fergie1975 14.09.07, 22:54 sie pokłócić (czyt. dyskutowac) na jakiś fajny temat a tu takie lajtowe albo smutne wątki ... albo o plamach... ( tylko nie odpisywac zebym sama wymysliła temat, bo nie mam zadnego tematu (psyt ... i o jopowej też wykasowali.. ...) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anno.malia Re: chciałam bardzo 14.09.07, 23:00 ja mogę podyskutować o zasadności przedszkoli prowadzonych przez siostry zakonne. leniwe. grrr Odpowiedz Link Zgłoś
anno.malia Re: chciałam bardzo 14.09.07, 23:10 bo obiecywały, że będą gruszki na wierzbie: angielski, taniec, rytmika, gimnastyka etc. i gucio w zoo. w przyszłym roku, bo teraz coś tam coś tam. Gimnastyka jest: gołymi kolanami po wykładzinie. Grupa 10 osób. dzieci dlaczego zajęc dodatkowych nie ma? miały je sistars prowadzić, nie ktoś inny? ale jest religia! opcja full: 1. pogadanki o świętych. poznaj figurę świętego. 2. opowieści o małym Jezusku 3. modlitwa przed jedzeniem 4. spacer do kościoła. normalnie: chrzescijanin tańczy. co ja sobie wyobrazałam?! ech, nie przyjęli do państwowego... myślałam, ze bedzie inaczej, hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
fergie1975 Re: chciałam bardzo 14.09.07, 23:19 no ja to bym w zyciu do siostr zakonnych nie posłała, przeciez one od razu takim małym dzieciom pranie mozgu moga zrobic, albo sie jeszcze zamkną i zabarykaduja w tym przedszkolu i dzieci nie oddadzą . Odpowiedz Link Zgłoś
burka11 Re: chciałam bardzo 14.09.07, 23:19 no ale dopiero 2 tygodnie przedszkoal minely. moze wprowadza w zycie swoje plany o rytmice, angielskim itp. daj im szanse Odpowiedz Link Zgłoś
fergie1975 Re: chciałam bardzo 14.09.07, 23:24 taak, moze beda religijne piesni po angielsku "hoooly night, silent niiight ..." Odpowiedz Link Zgłoś
burka11 Re: chciałam bardzo 14.09.07, 23:26 na przykład. dobra lekcja jezyka angielskiego-poprzez zabawe dzieci szybciej łapia Odpowiedz Link Zgłoś
burka11 Re: chciałam bardzo 14.09.07, 23:04 Panie w przedszkolach nie są leniwe. Nie mogą jeśli mają chociaż 2-3 takich typków jak mój. Odpowiedz Link Zgłoś
burka11 Re: chciałam bardzo 14.09.07, 23:03 ja też mam zły nastrój i chętnie się z kimś poklócę Odpowiedz Link Zgłoś
fergie1975 Re: chciałam bardzo 14.09.07, 23:04 a dlaczego masz zły nastroj? dawaj, kolezanka, siostra, tesciowa??? to ktorą obsmarujemy )) Odpowiedz Link Zgłoś
burka11 Re: chciałam bardzo 14.09.07, 23:09 Żadna. mam zły humor chyba dlatego że jestem kobieta. Pracuje w budżetówce od 5 lat. płaca marana ale sa i plusy tej pracy - mały zachowuje, mówię ze wychodze bo ma dzecko chore i mam luz. dostalam propozycje innej pracy. ucieszylam sie, super, w koncu to co lubie. przedwczoraj telefon ze zlobka-mlody chory 39,5 goraczki, poszlam do szefowej i mowie ze ide bo mam chore dziecko i bede jutro albo pojutrze. siedze w domu i mysle-jak moge zmienic prace, pojde do nowej pracy, fakt zarobie wiecej, docenia mnie, ale jak mi mlody zachoruje to kto mi z nim zostanie. babcie i dziadkowei czynni zawodowe, maz pracuje poza miejscem zamieszkania. czy my kobiety zawsze musimy z czegos rezygonowac Odpowiedz Link Zgłoś
anno.malia Re: chciałam bardzo 14.09.07, 23:12 burka11 napisała: > czy my kobiety zawsze musimy z czegos rezygonowac na to wygląda(( budzetówka nie jest zła! poczekaj 3 lata Odpowiedz Link Zgłoś
burka11 Re: chciałam bardzo 14.09.07, 23:14 czekam na awnas, az nasz glóna ksiegowa pojdzie na emeryture,le ile mozna czekac Odpowiedz Link Zgłoś
burka11 Re: chciałam bardzo 14.09.07, 23:16 poza tym ja jestem z tych raczej ambitnych, a u nas nie liczy sie wiedza i wykształcenie tylko to ile lat pracujesz w zakladzie. to co mam czekac 20 lat na jakis awans Odpowiedz Link Zgłoś
fergie1975 Re: chciałam bardzo 14.09.07, 23:22 to odchowaj małego i zostan w tej mniej platnej pracy skad inąd "przyjaznej matce", a pozniej jak dziecko bedzie wieksze to sobie zmienisz. > czy my kobiety zawsze musimy z czegos rezygonowac jako kobiety nie, jako matki chyba tak Odpowiedz Link Zgłoś
burka11 Re: chciałam bardzo 14.09.07, 23:23 ta, ciekawe kiedy, chyba jak mlody pojdzie do szkoly - za 5 lat Odpowiedz Link Zgłoś
fergie1975 Re: chciałam bardzo 14.09.07, 23:25 no za 5 lat, a co za 5 lat emeryturka stuknie? Odpowiedz Link Zgłoś
adellante1 Re: chciałam bardzo 14.09.07, 23:26 Na pracę się nie narzeka prace się zmienia. Nic tylko zrzędzicie ale zeby troche wysiłku to już nie bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
fergie1975 o tu mozna sie poklocic 14.09.07, 23:27 > Nic tylko zrzędzicie ale zeby troche wysiłku to już nie bardzo. o matka aktywistka, Odpowiedz Link Zgłoś
burka11 Re: chciałam bardzo 14.09.07, 23:30 dobrze ci mowic, nie kazdy moze zmienic prace ot tak sobie. jako matka musze myslec o dziecku. Odpowiedz Link Zgłoś
adellante1 Re: chciałam bardzo 14.09.07, 23:41 Ja mam dwójke i co z tego jedno 3 lata drugie 4 miesiące. pracę mozna zmienic. tylko trzeba przestać biadolic i nie liczyc cały czas na to ze przecież ktoś inny i tak cie utrzyma... Odpowiedz Link Zgłoś
burka11 Re: chciałam bardzo 14.09.07, 23:44 wiem ze mozna zmienic, coz z tego ze teraz zmienie-niech mi mlody znowu za miesiac czy dwa zachoruje i kto mi z nim zostanie? Odpowiedz Link Zgłoś
fergie1975 Re: chciałam bardzo 14.09.07, 23:44 ale kolezanka pracuje z tego co zrozumialam i nikt jej nie utzymuje, a Ty pracujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
adellante1 Re: chciałam bardzo 14.09.07, 23:45 Owszem pracuję. I nie w wygodnej budzetówce ale w firmie która wymaga dyspozycyjnosci i pełnego zaangazowania. Logo "Nokia" odcisniete praktycznie na uchu... Odpowiedz Link Zgłoś
fergie1975 Re: chciałam bardzo 14.09.07, 23:46 no to dobrze i zadowolona jesteś, a kto z 4 -m siedzi? Odpowiedz Link Zgłoś
adellante1 Re: chciałam bardzo 14.09.07, 23:47 istnieje instytucja zwana "żłobkiem" zawozę odwoze. starsza w przedszkolu. Odpowiedz Link Zgłoś
adellante1 Re: chciałam bardzo 14.09.07, 23:50 owszem, aczkolwiek podejrzewam ze w krajach osciennych również. Odpowiedz Link Zgłoś
fergie1975 Re: chciałam bardzo 14.09.07, 23:52 nie, no ja wiem ze w krajach osciennych sa zlobki, tylko pytam gdzie jest twoj zlobek. bo jednak w osciennych jest lepszy standard. no to super po prostu, masz interesujaca prace, dobrze platna, dzieci w zlobkach i przedszkolach... wszystko ci sie ułozyło, realizujesz sie zawodowo no gites po prostu! no chcialabym sie "poklocic" ale nie moge Odpowiedz Link Zgłoś
burka11 Re: chciałam bardzo 14.09.07, 23:51 moj tez w zlobku i w srode dzwoni do mnie wychowaca ok 1 ze mlody ma 39,5 goraczki. i co tedy. ja sie pakuje i wychodza po mlodego a ty co robisz? Odpowiedz Link Zgłoś
adellante1 Re: chciałam bardzo 14.09.07, 23:52 Dalej pracuje. Nie widzę powodu do wychodzenia z pracy bo twój dzieciak ma gorączkę Odpowiedz Link Zgłoś
burka11 Re: chciałam bardzo 14.09.07, 23:54 haHAHA, wiesz ze pytalam co Ty robisz w sytuacji kiedy twoje dziecko zachowuje w zlobku Odpowiedz Link Zgłoś
demonii Re: chciałam bardzo 15.09.07, 07:14 > haHAHA, wiesz ze pytalam co Ty robisz w sytuacji kiedy twoje dziecko zachowuje > w > zlobku Jak to co robi, on pracuje a żona do żłoba po dzieciaka )) Odpowiedz Link Zgłoś
fergie1975 Re: chciałam bardzo 14.09.07, 23:54 ale w zlobkach/przedszkolach jest regulamin ktory mowi ze jak dziecko chore to trzeba zabrac zeby nie zarazło innych, jak rowniez chorego nie mozna przyprowadzac Odpowiedz Link Zgłoś
sir.vimes I nie przewidujesz, że kiedykolwiek zachoruje? 15.09.07, 14:34 Gratuluje dobrego samopoczucia i optymizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
burka11 Re: chciałam bardzo 14.09.07, 23:25 ale w sumie ten watek nie mial byc na temat zalów mam przez to bojowy natroj i moge chetnie sie z kims pokloce - z mezem nie moge bo pojechal na ryby Odpowiedz Link Zgłoś
fergie1975 Re: chciałam bardzo 14.09.07, 23:26 no ja tez mam bojowy, a tu tak sennie Odpowiedz Link Zgłoś
burka11 Re: chciałam bardzo 14.09.07, 23:27 popijam winko i jakos mi sie sennie robi moze ktoras to zmieni Odpowiedz Link Zgłoś
fergie1975 Re: chciałam bardzo 14.09.07, 23:36 o tu ciekawy watek, moze nie do awantur , ale wciagający forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=567&w=69058363 ))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
renia1807 Re: chciałam bardzo 14.09.07, 23:45 wiecie co, głupotą jest tu o tej porze siedzieć może by tak, jakiejś przyjemności skosztować? Odpowiedz Link Zgłoś
fergie1975 Re: chciałam bardzo 14.09.07, 23:46 żę sęxu, kolezanka proponuje ? nie mogie, mąż spi a ja zwierza nie ruszam ) Odpowiedz Link Zgłoś
renia1807 Re: chciałam bardzo 14.09.07, 23:53 ale w futerko zawsze możesz się wtulić ja idę, bom zmarzła Odpowiedz Link Zgłoś
fergie1975 Re: chciałam bardzo 14.09.07, 23:45 burka nie badz taka odpisz kolezance Odpowiedz Link Zgłoś
burka11 Re: chciałam bardzo 14.09.07, 23:49 dziwi mnie jak mozna w XXI ieku niewiedziec jak sortowac pranie Odpowiedz Link Zgłoś
burka11 Re: chciałam bardzo 15.09.07, 00:02 w sumie ja tez czasem zle posortuje pranie-wrzucam zazywczaj za duzo przez co chyba kiedys beben urwe Odpowiedz Link Zgłoś
kama.wasiak Re: chciałam bardzo 15.09.07, 01:13 a wykasowali) im bardziej Puchatek zaglądał do środka, tym bardziej nie było Prosiaczka trudno, widocznie swoim debiutanckim postem złamałam regulamin tak, czy siak, bardzo chciałabym poznać odpowiedź jopowej, bardzo pozdrawiam Panie o skandalicznej porze, życząc dobrej nocy Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: chciałam bardzo 15.09.07, 09:48 A może mi ktoś wytłumaczyć, dlaczego wątek o jopowej został wykasowany? Przecież nikogo nie obrażał, a nawet prowokował do inteligentnej i zajmującej dyskusji Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: chciałam bardzo 15.09.07, 10:03 Bo jest taka durnowata zasada, że jak personalnie to tylko na priv. A przeciez Jopowa to nie jest persona tylko fenomen!!! A nasze kochane moderatorki nie chca tego zrozumieć. I ja teraz, biedna, żeby dowiedzieć sie ile ten awatar – Jopowa ma lat, siedzę od godziny i przeglądam archiwum...))) Na razie opcje są trzy: 31, 39 i ponad 40. Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: chciałam bardzo 15.09.07, 10:06 Tu się niezła jatka szykowała: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34708&w=37224157&a=37224157 Ale Jopowa sie nie dała, nic o sobie nie zdradziła Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: chciałam bardzo 15.09.07, 10:11 A to klasyka klasyki: Re: samochod syna sowa_hu_hu 19.02.06, 15:11 zarchiwizowany jopowa juz od tygodnia na dragach... kto nie wierzy niech poczyta jej poprzednie wątki Re: samochod syna jopowa 19.02.06, 15:25 zarchiwizowany Dragi sa dla dzieci, ja wogole nie jem slodyczy Odpowiedz Link Zgłoś
fergie1975 Re: chciałam bardzo 15.09.07, 12:17 pewnie dlatego że było zbyt personalnie Odpowiedz Link Zgłoś
kama.wasiak Re: chciałam bardzo 15.09.07, 14:01 "natknięta" cudownym 'przemienieniem się" i ewoluowaniem stylu jopowej, zastanowiłam się, ile w nas jest autokreacji? jestem nieśmiałym dzikusem, który owszem, w grupie w "żywej rzeczywistości" będzie udzielał się w dyskusjach i upierał się przy swoim zdaniu, gromadząc argumenty, które, dzięki mojemu zaniżonemu poczuciu wartości wydadzą się marniuchne i którymi, mimo wszystko, będę się podpierać, spuszczając łeb, jak kozioł i denerwując się, że ich siłą nikogo nie przekonam podobnie rozmawiam, schowana za monitorem, ale. no właśnie, ale. za monitorem szybciej wydaję wyrok, znikają gdzieś półtony i półcienie. jestem bardziej, to złe słowo, ale - odważna. i bardziej nielitościwa. -ta, co karmi swoje dziecko żarciem ze słoika, to wstrętna trucicielka -ta, która chce oddać psa, to nieczuły potwór -ta, która wiosną zakłada czapkę dziecku, to świnia, która je przegrzewa, a ta, która nie zakłada, to wyrodny drań, który wychłodzi dziecko na śmierć przeglądając archiwum, gdzie jopowa niezykle sprytnie " równa w dół", robiąc mnie w bambuko, jakkolwiek zechce, zastanawiam się nad mimowolną kreacją i przeglądaniem się na forum w oczach własnych. jopowa, ta jopowa którą znamy z postów 2005, to kobitka mająca kłopoty z Zusem, matka dwójki dzieci, stawiająca poprawnie przecinki i używająca znaków diakrytycznych. ta z 2007, to kobieta, która wyjeżdżając z kraju w wieku lat dziewiętnastu (albo jakoś tak) praktycznie nie porozumiewa się już w ojczystym języku i ma totalne problemy z powiedzeniem tego, " co pomyśli głowa" zarzucająca haczyki w stylu " nick pieskuba to brzydki nick",czeka. " dekoratorzy to homoseksualiści", czeka. i o ile bawię się świetnie w wątkach, gdzie szeroko opowiada o swoim małżeństwie i codziennym życiu, to na posty typu " pieskuba brzydki nick" - nie zgadzam się absolutnie. i teraz, gubiąc się w dygresjach, bo forum zazwyczaj tylko czytałam- kim jest bestia jopowa i jaka jest piękna? i gdzie są granice autokreacji, która uprawia po tej drugiej, niż ja, stronie bieguna? pozdrawiam, kama Odpowiedz Link Zgłoś
fergie1975 Re: chciałam bardzo 15.09.07, 14:21 A moze tamta jopowa juz nie istnieje, opusciła forum, a jej nick został "skradziony" i po prostu ktoś sobie robi jaja, szukajac wszedzie zaczepki. A wiadomo że kazdy przed monitorem troche sie zmienia lub calkowicie. mozna kreowac siebie na lepszego lub gorszego, w koncu mozna miec pare nicków i klocic sie samemu ze soba. to taki "second life" wirtualny, a propo ktos w to gra? Odpowiedz Link Zgłoś
ataf4 Re: chciałam bardzo 15.09.07, 15:43 Cześć Dziewczyny!Dopiero dzisiaj trafiłam na to forum!Bardzo fajnie się Was czyta!Mam na imię Ada i prawie 10 miesięcy temu zostałam 33- letnią mamą.Serdecznie pozdrawiam wszystkie emamy! Odpowiedz Link Zgłoś
fergie1975 czesc 15.09.07, 15:50 ale powinnas przedstawic sie w szerszym gronie a nie tylko w tym watku )) Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: chciałam bardzo 15.09.07, 16:09 Ja sie nad tą Jopowa tez czasem dłużej zastanawiam. I juz naawet mam tytuł artykułum, który o niej powstanie niedługo: "Jopowa, czyli (prawie) udana sztuka (anty)kreacji" Odpowiedz Link Zgłoś