hanka_79 10.09.07, 11:14 Jestem baaardzo ciekawa na kogo Polacy będą głosowali. Jeśli możecie, to bardzo proszę- wpiszcie się pod podaną partią. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aluc Re: PO 10.09.07, 11:17 niestety, bo co mi pozostało jednakowoż poważnie się zastanawiam nad oddaniem nieważnego głosu Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: PO 10.09.07, 11:27 ja raczej, ale to tez nie z ogromnym przekoniem niestety ' Odpowiedz Link Zgłoś
hanka_79 Re: LiD 10.09.07, 11:19 Na LiD, z dwojga złego wolę to co nie przynosi wstydu. Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: LiD 10.09.07, 11:50 ja tradycyjnie na lewo bliżsi mi są światopoglądowo. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: LPR 10.09.07, 11:27 Uchlałaś się z rana, hanka, czy jaj sobie robisz? Odpowiedz Link Zgłoś
syriana Re: LPR 10.09.07, 11:33 Morgen, chodzi o to, by wpisać się pod partią swą wybraną czyżbyś miała w planach głosowanie na LPR..? Odpowiedz Link Zgłoś
aluc guten morgen :))) 10.09.07, 11:37 kochana, wypisuj się stąd, bo LPRowi frekwencję nabijasz )) Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: guten morgen :))) 10.09.07, 11:43 O fak, rzeczywiście! ))) Ja na PO oczywiście! A potem koalicja z LiDem Odpowiedz Link Zgłoś
elag3 Re: guten morgen :))) 10.09.07, 12:47 Na pierwszy rzut oka przeląkłam się że ty naprawdę na LPR chcesz głosować - ulżyło mi. Odpowiedz Link Zgłoś
kiwi1910 Partia Kobiet 10.09.07, 11:28 mam już dosyć tych baranów polityków, może rzeczywiście podejście od tej strony cos poprawi, może sie tak o stołki nie beda tłukły jak dotychczasowe władze... Odpowiedz Link Zgłoś
mada06 miałam nie głosować ale... 10.09.07, 11:45 tak właśnie rozmyślałam w piatek,że mam już dość polityki i chyba pierwszy raz (odkąd mam do tego uprawnienia) nie pójdę do głosowania. kończąć swój wywód myślowy przycięłam sobie kciuka drzwiami od łazienki (boli do dzisiaj jak cholera), ale odebrałam to jako znak nie zostało nic innego jak oddać głos na PO Odpowiedz Link Zgłoś
majmajka Re: Wybory- zróbmy ankietę! 10.09.07, 11:47 Bez sensu;jestem pewna,ze wszyscy napisz,ze PO albo ewentualnie LiD.Przeciez inne opcje to wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: Wybory- zróbmy ankietę! 10.09.07, 11:49 no i na tym polegają właśnie sondaże przedwyborcze w tym pięknym kraju chociaż to przynajmniej pozytywne, że ktoś wstyd odczuwa Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: pis nt 10.09.07, 12:17 opowiadam sie za ta partią w kazdej ankiecie hhehe Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurna PO 10.09.07, 13:27 glosowalabym na PO tak jak i poprzednim razem ale ze w Polsce nie mieszkam to d... zbita Odpowiedz Link Zgłoś
mijaczek LiD 10.09.07, 13:35 Jak to okreslil moj ojciec - nasza rodzina jest genetycznie lewicowa, wiec inaczej sie nie da... a do dyzurnej - i co z tego, ze nie mieszkasz w Polsce, za granica tez mozna glosowac. Odpowiedz Link Zgłoś
majmajka Re: Wybory- zróbmy ankietę! 10.09.07, 14:36 Wszystkie PO i LiD,ciekawe skad PiS ma tak wysokie poparcie?A jesli nie ma to mial.Ja PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
ankab29 LPR:) zmarnuję głos z premedytacją 10.09.07, 17:51 PO bym wybrala gdyby "dowodzil" Olechowski, Donalda nie trawie. Reszta jest u mnie spalona Odpowiedz Link Zgłoś
kotbehemot6 to chociaż UPR - LPR to jednak wstyd:)) 10.09.07, 20:38 ja na LiD za wslazanie na D...lub PO musze przemyśłec Odpowiedz Link Zgłoś
agnes123 Re: to chociaż UPR - LPR to jednak wstyd:)) 10.09.07, 20:51 PO czy PiS i tak będzie nadal lipa w tym kraju ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
kotbehemot6 Re: to chociaż UPR - LPR to jednak wstyd:)) 10.09.07, 20:57 skąd wiesz?????? Odpowiedz Link Zgłoś
ankab29 hehe, wiem, że wstyd ale ja z tych niewstydliwych: 11.09.07, 17:16 I choć najbliżej mi ideowo do PO to nie poprę ze względu na Tuska i inncyh panów typu Piskorski...A że Roman startuje z mojego miasta, to zrobię wyłam w rodzinie i będziemy sie mieli z czego śmiać przy obiedzie. Kogo bym nie wybrała to i tak wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
kotbehemot6 ale to dla kraju wstyd bedzie-przed śiwatem!!!!! 11.09.07, 17:20 no i nam życia tez nie polepsza, a już szczególnie kobietom która jak to wiadomo powinny gotowac obiady i rodzić dzieci im więcej tyl lepiej...oczywiście tylko to robić. Odpowiedz Link Zgłoś
ankab29 Re: ale to dla kraju wstyd bedzie-przed śiwatem!! 11.09.07, 17:30 ale mnie to wali, czy Roman i jemu podobni uważają, że kobiety powinny gotować obiady i rodzić dzieciWiesz ilu wujków i stryjków w naszych rodzinach tak uważa? (może się nie przyznaja, bo boją się cioć)) A jak wybierzemy lewicę, to cały świat będzie trąbił, że Polska wybrała postkomunistów. Jak PIS, to stwierdzą, że Polacy lubią samokompromitację bis, Samoobronę - że demokracja u nas kuleje bo dajemy się zmanipulować populistom, jak PO - że zagłosowaliśmy na zasadzie sprzeciwu wobec aktualnej ekipy rządzącej. A co do ostatniej partii- nawet jak wygraja naszymi głosami to nikt nie napisze, że Polacy reprezentują poglądy progospodarcze i ideowe prezentowane przez Platformę. Komentarze będą tego typu : Polacy wstydzili się partii rządzącej (i tu dowali się im ile sił)...więc zagłosowali na PO. Odpowiedz Link Zgłoś
sir.vimes A ja myślę, że nikogo to nie obejdzie 11.09.07, 17:35 , niewiele będą o tym pisać i niewiele mówić. Np, może jeśli Polacy zdecydują się na demokratów (czyli na LiD) to parę osób odetchnie z ulgą. Może jeśli wybiorą katoprawicę - parę osób się zmartwi. Odpowiedz Link Zgłoś
ankab29 Re: A ja myślę, że nikogo to nie obejdzie 11.09.07, 17:44 miałam na myśli krótkie zagraniczne komentarze prasowe, które interesują rzeczywiście niewielu Ja się ciągle staram wierzyć w to, że będą wśród kandydatów ludzie warci poparcia. Moja wiara jednak słabnie jak kolejni politycy są negliżowani ze swoich występków. A PO popierałam kiedyś tak mocno, że aż byłam jej członkiem w czasach gdy powstawała Tyle, że do okrętu zawsze przylepią się jakieś glony...Ustawiane przetargi w Wawie, "ja ci to a ty mi to"...Wielu próbowało się po prostu w PO wybić i mieli daleko program tej partii a jeszcze dalej idee, dzięki którym powstała. I takie glony mnie do polityki skutecznie zniechęciły. Odpowiedz Link Zgłoś
kotbehemot6 Re: A ja myślę, że nikogo to nie obejdzie 11.09.07, 17:56 Polska wbrew twierdzeniem niektórych politykó nie jest mocarstwem i chociazby z tej racji raczej wielkiego szmu nie bedzie, ale tez przykro robić w prasie za błazna Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
kotbehemot6 Re: ale to dla kraju wstyd bedzie-przed śiwatem!! 11.09.07, 17:55 ale mnie to wali, czy Roman i jemu podobni uważają, że kobiety > powinny gotować obiady i rodzić dzieciWiesz ilu wujków i stryjków > w naszych rodzinach tak uważa? (może się nie przyznaja, bo boją się a mnie to obchodzi, bo dopuszczenie piewców takich poglądów do władzy oznacza ,ze się naród z tym zgadza i jeszcze popiera. jakoś mi nie po drodze z zaściankem A jak wybierzemy lewicę, to cały świat będzie trąbił, że Polska > wybrała postkomunistów. Jak PIS, to stwierdzą, że Polacy lubią tak naprawdę to już nie ma postkomunistów- ci co zostali to już sa w wieku emerytalnym. Zreszta chyba już najwyższy czas nie patrzeć na partie przez pryzmat zaszłości historycznych, takie patrzenie wsrecz cofa i niejak się ma do rozwoju. Polacy > wstydzili się partii rządzącej (i tu dowali się im ile sił)...więc > zagłosowali na PO. Ja sie wstydzę. Odpowiedz Link Zgłoś
iziak80 idzcie na wybory 10.09.07, 20:51 tak naprawdę olanie tematu, oddanie nieważnego głosu lub oddanie głosu na jakąś egzotykę = oddanie głosu na PIS Dlatego idzcie, moze w końcu coś się zmieni (wiem, wiem, mrzonkami żyję) Odpowiedz Link Zgłoś
renia1807 Re :LiD 10.09.07, 21:24 mogę oddać głos jedynie na to ugrupowanie ale czy pójdę głosować? sama tego jeszcze nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
loganmylove Re: Wybory- zróbmy ankietę! 10.09.07, 22:37 Szczerze to nie wiem. Wolałabym LiD ale wydaje mi się, że raczej trzeba zrobić wszystko by odwalić PiS a takiej sytuacji chyba raczej PO. jeszcze myślę. Lubię Borowskiego ale Miller mnie trzęsie Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurna Re: na PIS będę głosowac i na Samoobrone ;] 10.09.07, 22:47 mijaczek no wiem ze moge ale wiesz jak daleko mam do ambasady!?, nie wiem moze sie zmusze spelnic swoj partyjotyczny obowiazek. jesli juz to PO Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: PO lub demokraci z LID 11.09.07, 17:52 Czy gdzies jest juz dostepna website ze spisem kandydatow wszystkich partii i z okregami wyborczymi? Mijaczek, Dyzurna - cos sie chyba pozmienialo w ustawodawstwie od ostatnich wyborow, kiedys cala Polonia glosowala na kandydatow z Warszawy-Srodmiescie, teraz jakos ma chyba byc inaczej, mozemy glosowac na kandydatow z ostatnich miejsc zameldowania. Czy moze ja sie myle? Ktos ma jakis update? Odpowiedz Link Zgłoś