liwilla1 11.06.07, 17:41 pie.......y busz normalnie wymiatam stad, bo mam dosyc zycia w takim "spoleczenstwie". Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
liwilla1 Re: nienawidze tego kraju! 11.06.07, 18:00 kupilismy malemy angielska czapeczke z daszkeim w lumpie, w bardzo dobrym stanie, zielona z misiem puddingtonem, pasowala mu do ubranek. dzisiaj wracalam z miasta autobusem. wysiadlam i wlozylam mu te czapeczke na glowke, maly musial ja zrzucic, ale ja sie zorientowalam najdalej po jakis 1-2 minutach. wrocilam te kilkadziesiat metrow ta sama trasa, i misia puddingtona juz nie znalazlam jestem wkur....na, no bo co za ku..a ludzie! to tylko u nas taka mentalnosc. koncze studia i ariwederczi Polsko - bede wracac jako turystka :[ plakac mi sie chce ze zlosci!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anetina o czapkę? 11.06.07, 18:04 może ktoś z boku położył? może na jakimś murku? Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 Re: nie, nie bylo :( 11.06.07, 18:06 to byl odcinek kilkudziesieciu metrow! no wlasnie glupia czapke, i to w przeciagu 2/3 minut, ktos po prostu sobie zabral. Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: o czapkę? 11.06.07, 18:06 Zaręczasm Ci, ze czapkę można zgubic nawet w Stanach Zjednoczonych, Francji i Honolulu. I ze mozna jej nie znaleźć - bo podpisana nie była. Proponuję harakiri. Obawiam się, ze nigdzie na świecie miejsca dla siebie nie znajdziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
dorotus76 Re: o czapkę? 11.06.07, 18:10 verdana napisała: > Zaręczasm Ci, ze czapkę można zgubic nawet w Stanach Zjednoczonych, Francji i > Honolulu. I ze mozna jej nie znaleźć - No cos Ty! Przeciez w innych krajach sie tylko ZNAJDUJE Odpowiedz Link Zgłoś
dorcia1234 nienawidze tego kraju 11.06.07, 18:10 a ja pomimo wszystko go kocham i jak wyjade stad to tylko na wakacje a ludzie wszedzie tacy sami a ktos mial dobry gust i tez mu sie czapka spodobala Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 Re: o czapkę? 11.06.07, 18:10 ok, zgubic mozna wszystko i wszedzie - wiem, bo jestem roztrzepana i niejednokrotnie nie takie rzeczy gdzies zostawialam, jednak duzo zwiedzalam swego czasu w Stanach tez bylam, i jak zapodzialam w NY apaszke na stacji metra, to drugiego dnia czekala na mnie w budce kasjerki. a w tym przypadku wrocilam po 2/3 minutach i juz czapeczki nie bylo. proponuje mniej zlosliwosci, bo ponoc oszpeca (chyba, ze jest juz za pozno) Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: o czapkę? 11.06.07, 18:12 Moja córka trzykrotnie zgubiła portfel w Polsce i trzykrotnie się znajdował. A parasolke zgubilam w Paryżu - i cud! Ktos ją znalazł i zabrał. Niezmierzone są granice ludzkiej naiwności. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna35 Re: o czapkę? 11.06.07, 19:20 Parę lat temu podczas płacenia w sklepie wypadł mi z portfela banknot 50 zł. co zauważyłam znacznie później podczas płacenia w innym sklepie. Zatelefonowałam do pierwszego sklepu z pytaniem czy nie znaleźli takich pieniędzy i okazało się, że pieniądze na mnie czekają Odpowiedz Link Zgłoś
dorotus76 Re: o czapkę? 11.06.07, 18:14 Ale to smutne oceniać całe społeczeństwo z powodu jednej czapeczki z misiem...Naprawdę, mógł to byc przypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 Re: akurat jest to tylko kropla 11.06.07, 18:19 przepelniajaca basen goryczy. mam okazje obserwowac spora probe tego spoleczenstwa co weekend na sopockim monciaku. jedno slowo: ze-na-da Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 A ja kocham ten kraj 11.06.07, 18:14 Bo zostawiłam samochód pod blokiem z opuszczonymi szybami na całą noc i jeszcze kilka godzin,i nawet kart parkinowych nikt nie wziął))) Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: A ja kocham ten kraj 11.06.07, 22:30 mój mąż zostawił samochód pod blokiem z kluczykiem w drzwiach. rano sobie przypomniał. poszedł, samochód odrobinę przestawiony, żeby się następny zmieścił, kluczyki na siedzeniu kierowcy. w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
bejoy Re: A ja kocham ten kraj 11.06.07, 23:04 Parę lat temu zostawiliśmy na środku parkingu przed wielkim sklepem aktówkę pełną dokumentów i gotówki, w dodatku firmowej. No głupota totalna albo skleroza zaawansowana, zorientowaliśmy się po godzinie. Święcie przekonani, że już dawno nóg dostała pojechaliśmy z powrotem. I co? Stała elegancko tam, gdzie ją zostawiliśmy. Co nie zmienia faktu, że przez ostatnie dwa tygodnie menda jakaś opluwała mi wózek dziecka, bo, cytując anonim: "zasłaniał świeżo pomalowaną ścianę na klatce". Skończyło się po zlokalizowaniu "życzliwej" i informacji o zgłoszeniu na policję, ale to też nie zawsze się da zrobić, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
elag3 Re: o czapkę? 12.06.07, 10:24 Tak ja też kiedyś zgubiłam tzn młody zgubił i ktoś ją złapał w oka mgnieniu. Noż co za sku..syństwo! Taka była fajna no i musiałam w skwar niemiłosierny wracać z łysym do domu. Strasznie się wk.... Odpowiedz Link Zgłoś
soemi Re: Ale o co chodzi! 12.06.07, 09:23 Bo nie bardzo rozumiem. Zgubiłaś czapeczkę i akurat przechodził ktoś kto ją znalazł, więc wziął i co miał napisać ogłoszenie, że znalazł czapkę czy co? Wyluzuj!!! Gorsze jest to, że podatek jest już opodatkowany. Dostałam wezwanie ze starostwa do zapłaty podatku za użytkowanie wieczyste powiększone o 22% VAT. To jest dopiero paranoja. Ale spadać z tego kraju trzeba, MASZ RACJĘ! Odpowiedz Link Zgłoś
merlinka2 Re: nienawidze tego kraju! 11.06.07, 18:15 i to naprawdę przez jedną czapkę? kup jeszcze jedną Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 Re: gdyby to byla czapeczka z h&m 11.06.07, 18:20 to nie przejelabym sie wcale. ale nie dostane juz podobnej Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia3331 Re: gdyby to byla czapeczka z h&m 11.06.07, 18:24 Jedz do Stanów może tam mają podobne. Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 [...] 11.06.07, 18:26 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia3331 Re: gdyby to byla czapeczka z h&m 11.06.07, 18:31 Dziewczyno nie przesadzaj,zgubiłaś ktoś znalazł i sobie zabrał. Na drugi raz pilnuj i nie rób problemów z czapki z lumpeksu. Nudzi Ci się czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
lucerka Re: gdyby to byla czapeczka z h&m 11.06.07, 19:16 zuzia3331 napisała: > Jedz do Stanów może tam mają podobne. Skad wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: nienawidze tego kraju! 11.06.07, 18:20 A ja bym mogła napisać Ci sporo przykładów na uczciwość naszych rodaków Generalizujesz. W każdym społeczeństwie masz spektrum różnorodnych zachowań. Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 Re: szkoda, ze owe "przyklady" jakos omijaja mnie 11.06.07, 18:23 pewnie, ze generalizuje. ale po prostu nie mam ochoty zyc w kraju, gdzie ktos zabiera z ulicy uzywana czapke niemowlakowi, zamiast odlozyc na trawnik Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: szkoda, ze owe "przyklady" jakos omijaja mnie 11.06.07, 18:28 liwilla1 napisała: nie mam ochoty zyc w kraju, gdzie ktos > zabiera z ulicy uzywana czapke niemowlakowi, zamiast odlozyc na trawnik Zeby pies obsikał? Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 Re: nie rozumiecie 11.06.07, 18:35 z mezem zawsze bardzo starannie dobieramy ciuchy dla Viniego. raz, ze ma dosyc specyficzna urode i nie kazdy kolor mu pasuje, dwa, ze lubimy gdy nasz maluch jest ladnie i modnie ubrany. nie jestem snobka, ale kupuje mu rzeczy markowe zarowno nowe, jak i z lumpow. dbam o to, by byly dobre jakosciowo, oraz zeby pasowaly do reszty garderoby mojego synka. i ta czapeczka - mozecie sie smiac - ale byla idealna i pasowala do kilku jego koszulek i bluz, i jest mi naprawde baaaaaardzo przykro, ze juz jej nie mamy :[ i napisalam te wszystkie rzeczy, bo jestem zla, ze nie przypilnowalam, ze nie zwrocilam uwagi, i ze trafilam akurat na jakas mende Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia3331 Re: nie rozumiecie 11.06.07, 18:38 inteligencją to Ty nie grzeszysz. co za słownictwo. Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 [...] 11.06.07, 18:40 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
hanna26 Re: ? 11.06.07, 18:56 Masz rację. To jest specyficzna specjalność Polaków, żeby kraść niemowlęce czapeczki z wizerkunkiem misia. W innych krajach to się w ogóle nie zdarza. Tam nikt niczego nie kradnie, a jak ktoś zgubi portfel z gotówką, to po miesiącu znajduje go w tym samym miejscu, wypchany po brzegi podwójna ilością pieniędzy. Powinnaś bezwzględnie wynieść się z Polski do innego kraju, gdzie w ogóle nie jest znane słowo "kradzież". Odpowiedz Link Zgłoś
monia145 Re: ? 11.06.07, 18:59 Taka miała być chyba IV RP, pod rządami Pisiaków, ale sie chyba nie dowiemyP Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: nie rozumiecie 11.06.07, 18:42 zuziu, tak się zastanawiam, co cie poraziło w wypowiedzi Liwilli? Odpowiedz Link Zgłoś
olushia Re: nie rozumiecie 12.06.07, 14:17 Idąc z młodym na spacer, miał jakieś 6 m-cy , zgubiłam jego bucik nawet bym tego nie zauważyła gdyby nie powiedziało mi o tym kilka mijających mnie osób i 2-óch kierowców.Tak więc chyba nie jest tak źle i nie należy uogólniać,że wszyscy są bee Odpowiedz Link Zgłoś
fanaberia77 Re: nienawidze tego kraju! 11.06.07, 18:29 Hmmm...czy z toba aby wszystko w porządku??? Z powodu nieznalezionej czapki robisz takie halo i w ten sposób wyrażasz się o Polsce...śmieszna jesteś...Zgubić i nie znaleźć możesz w kazdym miejscu kuli ziemskiej i to jeszcze o niczym nie świadczy...Uważaj bo generalizowanie jest niezdrowe!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
janeczka79 Re: nienawidze tego kraju! 11.06.07, 18:42 Czy ty potrzebujesz dowartościowania??? Odpowiedz Link Zgłoś
syriana Re: nienawidze tego kraju! 11.06.07, 18:46 do emigracji to bym sobie lepszy powód znalazła, bo się można potem gorzko rozczarować na obczyźnie hehe za czapkę z lumpeksu za parę groszy tak się pienić..? i tak, to na pewno przez Leppera i Kaczory ktoś miał pomysł gwizdnięcia czapki Twego dziecka... Odpowiedz Link Zgłoś
monia145 Re: nienawidze tego kraju! 11.06.07, 18:54 Rany, ale furiatka z CiebieP Ciut zrozumienia wykazałabym dla Twojej agresji werbalnej, gdyby dziecko ukochało owego misia na czapeczce i teraz wyło przeraźliwie......ale o tym nic nie piszesz. A ludzie kradna wszystko i wszędzie- czas byłoby sie do tego przyzwyczaić. I raczej liczyc na własna spostrzegawczość, niz na uczciwość ludzką- w ogólnym wymiarze. W piątek, facetowi przede mną, pod sklepem wypadł portfel. Przeszedł kilkanaście kroków i nie zauważył. Podniosłam i oddałam. Mogłam tego nie robić P. Nie jest więc tak źle w państwie polskim. Szkoda, że nie trafiłaś na mnie;P Odpowiedz Link Zgłoś
mijaczek Re: nienawidze tego kraju! 11.06.07, 19:19 zabawne, bo mieszkam w Holandii i juz dwukrotnie zdarzylo sie mojej corce zgubic czapke... w obu przypadkach znalazlam czapki...jedna po 3 lub 4 godzinach, dokladnie w tym samym miejscu, w ktorym Emka ja katapultowala z wozka, a druga po kilku minutach, bo szybko sie zorientowalam... pewnie zbieg okolicznosci...ale fakt jest faktem, ze szybko sobie ktos przywlaszczyl znalezne... Odpowiedz Link Zgłoś
monia145 Re: nienawidze tego kraju! 11.06.07, 19:21 No dość szybko, ale pewnie szedł tuż za autorką wątku i czasu nie traciłP Odpowiedz Link Zgłoś
g0sik Re: nienawidze tego kraju! 11.06.07, 19:18 A ja tak sobie marzę, że przysłowiowa czapka z lumpeksu będzie częstszym powodem do emigracji….. Ten kraj wiele zyska gdy wyjadą z niego wszyscy frustraci....... Odpowiedz Link Zgłoś
kotbehemot6 Re: nienawidze tego kraju! 11.06.07, 22:02 Błąd w rozumowaniu -niezdolni do działania frustraci, niwiele potarfiący ale zwynmaganiami to zostali-włącz wiadomości-otymiści z wiedza już wyjechali albo zamierzają... Odpowiedz Link Zgłoś
g0sik Re: nienawidze tego kraju! 11.06.07, 23:02 Nie błąd - marzenia mają to do siebie, że często są nierealne........ Odpowiedz Link Zgłoś
eilian Re: nienawidze tego kraju! 11.06.07, 21:59 A moze wiatr byl i ja gdzie powialo?... Wyluzuj dziewczyno! Jesli to jest dla Ciebie powod do emigracji, to krzyz na droge. Im mniej tutaj takich jak Ty, tym lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
maugosia1 Re: nienawidze tego kraju! 11.06.07, 22:42 śmiać się, czy płakać? Uwielbiam stereotypy... Dzisiaj zostawilam na moment torbe z rolkami mojego synka na chodniku, bo z kims rozmawialam - minely dwie minuty - torby nie ma. W bialy dzien, w srodku Wiednia - czyzby Polacy-zlodzieje? Wczesniej na basenie przepadla nam stara pilka, godzine pozniej przed wejsciem widzimy dziewczynke z dokladnie nasza pilka - podchodze, pytam, czy przypadkiem nie znalezli - alez skad- to ich wlasna. Synek w ryk, bo przeciez widzi, ze to jego pilka, stara i zniszczona... No coments, tez Austria. Pare lat temu drugiego dnia trzymiesiecznej podrozy ukradli mi plecak z wszystkimi rzeczami - dla odmiany we Francji. Poza tym rower - w Irlandii. Odpowiedz Link Zgłoś
olcia029 Re: nienawidze tego kraju! 11.06.07, 22:53 a może to dobre doświadczenie na przyszłość, żeby pilnować swoich rzeczy, bo jak zgubisz klucze lub portfel z karatami kredytowymi to dopiero będzie... Ja od kiedy mam małego to jestem roztrzepana i mam sklerozę. Też zgubiłam parę rzeczy. Ale takie mam wytłumaczenie dla swojego gapostwa, że to ostrzeżenie przed zgubieniem czegoś o większej wartości... bardziej sie potem pilnuję... pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
anik801 normalka... 11.06.07, 22:41 Ja miałam jeszcze "lepiej".W ciągu 3minut ktoś zabrał całą torbę.Jak jeszcze mieszkaliśmy w mieście zaparkowaliśmy auto przed klatką i pakowaliśmy się do wyjazdu.Jedną torbę oparłam o koło i zapomnieliśmy o niej.Przypomniałam sobie po ok.minucie od odjazdu.Jak wróciliśmy oczywiście już nie było.A w torbie nie było nic wartościowego-tylko prowiant na drogę i inhalator małej.I właśnie to mnie wkurzyło-na co komu inhalator?Ale niestety ludziom łapy się do wszystkiego kleją.Czy im się coś przyda,czy nie i tak wezmą.Zresztą co tu dużo gadać.Skoro nawet z cmentarza znikają rośliny(już kilka razy wykopali nam iglaki posadzone przy grobie),to co dopiero czapeczka. Odpowiedz Link Zgłoś
czajkax2 Re: nienawidze tego kraju! 11.06.07, 23:08 O matko! Ja jestem ciekawa jak ty reagujesz na prawdziwe problemy?? jezeli chodzi o czapkę to pretensję powinnaś miec do siebie - nie upilnowałas czapki i tyle. A że ktos znalazł i zabrał? Uwierz ze Amerykanom, Hiszpanom, Chinczykom itd tez się zdarzają takie incydenty. Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Znajomy zgubił portfel 11.06.07, 23:08 Wraz z portfelem zgubił kilka kart a obok kart - głupek jeden - umieścił piny do tych kart!!! To trzeba dopiero być kretynem. Zanim zdążył się zorientować, że nie ma portfela, do drzwi zapukała kobieta. Przyniosła mu portfel, wraz z cała zawartością. Nie chciała znaleźnego, ewentualnie czekoladę dla dzieci ) Mieszkam w Polsce. Kocham ten kraj, bo jest mój. Nie ma co robić hałasu o czapkę. Przykre, ale zdarzyć się może wszedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
ania.silenter Mathiola:)))) 11.06.07, 23:45 Mój mąż połozył portfel na dachu samochodu, cos tam jeszcze robił - dzieci zapinał czy coś w tym stylu, no i oczywiście zapomniał o portfelu, sirota jedna, i odjechał. Po pół godzinie sąsiadka przyniosła mi ten portfel)). U nas to było w mieście, a podobno tak tu kradną... Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 Re: juz mi lepiej 12.06.07, 06:51 chociaz niektore posty... szok, ile kobiet na tym forum zyje z wypluwania jadu. gdzie empatia, ktora tak radosnie tryskacie w innych przypadkach? jestem frustratka, bo w chwili afektu bo robie afere o czapke "z lumpeksu za pare groszy"? tak jak napisalam, pieniadze nie mialy znaczenia w tej sytuacji, a nawet nie bylabym zla, gdyby zajumali mi 10razy drozsza czapeczke, ktora moglabym po prostu pojsc i kupic przyznaje, ze wczoraj bylam naprawde wsciekla i strasznie zdolowana, chociaz jak teraz pomysle, rzeczywiscie nie powinnam robic takich scen (ryczalam jak glupia w lazience przez pol godziny, poklocilam sie z mezem i ze zlosci zrobilam o 22 generalny porzadek w kuchni, co w sumie na dobre wyszlo). wiem, ze w swietle innych, realnych problemow moje zachowanie jest co najmniej smieszne, teraz mi troche wstyd jak o tym pomysle... mam nadzieje, ze zrozumiecie, ze kazdy ma swoj limit wytrzymalosci, gdy takie rzeczy zdarzaja sie notorycznie i ciagle. codziennie jestem swiadkiem i ofiara bezmyslnosci, malostkowosci i egotyzmu na ulicach, w restauracjach, szkole, placach zabaw, przystankach autobusowych, w parkach i sklepach. i wczoraj przebrala sie miara i przezylam moj wlasny Dzien Swira. dziekuje za posty. Pozdrawiam Anka Odpowiedz Link Zgłoś
monia145 Re: juz mi lepiej 12.06.07, 08:21 To w tym Trójmieście życie takie straszne jest?P Wiesz, ja też nie zyję na bezludnej wyspie, ale o "codziennych" spotkaniach z ludzką niegodziwiością nie mogę powiedzieć. Żyję i pracuję wśród mas ludzkich. Jakos nie mam wrażenia, że cały świat uparł sie, aby mnie gnębić i poniewierać......... Czy czasami własnym sposobem bycia i nastwieniem do ludzi nie prowokujesz tych zachowań?P Odpowiedz Link Zgłoś
syriana Re: juz mi lepiej 12.06.07, 08:22 > szok, ile kobiet na tym forum zyje z wypluwania jadu. > gdzie empatia, ktora tak radosnie tryskacie w innych przypadkach? to pytanie chyba sobie najpierw powinnaś zadać wkurzenie z powodu zgubienia czapki rozumiem i złość na złodzieja też, ale w życiu nie wydurniałabym się z taką histerią i oskarżaniem mitycznego państwa o całe zło, które mnie w życiu spotyka Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 Re: juz mi lepiej 12.06.07, 08:34 spoleczenstwo kreuje panstwo. i vice versa Odpowiedz Link Zgłoś
syriana Re: juz mi lepiej 12.06.07, 08:37 ale tylko społeczeństwu w Polsce do głowy przychodzi połakamianie się na cudzą własność...? Odpowiedz Link Zgłoś
a-ronka Livilla,ja też zgubiłam 12.06.07, 08:40 i też czapeczkę,taką malutką,niebieską adidas dla maluszków. Kosztowała grosze ale była miękka i przewiewna. Spadła mi a ja nie zauważyłam i szłam dalej.Nagle słyszę trąbienie więc się odwracam.Taksówkarz zauważył,że czapeczka leży na przejściu zaś za mną szła kobieta,która nawet słowa nie powiedziała.Gdyby nie zatrąbienie przez taksówkarza też "zgubiłabym" czapkę a pani z tyłu może maiąła na nią chęc?Tym bardziej,że jak ja podniosłam to ona odwróciła się i poszła w drugim kierunku. Mały zgubił kiedyś łopatkę z wózka i nikt nie znalazł,zgubiłam kocyk i też wyparował po drodze. To nie powód,żeby wyjeżdzac tylko popatrzec,że mamy 99% katolików i co??? Trafiłyśmy na 1% złodziei)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Livilla,ja też zgubiłam 12.06.07, 08:56 > mamy 99% katolików i co??? > Trafiłyśmy na 1% złodziei)))))))))) przyznam szczerze, że nie rozumiem ....................... Odpowiedz Link Zgłoś
a-ronka Iwles :) 12.06.07, 09:00 99% naszego społeczeństwa wg.badań to katolicy.katolik stosuje i przestrzega 10 przykazań a wiadomo,że 7 brzmi "nie kradnij". Czyli te czapki i ten mój kocyk i inne rzeczy ukradli złodzieje czyli jakie miałyśmy szczęście trafiając na ten 1% populacji nie będącej katolikiem?))) Odpowiedz Link Zgłoś
intuicja77 Re: Iwles :) 12.06.07, 09:16 czyli każdy nie- katolik to złodziej? brak mi słów , jesteś żałosna! Odpowiedz Link Zgłoś
magi104 Re: Iwles :) 12.06.07, 09:34 intuicja77 napisała: > czyli każdy nie- katolik to złodziej? > brak mi słów , jesteś żałosna! Przecież napisała to ironicznie !!!! Ja należę do tego 1% nie-katolików, a jakoś się nie obraziłam Nie zaryzykuję uwagi, że Intuicja nie ma intuicji, bo może znowu nie odczytasz odpowiednio emotikonu na końcu ??? Odpowiedz Link Zgłoś
wieczna-gosia Re: nienawidze tego kraju! 12.06.07, 14:33 dziecko dwa dni temu zostawilo rzeczy na basen z suszarka, kosiumem, pieniedzmi drobnymi. Pojechalam dopiero dzisiaj- plecak czekal nietkniety. Raz zapomnialam torby z 4 tysiacami gotowka- czekala po godzinie. Kilka razy zdarzylo mi sie znalesc zabawki w piaskownicy, jakies skarpetki zopstawione dzien wczesniej, pilke, raz zapomnialam ciezarowke adera- ktos ja zabral, a potem sie okazalo ze mnie kojarzyl jako wlascicielke i ze bywam czesto i ciezarowke przez tydzien dzwigal codziennie liczac ze mnie spotka oraz zostawl kartke na dzrewie. Odpowiedz Link Zgłoś
ewag12 Re: nienawidze tego kraju! 12.06.07, 14:47 Nienawidze polskich urzedow skarbowych za to, ze traktuja polskich podatnikow jak smieci, za stanie przed biureczkiem urzednika US siedzacego wygodnie w fotelu podczas gdy ja stoje niczym uczennica wezwana do dyrektora na dywanik... za to, ze wychodzac stamtad czuje sie jak zlodziej i zero, za ich "i tak wam udowodnimy" Tu gdzie mieszkam urzad skarbowy to male biuro i juz w drzwiach wita mnie usmiechniety urzednik pytajac w czym moze mi pomoc...Niebo a ziemia. Idealnie pasuje to stwierdzenie "nie kradnij - wladza nie znosi konkurencji" Odpowiedz Link Zgłoś
luxure Re: nienawidze tego kraju! 12.06.07, 19:22 Daj spokój! Za co? Za czapkę z misiem z przewalanki.... zaraz nienawiść? Boże, co w ludzi wstąpiło? Jak nie złodziejstwo....to zazdrość albo nienawiść. Tak czy tak chore to społeczeństwo! Odpowiedz Link Zgłoś
uffa1 hehe 12.06.07, 19:33 U mnie na kltce wisi ogloszenie 'ZNALEZIONO PIENIADZE!' i podany nr telefonu. Az dziw bierze, ze to sie w Polsce stalo.... A swoja droga, mieszkalam kilka lat w Szwajcarii, wyobraz sobie, ze moje dziecko zgubilo w parku buta, niestety, tez sie nie znalazl. Odpowiedz Link Zgłoś
patssi śmiać się czy płakać 12.06.07, 20:45 ja już jestem tu gdzie Ty chcesz być i wyobraraź sobie, że w Anglii też kradną, albo znajdują i nie oddają...na placu zabaw wypadł mi tel.gdy wróciłam z córą już go nie było...i wytłumaczyłam to sobie dziełem przypadku, mojemu partenrowi ukradli portfel z kurtki i o dziwo...na bezczela..odesłali,ale bez gotówki... taki life... pozdraiwam weź sobie urlop i poszukaj dziecku pasownej czapeki ) hehe Odpowiedz Link Zgłoś
ewag12 Re: nienawidze tego kraju! 12.06.07, 20:29 Po tygodniu mojego pobytu w Angli zostawilam przed agencja nieruchomosci wozek , weszlam na 1-2 min, w srodku byl kocyk, czapeczka, rozpoczety soczek, slowem nie tzw "wystawka" ale pozostawiony na chwilke wozek, to byl bardzo dobry i drogi wozek, bardzo go lubilismy, wiele razem przeszlismy i co? ukradli Ukradli dziecku wozek. Dziecku. Szok. W Polsce zostawialam wozek na klatce schodowej, bez zamykanych drzwi, u mamy, u tesciow, u siebie - nikt nigdy nie ruszyl wozka, nigdy nie wnosilam go na 3 pietro, czulam sie bezpiecznie. A tu prosze, Anglia, centrum miasta, kamery, bajery... Normalnie se siadlam i plakalam... Wiec jesli myslisz na zachod od Polski ludzie sa bardziej cywilizowani - to jednak niekoniecznie... Odpowiedz Link Zgłoś
gania76 Re: nienawidze tego kraju! 12.06.07, 23:03 Moja córeczka ostatnio wyrzuciła czapeczkę z wózka - nowa czapka z Kappahla, komplet do sukieneczki, po 10 minutach dogoniła nas kobieta z naszą czapką w rękach Musiała nieźle popylać, żeby nas dogonić. W sumie to rozumiem Cię, bo czasami jak się popatrzy na rodaków, to naprawdę nabiera się ochoty na emigrację. Ale czy naprawdę w innych krajach jest inaczej ....? Wątpię. Odpowiedz Link Zgłoś
g0sik Re: nienawidze tego kraju! 12.06.07, 23:27 Jest jedno ale.....te kradzieże w innych krajach to może być sprawka Polaków. Gdzie tu wyjechać jak wszędzie pełno rodaków..... Odpowiedz Link Zgłoś
renia1807 Re: nienawidze tego kraju! 12.06.07, 23:54 "wszędzie jest dobrze TAM, gdzie nas nie ma" ale gdy już TAM dotrzemy to szybko zmienimy zdanie i z łezką w oku powiemy "wszędzie dobrze ale w domu najlepiej" Odpowiedz Link Zgłoś
poccnr Re: nienawidze tego kraju! 13.06.07, 00:13 liwilla1 napisała: > pie.......y busz No to narazie-jakoś nikt nie będzie tęsknił,a swoją drogą...Twój język wiele o Tobie świadczy...o tym kim i skąd jesteś...dlatego-tacy jak Ty umniejszają wartość naszego-jak to powiedziałaś "buszu"... Żegnaj UJMO NARODU! Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś