adi1311 12.09.07, 11:53 mam na myśli paluszki rybne , chikensy frosty , pyzy , uszka ,itp , ja na razie nie dawałam jeszcze , ale super wygodne rozwiazanie , od czasu do czasu , od jakiego wieku dajecie i jakie , czy komuś np zaszkodziły ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koralik12 Re: dzieci a gotowe dania dajecie 12.09.07, 12:12 Pierogi daję dosyć często i sos do spagetti łowicz. Pisze na nim ze jest bez konserwantów a ja takiego pysznego nie umiem zrobić. Inne z wymienionych rzadko. Odpowiedz Link Zgłoś
soemi Re: dzieci a gotowe dania dajecie 12.09.07, 12:16 Mówiąc o gotowych danich myślę o pierogach i innych ciastowych cudach oraz daniach tylko do podgrzania. Czasem kupuję pyzy, pierogi ale tylko mrożone. Gotowych raczej nie podaję, a zwłaszcza takich co można kupić z chłodni tzw domowych. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: dzieci a gotowe dania dajecie 12.09.07, 12:16 paluszki rybne tak - bardzo lubi i kupne tortellini do rosolu innego kupnego by nie zjadl, bo to wstretne jest, a moje mlode wybredne jest Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: dzieci a gotowe dania dajecie 12.09.07, 12:18 zjada pyzy z mięsem , czasem pierogi z truskawkami, sos do spageti ale zmieszany z moim domowym, paluszki rybne równiez. zaczęłam jej dawać odkąd skonczyła jakies 12-13mcy Odpowiedz Link Zgłoś
adi1311 Re: dzieci a gotowe dania dajecie 12.09.07, 12:20 w jaki wieku mascz dzieciaki od kiedy dajesz paluszki rybne , mój sie aż slini w sklepie , dziś kupiłam ,pozdrawiam dzieki z info Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: dzieci a gotowe dania dajecie 12.09.07, 12:24 teraz ma cztery, ale z tego co pamietam, to od okolo drugiego roku mu dawalam i raczej te z fileta a no i do gotowych dan jeszcze mrozone frytki doloze, tez czasem robie przy duzym leniu ' Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: dzieci a gotowe dania dajecie 12.09.07, 12:25 albo chyba jednak troche wczesniej ' Odpowiedz Link Zgłoś
adi1311 Re: dzieci a gotowe dania dajecie 12.09.07, 12:28 no to dziś paluszki rybne na obiad Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_poz Re: dzieci a gotowe dania dajecie 12.09.07, 12:21 daję paluszki rybne, pierogi, jakies kluski. nie zaszkodziły, a mały je uwielbia. Odpowiedz Link Zgłoś
melka_x Re: dzieci a gotowe dania dajecie 12.09.07, 12:36 Nie mam oporów przed mrożonkami i niektórymi garmażeryjnymi. Mam opór przed słoikami i wszelkimi proszkami (zupy, sosy, kostki rosołowe) ze względu na konserwanty. Oczywiście nie sądzę, że sporadycznie dawane szkodzą, ale systematycznie? Wolę nie sprawdzać na swoim dziecku Odpowiedz Link Zgłoś
mara_jade73 Re: dzieci a gotowe dania dajecie 12.09.07, 13:22 Daje odkąd Michaś zaczął jeść z nami obiady tzn. od jakiegoś 2 roku życia. Pierogi, pyzy, krokiety - bardzo lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: dzieci a gotowe dania dajecie 12.09.07, 13:31 Był czas, że mój dzieciak zajadał się frostą, żadna inna ryba nie wchodziła w grę, cóż kupowałam ją i pilnowałam żeby nie zżerał samej panierki Teraz mu przeszło i nie chce tego tykać. Myślę, że czasem można się skusić na takie gotowe danie bez zbędnych wyrzutów sumienia. Odpowiedz Link Zgłoś
loganmylove Re: dzieci a gotowe dania dajecie 12.09.07, 14:23 Moja córka ma cztery i pół i paluszki rybne to jedyna wersja ryby jaką przyjmuje Więc jada-do tego frytki równiez mrożone pieczone w piekarniku i obiad ulubiony gotowy. A! I koniecznie Pudliszek Je tak raz na ok dwa tygodnie najczęsciej w weekend bo w tygodniu zjada w przedszkolu. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: dzieci a gotowe dania dajecie 12.09.07, 14:27 nie daję cholera wie co w nich siedzi.. Odpowiedz Link Zgłoś
marcysia51 Re: dzieci a gotowe dania dajecie 12.09.07, 20:30 Daje paluszki rybne,nuggetsy,frytki. Pierogów,pyzów i innych klusek nie lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
peresia Re: dzieci a gotowe dania dajecie 12.09.07, 21:12 Pierogi i kluski z mięsem sama robię, bo lubię, poza tym córka się nimi zajada, szczególnie gdy są z mięsem. Gotowych dań nie lubię, paluszki rybne kupiłam chyba tylko raz - jak dla mnie żadna rewelacja i do tego drogie. Odpowiedz Link Zgłoś
renia1807 Re: dzieci a gotowe dania dajecie 12.09.07, 22:41 ja na ogół nie kupuję gotowych dań, bo mi nie smakują z braku laku jednak zjadłbym, mąż by się nie chwycił, córka jest za małą aby coś takiego jeść , ma dopiero niecałe 2 lata a starszy syn objada się w szkole zapiekankami, pizzami itp i jakoś mu to służy Odpowiedz Link Zgłoś