smutne oceniać całe społeczeństwo z powodu jednej czapeczki z
                misiem...Naprawdę, mógł to byc przypadek.
                • liwilla1 Re: akurat jest to tylko kropla 11.06.07, 18:19
                  przepelniajaca basen goryczy. mam okazje obserwowac spora probe tego
                  spoleczenstwa co weekend na sopockim monciaku. jedno slowo: ze-na-da
              • gryzelda71 A ja kocham ten kraj 11.06.07, 18:14
                Bo zostawiłam samochód pod blokiem z opuszczonymi szybami na całą noc i jeszcze kilka godzin,i nawet kart parkinowych nikt nie wziąłsmile)))
                • jowita771 Re: A ja kocham ten kraj 11.06.07, 22:30
                  mój mąż zostawił samochód pod blokiem z kluczykiem w drzwiach. rano sobie
                  przypomniał. poszedł, samochód odrobinę przestawiony, żeby się następny
                  zmieścił, kluczyki na siedzeniu kierowcy. w Polsce.
                  • bejoy Re: A ja kocham ten kraj 11.06.07, 23:04
                    Parę lat temu zostawiliśmy na środku parkingu przed wielkim sklepem aktówkę
                    pełną dokumentów i gotówki, w dodatku firmowej. No głupota totalna albo skleroza
                    zaawansowana, zorientowaliśmy się po godzinie. Święcie przekonani, że już dawno
                    nóg dostała pojechaliśmy z powrotem.
                    I co? Stała elegancko tam, gdzie ją zostawiliśmy.

Co nie zmienia faktu, że przez ostatnie dwa tygodnie menda jakaś opluwała mi
                    wózek dziecka, bo, cytując anonim: "zasłaniał świeżo pomalowaną ścianę na klatce".
                    Skończyło się po zlokalizowaniu "życzliwej" i informacji o zgłoszeniu na
                    policję, ale to też nie zawsze się da zrobić, prawda?
          • elag3 Re: o czapkę? 12.06.07, 10:24
            Tak ja też kiedyś zgubiłam tzn młody zgubił i ktoś ją złapał w oka mgnieniu.
            Noż co za sku..syństwo! Taka była fajna no i musiałam w skwar niemiłosierny
            wracać z łysym do domu. Strasznie się wk....
        • rita75 Re: nienawidze tego kraju! 11.06.07, 18:30
          a w śmietniku sprawdzalas?
          • liwilla1 Re: sprawdzalam :( 11.06.07, 18:36
            nie bylo niestety sad
        • soemi Re: Ale o co chodzi! 12.06.07, 09:23
          Bo nie bardzo rozumiem. Zgubiłaś czapeczkę i akurat przechodził ktoś kto ją
          znalazł, więc wziął i co miał napisać ogłoszenie, że znalazł czapkę czy co?
          Wyluzuj!!! Gorsze jest to, że podatek jest już opodatkowany. Dostałam wezwanie
          ze starostwa do zapłaty podatku za użytkowanie wieczyste powiększone o 22% VAT.
          To jest dopiero paranoja. Ale spadać z tego kraju trzeba, MASZ RACJĘ!
    • merlinka2 Re: nienawidze tego kraju! 11.06.07, 18:15
      i to naprawdę przez jedną czapkę? kup jeszcze jedną
      • liwilla1 Re: takiej samej juz nie znajde :( 11.06.07, 18:17
        jest mi smutno sad
        • merlinka2 Re: takiej samej juz nie znajde :( 11.06.07, 18:18
          to kup podobną
          • liwilla1 Re: gdyby to byla czapeczka z h&m 11.06.07, 18:20
            to nie przejelabym sie wcale. ale nie dostane juz podobnej sad
            • zuzia3331 Re: gdyby to byla czapeczka z h&m 11.06.07, 18:24
              Jedz do Stanów może tam mają podobne.
              • liwilla1 [...] 11.06.07, 18:26
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • zuzia3331 Re: gdyby to byla czapeczka z h&m 11.06.07, 18:31
                  Dziewczyno nie przesadzaj,zgubiłaś ktoś znalazł i sobie zabrał.
                  Na drugi raz pilnuj i nie rób problemów z czapki z lumpeksu.
                  Nudzi Ci się czy jak?
              • lucerka Re: gdyby to byla czapeczka z h&m 11.06.07, 19:16
                zuzia3331 napisała:

> Jedz do Stanów może tam mają podobne.

Skad wiesz?
    • hexella Re: nienawidze tego kraju! 11.06.07, 18:20
      A ja bym mogła napisać Ci sporo przykładów na uczciwość naszych rodakówsmile

Generalizujesz. W każdym społeczeństwie masz spektrum różnorodnych zachowań.
      • liwilla1 Re: szkoda, ze owe "przyklady" jakos omijaja mnie 11.06.07, 18:23
        pewnie, ze generalizuje. ale po prostu nie mam ochoty zyc w kraju, gdzie ktos
        zabiera z ulicy uzywana czapke niemowlakowi, zamiast odlozyc na trawnik sad
        • gryzelda71 Re: szkoda, ze owe "przyklady" jakos omijaja mnie 11.06.07, 18:28
          liwilla1 napisała:
          nie mam ochoty zyc w kraju, gdzie ktos
          > zabiera z ulicy uzywana czapke niemowlakowi, zamiast odlozyc na trawnik sad
          Zeby pies obsikał?wink
          • liwilla1 Re: nie rozumiecie 11.06.07, 18:35
            z mezem zawsze bardzo starannie dobieramy ciuchy dla Viniego. raz, ze ma dosyc
            specyficzna urode i nie kazdy kolor mu pasuje, dwa, ze lubimy gdy nasz maluch
            jest ladnie i modnie ubrany. nie jestem snobka, ale kupuje mu rzeczy markowe
            zarowno nowe, jak i z lumpow. dbam o to, by byly dobre jakosciowo, oraz zeby
            pasowaly do reszty garderoby mojego synka. i ta czapeczka - mozecie sie smiac -
            ale byla idealna i pasowala do kilku jego koszulek i bluz, i jest mi naprawde
            baaaaaardzo przykro, ze juz jej nie mamy :[
            i napisalam te wszystkie rzeczy, bo jestem zla, ze nie przypilnowalam, ze nie
            zwrocilam uwagi, i ze trafilam akurat na jakas mende sad
            • zuzia3331 Re: nie rozumiecie 11.06.07, 18:38
              inteligencją to Ty nie grzeszysz.
              co za słownictwo.
              • liwilla1 [...] 11.06.07, 18:40
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • hanna26 Re: ? 11.06.07, 18:56
                  Masz rację.
                  To jest specyficzna specjalność Polaków, żeby kraść niemowlęce czapeczki z wizerkunkiem misia. W innych krajach to się w ogóle nie zdarza. Tam nikt niczego nie kradnie, a jak ktoś zgubi portfel z gotówką, to po miesiącu znajduje go w tym samym miejscu, wypchany po brzegi podwójna ilością pieniędzy. Powinnaś bezwzględnie wynieść się z Polski do innego kraju, gdzie w ogóle nie jest znane słowo "kradzież".
                  • monia145 Re: ? 11.06.07, 18:59
                    Taka miała być chyba IV RP, pod rządami Pisiaków, ale sie chyba nie dowiemywinkP
              • hexella Re: nie rozumiecie 11.06.07, 18:42
                zuziu, tak się zastanawiam, co cie poraziło w wypowiedzi Liwilli?
                • koralik12 Re: nie rozumiecie 12.06.07, 13:00
                  ja też akurat nad tym myślę..
                  • olushia Re: nie rozumiecie 12.06.07, 14:17
                    Idąc z młodym na spacer, miał jakieś 6 m-cy , zgubiłam jego bucik nawet bym
                    tego nie zauważyła gdyby nie powiedziało mi o tym kilka mijających mnie osób i
                    2-óch kierowców.Tak więc chyba nie jest tak źle i nie należy uogólniać,że
                    wszyscy są bee
    • fanaberia77 Re: nienawidze tego kraju! 11.06.07, 18:29
      Hmmm...czy z toba aby wszystko w porządku??? Z powodu nieznalezionej czapki
      robisz takie halo i w ten sposób wyrażasz się o Polsce...śmieszna
      jesteś...Zgubić i nie znaleźć możesz w kazdym miejscu kuli ziemskiej i to
      jeszcze o niczym nie świadczy...Uważaj bo generalizowanie jest niezdrowe!!!!!!
      • janeczka79 Re: nienawidze tego kraju! 11.06.07, 18:42
        Czy ty potrzebujesz dowartościowania???
        • syriana Re: nienawidze tego kraju! 11.06.07, 18:46
          do emigracji to bym sobie lepszy powód znalazła, bo się można potem gorzko
          rozczarować na obczyźnie hehe

za czapkę z lumpeksu za parę groszy tak się pienić..?

i tak, to na pewno przez Leppera i Kaczory ktoś miał pomysł gwizdnięcia czapki
          Twego dziecka...
    • monia145 Re: nienawidze tego kraju! 11.06.07, 18:54
      Rany, ale furiatka z CiebiewinkP
      Ciut zrozumienia wykazałabym dla Twojej agresji werbalnej, gdyby dziecko
      ukochało owego misia na czapeczce i teraz wyło przeraźliwie......ale o tym nic
      nie piszesz.
      A ludzie kradna wszystko i wszędzie- czas byłoby sie do tego przyzwyczaić.
      I raczej liczyc na własna spostrzegawczość, niz na uczciwość ludzką- w ogólnym
      wymiarze.
      W piątek, facetowi przede mną, pod sklepem wypadł portfel. Przeszedł
      kilkanaście kroków i nie zauważył. Podniosłam i oddałam. Mogłam tego nie robićwink
      P. Nie jest więc tak źle w państwie polskim. Szkoda, że nie trafiłaś na mnie;P
      • mijaczek Re: nienawidze tego kraju! 11.06.07, 19:19
        zabawne, bo mieszkam w Holandii i juz dwukrotnie zdarzylo sie mojej corce
        zgubic czapke... w obu przypadkach znalazlam czapki...jedna po 3 lub 4
        godzinach, dokladnie w tym samym miejscu, w ktorym Emka ja katapultowala z
        wozka, a druga po kilku minutach, bo szybko sie zorientowalam...
        pewnie zbieg okolicznosci...ale fakt jest faktem, ze szybko sobie ktos
        przywlaszczyl znalezne...
        • monia145 Re: nienawidze tego kraju! 11.06.07, 19:21
          No dość szybko, ale pewnie szedł tuż za autorką wątku i czasu nie traciłwinkP
    • g0sik Re: nienawidze tego kraju! 11.06.07, 19:18
      A ja tak sobie marzę, że przysłowiowa czapka z lumpeksu będzie częstszym
      powodem do emigracji….. Ten kraj wiele zyska gdy wyjadą z niego wszyscy
      frustraci.......
      • kotbehemot6 Re: nienawidze tego kraju! 11.06.07, 22:02
        Błąd w rozumowaniu -niezdolni do działania frustraci, niwiele potarfiący ale zwynmaganiami to zostali-włącz wiadomości-otymiści z wiedza już wyjechali albo zamierzają...
        • g0sik Re: nienawidze tego kraju! 11.06.07, 23:02
          Nie błąd - marzenia mają to do siebie, że często są nierealne........
    • eilian Re: nienawidze tego kraju! 11.06.07, 21:59
      A moze wiatr byl i ja gdzie powialo?... Wyluzuj dziewczyno! Jesli to jest dla
      Ciebie powod do emigracji, to krzyz na droge. Im mniej tutaj takich jak Ty, tym
      lepiej.
      • maugosia1 Re: nienawidze tego kraju! 11.06.07, 22:42
        śmiać się, czy płakać? Uwielbiam stereotypy...
        Dzisiaj zostawilam na moment torbe z rolkami mojego synka na chodniku, bo z kims
        rozmawialam - minely dwie minuty - torby nie ma. W bialy dzien, w srodku Wiednia
        - czyzby Polacy-zlodzieje? Wczesniej na basenie przepadla nam stara pilka,
        godzine pozniej przed wejsciem widzimy dziewczynke z dokladnie nasza pilka -
        podchodze, pytam, czy przypadkiem nie znalezli - alez skad- to ich wlasna. Synek
        w ryk, bo przeciez widzi, ze to jego pilka, stara i zniszczona... No coments,
        tez Austria. Pare lat temu drugiego dnia trzymiesiecznej podrozy ukradli mi
        plecak z wszystkimi rzeczami - dla odmiany we Francji. Poza tym rower - w Irlandii.
      • olcia029 Re: nienawidze tego kraju! 11.06.07, 22:53
        a może to dobre doświadczenie na przyszłość, żeby pilnować swoich rzeczy, bo jak
        zgubisz klucze lub portfel z karatami kredytowymi to dopiero będzie...
        Ja od kiedy mam małego to jestem roztrzepana i mam sklerozę. Też zgubiłam parę
        rzeczy. Ale takie mam wytłumaczenie dla swojego gapostwa, że to ostrzeżenie
        przed zgubieniem czegoś o większej wartości... bardziej sie potem pilnuję... pozdro
    • anik801 normalka... 11.06.07, 22:41
      Ja miałam jeszcze "lepiej".W ciągu 3minut ktoś zabrał całą torbę.Jak jeszcze
      mieszkaliśmy w mieście zaparkowaliśmy auto przed klatką i pakowaliśmy się do
      wyjazdu.Jedną torbę oparłam o koło i zapomnieliśmy o niej.Przypomniałam sobie
      po ok.minucie od odjazdu.Jak wróciliśmy oczywiście już nie było.A w torbie nie
      było nic wartościowego-tylko prowiant na drogę i inhalator małej.I właśnie to
      mnie wkurzyło-na co komu inhalator?Ale niestety ludziom łapy się do wszystkiego
      kleją.Czy im się coś przyda,czy nie i tak wezmą.Zresztą co tu dużo gadać.Skoro
      nawet z cmentarza znikają rośliny(już kilka razy wykopali nam iglaki posadzone
      przy grobie),to co dopiero czapeczka.
    • czajkax2 Re: nienawidze tego kraju! 11.06.07, 23:08
      O matko! Ja jestem ciekawa jak ty reagujesz na prawdziwe problemy??

jezeli chodzi o czapkę to pretensję powinnaś miec do siebie - nie upilnowałas
      czapki i tyle.

A że ktos znalazł i zabrał? Uwierz ze Amerykanom, Hiszpanom, Chinczykom itd
      tez się zdarzają takie incydenty.
    • mathiola Znajomy zgubił portfel 11.06.07, 23:08
      Wraz z portfelem zgubił kilka kart a obok kart - głupek jeden - umieścił piny
      do tych kart!!! To trzeba dopiero być kretynem. Zanim zdążył się zorientować,
      że nie ma portfela, do drzwi zapukała kobieta. Przyniosła mu portfel, wraz z
      cała zawartością. Nie chciała znaleźnego, ewentualnie czekoladę dla dzieci smile)
      Mieszkam w Polsce.
      Kocham ten kraj, bo jest mój.
      Nie ma co robić hałasu o czapkę. Przykre, ale zdarzyć się może wszedzie.
      • ania.silenter Mathiola:)))) 11.06.07, 23:45
        Mój mąż połozył portfel na dachu samochodu, cos tam jeszcze robił - dzieci
        zapinał czy coś w tym stylu, no i oczywiście zapomniał o portfelu, sirota
        jedna, i odjechał. Po pół godzinie sąsiadka przyniosła mi ten portfelsmile)). U
        nas to było w mieście, a podobno tak tu kradną...
    • liwilla1 Re: juz mi lepiej 12.06.07, 06:51
      chociaz niektore posty... szok, ile kobiet na tym forum zyje z wypluwania jadu.
      gdzie empatia, ktora tak radosnie tryskacie w innych przypadkach? jestem
      frustratka, bo w chwili afektu bo robie afere o czapke "z lumpeksu za pare
      groszy"? tak jak napisalam, pieniadze nie mialy znaczenia w tej sytuacji, a
      nawet nie bylabym zla, gdyby zajumali mi 10razy drozsza czapeczke, ktora
      moglabym po prostu pojsc i kupic sad
      przyznaje, ze wczoraj bylam naprawde wsciekla i strasznie zdolowana, chociaz jak
      teraz pomysle, rzeczywiscie nie powinnam robic takich scen (ryczalam jak glupia
      w lazience przez pol godziny, poklocilam sie z mezem i ze zlosci zrobilam o 22
      generalny porzadek w kuchni, co w sumie na dobre wyszlo). wiem, ze w swietle
      innych, realnych problemow moje zachowanie jest co najmniej smieszne, teraz mi
      troche wstyd jak o tym pomysle... mam nadzieje, ze zrozumiecie, ze kazdy ma swoj
      limit wytrzymalosci, gdy takie rzeczy zdarzaja sie notorycznie i ciagle.
      codziennie jestem swiadkiem i ofiara bezmyslnosci, malostkowosci i egotyzmu na
      ulicach, w restauracjach, szkole, placach zabaw, przystankach autobusowych, w
      parkach i sklepach. i wczoraj przebrala sie miara i przezylam moj wlasny Dzien
      Swira. dziekuje za posty.
      Pozdrawiam
      Anka
      • monia145 Re: juz mi lepiej 12.06.07, 08:21
        To w tym Trójmieście życie takie straszne jest?winkP
        Wiesz, ja też nie zyję na bezludnej wyspie, ale o "codziennych" spotkaniach z
        ludzką niegodziwiością nie mogę powiedzieć. Żyję i pracuję wśród mas ludzkich.
        Jakos nie mam wrażenia, że cały świat uparł sie, aby mnie gnębić i
        poniewierać.........
        Czy czasami własnym sposobem bycia i nastwieniem do ludzi nie prowokujesz tych
        zachowań?winkP
      • syriana Re: juz mi lepiej 12.06.07, 08:22
        > szok, ile kobiet na tym forum zyje z wypluwania jadu.
        > gdzie empatia, ktora tak radosnie tryskacie w innych przypadkach?

to pytanie chyba sobie najpierw powinnaś zadać

wkurzenie z powodu zgubienia czapki rozumiem i złość na złodzieja też, ale w
        życiu nie wydurniałabym się z taką histerią i oskarżaniem mitycznego państwa o
        całe zło, które mnie w życiu spotyka
        • liwilla1 Re: juz mi lepiej 12.06.07, 08:34
          spoleczenstwo kreuje panstwo. i vice versa
          • syriana Re: juz mi lepiej 12.06.07, 08:37
            ale tylko społeczeństwu w Polsce do głowy przychodzi połakamianie się na cudzą
            własność...?
          • a-ronka Livilla,ja też zgubiłam 12.06.07, 08:40
            i też czapeczkę,taką malutką,niebieską adidas dla maluszków.
            Kosztowała grosze ale była miękka i przewiewna.
            Spadła mi a ja nie zauważyłam i szłam dalej.Nagle słyszę trąbienie więc się
            odwracam.Taksówkarz zauważył,że czapeczka leży na przejściu zaś za mną szła
            kobieta,która nawet słowa nie powiedziała.Gdyby nie zatrąbienie przez
            taksówkarza też "zgubiłabym" czapkę a pani z tyłu może maiąła na nią chęc?Tym
            bardziej,że jak ja podniosłam to ona odwróciła się i poszła w drugim kierunku.
            Mały zgubił kiedyś łopatkę z wózka i nikt nie znalazł,zgubiłam kocyk i też
            wyparował po drodze.
            To nie powód,żeby wyjeżdzac tylko popatrzec,że mamy 99% katolików i co???
            Trafiłyśmy na 1% złodzieismile))))))))))
            • iwles Re: Livilla,ja też zgubiłam 12.06.07, 08:56
              > mamy 99% katolików i co???
              > Trafiłyśmy na 1% złodzieismile))))))))))

przyznam szczerze, że nie rozumiem .......................

• a-ronka Iwles :) 12.06.07, 09:00
                99% naszego społeczeństwa wg.badań to katolicy.katolik stosuje i przestrzega 10
                przykazań a wiadomo,że 7 brzmi "nie kradnij".

Czyli te czapki i ten mój kocyk i inne rzeczy ukradli złodzieje czyli jakie
                miałyśmy szczęście trafiając na ten 1% populacji nie będącej katolikiem?smile)))
                • intuicja77 Re: Iwles :) 12.06.07, 09:16
                  czyli każdy nie- katolik to złodziej?
                  brak mi słów , jesteś żałosna!
                  • magi104 Re: Iwles :) 12.06.07, 09:34
                    intuicja77 napisała:

> czyli każdy nie- katolik to złodziej?
                    > brak mi słów , jesteś żałosna!

Przecież napisała to ironicznie !!!! wink
                    Ja należę do tego 1% nie-katolików, a jakoś się nie obraziłam tongue_outtongue_outtongue_outtongue_out
                    Nie zaryzykuję uwagi, że Intuicja nie ma intuicji, bo może znowu nie odczytasz
                    odpowiednio emotikonu na końcu ??? tongue_outtongue_outtongue_out
    • wieczna-gosia Re: nienawidze tego kraju! 12.06.07, 14:33
      dziecko dwa dni temu zostawilo rzeczy na basen z suszarka, kosiumem, pieniedzmi
      drobnymi. Pojechalam dopiero dzisiaj- plecak czekal nietkniety.
      Raz zapomnialam torby z 4 tysiacami gotowka- czekala po godzinie.
      Kilka razy zdarzylo mi sie znalesc zabawki w piaskownicy, jakies skarpetki
      zopstawione dzien wczesniej, pilke, raz zapomnialam ciezarowke adera- ktos ja
      zabral, a potem sie okazalo ze mnie kojarzyl jako wlascicielke i ze bywam czesto
      i ciezarowke przez tydzien dzwigal codziennie liczac ze mnie spotka oraz zostawl
      kartke na dzrewie.
    • ewag12 Re: nienawidze tego kraju! 12.06.07, 14:47
      Nienawidze polskich urzedow skarbowych za to, ze traktuja polskich podatnikow
      jak smieci, za stanie przed biureczkiem urzednika US siedzacego wygodnie w
      fotelu podczas gdy ja stoje niczym uczennica wezwana do dyrektora na dywanik...
      za to, ze wychodzac stamtad czuje sie jak zlodziej i zero, za ich "i tak wam
      udowodnimy"
      Tu gdzie mieszkam urzad skarbowy to male biuro i juz w drzwiach wita mnie
      usmiechniety urzednik pytajac w czym moze mi pomoc...Niebo a ziemia.

Idealnie pasuje to stwierdzenie "nie kradnij - wladza nie znosi konkurencji"
      • guderianka Re: nienawidze tego kraju! 12.06.07, 15:44
        papa
    • luxure Re: nienawidze tego kraju! 12.06.07, 19:22
      Daj spokój! Za co? Za czapkę z misiem z przewalanki.... zaraz nienawiść? Boże,
      co w ludzi wstąpiło? Jak nie złodziejstwo....to zazdrość albo nienawiść. Tak
      czy tak chore to społeczeństwo!
    • uffa1 hehe 12.06.07, 19:33
      U mnie na kltce wisi ogloszenie 'ZNALEZIONO PIENIADZE!' i podany nr telefonu.
      Az dziw bierze, ze to sie w Polsce stalo....

A swoja droga, mieszkalam kilka lat w Szwajcarii, wyobraz sobie, ze moje
      dziecko zgubilo w parku buta, niestety, tez sie nie znalazlwink.
      • patssi śmiać się czy płakać 12.06.07, 20:45
        ja już jestem tu gdzie Ty chcesz być i wyobraraź sobie, że w Anglii też kradną,
        albo znajdują i nie oddają...na placu zabaw wypadł mi tel.gdy wróciłam z córą
        już go nie było...i wytłumaczyłam to sobie dziełem przypadku, mojemu partenrowi
        ukradli portfel z kurtki i o dziwo...na bezczela..odesłali,ale bez gotówki...
        taki life...

pozdraiwam
        weź sobie urlop i poszukaj dziecku pasownej czapeki smile) hehe

• ewag12 Re: nienawidze tego kraju! 12.06.07, 20:29
      Po tygodniu mojego pobytu w Angli zostawilam przed agencja nieruchomosci
      wozek , weszlam na 1-2 min, w srodku byl kocyk, czapeczka, rozpoczety soczek,
      slowem nie tzw "wystawka" ale pozostawiony na chwilke wozek, to byl bardzo
      dobry i drogi wozek, bardzo go lubilismy, wiele razem przeszlismy i co? ukradli
      Ukradli dziecku wozek. Dziecku. Szok. W Polsce zostawialam wozek na klatce
      schodowej, bez zamykanych drzwi, u mamy, u tesciow, u siebie - nikt nigdy nie
      ruszyl wozka, nigdy nie wnosilam go na 3 pietro, czulam sie bezpiecznie. A tu
      prosze, Anglia, centrum miasta, kamery, bajery...
      Normalnie se siadlam i plakalam...smile
      Wiec jesli myslisz na zachod od Polski ludzie sa bardziej cywilizowani - to
      jednak niekoniecznie...
    • gania76 Re: nienawidze tego kraju! 12.06.07, 23:03
      Moja córeczka ostatnio wyrzuciła czapeczkę z wózka - nowa czapka z Kappahla, komplet do sukieneczki, po 10 minutach dogoniła nas kobieta z naszą czapką w rękach smile Musiała nieźle popylać, żeby nas dogonić.
      W sumie to rozumiem Cię, bo czasami jak się popatrzy na rodaków, to naprawdę nabiera się ochoty na emigrację. Ale czy naprawdę w innych krajach jest inaczej ....? Wątpię.
    • g0sik Re: nienawidze tego kraju! 12.06.07, 23:27
      Jest jedno ale.....te kradzieże w innych krajach to może być sprawka Polaków.
      Gdzie tu wyjechać jak wszędzie pełno rodaków.....tongue_out
    • renia1807 Re: nienawidze tego kraju! 12.06.07, 23:54
      "wszędzie jest dobrze TAM, gdzie nas nie ma"
      ale gdy już TAM dotrzemy to szybko zmienimy zdanie i z łezką w oku powiemy
      "wszędzie dobrze ale w domu najlepiej"
    • poccnr Re: nienawidze tego kraju! 13.06.07, 00:13
      liwilla1 napisała:

> pie.......y busz

No to narazie-jakoś nikt nie będzie tęsknił,a swoją drogą...Twój język wiele o
      Tobie świadczy...o tym kim i skąd jesteś...dlatego-tacy jak Ty umniejszają
      wartość naszego-jak to powiedziałaś "buszu"...
      Żegnaj UJMO NARODU!
      Powodzenia!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka